4 alternative Whatsapp pentru a vă proteja confidențialitatea

[ware_item id=33][/ware_item]

Confidențialitatea este o afacere mare pentru utilizatorii de internet și tot ceea ce ne oferă. Poate fi vorba despre mesaje trimise prietenilor sau imagini cu cele mai stupide lucruri pe care oamenii le întâlnesc în fiecare zi. Butonul Trimitere este apăsat, iar mesajul este stocat pe server și apoi este transmis către receptor în mesaje text și imagine simple, care pot fi încălcate în tranzit de hackeri sau amatori, pentru a depăși astfel de probleme WhatsApp introduse end-to-end criptare în aplicația sa. Cu toate acestea, WhatsApp nu este singura opțiune! Există o multitudine de alte alternative WhatApp disponibile pe Internet, dar care este cea potrivită?


Metoda de criptare end-to-end asigură mesajele în timpul dintre trimiterea și primirea mesajului. În timp ce mesajele sunt stocate pe computer, acestea sunt inaccesibile serverului. Acesta este cel mai sigur mod de a trimite mesaje, dar totuși, dacă oamenii sunt incomode cu WhatsApp sau vor să încerce altceva decât acesta, există și alte opțiuni acolo..

De răchită 

Are un sistem de mesagerie autodistructiv precum Snapchat, dar spre deosebire de acesta, permite expeditorului să stabilească un cronometru cuprins între câteva secunde și mai mult de cinci zile. Cronometrul care se termină va șterge mesajul de la sfârșitul receptorului.

alternativă whatsapp

Acesta oferă criptare RSA de 4.096 biți, care este un protocol extrem de sigur. De asemenea, a șters metadatele din mesajele precum locația, data, ziua, ora și informațiile dispozitivului. Mai mult, trituratorul de mesaje este o caracteristică extrem de avansată, care elimină posibilitatea recuperării de către orice hacker.

Mesajele de pe Wickr pot conține texte simple, imagini, video, audio, fișiere atașate și include, de asemenea, o integrare convenabilă cu DropBox, unitatea Google etc. Utilizatorii nu trebuie să aibă un număr sau o adresă de e-mail pentru a face un cont pe Wickr..

Descărcați Wickr pe: iOS | Android

Semnal

Este o aplicație simplă care este utilizată pentru a trimite mesaje care includ tot felul de fișiere. Un număr este necesar pentru a vă înscrie, iar textele sunt bune pentru a merge. Semnalul permite utilizatorilor să efectueze apeluri clare către persoanele care locuiesc în orașe sau oceane, fără costuri ridicate, cu o siguranță ridicată, fără excepții de a auzi apelurile nimănui.

aplicație de mesagerie de semnal

Creatorii de sisteme Signal, Open Whisper Systems, nu au acces la mesaje sau apeluri trimise sau primite, ceea ce îl face total securizat. Serverele nu vă accesează comunicarea și nu stochează niciodată niciuna dintre datele, astfel încât nu pot să predea textele sau apelurile clienților lor.

Descărcați pe: iOS | Android

Threema

Această aplicație nu necesită legături cu numere de telefon sau adrese de e-mail. La fel ca Whatsapp, Threema permite utilizatorilor săi să-și trimită locațiile trimitând un marker geografic destinatarului și aceștia pot atinge și deschide locația pe o hartă. Mesajele pe Threema sunt destul de rapide. criptare end-to-end

Threema oferă criptare adevărată end-to-end la fel ca Whatsapp. Threema folosește criptografia curbă eliptică, care este criptarea RSA de 2048 biți. O altă caracteristică excelentă oferită de Threema este un indicator colorat al persoanei care trimite mesajele.

Dacă adăugați un contact introducând numele de utilizator, acel contact va avea un nivel de verificare roșu. Dacă se sincronizează cu persoanele de contact, acestea vor primi o verificare portocalie. Va trebui să schimbați chei cu ele scanând codul QR de pe dispozitivul lor pentru a ajunge la nivelul de verificare verde.

Dezavantajul Threema este că nu este gratuit, dar costă doar 2,99 USD fără o taxă de abonament.

Descărcați pe: iOS | Android

Telegramă

Telegram stabilește un cronometru pentru ca mesajul dvs. să se autodistruge, cum ar fi Wickr, ștergându-l de pe dispozitivul receptor, dar acest lucru este opțional. Grupul Telegram este o organizație nonprofit, care nu este publicitară, iar aplicația nu costă nimic. Telegrama oferă, de asemenea, posibilitatea de a trimite mesaje de pe desktop.

alternativă whatsapp

Criptarea se bazează pe criptare AES simetrică pe 256 biți, criptare RSA 2048 biți și Diffie-Hellman asigură schimbul de chei. Metoda de criptare a fost creată special pentru acest proiect și este open-source.

Telegram oferă „chat-uri secrete”, care folosește criptarea completă de la capăt, nu sunt stocate pe serverele Telegram și se autodistrug după un timp stabilit.

Descărcați pe: iOS | Android

Concluzie

Organizațiile din spatele acestor aplicații sunt angajate în privința vieții private și permit utilizatorilor să dețină controlul deplin asupra celor care își văd mesajele. Aceste aplicații sunt o alternativă excelentă pentru persoanele care doresc să schimbe WhatsApp și să încerce ceva nou, dar și să nu-și facă griji cu privire la confidențialitatea informațiilor.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me