Най-добра алтернатива на Tor за анонимно сърфиране през 2019 г.

[ware_item id=33][/ware_item]

Последно актуализирано на 10 септември 2019 г.


Получавам това много, хората винаги търсят нещо, което им дава истинска анонимност. след като Google и социалната платформа не успяха да развият поверителност и сигурност на своя потребител, хората се разочароват. но не им пука!

Tor е най-добрият вариант за използване за анонимно сърфиране и има много други надеждни алтернативи, които да се използват за същата цел. но дали всъщност предоставят толкова, за да осигурят връзката ви? Нека разберем…

Наистина ли имате нужда от алтернатива на браузъра Tor?

Нека го кажем по този начин, трябва да идентифицирате вашите нужди от първо място. хората използват Tor най-вече по две основни причини;

 1. Анонимно и частно сърфиране
 2. Достъп до дълбоката и тъмната мрежа

Сега, ако търсите „анонимно сърфиране“, Tor ще бъде най-добрият избор, но аз предпочетох да използвам алтернативни опции, където не е нужно да инсталирате друг браузър. Да, можете да постигнете своята анонимност, без да компрометирате скоростта на интернет, което е жалко в браузър като Tor, Или можете да направите своя собствен обикновен браузър (Chrome, Firefox, safari) по-сигурен и личен с малко усилия.

Постигнете анонимността си с редовен браузър:

Наистина е лесно да получите вашето частно сърфиране, просто ви трябват няколко разширения, за да предотвратите проследяването до вас. и надежден доставчик на VPN.

Защо разширения?

 • Произход на UBlock: това ще ви помогне да предотвратите проследяването и блокира скриптите на рекламите.
 • HTTPS Навсякъде: Това ще отвори само страници със защитени сайтове.
 • Автоматично използване на бисквитки: Той ще премахне бисквитките, които вече не са необходими.
 • Поверителност Badger: Това ще попречи на всички сайтове да не стартират своите спам скриптове отзад, за да вземат данните на потребителя.
 • Без скрипт: Това ще ви даде достъп до „стартиране“ или „не стартиране“ на скрипта на конкретния сайт, който посещавате.

Браузърът Tor по подразбиране ви предоставя тези функции, което прави Tor по-сигурен. но друга ръка имате опасност, защото не блокира нито един вирус, хакерски скрипт, за да изтеглите в компютъра си.

Използвайте надежден VPN:

Това е най-лесното нещо за разбиране, независимо дали използвате Tor или не. Имате нужда от VPN дори и с Tor, за да криптирате и интернет трафик. Tor не предоставя криптиране на данни. Също така VPN помага да се ускори и сърфирането в Tor.

Но ако сте инсталирали всички разширения, просто ви трябва VPN връзка, за да шифровате данните. Това е всичко…

Защо хората превключват Tor Browser над алтернативи?

 • По-бавна връзка: Tor се свързва към собствената си мрежа за маршрутизиране, което причинява забавяне в изграждането на връзка.
 • Фрустриращо сърфиране: Въпреки че Tor използва Firefox заден ден, това все още е разочароващо потребителско изживяване поради наистина ниската скорост на сърфиране.
 • Проследяване на ISP: Това е още едно главоболие, когато използвате браузъра Tor дори за анонимност, която не е незаконна, интернет доставчикът може лесно да определи дали използвате Tor.
 • Защитна гледна точка: Tor използва релето за прехвърляне на заявката ви през различни слоеве възли, което я прави анонимна, но вашите данни все още са проследими. защото не предоставя криптиране на данни.

В тази статия ще намерите най-добрата и най-съвместима опция, а не Tor мрежа или лукови услуги, има много причини за това търсене на „tor alternative“ специалности са, смущаващ опит при сърфиране, бавна връзка с лукова мрежа, необичайно преживяване или сърфиране бъдете бавни сърфисти.

През целия; Направете един от най-сигурните браузъри, които използвате, но ако говорим за професионално или експертно мнение, те не го препоръчват, някои от твърденията, че агенциите, които стоят зад тази програма или каквото и да е, но не са сигурни в нея.

Въпреки това; в тази статия ще ви водим или насочваме към два различни начина, по които можете по-скоро да защитите или частно да преглеждате и друг софтуер като браузърите Tor, Изборът е ваш!

Преди да влезете в това, трябва да знаете как работи този защитен браузър и как те са част от вашата история или отпечатъци.

Най-добри алтернативи на браузъра Tor 2019

До 2014 г. Tor беше точно невероятен браузър за анонимност, който дори не проследяваше собствените си потребители. За съжаление, след като NSA успешно хакна проекта Tor, той бе оставен в центъра на шпионажа. След това Tor стана цел на много съдебни нарушения, което остави голям въпрос на ефективността на браузъра Tor.

Тъй като Tor се подкопаваше желанието да се намери алтернатива на браузъра Tor, забеляза забележително, защото всеки друг човек иска да знае коя е най-добрата алтернатива на Tor. Както всички знаем, че намирането на алтернативно функциониране като Tor е доста трудно, но алтернативите, включени в Tor, ще ви направят безпроблемно.

Ето изчерпателен списък на безопасни и тествани алтернативи на браузъра Tor за вас, не се колебайте да изберете някое от тях и да направите вашето преживяване безценно:

1- Виртуална частна мрежа (VPN)

Това е най-добрият начин да осигурите целия си Интернет, а не само да сърфирате. VPN е най-добрата алтернатива на Tor. Разбира се, това не е браузър, но това е софтуер за контрол на вашия входящ и изходящ интернет и криптиране на всички данни и прави невъзможно да се чете на любопитни очи.

По принцип VPN осигурява връзката ви с две основни диверсии

 • Промяна на самоличността: VPN връзка замени текущия ви IP на друго IP местоположение, където пожелаете. по този начин можете да получите деблокиран достъп до всеки сайт.
 • поверителност & Encryption: VPN създава частен тунел, който е криптиран до 256 бита, който се счита за протокол за криптиране от военна степен.

2- FreeNet Secure Browser

FreeNet е сред най-добрите алтернативи на Tor и се комбинира както с OpenNet, така и с Darknet технологиите. Софтуерът за сигурност P2P е надежден за деблокиране на цензурата. Тази алтернатива на Tor няма централен сървър; Следователно е трудно да се хакнат техните системи, дори тези, които са отговорни за поддръжката на системата, да не са достъпни за данните на потребителя.

FreeNet събира данните в връстници и цялото качено съдържание се доставя до своите възли. Тъй като всички данни са криптирани, преди да се съхраняват, следователно, това може да изглежда като най-добрата алтернатива на Tor, но това ли е така? Данните се съхраняват по такъв начин, че да са непревземаеми за нападателите и тракерите. Ключовият момент, който трябва да се отбележи, е, че производителите на софтуер FreeNet не са в състояние да се различават по отношение на вида данни, съхранявани от техните потребители, така че данните могат да бъдат политически или силно чувствителни.

3- браузър I2P Като алтернатива на Тор

Точно като Tor, I2P - Invisible Internet Project - също използва технологията DarkNet. Тази алтернатива на Tor криптира данните по начин, подобен на слой. I2P криптира мрежовия трафик с помощта на публични и частни ключове.

I2P е като Интернет в рамките на Интернет, тъй като изгражда мрежов слой в рамките на TCP / IP и UDP сесиите. Ето как I2P се превръща в идеално място за мрежов трафик и лични данни. Можем също да кажем, че всички тези способности правят I2P достойна алтернатива на браузъра Tor.

4- браузър Yandex

Yandex се нарежда сред най-добрите алтернативи на браузъра Tor. Yandex Browser е продукт на Yandex - руският технологичен гигант. Той притежава изключителна способност да пази данните на своите потребители в безопасност от любопитни очи на проследяващи. Тази алтернатива на Tor може също така да сканира файлове и по този начин да запазва данните в безопасност от различни форми на зловреден софтуер.

Освен цялата безопасност, която предоставя на данните на потребителя, Yandex съдържа някои приставки, ориентирани за онлайн поверителност и сигурност. Например, блокери за реклами и разширения и плъгини за дезактивиране на флаш защитават потребителя от необезпечени уебсайтове. Когато използвате браузъра Yandex, вграденият антивирус на Kaspersky сканира изтеглящи се и за целите на сигурността..

Тази алтернатива на Tor е съвместима с Windows 7 и по-късните му версии. Освен това работи добре и на Linux и Mac OS X. Yandex Browser е безплатен и може лесно да бъде изтеглен от уебсайта му.

5 - Криптиран браузър IprediaOS

iPrediaOS е базирана на Linux операционна система и е една от правдоподобните алтернативи на браузъра Tor. Тази алтернатива на Tor има програмирани услуги за криптиране, които защитават потребителите си от проследяващи и нападатели. Това става чрез криптиране на мрежовия трафик, като по този начин се превръща в сигурна и частна алтернатива на браузъра Tor.

6 - Безопасен браузър Globus

Globus е платена алтернатива на браузъра Tor, която предлага и 5-дневна безплатна пробна версия. Тази алтернатива на браузъра tor осигурява на своя потребител първокласна анонимност и онлайн сигурност. Освен това използва VPN мрежа за пренасочване на интернет трафик. Това означава, че дори ако някой иска да ви открие, вместо това ще намери сървърите на Globus.

Тази алтернатива на Tor позволява на потребителите си да избират местоположението, от което искат да се показват онлайн. Например, можете да зададете местоположението си в Англия, докато спокойно седите в Германия, което дава на вашите тракери невярно възприятие. Мрежата Tor се използва от Globus за отблокиране на различни сайтове и за защита от злонамерен софтуер. В резултат на това можете да получите достъп до сайтове на Tor без Tor, но с Globus! Тази алтернатива на Tor работи добре с всички основни операционни системи.

7 - Анонимно сърфиране на Whonix

Whonix е една от алтернативите на браузъра Tor е тип операционна система, която покрива съзнанието на всеки изрод, който също иска да се наслади на анонимност в Интернет. Програмата за сигурност на Whonix е базирана на Tor и работи добре на Linux операционната система. Тази алтернатива на Tor работи на изолация, което означава, че всичко, което Netizen направи, няма да доведе до разкриване на IP адреса на Netizen в Интернет.

Дори DNS или злонамерен софтуер стават безполезни, ако Netizen е наел Whonix, защото няма да може да изтече местоположението или личната информация на този конкретен Netizen. Софтуерът на Whonix има две основни части. Първо, ние разполагаме с шлюза Whonix, който както подсказва името, е шлюз, който работи само на Tor. Тогава втората част е Whonix-WorkStation, която работи в изолирана мрежа. Само връзките, направени на Tor, обаче, могат да преминават през изолираната мрежа.

Whonix е тази алтернатива на Tor, която, когато се използва правилно, може да създаде ефективна замяна на Tor.

8 - Леден дракон на Comodo

Браузърът Comodo Ice Dragon е, че алтернативата на браузъра Tor има и функции за поверителност. Това е софтуер за сигурност, чийто браузър е базиран на FireFox. Comodo Ice Dragon има функции, които го правят сред най-добрите сигурни алтернативи на Tor. Той също така предлага безопасна DNS услуга, която помага за ускоряване на дейностите на браузъра на Netizen. Тази алтернатива на браузъра Tor е, за щастие, достъпна безплатно.

9 - Прекъснете браузъра

Disconnect е сред онези алтернативи на браузъра Tor, който може да изключи потребителите от уебсайтовете, за които е известно, че проследяват Netizens. Той проследява онези сайтове или компании в Интернет, които проследяват Netizens и след това ви пита дали бихте искали да ги блокирате. Тази алтернатива на Tor също предлага богата гама от сърфиране.

Прекъсването позволява на потребителите на iOS, Windows и Android да търсят и по този начин да сърфират безопасно. Независимо от това, този софтуер не е идеалният и изключителен инструмент за поверителност и сигурност или безупречна алтернатива на Tor. Тази алтернатива на Tor обаче е ефективна добавка и струва $ 5 на месец или за $ 50 можете да получите едногодишен абонамент.

10 - Подграф ОС като алтернатива Tor

Подграф OS е една от алтернативите на браузъра Tor, която използва технологията Tor. Подграф OS има специален софтуер за поверителност и удобство за потребителя. Той има такъв интерфейс, който е проектиран да сведе до минимум дискомфорта, поради което системите на Subgraph OS са доста трудни за проследяване и напукване.

Тази алтернатива на Tor използва слоеве, за да разгледа нивото на безопасност на софтуерните инсталации за вашия компютър. Съществуват и защитни слоеве като защитна стена, закалено ядро ​​и мета-прокси.

11 - Freepto

Freepto се нарежда сред любимите онлайн инструменти за поверителност на повечето Netizens, а безспорно е и достоверна алтернатива на браузъра Tor. Онлайн анонимността е функция, за която Freepto има опит. Тази алтернатива на Tor е преносим софтуер, тъй като може да работи на всеки компютър, след като го запазите на USB флашка. В резултат на това няма да ви се налага да го инсталирате отново и отново, където и да отидете.

Тази алтернатива на Tor има софтуер като Tor и работи на Linux OS. Freepto записва и криптира всички данни, събрани на диска. Това е причината, поради която самоличността на потребителите на Freepto остава сигурна и защитена от любопитни очи на хакери и тракери. Поради тези характеристики, Freepto се счита за една от най-добрите алтернативи на браузъра Tor.

12- Peerblock

Peerblock е достойно решение да блокира определени хора и програми да ви проследяват. Това е една от тези алтернативи на браузъра Tor, които възпрепятстват всякакви комуникации на Java да ви следят или наблюдават. Освен това ви помага да контролирате хората, с които се свързвате или взаимодействате в Интернет.

Поради изключителните характеристики на Peerblock, различни програми и хора не са в състояние да проследят или дори да проникнат във вашата система. Но при вас настъпват същите последици, които дори не можете да проникнете в системата на друг потребител. Но все пак трябва да бъдете предпазливи, тъй като Peerblock е неспособен да спре ВСИЧКИ проследяващи да ви следят. По този начин се нуждаете и от друг софтуер, който да допълни тази алтернатива на Tor. Най-хубавото е, че Peerblock е безплатен на пазара.

13- LPS - Лека портативна защита

Лека портативна сигурност - LPS - е софтуер, базиран на Linux. Тази алтернатива на Tor е операционна система, която изисква зареждане от външна памет. LPS не се свързва или не комуникира с външни сървъри, които са склонни към проследяване. Това е причината LPS да се счита за отлична алтернатива на Tor.

14- Токс

Сред всички алтернативи на Tor, Tox е опция, предпочитана от тези, които са фен на приложението за сигурни съобщения. Tox е дестинацията за тези, които искат техните комуникационни услуги да бъдат криптирани. Той предоставя услуги като криптирани съобщения поща, IM и много други. Tox предоставя и сигурни услуги за видеоконферентна връзка.

15- епос

Както подсказва името, тази алтернатива на Tor е безспорно епична. Epic е ориентиран към поверителността и сигурността браузър и има възможност да блокира реклами и скриптове, които винаги са в движение, за да проследят своите потребители. Софтуерът на тази алтернатива Tor е изграден върху изходния код на Chromium.

Epic също може да деактивира кеша на DNS и онлайн автоматичните попълвания, като по този начин предотвратява достъп на трети страни за бисквитки. Този софтуер е правдоподобна алтернатива на Tor, тъй като е комбинация от Tor, Chrome и FireFox.

16- JonDo Live-CD

JonDo е друга алтернатива на браузъра Tor, която можете да използвате за Linux базирана ОС. Прочутата GNU OS е основа за тази алтернатива на Tor. JonDo Live идва заедно с някои предварително инсталирани програми като Thunderbird, Pidgin и Tor Browser, за разлика от друг софтуер.

17- Опашки

Опашките се нареждат сред най-добрите алтернативи на браузъра Tor поради своята уникалност. Tails има сложна система, която е причината да е най-сигурната, но най-уникалната от всички алтернативи на Tor.

Първата функция, която допълва уникалността на Tails е, че това е операционна операционна система, която може да се стартира от всеки USB, DVD или твърд диск.

Втората характеристика е, че има базирана на Linux операционна система, която има няколко вградени програми. Тези програми повишават ефективността на Tails по отношение на сигурността и анонимността. Tails OS също има имейл клиент и клиент за незабавни съобщения, което прави сърфирането в Интернет по-безопасно и бързо.

Третата характеристика е по отношение на ефективната работа на Reils, тоест използва мрежата Tor, която предоставя и други функции за защита и на Tails. Следователно няма да е излишно да казваме, че Tails е много по-добра алтернатива на Tor.

С опашките можете да изтриете и вашата дигитална пътека. Това е така, защото при изваждането на твърдия ви диск или USB устройството не се оставят доказателства за вашата активност в системата. По този начин, опашките гарантират пълна анонимност и няма нужда да се притеснявате за данните си, дори ако използвате обществена мрежа или компютър на приятел. Всичко изчезва от системата, след като извадите диска, съдържащ операционната система, тъй като системата, която сте използвали, е независима от инсталираната USB операционна система, така че тя се връща обратно към нормалната си ОС.

Освен това, Tails използва само оперативната памет, следователно, след рестартиране, нито една ваша информация не остава запаметена на компютъра. По този начин операционната система се превръща в съхранение на всички данни, от които се нуждаете, в резултат на това прави идеално решение за работа с чувствителната информация и всички ценни документи.

18- Псифон

Най-добра алтернатива на Tor за анонимно сърфиране през 2019 г.

Psiphon е безплатният и отворен код инструмент, който би могъл ефективно да работи за хората, които намират алтернатива на Tor. Psiphon използва техниките на VPN и SSH технологии, за да може да осигури достъп до отворен интернет в ограничителните зони.

Той затъмнява IP адреса на потребителя и осигурява антицензура. Той е безплатен източник, но предлага и про версия, но има безплатни приложения за Android и iOS. Малко разочароващо е, че има ограничена честотна лента от 2 Mbps за потребителите на безплатната версия. И все пак, максималната скорост, която осигуряват е 5 Mbps, включително всички планове за Psiphon премиум.

Тази алтернатива на Tor може да ви осигури сигурността срещу приспиване на идентичности като правителствени агенции, интернет доставчици и други трети страни.

Защитен браузър като Tor:

Защитеният браузър като TOR винаги отваря и изгражда връзката със собствените ви виртуални сървъри, които правят маршрута ви да изчезне от вашия доставчик на интернет услуги, както и от други агенции за наблюдение.

Другото най-добро нещо, което правят! Те не съхраняват вашите бисквитки или друга информация, която другия браузър изтича лесно, тук можете да проверите какво изтича браузърът ви. Те също така защитават вашата инжекция от злонамерен софтуер и също така предотвратяват разкриването на отпечатъци. Да направим бърз тест, в момента използвам Mac Book Pro и се намирам някъде в Съединените щати, така че нека да разгледаме.

Tor-алтернативи

ФБР успя да разкрие около 30 милиона тора чрез операция "Торпедо". Един от разработчиците на Tor, Мат Едман, беше сключен от ФБР, за да го въведе след операцията, не е разумно да използвате Tor до и освен ако не искате да наемете Tor за просто увеличаване на вашата поверителност и сигурност заедно с VPN.

Виртуална частна мрежа - VPN - ще удвои криптирането на вашата интернет активност и използването на Tor. Той ще ви предостави споделен IP адрес, така че вашият IP да не може да бъде проследен. Следователно, осигуряване на анонимност, дори ако Тор отново бъде компрометиран.

Въпреки че предлаганите от Tor услуги са изключителни и по този начин повечето алтернативи на Tor няма да стигнат скоро. Но ние също така искаме да проучите алтернативите на Tor, както и в случай, че не искате да използвате браузъра Tor, след като научите за компромиса в неговата ефективност.

Независимо от използването на TOR?

Дълъг дебат е дали е незаконно или законно да се използва. В моята констатация не открих нищо, което да сочи, че използването на TOR Browser е незаконно!

Нещата, които оказват влияние върху самия Тор е проблемът. Tor отваря всички врати, които могат да бъдат отворени за офиса на Hitman, наркотиците, порнографията и много други незаконни пазари, които са забранени или блокирани от обикновения браузър. Все пак това не прави Тор Незаконен.

Безопасен за използване браузър TOR?

Самият Tor е най-сигурният браузър, но няма да ви предпази от злонамерен сайт. Много хора се оплакват от бавното преглеждане, но според мен те предполагат да забавят интернет връзката ви поради криптиране.

TOR осигурява най-анонимната връзка без никакви добавки за проследяване като, отпечатъци от стъпки, WebTRC и други, които ви правят по-сигурни да мислите за това.

Но тъй като не предоставя никакви добавки, които да ви проследяват, няма да ви защити от злонамерените сайтове. Силно препоръчително е да използвате някакъв антивирусен софтуер за това.

заключение

Компромисът на услугите на Tor дойде като голям шок за надеждните му потребители. Много от потребителите на Tor се въздържат от използването на услугите му. и сега търсят алтернатива, която най-добре се вписва в обувките на Tor Ето защо, ние сме взривили камшика и събрахме най-добрите алтернативи на браузъра 17 Tor за вас.

Гореспоменатите алтернативи на браузъра Tor са сред най-изключителните алтернативи. Това ще ви помогне да намерите този, който ви е най-подходящ. Стойността далеч от обикновените браузъри и използването на една от най-добрите алтернативи на браузъра Tor може да ви помогне да сърфирате в Интернет бързо и безопасно.