10 τρόποι – Πώς να ξεμπλοκάρετε ιστοσελίδες από οπουδήποτε – Πλήρης οδηγός

[ware_item id=33][/ware_item]

Όταν ένας ιστότοπος περιορίζει τους χρήστες να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο, γενικά δημιουργεί ενόχληση μεταξύ τους. Ωστόσο, σήμερα, οι περιορισμοί στους ιστότοπους αυξάνονται κατ 'εξαίρεση λόγω γεωγραφικών περιορισμών και κρατικών απαγορεύσεων. Επίσης, ορισμένα σχολεία, επιχειρήσεις και οργανισμοί έχουν ορισμένες πολιτικές που εμποδίζουν τα άτομα να έχουν πρόσβαση σε συγκεκριμένο περιεχόμενο. Αλλά, για έναν νόμιμο χρήστη του διαδικτύου, είναι πραγματικά ανησυχητικό να παραμείνετε μακρινά από το επιθυμητό περιεχόμενο τους. Ωστόσο, τίθεται το ερώτημα πώς να ξεμπλοκάρει τους ιστότοπους?


10 καλύτεροι τρόποι για να ξεμπλοκάρετε ιστότοπους

Πολλές τεχνικές περιγράφονται, αλλά, λόγω της έλλειψης κατάλληλης εξήγησης, οι χρήστες του Διαδικτύου δεν είναι σε θέση να εντοπίσουν το σωστό εργαλείο για να ξεμπλοκάρουν τους ιστότοπους. Αλλά μέσω αυτού του άρθρου, θα σας πούμε όλους τους πιθανούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να ξεμπλοκάρετε ιστοσελίδες. Εδώ θα σας δώσουμε περιγραφή σε όλα αυτά τα εργαλεία ξεμπλοκαρίσματος ιστότοπων που θα σας δώσουν αρκετή κατανόηση και ευκολία πρόσβασης σε ένα τέτοιο περιεχόμενο με περιορισμένο περιεχόμενο.

(1) - HTTP και HTTPS

Το πρώτο και το πιο αρχικό βήμα που πρέπει να κάνετε κατά τη διάρκεια της ιστοσελίδας απεμπλοκής είναι να αλλάξετε την προηγούμενη διεύθυνση URL από HTTP σε HTTPS. Οι άνθρωποι συχνά δίνουν αμελητέα σημασία σε αυτή τη διαδικασία. Ωστόσο, μερικές φορές αποκλείεται μια ενιαία έκδοση του ιστότοπου.

Για παράδειγμα, αν προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Facebook και η έκδοσή του HTTPS (https://www.facebook.com) είναι αποκλεισμένη στην περιοχή σας, θα μπορούσε να είναι πιθανό ο ιστότοπος με HTTP (http: //www.facebook. com). Ωστόσο, σε πολλά ινστιτούτα όπως τα σχολεία, οι τοποθεσίες σε κοινή θύρα HTTP 80 είναι αποκλεισμένες, αλλά η θύρα 443 παραμένει ανοιγμένη, η οποία είναι γενικά η έκδοση HTTPS του ιστότοπου.

Τα HTTPS και HTTP διαφοροποιούν τον ίδιο ιστότοπο με τέτοιο τρόπο, ώστε το πρόσθετο στοιχείο 'S' στο HTTP να δείχνει ότι ο ιστότοπος είναι ασφαλής και κρυπτογραφημένος. Ωστόσο, η διεύθυνση URL που περιέχει το HTTP δείχνει ότι το περιεχόμενο του ιστότοπου είναι ανασφάλιστο.

(2) - Χρησιμοποιήστε το φορητό πρόγραμμα περιήγησης μεσολάβησης

Ένα φορητό πρόγραμμα περιήγησης μεσολάβησης μπορεί να μεταφορτωθεί προκειμένου να αποκτήσει μια διπλά αποτελεσματική και επωφελή έκδοση από ό, τι ένας πληρεξούσιος μόνος του. Για παράδειγμα, το Kproxy θα μπορούσε να είναι φορητό ή να έχει δυνατότητα εγκατάστασης. Το πιο βολικό χαρακτηριστικό κατά τη χρήση του προγράμματος περιήγησης ιστότοπων είναι ότι σας προσφέρει την αναζήτηση ιστότοπου χωρίς να την πληκτρολογείτε στην κύρια γραμμή URL. Θα μπορούσατε εύκολα να αποκτήσετε πρόσβαση στον αποκλεισμένο ιστότοπο εισάγοντας τη διεύθυνση URL στο μεσαίο πλαίσιο αναζήτησης.

(3) - Χρησιμοποιώντας ένα διαφορετικό DNS

Θα μπορούσατε επίσης να αποκλείσετε ιστότοπους, αλλάζοντας τον διακομιστή DNS. Ένας διακομιστής DNS είναι ακριβώς όπως ένα ευρετήριο που διατηρείται για τις διευθύνσεις URL ιστοτόπων που επισκέπτεστε. Για παράδειγμα, όταν εισάγετε τον σύνδεσμο ιστότοπου στη γραμμή διευθύνσεων URL του προγράμματος περιήγησής σας, ο υπολογιστής σας στέλνει την αίτηση πρόσβασης στον διακομιστή DNS και σας δίνει τη διεύθυνση IP για αυτόν τον ιστότοπο.

10 τρόποι - Πώς να ξεμπλοκάρετε ιστοσελίδες από οπουδήποτε - Πλήρης οδηγός

Επομένως, όταν οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου θέλουν να μπλοκάρουν έναν ιστότοπο, απλώς καταργούν τις καταχωρήσεις για τον συγκεκριμένο ιστότοπο. Ωστόσο, οι ISP μπορούν επίσης να εξετάσουν την ανακατεύθυνση του αιτήματος σε έναν διαφορετικό ιστότοπο ή μια σελίδα ειδοποίησης.

Για να αντιμετωπίσετε αυτό το ζήτημα, μπορείτε απλά να αλλάξετε τον διακομιστή DNS, ωστόσο, υπάρχουν πολλοί ελεύθεροι, πλήρως ανοιχτοί διακομιστές DNS τρίτων κατασκευαστών που λειτουργούν από οργανισμούς ή παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου. Ωστόσο, οι πιο δημοφιλείς διακομιστές DNS είναι το Google DNS και το OpenDNS. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να ξεμπλοκάρετε ιστότοπους είναι απλώς να αλλάξετε το DNS με το δικό τους.

Για Σύστημα παραθύρου 7, μεταβείτε στον Πίνακα ελέγχου και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο φάκελο "Δίκτυο και Internet". Μεταβείτε τώρα στο 'Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης' και επιλέξτε την επιλογή 'Αλλαγή ρυθμίσεων προσαρμογέα'. Τώρα κάντε δεξί κλικ στον προσαρμογέα δικτύου σας, κάντε κλικ στην έκδοση πρωτοκόλλου Internet 4 και κάντε κλικ στην επιλογή "ιδιότητες". Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο 'Χρησιμοποιήστε τις ακόλουθες διευθύνσεις διακομιστή DNS και υποβάλετε τον διακομιστή DNS της επιλογής σας. Οι διευθύνσεις διακομιστών για το Google είναι 8.8.8.8 και 8.8.4.4 και για το OpenDNS, είναι 208.67.222.222 και 208.67.220.220. Τέλος, μετά την είσοδο στις διευθύνσεις του διακομιστή, κάντε κλικ στο 'Ok' για να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις και να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας.

(4) - Χρησιμοποιήστε διακομιστές μεσολάβησης

Κατά την απεμπλοκή ιστοτόπων, οι διακομιστές μεσολάβησης μπορούν να λειτουργήσουν ως ένα χρήσιμο εργαλείο που μεσολαβεί μεταξύ του υπολογιστή σας και του ιστότοπου στον οποίο έχετε πρόσβαση. Όταν έχετε πρόσβαση σε έναν συγκεκριμένο ιστότοπο, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ένας διακομιστής μεσολάβησης για την επίσκεψη αυτού του ιστότοπου. Η ιστοσελίδα προβάλλεται από τον διακομιστή μεσολάβησης και σας επιτρέπει να συνδεθείτε με αυτό.

Καθώς δεν έχετε άμεση πρόσβαση στον ιστότοπο, θα μπορούσατε να ξεκλειδώσετε τον ιστότοπο. Υπάρχουν διάφοροι διακομιστές μεσολάβησης διαθέσιμοι στο διαδίκτυο, για τους οποίους μια αναζήτηση στο Google με το 'Anonymous Proxy browsers' θα σας δώσει μια μακρά λίστα. Για παράδειγμα, το HideMyAss και το OpenBlockedWebsite είναι αυτά που θα μπορούσατε να επιλέξετε.

Ωστόσο, πρέπει να έχετε κατά νου ότι οι διακομιστές μεσολάβησης χωρίς πρόσβαση θα μπορούσαν Κόψτε ταχύτητα διαδικασία περιήγησης και ενδέχεται να μην εμφανίσετε αποτελεσματικά τις ιστοσελίδες. Επίσης, θα μπορούσατε να αντιμετωπίσετε πολλές ενοχλητικές διαφημίσεις ενώ χρησιμοποιείτε προγράμματα περιήγησης μεσολάβησης που θα μπορούσαν να διαταράξουν την online εμπειρία σας.

(5) - Χρησιμοποιήστε τη διεύθυνση IP αντί για τη διεύθυνση URL

Μια από τις αποτελεσματικές μεθόδους για την κατάργηση αποκλεισμού ιστότοπου μπορεί να περιλαμβάνει τη χρήση IP αντί για διευθύνσεις URL. Μερικές φορές οι περιορισμένοι ιστότοποι διατηρούνται ως λίστα των διευθύνσεων URL και η χρήση του IP για τον συγκεκριμένο ιστότοπο μπορεί να αποδειχθεί αποτελεσματική.

Για να αποκτήσετε τη διεύθυνση IP μιας ιστοσελίδας, μπορείτε να κάνετε ping domain.com εντολή στη γραμμή εντολών. Η χρήση της διεύθυνσης IP είναι ένας εύκολος τρόπος πρόσβασης στον αποκλεισμένο ιστότοπο της περιοχής σας. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος δεν θα λειτουργήσει για τον ιστότοπο που έχει αποκλείσει επίσης τη διεύθυνση IP.

Ωστόσο, για αυτήν την περίπτωση, θα μπορούσατε να ακολουθήσετε έναν εναλλακτικό τρόπο. Το πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να εκτελέσετε CMD στον υπολογιστή σας και πληκτρολογήστε ping 'www.websitename.com'. Τώρα πατήστε "Enter" που θα επιστρέψει αμέσως τη διεύθυνση IP. Χρησιμοποιήστε αυτή τη διεύθυνση IP για να μπείτε στη γραμμή URL του προγράμματος περιήγησης και πατήστε enter.

(6) - Πρόσβαση σε υπηρεσία μεταφραστή

Οι περισσότεροι από τους ιδιώτες μπορεί να σκεφτούν πως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ένας Μεταφραστής για την απεμπλοκή ιστοσελίδων. Ωστόσο, ορισμένες φορές οι οργανώσεις και ακόμη και οι χώρες δεν απαγορεύουν τις υπηρεσίες μεταφραστών. Ως εκ τούτου, με τη μετατροπή των ιστοσελίδων σε κάποια άλλη γλώσσα που ίσως γνωρίζετε θα μπορούσε να σας βοηθήσει να παρακάμψετε τους περιορισμούς. Για το σκοπό αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google Translate, το Microsoft Translator ή το Yahoo Babel fish.

Για παράδειγμα, στο Google Translate θα μπορούσατε να εισάγετε τη διεύθυνση URL του ιστοτόπου που θέλετε να έχετε πρόσβαση και τη γλώσσα στην οποία θέλετε να δείτε το περιεχόμενο του ιστότοπου. Επιλέξτε τη γλώσσα της σελίδας ως κάτι, αλλά τα αγγλικά και τη μεταφρασμένη γλώσσα ως αγγλικά. Θα πρέπει να μπορείτε να δείτε τον αποκλεισμένο ιστότοπο στα Αγγλικά.

10 τρόποι - Πώς να ξεμπλοκάρετε ιστοσελίδες από οπουδήποτε - Πλήρης οδηγός

(7) - Χρησιμοποιήστε τις επεκτάσεις

Για τους αποκλεισμούς που τοποθετούνται από ινστιτούτα και γραφεία, μερικές φορές οι επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης θα μπορούσαν επίσης να βοηθήσουν στην κατάργηση αποκλεισμού ιστοτόπων. Σε ιστοσελίδες όπως το Facebook ή το Youtube, οι οποίες είναι δυναμικές στη φύση, θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση μέσω των επεκτάσεων. Οι επεκτάσεις όπως το Hola και το ProxMate θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην παράκαμψη των περιορισμών.

(8) - Διαθ. RSS Feed

Το RSS (Rich Site Summary) είναι η μορφή για να σας παραδώσει το τακτικά μεταβαλλόμενο περιεχόμενο και να βοηθήσετε να αποκτήσετε το φρέσκο ​​περιεχόμενο και να το διαβάσετε εύκολα. Για να αποκλείσετε τον ιστότοπο, θα μπορούσατε να πάρετε τη ροή RSS αυτού του συγκεκριμένου ιστότοπου και να τον προσθέσετε στον αναγνώστη σας. Ωστόσο, ορισμένοι από τους ιστότοπους δεν διαθέτουν τη ροή RSS αλλά, σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να επωφεληθείτε από τις υπηρεσίες online για να δημιουργήσετε τη ροή δεδομένων.

(9) - Χρησιμοποιήστε TOR

Λαμβάνοντας γρήγορα τη δημοτικότητα, ένα πρόγραμμα περιήγησης TOR θα μπορούσε να είναι πραγματικά χρήσιμο για την απεμπλοκή ιστοσελίδων. Είναι εύκολο στη χρήση λογισμικό που σας παρέχει επίσης ανωνυμία. Κρύβει τη διεύθυνση IP και διατηρεί τα δεδομένα σας ασφαλή από αδιάκριτα μάτια. Το πρόγραμμα περιήγησης TOR διαβιβάζει τα δεδομένα από πολλούς κόμβους που εμποδίζουν την κρυπτογράφηση δεδομένων.

10 τρόποι - Πώς να ξεμπλοκάρετε ιστοσελίδες από οπουδήποτε - Πλήρης οδηγός

Μπορείτε να το κατεβάσετε αποκτώντας πρόσβαση στην τοποθεσία TOR. Ένα από τα μειονεκτήματα για το TOR είναι ότι ενώ είστε συνδεδεμένοι σε αυτό, θα μπορούσατε να βιώσετε αργή περιήγηση στο διαδίκτυο. Επίσης, λόγω της αυξανόμενης δημοτικότητας, πολλοί εγκληματίες του κυβερνοχώρου χρησιμοποιούν το TOR για την εκτέλεση κακόβουλων δραστηριοτήτων.

(10) - Χρησιμοποιήστε VPN

Τα VPN είναι οι πιο συγκεκριμένες και αυθεντικές λύσεις για την κατάργηση αποκλεισμού ιστοτόπων. Θα μπορούσε να παράσχει την αποτελεσματική διέξοδο για να παρακάμψει τους περιορισμούς χωρίς καμία παρενέργεια από την παρακολούθηση ή με την υπονόμευση της ιδιωτικής ζωής.

Μια υπηρεσία VPN καλύπτει την πραγματική σας διεύθυνση IP με το ψεύτικο σύμφωνα με την προτίμηση περιεχομένου. Η αλλαγή IP σας κάνει έναν θεμιτό θεατή του περιεχομένου που θέλετε να δείτε. Με μια υπηρεσία όπως το VPN, σας παρουσιάζεται μια μεγάλη ποικιλία παγκόσμιου περιεχομένου που θα μπορούσε να προσεγγιστεί από σχεδόν οποιαδήποτε περιοχή. Επίσης, η ταχύτητα περιήγησης κατά τη χρήση του VPN παραμένει σχεδόν ανενόχλητη.

Ωστόσο, γι 'αυτό, πρέπει να επιλέξετε έξυπνα παρόχους VPN που έχουν σαφείς πολιτικές σχετικά με την εξυπηρέτηση πελατών τους. Ως εκ τούτου, επιλέξτε μια αξιόπιστη υπηρεσία VPN όπως οι NordVPN, ExpressVPN και PureVPN τα οποία εμπιστεύονται οι πελάτες και προτιμώνται ιδιαίτερα από τους χρήστες του Διαδικτύου. Λόγω της αύξησης της ανάγκης VPN, οι απατεώνες προσφέρουν ψεύτικες υπηρεσίες VPN για τις οποίες, πρέπει να είστε προσεκτικοί και να προσπαθείτε να αποφύγετε τα δωρεάν VPN.

συμπέρασμα

Πολλοί από το περιεχόμενο του διαδικτύου στις μέρες μας μπλοκάρονται για τους χρήστες. Αυτή είναι η αιτία που πολλά άτομα ψάχνουν για τις τεχνικές αποδέσμευσης ιστοτόπων. Ωστόσο, οι περισσότερες φορές δεν μπορούσαν να βρουν την κατάλληλη λύση και αντ 'αυτού, μπλέκονται σε αυτές τις τεχνικές.

Εδώ, μέσω αυτού του οδηγού, παρουσιάσαμε σχεδόν όλους τους πιθανούς τρόπους, οι οποίοι θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να ξεκλειδώσετε ιστοσελίδες. Ωστόσο, θα πρέπει να εφαρμόσετε έξυπνα αυτές τις τεχνικές σύμφωνα με τις συνθήκες.