10 manieren – Hoe u websites overal kunt deblokkeren – Volledige gids

[ware_item id=33][/ware_item]

Wanneer een website gebruikers de toegang tot de inhoud beperkt, veroorzaakt dit over het algemeen ergernis onder hen. Tegenwoordig nemen dergelijke beperkingen voor de websites echter uitzonderlijk toe vanwege geografische beperkingen en overheidsverboden. Ook hebben sommige scholen, bedrijven en organisaties een bepaald beleid dat individuen belemmert om toegang te krijgen tot bepaalde inhoud. Maar voor een legitieme internetgebruiker is het echt verontrustend om ver weg te blijven van de gewenste inhoud. De vraag is echter hoe websites te deblokkeren?


10 beste manieren om websites te deblokkeren

Veel technieken worden beschreven, maar door het ontbreken van de juiste uitleg kunnen de internetgebruikers niet het juiste hulpmiddel identificeren om websites te deblokkeren. Maar via dit artikel vertellen we u alle mogelijke manieren waarop u websites kunt deblokkeren. Hier geven we u een beschrijving van al deze tools voor het deblokkeren van websites die u voldoende begrip en gemak bieden voor toegang tot dergelijke beperkte inhoud.

(1) - HTTP en HTTPS

De eerste en de eerste stap die u moet nemen terwijl de website voor het deblokkeren is, is de vorige URL omschakelen van HTTP naar HTTPS. Mensen hechten vaak te verwaarlozen belang aan dit proces; soms wordt echter een enkele versie van de site geblokkeerd.

Als u bijvoorbeeld probeert toegang te krijgen tot Facebook en de HTTPS-versie (https://www.facebook.com) in uw regio is geblokkeerd, is het mogelijk dat de site met HTTP (http: //www.facebook) is. com) is toegankelijk. Toch zijn in veel instituten zoals scholen de sites op de gemeenschappelijke HTTP-internetpoort 80 geblokkeerd, maar wordt poort 443 niet geblokkeerd gelaten, wat over het algemeen de HTTPS-versie van de site is.

HTTPS en HTTP onderscheiden dezelfde website op een manier dat de toegevoegde ‘S’ in HTTP aangeeft dat de website veilig en gecodeerd is. De URL met HTTP geeft echter aan dat de inhoud van de website onbeveiligd is.

(2) - Gebruik draagbare proxybrowser

Een draagbare proxybrowser kan worden gedownload om een ​​tweemaal efficiënte en voordelige versie te krijgen dan alleen een proxy. Kproxy kan bijvoorbeeld draagbaar zijn of een optie hebben om te worden geïnstalleerd. De meest handige functie tijdens het gebruik van de webbrowser is dat u de site kunt zoeken zonder deze in de hoofd-URL-balk te typen. U kunt eenvoudig toegang krijgen tot de geblokkeerde website door de URL in het middelste zoekvak in te voeren.

(3) - Een andere DNS gebruiken

U kunt ook websites deblokkeren door de DNS-server te wijzigen. Een DNS-server is net als een index die wordt bijgehouden voor de website-URL's die u bezoekt. Wanneer u bijvoorbeeld de websitekoppeling in de URL-balk van uw browser invoert, verzendt uw computer het toegangsverzoek naar de DNS-server en krijgt u het IP-adres voor die site.

10 manieren - Hoe u websites overal kunt deblokkeren - Volledige gids

Wanneer de internetproviders een website willen blokkeren, verwijderen ze daarom alleen de vermeldingen voor die specifieke site. ISP's kunnen echter ook overwegen het verzoek om te leiden naar een andere website of een kennisgevingspagina.

Om dit probleem op te lossen, kunt u eenvoudig de DNS-server wijzigen, maar dit zijn er veel gratis, volledig geopende externe DNS-servers die worden beheerd door organisaties of ISP's. De populairste DNS-servers zijn echter Google DNS en OpenDNS. Het enige dat u hoeft te doen om websites te deblokkeren, is gewoon uw DNS in die van hen veranderen.

Voor Window 7-systeem, ga naar het Configuratiescherm en klik vervolgens op de map ‘Netwerk en internet’. Ga nu naar het ‘Netwerkcentrum’ en open de optie ‘Adapterinstelling wijzigen’. Klik nu met de rechtermuisknop op uw netwerkadapter, klik op internetprotocol versie 4 en klik op ‘eigenschappen’. Klik vervolgens op ‘Gebruik de volgende DNS-serveradressen en verzend de DNS-server van uw keuze. De serveradressen voor Google zijn 8.8.8.8 en 8.8.4.4 en voor OpenDNS zijn dit 208.67.222.222 en 208.67.220.220. Klik ten slotte na het invoeren van de serveradressen op ‘Ok’ om de instellingen op te slaan en uw computer opnieuw op te starten.

(4) - Gebruik proxyservers

Terwijl u websites deblokkeert, kunnen proxyservers een handig hulpmiddel zijn dat bemiddelt tussen uw computer en de website die u bezoekt. Wanneer u beperkt bent voor toegang tot een bepaalde website, kan een proxyserver worden gebruikt om die site te bezoeken. De webpagina wordt weergegeven door de proxyserver en hiermee kunt u verbinding maken.

Omdat u de website niet rechtstreeks bezoekt, kunt u de website daarom deblokkeren. Er zijn verschillende proxy-servers online beschikbaar waarvoor een Google-zoekopdracht naar ‘Anonieme proxy-browsers’ u een lange lijst zal geven. HideMyAss en OpenBlockedWebsite zijn bijvoorbeeld degenen die u zou kunnen kiezen.

Houd er echter rekening mee dat toegang tot gratis proxyservers dat wel zou kunnen vertragen uw browseproces en kan mogelijk niet efficiënt webpagina's weergeven. U kunt ook geconfronteerd worden met veel intrusieve advertenties terwijl u proxy-browsers gebruikt die uw online ervaring kunnen verstoren.

(5) - Gebruik IP in plaats van URL

Een van de effectieve methoden om websites te deblokkeren kan het gebruik van IP in plaats van URL's omvatten. Soms worden de beperkte websites bewaard als een lijst met URL's en kan het gebruik van IP voor die specifieke website effectief zijn.

Om het IP-adres van een website te verkrijgen, kunt u een ping uitvoeren domain.com commando in opdrachtprompt. Het gebruik van het IP-adres is een gemakkelijke manier om toegang te krijgen tot de geblokkeerde site van uw regio. Deze methode zou echter niet werken voor de website die ook zijn IP-adres heeft geblokkeerd.

Toch zou je in dit geval een alternatieve manier kunnen volgen. Het enige dat u moet doen, is CMD op uw pc uitvoeren en ping 'www.websitename.com' typen. Druk nu op 'Enter' om het IP-adres onmiddellijk te retourneren. Gebruik dit IP-adres om de URL van de browser in te voeren en druk op enter.

(6) - Toegang tot vertalerservice

De meeste mensen denken misschien dat een vertaler kan worden gebruikt om websites te deblokkeren. Soms verbieden organisaties en zelfs landen geen vertaaldiensten. Daarom kan het helpen om de websites te converteren naar een andere taal die u misschien kent de beperkingen omzeilen. Voor dit doel kunt u Google Translate, Microsoft Translator of Yahoo Babel fish gebruiken.

In Google Vertalen kunt u bijvoorbeeld de website-URL invoeren waartoe u toegang wilt en de taal waarin u de inhoud van de site wilt bekijken. Selecteer de paginataal als iets, maar Engels en de vertaalde taal als Engels. U zou de geblokkeerde website in het Engels moeten kunnen bekijken.

10 manieren - Hoe u websites overal kunt deblokkeren - Volledige gids

(7) - Gebruik extensies

Voor de blokkades van instituten en kantoren kunnen de browserextensies soms ook helpen websites te deblokkeren. Sites zoals Facebook of YouTube die dynamisch van aard zijn, kunnen worden geopend via de extensies. Extensies zoals Hola en ProxMate kunnen nuttig zijn om de beperkingen te omzeilen.

(8) - Beschikbaar RSS-feed

RSS (Rich Site Summary) is het formaat om u de regelmatig wisselende inhoud te bieden en om de nieuwe inhoud te krijgen en gemakkelijk te lezen. Om de website te deblokkeren, kunt u de RSS-feed van die specifieke website krijgen en deze aan uw lezer toevoegen. Sommige websites hebben echter geen RSS-feed, maar in dat geval kunt u gebruikmaken van de online services om de feed te maken.

(9) - Gebruik TOR

Omdat het snel populair wordt, kan een TOR-browser echt nuttig zijn om websites te deblokkeren. Het is eenvoudig te gebruiken software die u ook anonimiteit biedt. Het verduistert het IP-adres en beschermt uw gegevens tegen nieuwsgierige blikken. De TOR-browser geeft de gegevens van vele knooppunten door waardoor gegevens niet kunnen worden gecodeerd.

10 manieren - Hoe u websites overal kunt deblokkeren - Volledige gids

Je kunt het downloaden door naar de TOR-site te gaan. Een van de nadelen voor TOR is dat terwijl je ermee verbonden bent, je langzaam online kunt surfen. Vanwege de toenemende populariteit gebruiken veel cybercriminelen TOR om kwaadaardige activiteiten uit te voeren.

(10) - Gebruik VPN

VPN's zijn de meest concrete en authentieke oplossingen om websites te deblokkeren. Het zou de efficiënte manier kunnen zijn om beperkingen te omzeilen zonder dat dit neveneffecten zijn van het volgen of door afbreuk te doen aan de privacy.

Een VPN-service maskeert uw echte IP-adres met het valse volgens de inhoudsvoorkeur. De IP-wijziging maakt u een legitieme kijker van de inhoud die u wilt bekijken. Met een service als VPN krijgt u een grote verscheidenheid aan wereldwijde inhoud te zien die vanuit bijna elke regio toegankelijk is. Ook blijft de browsersnelheid tijdens het gebruik van VPN vrijwel ongestoord.

Hiervoor moet u echter op intelligente wijze VPN-providers selecteren die een duidelijk beleid hebben met betrekking tot hun klantenservice. Selecteer daarom een ​​gerenommeerde VPN-service zoals NordVPN, ExpressVPN en PureVPN die door de klanten worden vertrouwd en waaraan internetgebruikers de voorkeur geven. Vanwege de toegenomen VPN-behoefte bieden oplichters nep-VPN-diensten aan waarvoor u waakzaam moet blijven en moet proberen gratis VPN's te vermijden.

Conclusie

Veel van de internetinhoud wordt tegenwoordig geblokkeerd voor de gebruikers. Dit is de oorzaak dat veel mensen op zoek zijn naar de technieken om websites te deblokkeren. Meestal konden ze echter geen geschikte oplossing vinden en in plaats daarvan raken ze verstrikt in die technieken.

Hier hebben we door middel van deze gids bijna alle mogelijke manieren gepresenteerd die u kunnen helpen websites te deblokkeren. Toch moet u deze technieken op intelligente wijze toepassen volgens de voorwaarden.