10 módszer – Hogyan lehet feloldani a webhelyeket bárhonnan – Teljes útmutató

[ware_item id=33][/ware_item]

Amikor egy webhely korlátozza a felhasználók számára a tartalom elérését, általában bosszantást keltenek köztük. Manapság azonban a földrajzi korlátozások és a kormányzati tilalmak miatt kivételesen növekszik a webhelyek ilyen korlátozása. Egyes iskolákban, üzleti vállalkozásokban és szervezetekben vannak bizonyos irányelvek is, amelyek akadályozzák az egyéneket bizonyos tartalmak elérésében. A legitim internetes felhasználó számára azonban tényleg zavaró, hogy távol maradjon a kívánt tartalomtól. Felmerül a kérdés, hogy hogyan lehet feloldani a webhelyeket?


A webhelyek feloldásának 10 legjobb módja

Számos technikát írnak le, de a megfelelő magyarázat hiánya miatt az internethasználók nem tudják azonosítani a webes feloldásához megfelelő eszközt. De ezen a cikken keresztül elmondhatjuk Önnek a webhelyek feloldásának minden lehetséges módját. Itt leírnánk ezeket a webhely-feloldó eszközöket, amelyek elegendő megértést és könnyű hozzáférést biztosítanak az ilyen korlátozott tartalomhoz.

(1) - HTTP és HTTPS

Az első és a legelső lépés, amelyet meg kell tennie, miközben a feloldó webhely átváltja az előző URL-t HTTP-ről HTTPS-re. Az emberek gyakran elhanyagolható fontosságot tulajdonítanak ennek a folyamatnak; azonban a webhely egyetlen verziója blokkolva van.

Például, ha megpróbál hozzáférni a Facebook-hoz, és annak HTTPS (https://www.facebook.com) verziója le van tiltva az Ön régiójában, akkor valószínű, hogy a webhely HTTP-vel rendelkezik (http: //www.facebook). com) elérhető. Ugyanakkor sok intézetben, például az iskolákban a közös HTTP 80-as porton lévő webhelyek blokkolva vannak, de a 443-as portot feloldják, amely általában a webhely HTTPS-verziója.

A HTTPS és a HTTP ugyanazt a weboldalt különbözteti meg úgy, hogy a HTTP-be adott „S” jelzi, hogy a webhely biztonságos és titkosított. A HTTP-t tartalmazó URL azonban azt mutatja, hogy a weboldal tartalma nem biztonságos.

(2) - Használjon hordozható proxy böngészőt

Hordozható proxy böngészőt lehet letölteni annak érdekében, hogy kétszer hatékonyabb és előnyösebb verziót kapjon, mint egyedül a proxy. Például a Kproxy hordozható lehet, vagy telepíthető opcióval is rendelkezik. A böngésző használata során a legkényelmesebb szolgáltatás az, hogy a webhely-keresést kínálja anélkül, hogy beírná a fő URL-sávba. Könnyen hozzáférhet a blokkolt webhelyhez, ha beírja az URL-t a középső keresőmezőbe.

(3) - Más DNS használata

A DNS-kiszolgáló megváltoztatásával feloldhatja a webhelyek blokkolását is. A DNS-kiszolgáló olyan, mint egy index a fenntartott webhely URL-ek számára, amelyet meglátogat. Például, amikor beírja a webhely linket a böngésző URL-sávjába, a számítógép elküldi a hozzáférési kérelmet a DNS-kiszolgálóra, és megadja az adott webhely IP-címét..

10 módszer - Hogyan lehet feloldani a webhelyeket bárhonnan - Teljes útmutató

Ezért, amikor az internetszolgáltatók blokkolni akarnak egy weboldalt, akkor csak eltávolítják az adott webhely bejegyzéseit. Az internetszolgáltatók azonban fontolóra vehetik a kérés átirányítását egy másik weboldalra vagy egy értesítési oldalra is.

A probléma kiküszöböléséhez egyszerűen meg kell változtatni a DNS-kiszolgálót, mégis sok ingyenes, teljesen nyitott harmadik fél DNS-kiszolgáló működik, amelyeket szervezetek vagy internetszolgáltatók üzemeltetnek. A legnépszerűbb DNS-kiszolgálók azonban a Google DNS és az OpenDNS. A webhelyek feloldásához mindössze annyit kell tennie, hogy csak a DNS-jét változtatja meg az övéhez.

mert Windows 7 rendszer, lépjen a Vezérlőpultra, majd kattintson a „Hálózat és internet” mappára. Most nyissa meg a „Hálózati és megosztási központot”, és nyissa meg az „Adapter beállításának módosítása” lehetőséget. Most kattintson a jobb gombbal a hálózati adapterre, kattintson az internetprotokoll 4. verziójára, majd a „tulajdonságok” elemre. Ezután kattintson a „Használja a következő DNS-kiszolgáló címeket” lehetőségre, és küldje el a választott DNS-kiszolgálót. A Google kiszolgálói címei 8.8.8.8 és 8.8.4.4, az OpenDNS esetében pedig 208.67.222.222 és 208.67.220.220. Végül, miután megadta a szerver címeit, kattintson az „Ok” gombra a beállítások mentéséhez és a számítógép újraindításához.

(4) - Használjon proxyszervereket

A webhelyek feloldása közben a proxyszerverek hasznos eszközként működhetnek, amely közvetít a számítógép és a megtekintett webhely között. Ha korlátozottan fér hozzá egy bizonyos webhelyhez, proxy szervert lehet használni a webhely felkereséséhez. A weblapot a proxy szerver jeleníti meg, és lehetővé teszi a csatlakozást.

Mivel nem közvetlenül fér hozzá a webhelyhez, ezért feloldhatja a weboldal blokkolását. Különböző proxykiszolgálók érhetők el online, amelyekre vonatkozóan az 'Anonim proxy böngészők' Google-keresése hosszú listát nyújt Önnek. Például a HideMyAss és az OpenBlockedWebsite közül választhat.

Ne feledje azonban, hogy az ingyenes proxyszerverek hozzáférhetnek lassíts böngészési folyamat, és előfordulhat, hogy a weblapok nem jelennek meg hatékonyan. Proxy böngészők használata közben számos zavaró hirdetéssel szembesülhet, amelyek zavarhatják az online élményt.

(5) - Használjon IP-t az URL helyett

A webhelyek feloldásának egyik hatékony módszere lehet az IP használata az URL helyett. Időnként a korlátozott webhelyeket URL-címek listájaként tartják fenn, és az adott IP-cím használata az adott webhelyen hatékony lehet.

A weboldal IP-címének megszerzéséhez megteheti ping domain.com parancs a parancssorban. Az IP-cím használata egyszerű módja a régió blokkolt webhelyének eléréséhez. Ez a módszer azonban nem működne azon webhely esetében, amely blokkolta az IP-címét.

Ebben az esetben azonban alternatív módszert is követhet. Csak annyit kell tennie, hogy futtassa a CMD-t a számítógépen, és írja be a ping „www.websitename.com” parancsot. Most nyomja meg az 'Enter' gombot, amely azonnal visszaadja az IP címet. Használja ezt az IP-címet a böngésző URL-sávjának megadásához, majd nyomja meg az Enter billentyűt.

(6) - Access Translator Service

Az emberek többsége úgy gondolja, hogy hogyan lehetne használni a Fordítót webhelyek feloldásához. A szervezetek és még az országok azonban néha nem tiltják a fordítói szolgáltatásokat. Ezért segíthet abban, hogy a weboldalakat olyan nyelvre konvertálja, amelyről Ön ismeri megkerülni a korlátozásokat. Erre a célra használhatja a Google Translate, a Microsoft Translator vagy a Yahoo Babel halakat.

Például a Google Translate szolgáltatásban megadhatja annak a webhelynek a URL-jét, amelyhez hozzáférni kíván, és a nyelvet, amellyel meg szeretné tekinteni a webhely tartalmát. Bármelyiknek válassza az oldal nyelvét, kivéve az angol nyelvet és a lefordított nyelvet angolul. A blokkolt weboldalt angolul kell megtekintenie.

10 módszer - Hogyan lehet feloldani a webhelyeket bárhonnan - Teljes útmutató

(7) - Használja a bővítményeket

Az intézetek és irodák által elhelyezett blokkok esetében a böngészőbővítmények néha elősegíthetik a webhelyek feloldását. Az olyan dinamikus jellegű webhelyekre, mint a Facebook vagy a Youtube, a kiterjesztések segítségével lehet hozzáférni. A kiterjesztések, például a Hola és a ProxMate, hasznos lehet a korlátozások megkerülésében.

(8) - Elérhető RSS-hírcsatorna

Az RSS (Rich Site Summary) az a formátum, amellyel rendszeresen változó tartalmat biztosít Önnek, segítséget nyújt a friss tartalom megszerzésében és a könnyű elolvasásban. A weboldal blokkolásának feloldásához beszerezheti az adott weboldal RSS-hírcsatornáját, és hozzáadhatja az olvasóhoz. Néhány webhelynek azonban nincs RSS-hírcsatornája, de ebben az esetben igénybe veheti az online szolgáltatásokat a hírcsatorna létrehozásához..

(9) - Használja a TOR-ot

A TOR böngésző gyorsan népszerűvé válik, és valóban hasznos lehet a webhelyek feloldásához. Ez egy egyszerűen használható szoftver, amely névtelenséget is nyújt Önnek. Az IP-címet elhomályosítja, és adatait megóvja a kíváncsiságtól. A TOR böngésző sok csomópontból továbbítja az adatokat, amelyek megakadályozzák az adatok rejtjelezhetőségét.

10 módszer - Hogyan lehet feloldani a webhelyeket bárhonnan - Teljes útmutató

Letöltheti a TOR webhelyén. A TOR egyik hátránya, hogy miközben csatlakozik hozzá, lassú online böngészést tapasztalhat meg. Ezenkívül a növekvő népszerűség miatt sok számítógépes bűnöző TOR-ot használ rosszindulatú tevékenységek végrehajtására.

(10) - Használja a VPN-t

A VPN-k a legkonkrétabb és leghitelesebb megoldások a webhelyek feloldásához. Ez hatékony módot nyújthat a korlátozások megkerülésére a nyomon követés vagy a magánélet veszélyeztetése nélkül.

A VPN szolgáltatás a valódi IP-címet a tartalmi preferencia szerint elrejti a hamis címmel. Az IP-változás a megtekinteni kívánt tartalom legitim nézőjévé teszi. A VPN-hez hasonló szolgáltatással olyan globális tartalom széles választékát kínáljuk Önnek, amelyhez szinte bármilyen régióból hozzáférhetünk. A böngészési sebesség a VPN használata közben szinte zavartalan marad.

Ehhez azonban intelligensen kell kiválasztania azokat a VPN-szolgáltatókat, akiknek világos irányelveik vannak az ügyfélszolgálatra vonatkozóan. Ezért válassza ki a jó hírű VPN szolgáltatást, például a NordVPN, ExpressVPN és PureVPN szolgáltatásokat, amelyekre az ügyfelek megbíznak, és amelyeket az internetes felhasználók nagyon előnyben részesítenek. A növekvő VPN-igény miatt a csalók hamis VPN-szolgáltatásokat kínálnak, amelyekre figyelemmel kell maradnia, és meg kell próbálnia elkerülni az ingyenes VPN-eket.

Következtetés

Manapság az internetes tartalmak nagy részét letiltják a felhasználók. Ez az oka annak, hogy sok ember a webhelyek feloldásának módszereit keresi. Leggyakrabban azonban nem találtak megfelelő megoldást, inkább beleakadtak ebbe a technikába.

Ebben az útmutatóban szinte az összes lehetséges módszert bemutattuk, amelyek hasznosak lehetnek a webhelyek feloldásához. Ennek ellenére intelligensen kell alkalmaznia ezeket a technikákat a feltételeknek megfelelően.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me