10 начина – Как да деблокирате уебсайтове отвсякъде – Пълно ръководство

[ware_item id=33][/ware_item]

Когато уебсайт ограничава достъпа на потребителите до съдържанието, той обикновено създава досада сред тях. Въпреки това, в наши дни такива ограничения за уебсайтовете се увеличават изключително поради гео ограниченията и държавните забрани. Освен това някои училища, бизнес и организации имат определени политики, които пречат на хората да имат достъп до определено съдържание. Но за законния потребител на интернет наистина е обезпокоително да останат далечни от търсеното съдържание. И все пак възниква въпросът, че как да деблокирате уебсайтове?


10 най-добри начини за деблокиране на уебсайтове

Описват се много техники, но поради липсата на подходящо обяснение, интернет потребителите не са в състояние да идентифицират правилния инструмент за деблокиране на уебсайтове. Но чрез тази статия ще ви кажем всички възможни начини, чрез които можете да деблокирате уебсайтове. Тук бихме ви дали описание на всички тези инструменти за деблокиране на уебсайтове, които ще ви осигурят достатъчно разбиране и лекота за достъп до такова ограничено съдържание.

(1) - HTTP и HTTPS

Първата и най-началната стъпка, която трябва да предприемете, докато деблокиращият уебсайт е да превключите предходния URL адрес от HTTP към HTTPS. Хората често отдават незначително значение на този процес; въпреки това, понякога една версия на сайта е блокирана.

Например, ако се опитвате да получите достъп до Facebook и неговата HTTPS (https://www.facebook.com) версия е блокирана във вашия регион, може да има възможност сайтът с HTTP (http: //www.facebook). com) е достъпен. И все пак в много институти, като училища, сайтовете на общ HTTP интернет порт 80 са блокирани, но порт 443 се оставя отблокиран, което обикновено е HTTPS версията на сайта.

HTTPS и HTTP разграничават един и същ уебсайт по начин, че добавеното „S“ в HTTP указва, че уебсайтът е защитен и криптиран. URL адресът, съдържащ HTTP, обаче показва, че съдържанието на уебсайта е необезпечено.

(2) - Използвайте преносим прокси браузър

Преносим прокси браузър може да бъде изтеглен, за да се получи два пъти по-ефективна и изгодна версия в сравнение само с прокси. Например, Kproxy може да бъде преносим или да има опция за инсталиране. Най-удобната функция при използване на браузър на уебсайтове е, че той ви предлага търсене в сайта, без да го въвеждате в основната лента на URL адресите. Можете лесно да получите достъп до блокирания уебсайт, като въведете URL адреса в средното поле за търсене.

(3) - Използване на различен DNS

Можете също да деблокирате уебсайтове, като промените DNS сървъра. DNS сървърът е точно като индекс, поддържан за URL адресите на уебсайта, който посещавате. Например, когато въведете връзката към уебсайта в URL лентата на вашия браузър, вашият компютър изпраща заявката за достъп до DNS сървъра и той ви дава IP адреса за този сайт.

10 начина - Как да деблокирате уебсайтове отвсякъде - Пълно ръководство

Следователно, когато доставчиците на интернет услуги искат да блокират уебсайт, те просто премахват записите за този конкретен сайт. Въпреки това, интернет доставчиците могат също да обмислят пренасочване на заявката към друг уебсайт или страница с известия.

За да се справите с този проблем, можете просто да промените DNS сървъра, но все пак това има много безплатни напълно отворени DNS сървъри на трети страни, които се управляват от организации или интернет доставчици. Най-популярните DNS сървъри обаче са Google DNS и OpenDNS. Всичко, което трябва да направите, за да деблокирате уебсайтове, е просто да промените DNS на техния.

За Прозорец 7 система, отидете на контролния панел и след това щракнете върху папката „Мрежа и интернет“. Сега отидете на „Център за мрежа и споделяне“ и отворете опцията „Промяна на настройката на адаптера“. Сега щракнете с десния бутон върху вашия мрежов адаптер, щракнете върху интернет протокол версия 4 и щракнете върху "свойства". След това кликнете върху „Използвайте следните адреси на DNS сървъра и изпратете DNS сървъра по ваш избор. Адресът на сървъра за Google е 8.8.8.8 и 8.8.4.4, а за OpenDNS те са 208.67.222.222 и 208.67.220.220. Накрая, след като въведете адресите на сървъра, щракнете върху „Ок“, за да запазите настройките и рестартирайте компютъра си.

(4) - Използвайте прокси сървъри

Докато деблокирате уебсайтовете, прокси сървърите могат да работят като полезен инструмент, който посредничи между вашия компютър и уебсайта, до който имате достъп. Когато имате ограничен достъп до определен уебсайт, прокси сървър може да се използва за посещение на този сайт. Уеб страницата се показва от прокси сървъра и ви позволява да се свързвате с нея.

Тъй като не осъществявате достъп до уебсайта директно, следователно можете да деблокирате уебсайта. Има различни прокси сървъри, достъпни онлайн, за които Google търсене на „Анонимни прокси браузъри“ ще ви даде дълъг списък. Например, HideMyAss и OpenBlockedWebsite са тези, които бихте могли да изберете.

Трябва обаче да имате предвид, че достъпът до безплатни прокси сървъри би могъл забави разглеждате процеса и може да не успеете да покажете уеб страниците ефективно. Освен това можете да се сблъскате с много натрапчиви реклами, докато използвате прокси браузъри, което може да наруши вашето онлайн изживяване.

(5) - Използвайте IP вместо URL

Един от ефективните методи за деблокиране на уебсайт може да включва използването на IP вместо URL адреси. Понякога ограничените уебсайтове се съхраняват като списък с URL адреси и използването на IP за този конкретен уебсайт може да се окаже ефективно.

За да получите IP адрес на уебсайт, можете да направите ping domain.com команда в командния ред. Използването на IP адрес е лесен начин за достъп до блокирания сайт на вашия регион. Този метод обаче не работи за уебсайта, който също е блокирал своя IP адрес.

И все пак за този случай бихте могли да следвате алтернативен начин. Нещото, което трябва да направите, е да стартирате CMD на вашия компютър и да напишете ping „www.websitename.com“. Сега натиснете „Enter“, което незабавно ще върне IP адреса. Използвайте този IP адрес, за да влезете в URL лентата на браузъра и натиснете Enter.

(6) - Достъп до услугата Преводач

Повечето хора могат да мислят, че как може да се използва Преводач за деблокиране на уебсайтове. Въпреки това понякога организациите и дори страните не забраняват преводаческите услуги. Ето защо чрез преобразуване на уебсайтове в някакъв друг език, който може би знаете, може да ви помогне заобикаляйте ограниченията. За тази цел можете да използвате Google Translate, Microsoft Translator или Yahoo Babel риба.

Например, в Google Translate можете да въведете URL адреса на уебсайта, до който искате да получите достъп, и езика, на който искате да видите съдържанието на сайта. Изберете езика на страницата като всичко друго, но английски и преведен език като английски. Трябва да можете да видите блокирания уебсайт на английски.

10 начина - Как да деблокирате уебсайтове отвсякъде - Пълно ръководство

(7) - Използвайте разширения

За блокадите, поставени от институти и офиси, понякога разширенията на браузъра също могат да помогнат за деблокиране на уебсайтове. Сайтове като Facebook или Youtube, които са динамични по своя характер, могат да бъдат достъпни чрез разширенията. Разширенията като Hola и ProxMate могат да бъдат полезни за заобикаляне на ограниченията.

(8) - Намерете RSS емисия

RSS (обобщена обобщена информация за сайта) е форматът, за да ви достави редовно променящото се съдържание и да ви помогне да получите прясното съдържание и да го прочетете лесно. За да деблокирате уебсайт, можете да получите RSS емисия на този конкретен уебсайт и да го добавите към вашия читател. Някои уебсайтове обаче нямат RSS емисия, но в такъв случай можете да се възползвате от онлайн услугите, за да създадете емисията.

(9) - Използвайте TOR

Получавайки бърза популярност, браузърът TOR наистина може да бъде полезен за разблокиране на уебсайтове. Това е лесен за използване софтуер, който ви осигурява и анонимност. Той затъмнява IP адреса и предпазва данните ви от любопитни очи. Браузърът TOR предава данните от много възли, които предотвратяват разширяване на данните.

10 начина - Как да деблокирате уебсайтове отвсякъде - Пълно ръководство

Можете да го изтеглите, като посетите сайта на TOR. Един от недостатъците за TOR е, че докато сте свързани с него, можете да изпитате бавно онлайн сърфиране. Освен това, поради нарастващата популярност, много от киберпрестъпниците използват TOR за извършване на злонамерени дейности.

(10) - Използвайте VPN

VPN са най-конкретните и автентични решения за отблокиране на уебсайтове. Той би могъл да осигури ефикасен начин за заобикаляне на ограниченията, без да се проследява някакъв страничен ефект или чрез компрометиране на неприкосновеността на личния живот.

VPN услуга маскира Вашия реален IP адрес с фалшивия такъв според предпочитанието на съдържанието. Промяната в IP прави легитимен зрител на съдържанието, което искате да видите. С услуга като VPN ви се предлага огромно разнообразие от глобално съдържание, до което можете да получите достъп от почти всеки регион. Също така скоростта на сърфиране при използване на VPN остава почти ненарушена.

За това обаче трябва да изберете интелигентно доставчици на VPN, които имат ясни политики по отношение на обслужването на клиентите. Следователно, изберете реномирана VPN услуга като NordVPN, ExpressVPN и PureVPN, които се доверяват на клиентите и са силно предпочитани от интернет потребителите. Поради нарастващата нужда от VPN, измамниците предлагат фалшиви VPN услуги, за които трябва да сте бдителни и да се опитате да избегнете безплатни VPN.

заключение

Днес много от интернет съдържанието се блокира за потребителите. Това е причината много хора да търсят техниките за деблокиране на уебсайтове. Но най-често те не могат да намерят подходящо решение и вместо това се заплитат към тези техники.

Тук, чрез това ръководство, сме представили почти всички възможни начини, които могат да ви бъдат от полза за деблокиране на уебсайтове. И все пак, трябва да прилагате интелигентно тези техники според условията.