10 načinov – Kako deblokirati spletna mesta od koder koli – Celoten vodnik

[ware_item id=33][/ware_item]

Ko spletno mesto uporabnikom omeji dostop do vsebine, med njimi praviloma vznemirja. Vendar pa dandanes takšne omejitve spletnih strani izjemoma naraščajo zaradi geografskih omejitev in vladnih prepovedi. Tudi nekatere šole, podjetja in organizacije imajo določene politike, ki posameznikom ovirajo dostop do določene vsebine. Toda za zakonitega uporabnika interneta je res moteče, da ostanejo oddaljeni od želenih vsebin. Vendar se postavlja vprašanje, kako odblokirati spletna mesta?


10 najboljših načinov za deblokiranje spletnih mest

Opisanih je veliko tehnik, vendar zaradi pomanjkanja ustreznih razlag uporabniki interneta ne morejo določiti pravilnega orodja za sprostitev spletnih mest. Toda skozi ta članek bi vam povedali vse možne načine, kako lahko spletna mesta odblokirate. Tukaj bi vam dali opis vseh teh orodij za odklepanje spletnih strani, ki vam bodo zagotovila dovolj razumevanja in enostavnosti za dostop do tako omejene vsebine.

(1) - HTTP in HTTPS

Prvi in ​​najbolj začetni korak, ki ga morate storiti, ko deblokirate spletno mesto, je prehod prejšnjega URL-ja s HTTP-a na HTTPS. Ljudje pogosto pripisujejo zanemarljivemu pomenu temu procesu; vendar je včasih ena sama različica spletnega mesta blokirana.

Na primer, če poskušate dostopati do Facebooka in je njegova različica HTTPS (https://www.facebook.com) v vaši regiji blokirana, lahko obstaja možnost, da spletno mesto s HTTP (http: //www.facebook). com) je dostopen. Kljub temu so v številnih zavodih, kot so šole, spletna mesta na skupnem internetnem vmesniku HTTP 80 blokirana, vrata 443 pa ostanejo neblokirana, kar je običajno HTTPS različica spletnega mesta.

HTTPS in HTTP razlikujeta isto spletno mesto na način, da dodano "S" v HTTP kaže, da je spletno mesto varno in šifrirano. Vendar URL, ki vsebuje HTTP, kaže, da vsebina spletnega mesta ni zavarovana.

(2) - Uporabite prenosni brskalnik proxy

Prenosni brskalnik proxy je mogoče prenesti, da bi dobili dvakrat učinkovito in ugodnejšo različico kot sam proxy. Na primer, Kproxy je lahko prenosljiv ali ima možnost namestitve. Najbolj priročna funkcija med uporabo brskalnika spletnega mesta je ta, da vam ponuja iskanje po spletnem mestu, ne da bi ga vtipkali v glavno vrstico URL. Do blokiranega spletnega mesta lahko enostavno dostopate tako, da v sredino iskalnega polja vnesete URL.

(3) - Uporaba različnega DNS-ja

Spletna mesta lahko tudi odblokirate tako, da spremenite strežnik DNS. DNS strežnik je tako kot indeks, ki se vzdržuje za URL-je spletnih strani, ki jih obiščete. Na primer, ko v URL vrstico brskalnika vnesete povezavo do spletnega mesta, računalnik pošlje zahtevo za dostop strežniku DNS in ta vam da naslov IP za to spletno mesto.

10 načinov - Kako deblokirati spletna mesta od koder koli - Celoten vodnik

Ko želijo ponudniki internetnih storitev blokirati spletno mesto, samo odstranijo vnose za to spletno mesto. Vendar lahko ponudniki internetnih storitev tudi razmislijo o preusmeritvi zahteve na drugo spletno mesto ali stran z obvestili.

Če želite rešiti to težavo, lahko preprosto spremenite DNS strežnik, vendar obstaja veliko brezplačnih, popolnoma odprtih zunanjih DNS strežnikov, ki jih upravljajo organizacije ali ponudniki internetnih storitev. Najbolj priljubljeni strežniki DNS pa so Google DNS in OpenDNS. Vse, kar morate storiti za deblokiranje spletnih mest, je le, da spremenite svoj DNS v njihov.

Za Sistem Windows 7, pojdite na nadzorno ploščo in nato kliknite mapo »Omrežje in internet«. Zdaj pojdite na "Center za omrežje in skupno rabo" in odprite možnost "Spremeni nastavitev adapterja". Zdaj z desno miškino tipko kliknite omrežni adapter, kliknite različico 4 internetnega protokola in kliknite "lastnosti". Nato kliknite 'Uporabi naslednje naslove DNS strežnika in pošlji strežnik DNS po lastni izbiri. Naslovi strežnikov za Google so 8.8.8.8 in 8.8.4.4, za OpenDNS pa 208.67.222.222 in 208.67.220.220. Ko končate z vnosom naslovov strežnika, kliknite »Ok«, da shranite nastavitve in znova zaženete računalnik.

(4) - Uporabite proxy strežnike

Medtem, ko deblokirajo spletna mesta, lahko proxy strežniki delujejo kot koristno orodje, ki posreduje med računalnikom in spletnim mestom, do katerega dostopate. Če imate dostop do določenega spletnega mesta, lahko proxy strežnik obiščete to spletno mesto. Spletno stran prikazuje proxy strežnik in omogoča povezavo z njo.

Ker do spletnega mesta ne dostopate neposredno, ga zato lahko odblokirate. V spletu so na voljo različni proxy strežniki, za katere vam bo Googlova iskanje po brskalnikih anonimnih proxyjev dala dolg seznam. Na primer, lahko izberete HideMyAss in OpenBlockedWebsite.

Vendar ne pozabite, da bi dostop do brezplačnih proxy strežnikov lahko upočasni brskate po postopku in morda ne bo prikazal spletnih strani učinkovito. Med uporabo proxy brskalnikov bi se lahko soočili s številnimi vsiljivimi oglasi, ki bi lahko motili vašo spletno izkušnjo.

(5) - Uporabite IP namesto URL-ja

Eden od učinkovitih načinov za deblokiranje spletnega mesta lahko vključuje uporabo IP namesto URL-jev. Včasih se omejena spletna mesta hranijo kot seznam URL-jev in uporaba IP za to spletno mesto se lahko izkaže za učinkovito.

Če želite pridobiti IP naslov spletnega mesta, lahko naredite ping domena.com ukaz v ukazni vrstici. Uporaba naslova IP je preprost način za dostop do blokiranega mesta v vaši regiji. Vendar ta metoda ne bi delovala tudi za spletno mesto, ki je blokiralo svoj IP naslov.

Vendar bi v tem primeru lahko uporabili alternativni način. Kar morate storiti, je, da v računalniku zaženete CMD in vtipkate ping „www.websitename.com“. Zdaj pritisnite »Enter«, ki bo takoj vrnil naslov IP. S tem naslovom IP vnesite v vrstico URL brskalnika in pritisnite enter.

(6) - Dostop do prevajalskih storitev

Večina posameznikov si lahko misli, da bi lahko Prevajalec uporabil za deblokiranje spletnih mest. Vendar včasih organizacije in celo države ne prepovedujejo prevajalskih storitev. Zato vam lahko pomaga pretvorba spletnih mest v drug jezik, za katerega morda veste, da vam bo pomagal zaobiti omejitve. V ta namen lahko uporabite Google Translate, Microsoft Translator ali Yahoo Babel.

Na primer, v Google Prevajalnik lahko vnesete URL spletnega mesta, do katerega želite dostopati, in jezik, v katerem želite videti vsebino spletnega mesta. Izberite jezik strani kot karkoli, le angleščino in prevedeni jezik kot angleščino. Blokirano spletno mesto bi si morali ogledati v angleščini.

10 načinov - Kako deblokirati spletna mesta od koder koli - Celoten vodnik

(7) - Uporabite razširitve

Za blokade, ki jih postavijo inštituti in pisarne, bi lahko včasih razširitve brskalnika pomagale tudi pri odblokiranju spletnih mest. Do spletnih mest, kot sta Facebook ali Youtube, ki so dinamične narave, je mogoče dostopati s pomočjo razširitev. Razširitve, kot sta Hola in ProxMate, bi lahko pomagale pri preseganju omejitev.

(8) - Na voljo RSS vir

RSS (Povzetek obogatenega spletnega mesta) je oblika, ki vam omogoča redno spreminjanje vsebine in pomoč pri pridobivanju svežih vsebin in lažjem branju. Če želite spletno stran odblokirati, lahko dobite vir RSS tega določenega spletnega mesta in ga dodate svojemu bralcu. Nekatera spletna mesta nimajo vira RSS, vendar lahko v tem primeru spletne storitve izkoristite za ustvarjanje vira.

(9) - Uporabite TOR

Za hitro odmevnost spletnih strani bi lahko brskalnik TOR resnično pomagal odblokirati spletna mesta. To je programska oprema, ki je enostavna za uporabo in vam omogoča tudi anonimnost. Zasenči IP naslov in vaše podatke varuje pred radovednimi očmi. Brskalnik TOR prenaša podatke iz številnih vozlišč, ki preprečujejo brskanje podatkov.

10 načinov - Kako deblokirati spletna mesta od koder koli - Celoten vodnik

Lahko ga prenesete z dostopom do spletnega mesta TOR. Ena od slabih strani TOR-a je, da lahko med brskanjem z njim doživite počasno brskanje po spletu. Prav tako zaradi vse večje priljubljenosti mnogi kibernetski kriminalci uporabljajo TOR za izvajanje zlonamernih dejavnosti.

(10) - Uporabite VPN

VPN-ji so najbolj konkretne in verodostojne rešitve za deblokiranje spletnih mest. Lahko bi zagotovil učinkovit način za izogibanje omejitvam, ne da bi pri tem spremljali stranske učinke ali ogrozili zasebnost.

Storitev VPN maskira vaš resnični naslov IP s ponarejenim glede na vsebino. Sprememba IP vas naredi zakonitega gledalca vsebine, ki si jo želite ogledati. S storitvijo, kot je VPN, vam je na voljo ogromno različnih svetovnih vsebin, do katerih lahko dostopate skoraj iz katere koli regije. Tudi hitrost brskanja med uporabo VPN ostane skoraj nemoteno.

Vendar morate za to pametno izbrati ponudnike VPN, ki imajo jasne pravilnike glede njihove storitve za stranke. Zato izberite ugledno storitev VPN, kot so NordVPN, ExpressVPN in PureVPN, ki ji stranke zaupajo in ki jih uporabniki interneta zelo raje uporabljajo. Zaradi naraščajoče potrebe po omrežju VPN prevaranti ponujajo ponarejene storitve VPN, za katere morate biti pozorni in se poskušati izogniti brezplačnim VPN.

Zaključek

Številne internetne vsebine danes uporabnikom blokirajo. To je razlog, da mnogi posamezniki iščejo tehnike za deblokiranje spletnih mest. Vendar najpogosteje niso našli ustrezne rešitve in se namesto tega zapletejo v te tehnike.

Tu smo v tem priročniku predstavili skoraj vse možne načine, ki bi vam lahko koristili za deblokiranje spletnih mest. Vendar morate teh tehnik pametno uporabljati v skladu s pogoji.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me