Πώς να πει εάν το τηλέφωνό σας έχει πειραχτεί 12 Σημάδια

[ware_item id=33][/ware_item]

Στη σημερινή σύγχρονη εποχή τα κινητά τηλέφωνα δεν είναι λιγότερο από ισχυρούς υπολογιστές. Έχουν καταστήσει δυνατές όλες αυτές τις εργασίες και προσπάθειες που φαίνονται αδύνατες πριν από μερικά χρόνια. Επίσης, όλα αυτά τα καθήκοντα θεωρούνται επιστημονική φαντασία.


Η ασφάλεια των κινητών τηλεφώνων είναι απαραίτητη, δεδομένου ότι καλύπτει ένα σημαντικό αριθμό ιδιωτικών και εμπιστευτικών δεδομένων. Οι προσωπικές πληροφορίες περιλαμβάνουν επαφές, μηνύματα κειμένου, επικοινωνία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καθώς και πρόσβαση σε διάφορες εφαρμογές κοινωνικών μέσων.

Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό και απαραίτητο να προστατεύσουμε τα τηλέφωνά μας από τους χάκερ. Κάθε άτομο θα πρέπει να λάβει μερικές άμεσες ενέργειες, εάν τα smartphones τους είναι σε κίνδυνο ή έχουν πειραχτεί.

12 Σημάδια η οποία δείχνει ότι το κινητό σας τηλέφωνο έχει καταστραφεί:

Λαμβάνοντας υπόψη τη σημασία της ασφάλειας κινητής τηλεφωνίας, σε αυτό το άρθρο, θα συζητούσαμε 12 διαφορετικές ενδείξεις που δείχνουν ότι κάποιος έχει κόψει το τηλέφωνό σας.

Επιπλέον, πώς η μικρή σας απροσεξία μπορεί να δώσει στους χάκερ πρόσβαση στο τηλέφωνό σας. Τα σημεία είναι τα εξής:

1 - Το τηλέφωνό σας λειτουργεί πιο αργά από πριν:

Οι ιοί και το κακόβουλο λογισμικό που εκτελείται πίσω από το φόντο μπορούν να επηρεάσουν σοβαρά την απόδοση πολλών εφαρμογών που εκτελούνται στη συσκευή σας. Επίσης, μπορεί να ενεργοποιήσει τη σύνδεση δικτύου κατά καιρούς. Επομένως, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος μπορεί να προκαλέσει βλάβη στη συσκευή.

Μην χάσετε τον έλεγχο ή ανησυχείτε αν η συσκευή δεν λειτουργεί καλά ακόμα και μετά την ενημέρωσή της. Ομοίως, εάν η εσωτερική μνήμη σας γεμίσει εξαιτίας της εγκατάστασης μεγάλων εφαρμογών, τότε η συνολική απόδοση επηρεάζεται χωρίς την παρουσία ιού ή κακόβουλου λογισμικού.

2 - Ψεύτικα μηνύματα:

Σε περίπτωση που οι φίλοι σας ή οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο από τις επαφές σας παραπονείται για τη λήψη μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή γραπτού μηνύματος το οποίο δεν στείλατε τότε υποδεικνύει ότι κάτι είναι λανθασμένο. Με τον ίδιο τρόπο, εάν λαμβάνετε κάποιες ύποπτες και περίεργες επικοινωνίες, τότε είναι σαφές ότι το τηλέφωνό σας έχει συμβιβαστεί.

3 - Fake Apps:

Είναι προφανές ότι ο κατασκευαστής συσκευής ή ο παροχέας υπηρεσιών σας ενδέχεται να εγκαταστήσει εφαρμογές στη συσκευή σας χωρίς τη συγκατάθεσή σας. Ωστόσο, αν εμφανιστούν εφαρμογές ειδήσεων, τότε μπορείτε να ελέγξετε είτε είναι νόμιμες είτε όχι.

Για την ασφαλή πλευρά, πρέπει να ψάξετε για τις εφαρμογές στο Google και να ελέγξετε τις κριτικές τους σε διάφορους ιστοτόπους τεχνολογίας. Οι ευπάθειες στο λειτουργικό σύστημα ενδέχεται να επιτρέψουν την ανάπτυξη περισσότερων προγραμμάτων Android και iOS. Θα τους κερδίσει τη δυνατότητα να αποφύγουν χαρακτηριστικά ασφαλείας που θα τους επιτρέψουν να αποκρύψουν τα δεδομένα, να καταγράψουν και να διατηρήσουν κλήσεις και μηνύματα κειμένου, να κλέψουν τις συνεδρίες κοινωνικών μέσων και online banking και να δημιουργήσουν όλα τα είδη χάους.

4 - Οι εφαρμογές δεν λειτουργούν σωστά:

Εάν ξαφνικά οι εφαρμογές σας σταματούν να λειτουργούν και οι οποίες λειτουργούσαν προηγουμένως καλά, τότε είναι ένα σημάδι ότι κάποιο κακόβουλο λογισμικό παρακολουθεί τη λειτουργικότητα της εφαρμογής. Εάν ένα τέτοιο ζήτημα ανακύψει σύντομα μετά την εκτέλεση μιας ενημέρωσης στο λειτουργικό σύστημα, τότε είναι η ενημέρωση που είναι ο πραγματικός ένοχος, τότε το ίδιο το κακόβουλο λογισμικό.

5 - Αυξημένη χρήση δεδομένων:

Αν παρατηρήσετε ότι η χρήση δεδομένων σας φαίνεται πολύ πιο σημαντική από ό, τι περιμένετε, κυρίως αν η άνοδος παρατηρηθεί σύντομα μετά από κάποιο ύποπτο γεγονός. Φυσικά, δείχνει ότι το κακόβουλο λογισμικό μεταφέρει δεδομένα από τη συσκευή σας σε άλλα μέρη.

Μπορείτε επίσης να ελέγξετε τη χρήση δεδομένων ανά εφαρμογή αν οποιαδήποτε εφαρμογή δείχνει ότι χρησιμοποιείτε πάρα πολλά δεδομένα που παρέχει για τη λειτουργία. Είναι επίσης πιθανό να μπορείτε ακόμη και να διαγράψετε την εφαρμογή που εγκαταστήσατε από το κατάστημα εφαρμογών τρίτου μέρους. Μπορείτε να εγκαταστήσετε ξανά την εφαρμογή από οποιαδήποτε άλλη αξιόπιστη πηγή. Ωστόσο, εάν το κακόβουλο λογισμικό έχει μολύνει τη συσκευή σας, αντί να επανεγκαταστήσετε την εφαρμογή, δεν θα λύσει το πρόβλημα.

6 - Τα φίλτρα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας μπλοκάρονται από τη συσκευή σας:

Εάν τα φίλτρα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας αποκλείσουν ξαφνικά το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο και δεν μπορείτε να στείλετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τη συσκευή σας, τότε υποδεικνύει ότι οι ρυθμίσεις email σας έχουν τροποποιηθεί. Είναι μια ένδειξη ότι κάποιο μη εξουσιοδοτημένο διακομιστή ελέγχει το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο και ο διακομιστής επιτρέπει σε άλλα μέρη να διαβάσουν τα μηνύματά σας.

7 - Η συσκευή σας προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση σε ανεπιθύμητες τοποθεσίες:

Αν χρησιμοποιείτε τη μέθοδο σας σε ένα δίκτυο το οποίο αποκλείει την πρόσβαση σε όλους τους γνωστούς ιστοτόπους και συστήματα με προκλήσεις, εξακολουθείτε να διαπιστώνετε ότι επιχειρεί να έχει πρόσβαση σε τέτοιους ιστότοπους χωρίς τη συγκατάθεσή σας. Αυτό δείχνει ότι η συσκευή σας έχει μολυνθεί από κάποια κακόβουλα προγράμματα. Επίσης, όλες οι προσωπικές και ιδιωτικές πληροφορίες σας έχουν υπονομεύσει.

8 - Η μπαταρία σας καταναλώνει μεγάλη ισχύ:

Εάν το τηλέφωνό σας θερμαίνεται πολύ, τότε αυτό δείχνει ένα πρόβλημα με την μπαταρία. Σημαίνει επίσης ότι η μπαταρία σας δεν είναι πλέον αξιόπιστη και ανθεκτική. Μπορεί επίσης να οδηγήσει στη μη παραμονή της μπαταρίας για αρκετό καιρό.

Εάν χρησιμοποιείτε εφαρμογές κοινωνικών μέσων και παίζετε τακτικά παιχνίδια στο τηλέφωνό σας για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε η συσκευή σας είναι ανοικτή για εισβολείς και χάκερς. Οι επιτιθέμενοι μπορούν να εισέλθουν μέσω του spyware το οποίο επίσης προκαλεί την αποστράγγιση της μπαταρίας.

9 - Ασυνήθιστες διακοπές υπηρεσιών:

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα κατά την πραγματοποίηση κλήσεων κατά περιόδους, ακόμη και όταν οι δυνάμεις του σήματος είναι αρκετά καλές ή όταν παρατηρείτε κάποιους περίεργους θορύβους κατά τη διάρκεια της συνομιλίας σας, τότε κάτι είναι απολύτως φανταστικό.

Γενικά, όλα αυτά τα προβλήματα υποδηλώνουν ορισμένα τεχνικά ζητήματα που έχουν σχέση και ανησυχία για την πειρατεία, ωστόσο η περίπτωση δεν είναι πάντα η ίδια. Έτσι, αν παρατηρήσετε όλα αυτά τα σημεία και συμπτώματα, τότε πρέπει να λάβετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα.

10 - Bluetooth:

Το Bluetooth είναι μια λειτουργία που δίνει πρόσβαση σε έναν χάκερ ή επιτιθέμενο χωρίς να αφήνει να αγγίξει το τηλέφωνό σας. Είναι ένας τύπος hacking που παραμένει απαρατήρητος από τους χρήστες. Μπορεί ακόμη και να βλάψει και να μολύνει τις περιβάλλουσες συσκευές αν η λειτουργία Bluetooth είναι ενεργοποιημένη.

Την προηγούμενη χρονιά, η εταιρεία ασφαλείας «Armis» αναγνώρισε μια νέα μορφή επίθεσης η οποία είναι γνωστή ως «BlueBorne». Η επίθεση χρησιμοποίησε αμοιβαία Bluetooth για την παράνομη και μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα κινητά τηλέφωνα.

Η επίθεση επηρέασε σχεδόν 5,3 δισεκατομμύρια συσκευές. Επιπλέον, επιτρέπει στους επιτιθέμενους να αποκτήσουν τον έλεγχο των συσκευών και την πρόσβαση στα δεδομένα και τα δίκτυα του οργανισμού. Η εταιρεία ανέφερε ότι οι μισές από τις επιθέσεις ήταν τρομερές με συσκευές που χρειάζονταν τη λειτουργία Bluetooth για να είναι ενεργή. Με αυτόν τον τρόπο, οι επιτιθέμενοι αποκτούν πρόσβαση στις συσκευές τους και διαδίδουν κακόβουλο λογισμικό.

Έτσι, οι ειδικοί προτείνουν να απενεργοποιήσετε το Bluetooth σας όταν δεν χρειάζεστε. Επίσης, να έχετε υπόψη σας τυχόν αμφίβολες λήψεις και συνδέσμους διευθύνσεων URL σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μηνύματα κειμένου, υπηρεσίες messenger, όπως το Facebook ή το WhatsApp που μπορεί να βλάψουν το τηλέφωνό σας.

Επιπλέον, εάν παρατηρήσετε ότι το Bluetooth σας είναι ενεργοποιημένο ενώ δεν το έχετε κάνει, απενεργοποιήστε το και εκτελέστε επίσης σάρωση.

11 -Ιστορικοί θόρυβοι:

Αν παρατηρήσετε θορύβους υποβάθρου είτε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικών κλήσεων είτε κατά την ακρόαση ήχου, μπορεί να σηματοδοτήσει ότι το κινητό σας τηλέφωνο ενδέχεται να έχει παραβιαστεί.

Υπάρχει πιθανότητα κάποιος να διακόψει όλες τις συνομιλίες σας. Επίσης, κάποιος ήταν σε θέση να μπει στο smartphone σας εξαιτίας κάποιου σφάλματος λογισμικού ή υλικού που μπορεί να συνέβη.

Είναι σημαντικό να ελέγχετε τακτικά το τηλέφωνό σας για να ενημερώνεστε για τυχόν δυσλειτουργίες.

12 - Δημόσιο Wi-Fi:

Το δημόσιο Wi-Fi είναι ένας άλλος τρόπος με τον οποίο οι χάκερ αποκτούν πρόσβαση στις προσωπικές και ιδιωτικές πληροφορίες σας. Οι χάκερ κάνουν αυτό χρησιμοποιώντας τη σύνδεση Wi-Fi του smartphone σας σε ένα δημόσιο hotspot.

Είναι προφανές ότι η σύνδεση με το δημόσιο Wi-Fi δεν είναι κρυπτογραφημένη και οι χάκερ χρησιμοποιούν συχνά διαφορετικές τεχνικές και μεθόδους για να αποκτήσουν πρόσβαση. Οι επιτιθέμενοι μπορούν να σας παρουσιάσουν έναν ψεύτικο ιστότοπο στον οποίο σας ζητείται να δώσετε τα στοιχεία σας. Μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο να εντοπιστεί. Έτσι, οι εμπειρογνώμονες προτείνουν να μην χρησιμοποιούν κινητές τραπεζικές υπηρεσίες και ψώνια μέσω δημόσιου Wi-Fi.

Οι επιτιθέμενοι μπορούν επίσης να δημιουργήσουν ένα ψεύτικο σημείο πρόσβασης μαζί με δωρεάν διαθεσιμότητα διαδικτύου, λαμβάνοντας το όνομα ενός αξιόπιστου hotspot. Αν δείτε δύο παρόμοιες συνδέσεις δικτύου, τότε είναι σαφές ότι το τηλέφωνό σας κινδυνεύει. Συνιστάται να μην συνδεθείτε σε κανένα τέτοιο δίκτυο.

Εάν χρησιμοποιείτε δίκτυο Wi-Fi με το οποίο δεν γνωρίζετε ότι ενδέχεται να επηρεαστεί από κακόβουλο λογισμικό. Όταν αρχίζετε να χρησιμοποιείτε ένα δίκτυο Wi-Fi, θα πρέπει να παρακολουθείτε σωστά τη διεπαφή. Εάν έχει λογότυπο που είναι λίγο διαφορετικό από αυτό που περιμένετε, τότε είναι ένα σημάδι ότι ίσως χρησιμοποιείτε εσφαλμένο δίκτυο Wi-Fi.

Πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σας?

Η προστασία του smartphone από τους χάκερ είναι πράγματι ένα σημαντικό και ζωτικό πράγμα. Σε γενικές γραμμές, σας παρέχουμε κάποιες συμβουλές με τις οποίες μπορείτε να προστατέψετε σίγουρα το smartphone σας από το να σας παραβιάσει. Τα προληπτικά μέτρα είναι τα ίδια ακολουθεί:

  1. Μην ανοίγετε κανένα μήνυμα με σύνδεσμο URL που δεν είναι σαφής. Ποτέ μην ανοίγετε μηνύματα με έναν σύνδεσμο που δεν μπορείτε να δείτε.
  2. Μην επιτρέπετε στο τηλέφωνό σας να θυμάται τους κωδικούς σας.
  3. Όταν φορτίζετε το τηλέφωνό σας από έναν άγνωστο υπολογιστή, όταν εμφανίζει τις επιλογές, επιλέξτε '' Μόνο φόρτιση ''.
  4. Απενεργοποιήστε την αυτόματη σύνδεση με τη δημόσια δυνατότητα δικτύου Wi-Fi. Ως υποκατάστατο, επιλέξτε τα
  5. Προσθέστε έναν κωδικό πρόσβασης στο κινητό σας τηλέφωνο.
  6. Εάν είστε χρήστης Android, τότε πρέπει να εγκαταστήσετε ένα αξιόπιστο πρόγραμμα προστασίας από ιούς.
  7. Μην κάνετε online αγορές ή να μεταφέρετε χρήματα ενώ χρησιμοποιείτε δημόσιο δίκτυο Wi-Fi.
  8. Αποφύγετε τη χρήση δικτύων που έχουν οποιαδήποτε ύποπτα ή αμφίβολα ονόματα. Πάντα επιλέξτε μια διασύνδεση που προστατεύεται με έναν κωδικό πρόσβασης, ειδικά αν βρίσκεστε κάπου σε ένα καφέ ή στο ξενοδοχείο.

Τελικές σκέψεις:

Η εξασφάλιση και η προστασία των τηλεφώνων σας από τους χάκερ είναι η ανάγκη χρόνου. Αν και υπάρχουν διάφορες ενδείξεις από τις οποίες είναι ξεκάθαρο ότι κάποιος έχει πειραχτεί το τηλέφωνό σας σίγουρα.

Είναι πρωταρχικό καθήκον του κάθε ατόμου να υιοθετήσει τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για να αποφύγει οποιαδήποτε αβέβαιη και ανεπιθύμητη κατάσταση.