13 Enjin Carian Swasta Yang Terbaik Untuk Digunakan!

[ware_item id=33][/ware_item]

Enjin carian telah menjadi bahagian penting ketika melayari internet. Walau bagaimanapun, enjin-enjin ini juga akan merosakkan privasi anda apabila anda mencari sesuatu di Google jadi, data anda sering direkodkan.


Google mampu merakam alamat IP anda dan menggunakan kuki penjejakan untuk membuat profil digital anda, kata kunci anda, dan pautan yang anda pilih, dan kemudian mengekalkan maklumat ini dalam pangkalan data yang digunakan untuk menargetkan anda.

Enjin carian juga boleh mendedahkan maklumat sulit dan peribadi anda bergantung pada carian anda. Data yang diperoleh juga dijual kepada pihak ketiga dan juga menyerang anda dengan iklan.

Enjin carian peribadi diperkenalkan untuk menjadikan pengguna menggunakan enjin carian dalam persekitaran yang selamat dan terjamin. Enjin carian swasta menawarkan iklim selamat untuk semua jenis carian. Dengan menggunakan enjin gelintar persendirian, pengguna boleh mencari apa-apa tanpa rasa takut tanpa mengetahui. Lebih-lebih lagi, enjin gelintar ini tidak menyimpan sejarah pengguna atau log mereka.

Kenapa penting untuk menggunakan Enjin Carian Persendirian:

Oleh kerana FCC telah membatalkan peraturan netraliti bersih yang selepas itu penyedia perkhidmatan dan agen pengawasan lain mendapat akses kepada data dan aktiviti kami dengan mudah.

Selain itu, terdapat juga risiko yang ketara ketika berkongsi maklumat dengan pihak ketiga semasa melayari internet. Atas sebab ini, enjin gelintar peribadi adalah berfaedah kepada pengguna.

Semasa menggunakan enjin gelintar persendirian, terdapat sedikit kemungkinan bahawa carian anda akan dijejaki atau bocor. Kebanyakan enjin carian swasta tidak mengesan maklumat yang boleh mengaitkan anda dengan istilah carian anda.

Enjin carian peribadi tidak membenarkan membuat gelembung penapis yang memisahkan anda dari hasil yang mungkin berbeza dengan kepercayaan anda.

Untuk meringkaskan semua, lebih baik menggunakan enjin carian swasta ke atas mana-mana enjin carian lain kerana ia memberikan privasi dan keselamatan yang lebih baik kepada penggunanya.

Cara memilih Enjin Carian Swasta Terbaik:

Tiga perkara adalah asas sementara memilih enjin carian swasta yang terbaik. Jika anda seorang pemula, yang tidak menyedari faktor-faktor yang penting semasa memilih enjin carian swasta. Jadi, jangan risau. Berikut adalah tiga elemen kritikal yang penting ketika memilih enjin carian swasta:

Carian Keputusan: Pakar mengesyorkan untuk menyemak hasil carian enjin carian dengan teliti. Pilih enjin carian yang berkesan dan sempurna kedua-duanya untuk memberikan privasi dan menghasilkan hasil carian yang baik.

PrivasiIni adalah faktor penting semasa memilih enjin carian. Sentiasa lihat jenis maklumat yang enjin carian disimpan apabila anda menggunakan perkhidmatan mereka dan kemudian membuat keputusan muktamad.

KepercayaanAmanah adalah satu lagi faktor penting untuk dipertimbangkan. Sebelum memilih enjin carian sentiasa menyemak sejarah firma, orang di belakangnya, imej dan reputasi mereka di pasaran.

Best 13 Enjin Carian Persendirian:

Pada zaman ini, kepentingan privasi adalah luar biasa. Enjin carian selalu datang untuk menyelamatkan anda untuk menyediakan persekitaran yang selamat, selamat dan mesra semasa melayari internet. Terdapat beberapa enjin carian swasta. Ramai di antara mereka tidak dapat memastikan tidak dikenali dan privasi lengkap kepada pengguna.

Mengingat privasi dalam talian anda, kami telah mengkaji pelbagai enjin carian peribadi. Kami telah menapis enjin carian peribadi terbaik untuk anda. Disebutkan di bawah adalah enjin carian swasta terbaik yang pasti akan berguna dan akan melindungi privasi dalam talian anda

Duck Duck Go:

Ia adalah salah satu enjin carian swasta terbaik dengan ciri kerennya yang dikenali sebagai '' Bangs ''.

Ciri bang membolehkan pengguna mencari tapak lain seperti Amazon. Yelp, YouTube, atau Wikipedia dengan memulakan permintaan mereka dengan tanda seru!

Dikenal sebagai enjin carian peribadi terbaik, DuckDuckGo menghalang semua iklan yang tidak diingini yang menjadi halangan semasa melayari web. Ia tidak menyimpan data pengguna atau melayari sejarah atau menjualnya kepada pihak ketiga.

Enjin carian peribadi ini menawarkan beberapa ciri hebat yang memastikan kesamaan tanpa nama dan privasi pengguna. Ia baru-baru ini menambah sambungan terbaru dalam barisan produk mereka.

Peluasan ini memberikan privasi kepada pengguna yang menjadikannya enjin carian swasta yang terbaik. Enjin carian juga menawarkan beberapa ruang kosong tambahan untuk memelihara data di kedai awan.

Ciri menarik lain yang menawarkan DuckDuckGo adalah mengkonfigurasi tetapan lokasi. Pengguna dengan mengubah parameter tapak tidak mengaktifkan jejak sambungan internet.

Muka surat permulaan:

Ia adalah enjin carian berasaskan Belanda. Oleh kerana undang-undang privasi ketat dan berkuasa Belanda, ia merupakan enjin carian swasta yang terbaik di kalangan semua penggunanya.

Ia berfungsi dengan berkesan untuk memberikan hasil yang cepat sambil melindungi pencarian anda dan mengelakkan mengekalkan jejak rekod anda. Ia adalah enjin carian anonim yang terbaik kerana ia mengesyorkan melayari melalui pelayan proksi. Pelayan proksi melindungi anda daripada ISP yang mengesan alamat IP dan lokasi. Untuk memastikan privasi anda, anda boleh menambah pelayan proksi pada pelayar anda seperti di Chrome atau Firefox. Anda juga boleh mengkonfigurasi tema warna.

Enjin carian berfungsi dengan mengambil input tetapi tidak menggunakan alamat IP anda untuk mendapatkan data. Untuk memastikan anda tanpa nama, ia mengubah alamat IP semasa mencari jadi tiada siapa yang boleh cuba untuk mendapatkan sejarah penyemakan imbas anda.

Carian Encrypt:

Cari enkripsi adalah tambahan lain dalam katalog enjin carian peribadi. Mencari enjin gelintar yang menawarkan ciri-ciri yang luar biasa, menarik bersama privasi maka anda mesti memilih carian untuk menyulitkan.

Enjin carian tanpa nama ini baru-baru ini menyertakan beberapa ciri menarik untuk pengguna. Ciri-ciri ini termasuk penyelidikan video, berita dan peta yang mesra privasi.

Enjin carian agak popular di kalangan pengguna kerana ia membolehkan pengguna untuk menonton video dengan perlindungan privasi tambahan dan keselamatan serta kekurangan iklan pra-roll.

Enjin carian menggunakan penyulitan tempatan untuk melindungi carian anda. Ia sering menggabungkan dengan penyulitan AES-256 bersama dengan protokol penyulitan SSL untuk memastikan privasi pengguna.

Carian ciri yang paling tersenarai menyulitkan tawaran selepas pengguna selesai mencari jadi, istilah carian mereka tamat tempoh. Dengan cara ini, aktiviti mereka tetap tanpa nama walaupun orang lain mendapat akses kepada sistem mereka.

Mereka memelihara privasi sebagai tugas utama mereka. Selain itu, tidak dapat membuat profil pengguna. Ia adalah ciri yang jarang berlaku yang tidak mempunyai enjin carian lain. Inilah sebabnya mencari enkripsi adalah salah satu enjin carian swasta terbaik.

BitClave:

BitClave adalah satu lagi enjin carian persendirian dan selamat yang dibuat dengan blockchain untuk memastikan privasi dalam talian pengguna. Ia disenaraikan di antara enjin carian swasta yang terbaik kerana ia membolehkan pengguna memutuskan apa maklumat yang mereka mahu berkongsi dengan para publisiti.

Ia secara berkesan menghapuskan serangan orang tengah semasa proses pengiklanan dengan terus membuat pengguna dan pengiklan berkomunikasi satu sama lain. Juga, kemudiannya ia menggalakkan pengguna dengan menyediakan Token Kegunaan Pengguna untuk membuat pencarian berkaitan dengan penasihat.

Singkatnya, tujuan utamanya adalah untuk menyediakan keselamatan dan privasi dalam talian kepada pengguna. Oleh itu, mereka menawarkan antara muka mesra pengguna yang bermaksud menyemak imbas yang selamat dan terjamin dalam persekitaran yang mesra.

Searx.saya:

Searx.me adalah enjin carian tanpa nama yang diketahui tidak menyimpan maklumat pengguna. Selain itu, ia tidak membuat profil pengguna dan menyimpan maklumat mereka sendiri yang berbeza daripada enjin carian yang lain.

Matlamat mereka adalah untuk melindungi privasi pengguna, dan mereka tidak berminat dalam apa-apa carian pengguna. Mereka mengekalkan privasi pengguna yang sangat baik dengan tidak berkongsi data mereka kepada pihak ketiga.

Searx.me tidak menjejaskan privasi pengguna dan oleh itu sangat disyorkan untuk digunakan.

Qwant:

Qwant mula berfungsi pada tahun 2013 dengan janji untuk melindungi privasi pengguna. Ia adalah antara enjin gelintar persendirian yang terbaik kerana terletak di dalam sempadan Eropah yang merupakan pengikut yang ketat dari persetujuan GDPR.

Mereka mengenai halaman memetik bahawa mereka tidak berminat untuk menunjukkan iklan yang tidak diingini dan membunuh pengguna mengikut carian mereka.

Enjin carian ini melindungi dari pengaruh lima mata dan sembilan mata aliansi.

Selain itu, ia juga menawarkan ciri yang serupa seperti Bang di DuckDuckGo. Di sini ciri ini dikenali sebagai pintasan carian Qwick yang membolehkan penyelidikan terus ke pelbagai laman web. Hanya dengan menambah simbol ''&'' Atau ''! '' Mengikuti nama tapak kegemaran anda seperti Amazon dan Wikipedia, anda boleh mengakses hasilnya.

Dengan cara ini, carian anda menjadi lebih mengoptimumkan dan juga menjimatkan masa anda.

Bunyinya menarik? Kemudian muat turun pantas dan nikmati pengalaman anda.

Putuskan Carian:

Ia adalah enjin carian peribadi yang secara berkesan membubarkan anda dari tapak / antara muka yang mampu menjejaki jejak kaki anda. Ia sememangnya selamat dan terjamin untuk digunakan kerana ia hanya mengikut laman web yang mungkin membahayakan pengguna yang takut semasa berkongsi maklumat peribadi mereka.

Disconnect Search beroperasi semasa mengambil pertanyaan carian dan kemudian memaparkan hasil yang anda permintaan serta segera menunjukkan mesej sampingan. Mesej-mesej ini adalah laman mencari maklumat yang menyimpan rekod atau berisiko untuk melakukannya.

Pendek kata, selamat digunakan dengan antara muka mesra yang mengemas kini pengguna tentang laman web yang mereka ingin gunakan. Amat disyorkan!

Wolfram Alpha:

Jika anda mencari enjin carian peribadi yang merupakan inovator dan memberikan hasil yang paling sahih dan sah, maka anda mesti pergi dengan Wolfram Alpha.

Wolfram Alpha menunjukkan hasil daripada pelbagai kategori seperti pengiraan, dan teknik algoritma. Ia secara efisien mengambil input yang paling sesuai, mencari hasil daripada kelas yang dinyatakan di atas dan juga memastikan kelulusan dan kepuasan pengguna dengan memberikan maklumat yang sah.

Ini adalah enjin gelintar yang boleh dikira yang memberikan jawapan yang paling tepat dan juga menawarkan pengetahuan terbuka kepada pengguna. Ia adalah enjin carian anonim yang penuh pengetahuan yang tidak menjejaki aktiviti dan rekod carian anda.

Hulbee:

Hulbee adalah satu lagi enjin carian peribadi yang tidak peduli dengan lokasi pengguna atau mengesan aktiviti mereka. Ia adalah pilihan yang sangat baik untuk pergi kerana ia sama sekali tidak berminat untuk menyimpan sebarang rekod aktiviti pengguna dan memastikan mereka tidak dikenali.

Ia membenarkan pengguna memadam aktiviti dalam talian mereka menjadikan mereka enjin carian anonim yang terbaik.

Oscobo:

Oscobo adalah salah satu enjin carian anonim terbaik yang tidak mampu mengesan sebarang data atau aktiviti pengguna. Ia menyediakan privasi mewah kepada pengguna dengan tidak membenarkan pihak ketiga mengawal data mereka.

Objektif utama enjin gelintar ini adalah melindungi dan melindungi privasi pengguna semasa melayari internet. Atas sebab ini, ia tidak menyimpan jejak aktiviti mereka atau menyimpan log.

Jika anda mencari enjin carian tanpa ciri log, maka anda mesti cuba Oscobo.

Yippy:

Yippy juga berpangkat di antara enjin carian swasta terbaik kerana ia memberikan privasi yang sangat baik kepada penggunanya.

Ia berfungsi dengan sangat baik apabila anda ingin memintas pengawasan kerajaan dan ISP.

Jika anda ingin mencari kandungan yang terhad atau sulit, maka anda mesti pergi dengan Yippy! Ia menyediakan beberapa ciri hebat dan pengalaman data yang jarang berlaku kepada pengguna yang membolehkan penilaian maklumat yang cepat dan spontan.

Dengan Yippy, anda sendiri boleh menapis hasil mengikut kategori dan juga boleh menandakan sebarang hasil yang tidak sesuai yang menjadikan pengalaman melayari anda sama sekali tanpa nama.

Ia adalah yang terbaik kerana ia menyekat iklan tersuai dan tidak mengesan aktiviti anda juga. Anda boleh menikmati mencari pelbagai jenis kandungan seperti blog, berita, web, imej, dan banyak lagi.

Bukankah kedengarannya hebat??                                                                                                          

Carian Diskret:

Memandangkan enjin gelintar diskret tidak mengesan maklumat pengguna dan mengekalkan aktiviti mereka tanpa nama dan persendirian, ia juga dikenali sebagai enjin carian swasta terbaik.

Jika sesiapa mencari hasil yang luar biasa pesat dalam antara muka mesra pengguna, maka pencarian diskrit adalah pilihan yang tepat untuk dibuat.

Untuk memastikan privasi pengguna dan membuat carian mereka secara peribadi semasa melayari mereka menggunakan penyulitan akhir-ke-akhir.

MetaGer:

Ia adalah enjin carian yang paling sesuai untuk sebarang keputusan. Ia memberikan hasil yang sempurna dalam semua cariannya. MetaGer bercampur dengan pelayan proksi dari mana anda boleh melompat ke pautan yang dijangka atau tidak dikenali dari halaman hasil penyelidikan sehingga menjadikannya enjin carian swasta terbaik.

Enjin carian bersumpah untuk melindungi data anda daripada kehilangan atau menjejaki. Selain itu, ia juga melindungi alamat IP dan kata kunci anda daripada ditelusuri dari tapak yang anda log masuk.

Ia menjamin anda daripada iklan yang tidak diingini yang boleh menggunakan halaman anda untuk iklan. Satu-satunya kelemahan menggunakan enjin gelintar ini adalah bahasa lalainya adalah bahasa Jerman.

Pemikiran Akhir:

Dalam era global ini dengan peningkatan risiko serangan dan ancaman siber, terdapat hasrat untuk menggunakan mesin carian peribadi. Oleh itu, adalah penting untuk memilih enjin gelintar yang terkenal dan bereputasi untuk memastikan privasi dan identiti yang lengkap.

Adalah penting untuk mempertimbangkan faktor-faktor yang diperlukan sebelum memilih mesin carian yang sesuai mengikut keperluan dan keinginan anda.