13 najboljših zasebnih iskalnikov za uporabo!

[ware_item id=33][/ware_item]

Iskalniki so postali bistveni del med brskanjem po internetu. Vendar pa ti motorji tudi tvegajo vašo zasebnost, kadar koli iščete v Googlu, zato se vaši podatki pogosto zabeležijo.


Google lahko snema vaš naslov IP in uporablja piškotke za sledenje, da ustvari vaše digitalne profile, ključne besede in povezave, ki jih izberete, nato pa te podatke shrani v zbirko podatkov, ki jo uporablja za ciljanje na vas.

Iskalnik lahko razkrije tudi vaše zaupne in zasebne podatke glede na vaša iskanja. Pridobljeni podatki se prodajo tudi tretjim osebam in vas napadejo tudi z oglasi.

Zasebni iskalniki so bili uvedeni za uporabo uporabnikov v varnem in varnem okolju. Zasebni iskalniki ponujajo popolnoma varno klimo za vse vrste iskanj. Z zasebnim iskalnikom lahko uporabnik prosto in anonimno išče karkoli brez strahu, da bi ga izsledili. Poleg tega ta iskalnik ne hrani uporabnikove zgodovine niti njihovih dnevnikov.

Zakaj je ključnega pomena uporaba zasebnih iskalnikov:

Ker je FCC razveljavil pravila nevtralnosti omrežja, po katerih ponudniki storitev in drugi nadzorni agenti enostavno dostopajo do naših podatkov in dejavnosti.

Poleg tega obstaja tudi veliko tveganje pri izmenjavi informacij s tretjimi osebami, medtem ko brskate po internetu. Zaradi tega so zasebni iskalniki koristni za uporabnike.

Medtem ko uporabljate zasebni iskalnik, obstaja malo možnosti, da se bodo vaša iskanja izsledila ali iztekla. Večina zasebnih iskalnikov ne sledi podatkom, ki bi vas lahko povezali z vašimi iskalnimi izrazi.

Zasebni iskalniki ne dovoljujejo ustvarjanja filtrskih mehurčkov, ki vas ločijo od rezultatov, ki se lahko razlikujejo glede na vaša prepričanja.

Če povzamemo vse, je bolje uporabiti zasebni iskalnik nad katerim koli drugim iskalnikom, saj uporabnikom zagotavlja boljšo zasebnost in varnost.

Kako izbrati najboljši zasebni iskalnik:

Pri izbiri najboljšega zasebnega iskalnika so tri stvari temeljne. Če ste začetnik, ki se pri izbiri zasebnega iskalnika ne zaveda pomembnih dejavnikov. Torej, ne skrbite. Sledijo trije kritični elementi, ki so bistveni pri izbiri zasebnega iskalnika:

Iskanje Rezultati: Strokovnjaki priporočajo, da natančno pregledajo rezultate iskanja iskalnika. Izberite iskalnik, ki je učinkovit in popoln tako glede zagotavljanja zasebnosti kot tudi dobrih rezultatov iskanja.

ZasebnostPri izbiri iskalnika je ključni dejavnik. Vedno poglejte, kakšne podatke hrani iskalnik, ko uporabljate njihovo storitev, in nato dokončno odločite.

ZaupanjeZaupanje je še en pomemben dejavnik, ki ga je treba upoštevati. Pred izbiro iskalnika vedno preglejte zgodovino podjetja, ljudi, ki stojijo za njim, njihovo podobo in ugled na trgu.

Najboljših 13 zasebnih iskalnikov:

V tej dobi je pomen zasebnosti izreden. Iskalnik vam vedno pomaga, da vam zagotovi varno, varno in prijazno okolje, medtem ko brskate po internetu. Obstaja več zasebnih iskalnikov. Mnogi od njih ne morejo zagotoviti popolne anonimnosti in zasebnosti uporabnikom.

Upoštevajoč vašo spletno zasebnost smo pregledali različne zasebne iskalnike. Za vas smo filtrirali najboljše zasebne iskalnike. Spodaj so omenjeni najboljši zasebni iskalniki, ki se bodo nedvomno izkazali za koristne in bodo zaščitili vašo spletno zasebnost

Duck Duck Go:

Je najboljši zasebni iskalnik s svojo super funkcijo, imenovano "Bangs".

Funkcija bang omogoča uporabnikom iskanje drugih spletnih mest, kot je Amazon. Yelp, YouTube ali Wikipedia, tako da svoje zahteve sprožijo z klicajem!

DuckDuckGo, znan kot najboljši zasebni iskalnik, blokira vse neželene oglase, ki postanejo ovira med brskanjem po spletu. Niti shranjuje podatkov uporabnika ali zgodovine brskanja niti jih ne prodaja tretjim osebam.

Ta zasebni iskalnik ponuja nekaj fantastičnih funkcij, ki zagotavljajo popolno anonimnost in zasebnost uporabnikov. Pred kratkim so dodali najnovejšo razširitev v njihovi liniji izdelkov.

Razširitev uporabnikom zagotavlja vrhunsko zasebnost, zaradi česar je najboljši zasebni iskalnik. Iskalnik ponuja tudi nekaj dodatnega brezplačnega prostora za shranjevanje podatkov v oblačni trgovini.

Druga privlačna funkcija, ki jo ponuja DuckDuckGo, je nastavitev nastavitev lokacije. Uporabniki s spremembo parametrov spletnega mesta inaktivirajo sledenje internetne povezave.

Začetna stran:

Je iskalnik s sedežem na Nizozemskem. Zaradi nizkih in močnih zakonov o zasebnosti je najboljši zasebni iskalnik med vsemi svojimi uporabniki.

Učinkovito deluje tako, da zagotavlja hitre rezultate, hkrati pa varuje iskanje in se izogiba ohranjanju sledov svojih zapisov. Je najboljši anonimni iskalnik, saj priporoča brskanje po proxy strežniku. Proxy strežnik vas ščiti pred ponudniki internetnih storitev, ki sledijo IP naslovom in lokaciji. Če želite zagotoviti svojo zasebnost, lahko v brskalnik dodate proxy strežnik, na primer v Chromu ali Firefoxu. Prav tako lahko konfigurirate barvno temo.

Iskalnik deluje z vnosom vnosov, vendar ne uporablja vašega naslova IP za pridobivanje podatkov. Če želite biti anonimni, med iskanjem spremeni naslov IP, tako da nihče ne bo mogel pridobiti zgodovine brskanja.

Search Encrypt:

Iskalni šifrant je še en dodatek v katalogu zasebnega iskalnika. Če iščete iskalnik, ki poleg zasebnosti ponuja nenavadno, privlačno funkcijo, morate za šifriranje izbrati iskanje.

Ta anonimni iskalnik je pred kratkim vključil nekaj neverjetno privlačnih funkcij za uporabnike. Te funkcije vključujejo zasebne video posnetke, novice in raziskave zemljevidov.

Iskalnik je med uporabniki zelo priljubljen, saj uporabnikom omogoča gledanje videoposnetkov z dodatno zaščito zasebnosti in varnosti ter manjka tudi oglasov pred predvajanjem..

Iskalnik uporablja lokalno šifriranje za zaščito vaših iskanj. Pogosto se kombinira s šifriranjem AES-256 skupaj s šifrirnim protokolom SSL, da se zagotovi zasebnost uporabnikov.

Najprimernejši šifrir za iskanje funkcij ponuja, ko uporabniki končajo iskanje, njihovi iskalni izrazi potečejo. Na ta način njihova dejavnost ostaja anonimna, celo nekdo drug dobi dostop do njihovega sistema.

Ohranjanje zasebnosti jemljejo kot glavno nalogo. Poleg tega ne more ustvariti uporabniških profilov. To je redka lastnost, ki je ne nudijo drugi iskalniki. Zato je šifriranje iskanja eden najboljših zasebnih iskalnikov.

BitClave:

BitClave je še en zasebni in varen iskalnik, narejen z blockchainom, da se zagotovi spletna zasebnost uporabnika. Uvrstila se je med najboljše zasebne iskalnike, saj uporabnikom omogoča, da se odločijo, katere podatke želijo deliti s publicisti.

Učinkovito odpravlja napade posrednikov med oglaševalskim postopkom tako, da potrošnik in oglaševalci neposredno komunicirajo. Pozneje uporabnike spodbudi tako, da jim ponudi žetone potrošniških aktivnosti, da iskanje poiščejo za svetovalce.

Skratka, njihov osnovni namen je zagotoviti varnost in zasebnost na spletu uporabnikom. Tako ponujajo uporabniku prijazen vmesnik, kar pomeni varno in varno brskanje v prijaznem okolju.

Searx.jaz:

Searx.me je anonimni iskalnik, ki je znan po tem, da ne shranjuje uporabnikovih podatkov. Poleg tega ne ustvarja uporabniškega profila in shranjuje njihove podatke, ki se razlikujejo od drugih iskalnikov.

Njihov cilj je zaščititi zasebnost uporabnika in jih ne zanima, kaj uporabnik išče. Ohranjajo odlično zasebnost uporabnikov, saj svojih podatkov ne delijo tretjim osebam.

Searx.me ne ogroža zasebnosti uporabnikov, zato jo je zelo priporočljivo uporabljati.

Qwant:

Qwant je začel delovati leta 2013 z obljubo, da bo varoval zasebnost svojega uporabnika. Je med najboljšim zasebnim iskalnikom, saj leži znotraj evropske meje, ki je strog spremljevalec GDPR privolitve.

Na strani navajajo navedbe, da jih ne zanima prikazovanje neželenih oglasov in žrtvovanje uporabnikov glede na njihova iskanja.

Ta iskalnik ščiti pred vplivom zavezništva s petimi očmi in devetimi očmi.

Poleg tega ponuja tudi podobno funkcijo, kot je Bang in DuckDuckGo. Tu je ta funkcija znana kot bližnjice iskanja Qwick, ki omogočajo neposredno raziskovanje na različnih mestih. Samo z dodajanjem simbola ''&'' Ali ''! 'Po imenu svojih priljubljenih spletnih mest, kot sta Amazon in Wikipedia, lahko dostopate do rezultatov.

Na ta način se vaša iskanja bolj optimizirajo in tudi prihranijo vaš čas.

Sliši se zanimivo? Nato ga hitro prenesite in uživajte v svoji izkušnji.

Prekini iskanje:

To je zasebni iskalnik, ki vas učinkovito loči od spletnih mest / vmesnikov, ki lahko sledijo vašim odtisom. Uporaba je popolnoma varna in varna, saj sledi samo tistim spletnim mestom, ki bi lahko škodovale uporabnikom, ki jih ob deljenju svojih zasebnih podatkov plašijo.

Iskanje prekine povezavo deluje med iskanjem iskalne poizvedbe, nato pa prikaže rezultat, ki ga zahtevate in takoj prikaže tudi stranska sporočila. Ta sporočila so tista spletna mesta, ki iščejo informacije, ki bodisi vodijo evidenco bodisi tvegajo, da bodo to storili.

Skratka, varna je uporaba s prijaznim vmesnikom, ki uporabnika posodablja o mestu, ki ga nameravajo uporabljati. Zelo priporočljivo!

Wolfram Alpha:

Če iščete zasebni iskalnik, ki je inovator in ponuja najbolj verodostojne in veljavne rezultate, potem morate iti z Wolfram Alpha.

Wolfram Alpha prikazuje rezultate iz različnih kategorij, kot so izračuni in tehnike algoritmov. Učinkovito sprejme najustreznejši vložek, poišče rezultate iz zgoraj omenjenih razredov, uporabnikom pa zagotovi tudi odobritev in zadovoljstvo z zagotavljanjem veljavnih informacij.

To je računalljiv iskalnik, ki ponuja najbolj natančne odgovore in uporabnikom ponuja tudi odprto znanje. To je anonimni iskalnik, napolnjen z znanjem, ki ne spremlja vaših dejavnosti in iskanja zapisov.

Hulbee:

Hulbee je še en zasebni iskalnik, ki se ne ukvarja z lokacijo uporabnika niti ne spremlja njihovih dejavnosti. To je odlična možnost, saj se sploh ne zanima vodenja evidenc o dejavnostih uporabnikov in zagotavljanja njihove popolne anonimnosti.

Uporabniku omogoča, da izbriše svoje spletne aktivnosti, zaradi česar je najboljši anonimni iskalnik.

Oscobo:

Oscobo je najboljši anonimni iskalnik, ki ne more izslediti nobenih podatkov ali dejavnosti uporabnika. Uporabnikom zagotavlja zasebnost višjega cenovnega razreda, saj tretjim osebam ne omogoča nadzora nad njihovimi podatki.

Glavni cilj tega iskalnika je zaščititi in zaščititi zasebnost uporabnikov med brskanjem po internetu. Zaradi tega ne ohranja niti sledi svojih dejavnosti niti vodi dnevnike.

Če iščete iskalnik brez funkcije dnevnikov, morate poskusiti z Oscobo.

Yippy:

Yippy se uvršča tudi med najboljši zasebni iskalnik, saj svojim uporabnikom zagotavlja odlično zasebnost.

Izjemno dobro deluje, če želite zaobiti nadzor vlade in ponudnika internetnih storitev.

Če želite iskati katero koli omejeno ali zaupno vsebino, potem morate iti z Yippy! Uporabnikom ponuja nekaj fantastičnih lastnosti in redke podatkovne izkušnje, ki omogočajo hitro in spontano vrednotenje informacij.

Z Yippy lahko sami filtrirate rezultate glede na kategorijo in lahko označite tudi neprimerne rezultate, zaradi česar je vaša izkušnja surfanja povsem anonimna..

Najbolje je, ker blokira prilagojene oglase in ne sledi tudi vašim dejavnostim. Uživate lahko v iskanju različnih vsebin, kot so dnevniki, novice, splet, slike in še veliko več.

Ali ne zveni super?                                                                                                          

Diskretno iskanje:

Ker diskretni iskalnik ne spremlja uporabnikovih informacij in ohranja njihove dejavnosti anonimne in zasebne, je znan tudi kot najboljši zasebni iskalnik.

Če kdo išče izjemno hitre rezultate v uporabniku prijaznem vmesniku, je diskretno iskanje prava izbira.

Za zagotovitev zasebnosti uporabnika in zasebnost iskanja med brskanjem uporabljata enkripcijo od konca do konca.

MetaGer:

Je najbolj primeren iskalnik za kakršne koli rezultate. Zagotavlja popolne rezultate pri vseh iskanju. MetaGer se meša s proxy strežnikom, od koder lahko skočite na katero koli pričakovano ali neznano povezavo s strani z rezultati raziskav, s čimer postane najboljši zasebni iskalnik.

Iskalnik se zaveže, da bo zaščitil vaše podatke pred izgubo ali sledenjem. Poleg tega ščiti tudi vaš IP naslov in ključne besede pred sledenjem s spletnih mest, na katerih ste prijavljeni.

Zavaruje vas pred neželenimi oglasi, ki lahko vašo stran uporabljajo za oglase. Edina pomanjkljivost uporabe tega iskalnika je, da je njegov privzeti jezik nemščina.

Končne misli:

V tej svetovni dobi s povečanim tveganjem kibernetskih napadov in groženj obstaja velika potreba po uporabi zasebnega iskalnika. Zato je za zagotovitev popolne zasebnosti in anonimnosti nujno izbrati znan in ugleden iskalnik.

Ključnega pomena je, da pred izbiro ustreznega iskalnika vedno upoštevate vaše potrebe in želje.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me