5 Δωρεάν επεκτάσεις μεσολάβησης Καλύτερο ξεμπλοκάρισμα διακομιστή μεσολάβησης για προγράμματα περιήγησης

[ware_item id=33][/ware_item]

Η απόγνωση απολαμβάνει όλες τις άλλες επιθυμίες όταν πρόκειται για σερφάρισμα και περιήγηση στο διαδίκτυο. Όταν ένας χρήστης Διαδικτύου περιορίζεται στην πρόσβαση σε συγκεκριμένο περιεχόμενο, πάντα αναζητά αποτελεσματικές εναλλακτικές λύσεις οι οποίες θα μπορούσαν να παρακάμψουν αυτούς τους αποκλεισμούς. Μεταξύ αυτών των τεχνικών, ένας από τους πιο γνωστούς είναι ο πληρεξούσιος αλλά δεν είναι όλοι εξοικειωμένοι με τους καλύτερους δωρεάν διακομιστές μεσολάβησης.


Σχετικό άρθρο: Πώς να ξεμπλοκάρετε ιστοσελίδες στο Chrome Ασφαλείς επεκτάσεις

Μεταξύ πολλών, είναι δύσκολο να βρεθεί ένας αποτελεσματικός ελεύθερος πληρεξούσιος. Ωστόσο, είναι μια πολύ αναγκαία και άμεση λύση για την απεμπλοκή αποκλεισμένου περιεχομένου.

Ποιος είναι ο σκοπός ενός πληρεξουσίου?

Ένας πληρεξούσιος είναι ένα εργαλείο ανωνυμίας που καλύπτει τη διεύθυνση IP σας και ενεργεί ως ενδιάμεσος για τις ληφθείσες αιτήσεις. Ο πληρεξούσιος διευκολύνει την πρόσβαση σε κανονικό περιεχόμενο διαδικτύου χωρίς πρόσθετο λογισμικό ή αποτελεσματικότητα.

Χωρίς διακομιστή μεσολάβησης

5 Δωρεάν επεκτάσεις μεσολάβησης Καλύτερο ξεμπλοκάρισμα διακομιστή μεσολάβησης για προγράμματα περιήγησης

Με διακομιστή μεσολάβησης

5 Δωρεάν επεκτάσεις μεσολάβησης Καλύτερο ξεμπλοκάρισμα διακομιστή μεσολάβησης για προγράμματα περιήγησης

Η διεύθυνση IP σας, όπως αυτή έχει οριστεί από τον πάροχο διαδικτύου, είναι η ταυτότητα που εκθέτει την πραγματική σας θέση και σας εμποδίζει να αποκτήσετε πρόσβαση σε περιεχόμενο που έχει αποκλειστεί στην περιοχή σας. Ωστόσο, ένας διακομιστής μεσολάβησης δρομολογεί όλη την επισκεψιμότητά σας από τον εξυπηρετητή του, επομένως, καλύπτει την πραγματική διεύθυνση IP σας.

Οι περισσότερες από τις χώρες έχουν πλέον εφαρμόσει αποκλεισμούς στα κανάλια ή τους ιστοτόπους ροής τους για να περιορίσουν τους πολίτες άλλων χωρών. Αντίθετα, οι περισσότερες χώρες έχουν επιβάλει απαγορεύσεις σε κάποιους ιστότοπους για τους πολίτες τους. Για παράδειγμα, η Κίνα έχει αποκλείσει πολλές ιστοσελίδες συμπεριλαμβανομένων των δημοφιλών όπως το YouTube, το Facebook και άλλα.
Ένας πληρεξούσιος μπορεί να αποφύγει αυτό το ζήτημα μέσω εξυπηρετητών που βρίσκονται σε διαφορετικές περιοχές και η IP σας μεταβαίνει σύμφωνα με τον διακομιστή που επιλέγετε.

Μια άλλη ανησυχία αφορά τους περιορισμούς που τίθενται από τα θεσμικά όργανα, για παράδειγμα, πώς να ξεμπλοκάρετε τις ιστοσελίδες στο σχολείο ή ίσως ένα γραφείο. Ως εκ τούτου, είναι μια άλλη κατάσταση όπου μια καλύτερη ελεύθερη πληρεξούσιο μπορεί να είναι αποτελεσματική. Όπως και αν το ινστιτούτο ή ο οργανισμός έχει αποκλείσει έναν ιστότοπο αλλά δεν έχει αποκλείσει έναν συγκεκριμένο πληρεξούσιο που χρησιμοποιείτε από τον πληρεξούσιο, θα μπορούσε να είναι ένας ενδιάμεσος για την πρόσβαση στο περιεχόμενο αυτού του ιστότοπου.

Τι κάνει το διακομιστή μεσολάβησης αβέβαιο?

Το Proxy που είναι μια δημοφιλής λύση για την πρόσβαση σε αποκλεισμένους ιστότοπους είναι επίσης ένα εργαλείο που μερικές φορές θα μπορούσε να είναι επιβλαβές όσον αφορά την ιδιωτικότητα.

Η διεύθυνση IP σας αποκρύπτεται από την έκθεση στις ιστοσελίδες που επισκέπτεστε. Ωστόσο, ενώ χρησιμοποιείτε τον δωρεάν πληρεξούσιο καθώς και έναν πληρωμένο, ο ISP σας μπορεί να δει την πραγματική σας διεύθυνση IP, επομένως θα μπορούσε να παρακολουθήσει όλες τις online δραστηριότητές σας.

Σχετικό άρθρο: Πώς να κρύψετε το ιστορικό του προγράμματος περιήγησης από τον ISP - Πείτε όχι στην επιτήρηση

Επίσης, ένα πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι ότι το σύστημα κρυφής μνήμης του διακομιστή μεσολάβησης είναι πραγματικά αποτελεσματικό και ανταποκρίνεται. Ως εκ τούτου, τα περισσότερα από τα δεδομένα σας, όπως οι κωδικοί πρόσβασης, το ιστορικό του προγράμματος περιήγησης ή οποιαδήποτε άλλα ευαίσθητα δεδομένα, θα μπορούσαν να αναζητηθούν από τον παροχέα υπηρεσιών proxy.

Ο διακομιστής μεσολάβησης σάς επιτρέπει να αποκτήσετε πρόσβαση σε μη ασφαλείς τοποθεσίες. Για παράδειγμα, ένας ιστότοπος χωρίς πιστοποιητικό SSL θα μπορούσε να περιέχει ιούς που θα μπορούσαν να αναλάβουν το σύστημά σας κάνοντας κλικ σε κάτι ή με οποιαδήποτε άλλη τεχνική.

Σχετικό άρθρο: Τι είναι το Clickjacking και πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σας από αυτό

5 καλύτεροι δωρεάν παροχείς πληρεξουσίων: αποτελεσματικά εργαλεία απεμπλοκής

Υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός ελεύθερων παροχέων πληρεξουσίων που διατίθενται στον ιστό, μεταξύ των οποίων είναι δύσκολο να κατανοήσουμε τους εργαζόμενους. Για να εξυπηρετήσουμε τους αναγνώστες μας και να εξοικονομήσουμε χρόνο ενώ συγχωνευόμαστε σε μη ανταποκρινόμενους πληρεξούσιους, φιλτράρουμε τους καλύτερους ελεύθερους παροχείς πληρεξουσίων.

Αυτοί οι πληρεξούσιοι είναι δημοφιλείς καθώς βρέθηκαν να δουλεύουν ενώ ελέγχονται.

# 1 - Ανώνυμος

Το Anonymouse είναι ένα δωρεάν λογισμικό μεσολάβησης που σας επιτρέπει να ξεμπλοκάρετε τον επιθυμητό ιστότοπο ή το περιεχόμενό σας μόλις εισάγετε το όνομα του ιστότοπου στη συγκεκριμένη γραμμή διευθύνσεων.

5 Δωρεάν επεκτάσεις μεσολάβησης Καλύτερο ξεμπλοκάρισμα διακομιστή μεσολάβησης για προγράμματα περιήγησης

Ο ιστότοπός του δεν περιέχει ελκυστικό περιβάλλον εργασίας χρήστη. Ωστόσο, είναι σε θέση να υποστηρίξει web, email, usenet (ειδήσεις) proxy. Υποστηρίζει τις δύο γλώσσες που είναι αγγλικά και γερμανικά. Μεταξύ των δωρεάν υπηρεσιών της, παρέχουν στους χρήστες την αναβάθμιση του δωρεάν πληρεξούσιου σε μια πληρωμένη.

Με αυτήν την εναλλαγή, παρέχει στους χρήστες βελτιωμένες λειτουργίες, όπως περιήγηση χωρίς διαφημίσεις, βαριά λήψη και πρόσβαση σε ιστότοπους HTTPS.

2 # - Hide.me

Μεταξύ των εκατοντάδων διαθέσιμων διαδικτυακών διακομιστών μεσολάβησης, το Hide.me είναι αυτό που θεωρείται μεταξύ των καλύτερων δωρεάν διακομιστών μεσολάβησης. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά γρήγορο δωρεάν διακομιστή μεσολάβησης που έχει σχετικά λιγότερο ενοχλητικές διαφημίσεις και οθόνες με αναδυόμενα παράθυρα.

Σας δίνουν την ευκαιρία να επιλέξετε ανάμεσα σε τρεις τοποθεσίες που είναι η Ολλανδία, η Γερμανία και οι ΗΠΑ. Μαζί με αυτό, μπορείτε να κρυπτογραφήσετε τις διευθύνσεις URL και τις σελίδες, να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τα cookies, τα σενάρια και τα αντικείμενα σύμφωνα με τη βούλησή σας.

5 Δωρεάν επεκτάσεις μεσολάβησης Καλύτερο ξεμπλοκάρισμα διακομιστή μεσολάβησης για προγράμματα περιήγησης

Το Hide.me σας δίνει εύκολη πρόσβαση στο απαιτούμενο περιεχόμενο που χρειάζεται απλώς να εισάγετε τη διεύθυνση URL στη γραμμή αναζήτησης.

# 3 - Διαμεσολαβητής Hidester

Hidester είναι ένα από τα πιο αξιόπιστα ελεύθερα πληρεξούσια μεταξύ των χιλιάδων διαθέσιμων στο διαδίκτυο. Για την περιήγησή σας, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ των δύο εξυπηρετητών που είναι οι ΗΠΑ ή ένας διακομιστής της Ευρώπης. Αυτός ο διακομιστής μεσολάβησης σάς επιτρέπει να αλλάξετε την εμφάνιση του προγράμματος περιήγησης σε έναν συγκεκριμένο ιστότοπο, αλλάζοντας τον παραπομπή του προγράμματος περιήγησης.

Μαζί με αυτό, θα μπορούσατε επίσης να κρυπτογραφήσετε τη διεύθυνση URL, να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τα cookies, να επιτρέψετε σενάρια και επίσης να απομακρύνετε τα πράγματα από τη φόρτωση.

5 Δωρεάν επεκτάσεις μεσολάβησης Καλύτερο ξεμπλοκάρισμα διακομιστή μεσολάβησης για προγράμματα περιήγησης

Το Hidester, έχοντας υποστήριξη SSL, είναι ένας προστατευμένος διακομιστής μεσολάβησης που αποφεύγει τους κινδύνους των σεναρίων και άλλων επιβλαβών μεθόδων που είναι επικίνδυνες για τη συσκευή σας.

# 4 - HideMy Ass

Ίσως έχετε ακούσει για το HideMyAss ως VPN. Ωστόσο, είναι επίσης διαθέσιμο ως δωρεάν διαμεσολάβηση. Έχουν μια πραγματικά εύκολη λαβή για τους χρήστες να το λειτουργούν. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μεταβείτε στη γραμμή διευθύνσεων και απλά να εισάγετε τη διεύθυνση ιστού του ιστότοπου που θέλετε να επισκεφθείτε.

5 Δωρεάν επεκτάσεις μεσολάβησης Καλύτερο ξεμπλοκάρισμα διακομιστή μεσολάβησης για προγράμματα περιήγησης

HMA είναι ένας από τους καλύτερους δωρεάν παροχείς πληρεξουσίων που σας επιτρέπει να ξεμπλοκάρετε τοποθεσίες χωρίς να εκθέτετε την πραγματική σας διεύθυνση IP.

5 # - Whoer.net

Το Whoer.net είναι επίσης ένας από τους καλύτερους δωρεάν διακομιστές μεσολάβησης, καθώς περιγράφουν τον εαυτό τους ως μια γρήγορη λύση απεμπλοκής για τους χρήστες του Διαδικτύου. Ένας από τους κύριους παράγοντες που ενισχύουν αυτή την ικανότητα είναι ένας επαρκής αριθμός διακομιστών που βρίσκονται σε διαφορετικές χώρες.

5 Δωρεάν επεκτάσεις μεσολάβησης Καλύτερο ξεμπλοκάρισμα διακομιστή μεσολάβησης για προγράμματα περιήγησης

Σας δίνεται η ευκαιρία να επιλέξετε τον εξυπηρετητή της δικής σας επιλογής μεταξύ των τοποθεσιών των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Ολλανδίας, της Ρωσίας και της Σουηδίας.

Επίσης, σας επιτρέπουν να πραγματοποιήσετε μια δοκιμή ping που θα σας επιτρέψει να μάθετε τον χρόνο απόκρισης του προσβάσιμου ιστότοπου ή της σύνδεσής σας στο διαδίκτυο.

6 # - KProxy

5 Δωρεάν επεκτάσεις μεσολάβησης Καλύτερο ξεμπλοκάρισμα διακομιστή μεσολάβησης για προγράμματα περιήγησης

Το KProxy είναι ο δωρεάν και μοναδικός διακομιστής μεσολάβησης στο διαδίκτυο που διαθέτει επίσης φορητή επέκταση / εφαρμογή ιστού, η οποία θα μπορούσε εύκολα να μεταφορτωθεί στα προγράμματα περιήγησης Chrome και Firefox. Και για τα δύο προγράμματα περιήγησης, πρέπει να κάνετε λήψη μιας ξεχωριστής εφαρμογής.

Το KProxy ποικίλλει ανάλογα με άλλα ανώνυμα πληρεξούσια με τέτοιο τρόπο ώστε να προσφέρει στους χρήστες μια επιλογή να αποκρύψουν το μενού που διευκολύνει την περιήγηση. Επίσης, ο διακομιστής μεσολάβησης παρέχει 10 διακομιστές σε διαφορετικές τοποθεσίες, οπότε αν ο χρήστης δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε περιεχόμενο από μια διεύθυνση IP, θα μπορούσε να μεταβεί σε άλλο διακομιστή.

Οι εφαρμογές για Chrome και Firefox έχουν το πλεονέκτημα ότι όλη η επισκεψιμότητα στο διαδίκτυο στο πρόγραμμα περιήγησης είναι ανώνυμη, κάτι που είναι ένα είδος λειτουργίας VPN. Ωστόσο, το KProxy δεν βοηθά στην ανώνυμη κίνηση ή δεδομένα από άλλες εφαρμογές εκτός από το πρόγραμμα περιήγησης για το οποίο έχετε εφαρμογή KProxy.

7 # - VPNBook

5 Δωρεάν επεκτάσεις μεσολάβησης Καλύτερο ξεμπλοκάρισμα διακομιστή μεσολάβησης για προγράμματα περιήγησης

Το VPNBook είναι επίσης μια προτιμώμενη επιλογή όταν ψάχνετε για την υπηρεσία δωρεάν proxy. Το πιο ευεργετικό πράγμα για αυτή την υπηρεσία proxy είναι ότι προσφέρει ένα απεριόριστο εύρος ζώνης με τις έξυπνες υπηρεσίες CDN Fallback, δωρεάν PPTP και OpenVPN.

Το VPNBook παρέχει κρυπτογραφημένη σύνδεση 256-bit και έχει διαφορετικούς διακομιστές όπως ο Καναδάς, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτές οι τοποθεσίες παρέχουν περισσότερες δυνατότητες περιεχομένου, καθώς πολλές δημοφιλείς τοποθεσίες βασίζονται σε αυτές τις χώρες. Η χρήση αυτού του ανώνυμου διακομιστή μεσολάβησης είναι πολύ απλή, καθώς ο χρήστης χρειάζεται μόνο να εισάγει τη διεύθυνση URL στην κορυφή της σελίδας.

Ένα μειονέκτημα αυτού του δωρεάν διακομιστή μεσολάβησης είναι ότι επιτρέπει τον έλεγχο του αποκλεισμού των cookies ή των σεναρίων.

8 # - ProxySite.com

5 Δωρεάν επεκτάσεις μεσολάβησης Καλύτερο ξεμπλοκάρισμα διακομιστή μεσολάβησης για προγράμματα περιήγησης

Σε αντίθεση με πολλούς ανώνυμους πληρεξουσίους, το ProxySite.com έχει ταχύτερη ταχύτητα περιήγησης με εντελώς δωρεάν υπηρεσία. Έχει μια φιλική προς το χρήστη διεπαφή μαζί με την πρόσβαση σε δημοφιλείς τοποθεσίες όπως το Facebook, το YouTube, το Twitter, το Reddit και πολλά άλλα.

Μαζί με την παρουσία διαφόρων διακομιστών στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, επιτρέπεται να αλλάζετε τον διακομιστή όποτε θέλετε. Το ProxySite.com έχει εξασφαλίσει κρυπτογράφηση SSL και πιο εκπληκτικά επιτρέπει τον έλεγχο των cookies, javascript, διαφημίσεων και άλλων αντικειμένων στη σελίδα σας. Επίσης, παρέχει το προνόμιο κρυπτογράφησης της διεύθυνσης URL και της σελίδας μέσω του ιστότοπου.

Τελική ετυμηγορία

Όλες οι καλύτερες δωρεάν υπηρεσίες μεσολάβησης που περιγράψαμε παραπάνω είναι οι αποτελεσματικές υπηρεσίες. Ωστόσο, τα ενημερώνουμε τακτικά και προσθέτουμε νέα, τα οποία θεωρούμε πιο ικανοποιητικά.

Ο δωρεάν διακομιστής μεσολάβησης μπορεί να είναι μια άμεση λύση για την πρόσβαση σε συνηθισμένο περιεχόμενο και για τον σκοπό απεμπλοκής. Ωστόσο, εάν θέλετε μια τακτική λύση απεμπλοκής με συμμόρφωση με το απόρρητο, πρέπει να επιλέξετε ένα εργαλείο όπως το VPN το οποίο σας παρέχει ανωνυμία και κρυπτογραφεί την επισκεψιμότητά σας.