5 Pelanjutan Proksi Percuma | Buka Proksi Terbaik Untuk Penjelajah

[ware_item id=33][/ware_item]

Desperasi mengambil alih semua keinginan lain ketika datang ke melayari dalam talian dan melayari. Apabila pengguna internet terhad untuk mengakses kandungan tertentu, mereka sentiasa mencari alternatif yang berkesan yang boleh memintas blokade ini. Antara teknik ini, salah satu yang paling terkenal ialah proksi tetapi tidak semua orang biasa dengan pelayan proksi percuma yang terbaik.


Artikel Berkaitan: Cara Nyahhalang Laman Web Di Chrome | Sambungan Selamat

Antara ramai, sukar untuk mengetahui proksi percuma yang cekap. Walau bagaimanapun, ia adalah penyelesaian yang sangat diperlukan dan segera untuk membuka sekatan kandungan yang disekat.

Apakah Tujuan Proksi??

Proksi adalah alat anonim yang maskot alamat IP anda dan bertindak sebagai perantara untuk permintaan yang diterima. Proksi menjadikannya mudah untuk anda mengakses kandungan internet biasa tanpa perisian atau kecekapan tambahan.

Tanpa Pelayan Proksi

5 Pelanjutan Proksi Percuma | Buka Proksi Terbaik Untuk Penjelajah

Dengan pelayan Proksi

5 Pelanjutan Proksi Percuma | Buka Proksi Terbaik Untuk Penjelajah

Alamat IP anda, seperti yang diberikan oleh penyedia internet adalah identiti yang mendedahkan lokasi sebenar anda dan menghalang anda daripada mengakses kandungan yang disekat di rantau anda. Walau bagaimanapun, laluan proksi semua lalu lintas anda dari pelayannya, oleh itu, topeng alamat IP sebenar anda.

Kebanyakan negara kini telah melaksanakan sekatan untuk saluran streaming atau laman web mereka untuk menyekat rakyat dari negara lain. Sebaliknya, kebanyakan negara telah mengenakan larangan di beberapa laman web untuk warganegara mereka. Sebagai contoh, China telah menyekat banyak laman web termasuk yang popular seperti YouTube, Facebook, dan lain-lain.
Proksi boleh mengelakkan masalah ini melalui pelayan yang terletak di wilayah yang berlainan dan IP anda dihidupkan mengikut pelayan yang anda pilih.

Satu lagi kebimbangan adalah mengenai sekatan yang diletakkan oleh institusi seperti bagaimana untuk membuka sekatan laman web di sekolah atau mungkin pejabat. Oleh itu, ia adalah satu lagi keadaan di mana proksi percuma yang terbaik boleh menjadi berkesan. Suka jika institut atau organisasi telah menyekat laman web tetapi tidak menyekat proksi tertentu yang anda gunakan daripada proksi boleh menjadi perantara untuk mengakses kandungan tapak tersebut.

Apa yang Membuat Proksi Tidak Menentu?

Proksi menjadi penyelesaian yang popular untuk mengakses laman web yang disekat juga merupakan alat yang kadang-kadang boleh berbahaya dari segi Privasi.

Alamat IP anda bertopeng daripada terdedah kepada tapak web yang anda lawati; Walau bagaimanapun, semasa menggunakan proksi percuma serta yang dibayar, ISP anda dapat melihat alamat IP sebenar anda, maka ia dapat mengesan semua kegiatan dalam talian anda.

Artikel Berkaitan: Bagaimana Menyembunyikan Sejarah Pelayar dari ISP - Katakan Tidak kepada Pengawasan

Selain itu, satu perkara yang perlu dipertimbangkan adalah bahawa sistem cache pelayan proksi benar-benar cekap dan responsif. Oleh itu, kebanyakan kali data anda seperti kata laluan, sejarah penyemak imbas atau sebarang data sensitif lain boleh dilihat oleh penyedia perkhidmatan proksi.

Proksi membolehkan anda mengakses tapak yang tidak selamat juga. Contohnya, laman web tanpa sijil SSL boleh mengandungi virus yang boleh mengambil alih sistem anda melalui mengklik sesuatu atau dengan teknik lain.

Artikel Berkaitan: Apa Penjelasan dan Bagaimana Melindungi Diri Dari Ini

5 Penyedia Proksi Terbaik Terbaik: Alat Pengunci Terbuka yang Cekap

Terdapat sejumlah besar pembekal proksi percuma yang ada di laman web di mana sukar untuk memikirkan orang yang bekerja. Untuk menampung pembaca kami dan untuk menjimatkan masa mereka semasa menjadi kusut ke proksi yang tidak responsif, kami telah menapis penyedia proksi percuma yang terbaik.

Proksi-proksi ini adalah popular dan didapati bekerja semasa sedang diuji.

# 1 - Anonymouse

Anonymouse adalah perisian proksi percuma yang membolehkan anda menyahsekat laman web atau kandungan anda yang dikehendaki dengan memasukkan nama laman web di bar alamat yang diberikan.

5 Pelanjutan Proksi Percuma | Buka Proksi Terbaik Untuk Penjelajah

Laman webnya tidak mengandungi antara muka pengguna yang menarik; Walau bagaimanapun, ia mampu menyokong proksi web, e-mel, usenet (berita). Ia menyokong dua bahasa iaitu bahasa Inggeris dan Jerman. Di antara perkhidmatan percuma, mereka menyediakan pengguna untuk menaik taraf proksi percuma kepada yang dibayar.

Dengan pensuisan ini, ia memberikan ciri-ciri canggih kepada pengguna termasuk melayari iklan percuma, muat turun berat, dan akses ke laman web HTTPS.

2 # - Hide.me

Di antara beratus-ratus proksi dalam talian yang ada, Hide.me adalah salah satu yang dianggap antara pelayan proksi percuma terbaik. Ia adalah proksi percuma yang sangat cepat yang mempunyai iklan yang kurang mengganggu dan paparan pop timbul.

Mereka memberi anda peluang untuk memilih antara tiga lokasi iaitu Belanda, Jerman, dan Amerika Syarikat. Bersama ini, anda boleh menyulitkan URL dan halaman, membolehkan atau melumpuhkan kuki, skrip, dan objek mengikut kehendak anda.

5 Pelanjutan Proksi Percuma | Buka Proksi Terbaik Untuk Penjelajah

Hide.me memberi anda akses mudah ke kandungan yang anda perlukan yang hanya perlu memasukkan URL ke dalam bar carian.

# 3 - Hidrogen Proksi

Hidester adalah salah satu proksi percuma yang paling boleh dipercayai di kalangan ribuan yang ada dalam talian. Untuk penyemakan imbas anda, anda boleh memilih antara dua pelayan yang merupakan pelayan AS atau Eropah. Proksi ini membolehkan anda menukar penampilan penyemak imbas anda ke laman web tertentu dengan menukar perujuk penyemak imbas.

Seiring dengan itu, anda juga boleh menyulitkan URL, membolehkan atau mematikan cookies, membenarkan skrip, dan juga boleh menghilangkan perkara daripada memuatkan.

5 Pelanjutan Proksi Percuma | Buka Proksi Terbaik Untuk Penjelajah

Hidester, yang mempunyai sokongan SSL, adalah pelayan proksi yang dilindungi yang mengelakkan risiko skrip dan kaedah berbahaya lain yang berbahaya untuk peranti anda.

# 4 - HideMy Ass

Anda mungkin telah mendengar tentang HideMyAss sebagai VPN; Walau bagaimanapun, ia juga boleh didapati sebagai Proksi percuma. Mereka mempunyai masalah yang sangat mudah untuk pengguna mengendalikannya. Apa yang anda perlu lakukan ialah, pergi ke bar alamat dan masukkan alamat web tapak yang anda mahu lawati.

5 Pelanjutan Proksi Percuma | Buka Proksi Terbaik Untuk Penjelajah

HMA adalah salah satu pembekal proksi percuma yang terbaik yang membolehkan anda menyahsekat laman web tanpa mendedahkan alamat IP sebenar anda.

5 # - Whoer.net

Whoer.net juga merupakan antara pelayan proksi percuma yang terbaik kerana mereka menggambarkan diri mereka sebagai penyelesaian pembuka kunci yang cepat bagi pengguna internet. Salah satu faktor utama yang meningkatkan keupayaan ini adalah jumlah pelayan yang mencukupi yang terletak di negara yang berbeza.

5 Pelanjutan Proksi Percuma | Buka Proksi Terbaik Untuk Penjelajah

Anda diberi peluang untuk memilih pelayan pilihan anda di antara lokasi USA, UK, Perancis, Belanda, Rusia, dan Sweden.

Juga, mereka membenarkan anda menjalankan ujian ping yang akan membolehkan anda mengetahui masa tindak balas laman web yang diakses atau sambungan internet anda.

6 # - KProxy

5 Pelanjutan Proksi Percuma | Buka Proksi Terbaik Untuk Penjelajah

KProxy adalah proksi web percuma dan unik yang juga mempunyai sambungan web mudah alih / aplikasi yang boleh dimuat turun dengan mudah pada pelayar Chrome dan Firefox. Untuk kedua-dua penyemak imbas, anda perlu memuat turun aplikasi berasingan.

KProksi berbeza-beza dengan proksi tanpa nama yang lain dengan cara ia menawarkan pengguna pilihan untuk menyembunyikan menu yang memudahkan penyemakan imbas. Juga, proksi itu menyediakan 10 pelayan di lokasi yang berbeza jadi jika pengguna tidak dapat mengakses kandungan dari satu IP, dia boleh beralih ke pelayan lain.

Aplikasi untuk Chrome dan Firefox mempunyai manfaat bahawa semua lalu lintas web di dalam penyemak imbas tidak dikenali sebagai jenis fungsi VPN. Walau bagaimanapun, KProksi tidak membantu dalam trafik atau data tanpa nama dari aplikasi lain kecuali untuk penyemak imbas yang mana anda mempunyai aplikasi KProxy.

7 # - VPNBook

5 Pelanjutan Proksi Percuma | Buka Proksi Terbaik Untuk Penjelajah

VPNBook juga pilihan yang lebih baik apabila anda mencari perkhidmatan proksi percuma. Perkara yang paling menguntungkan mengenai perkhidmatan proksi ini ialah ia menawarkan jalur lebar tanpa had dengan CDN Fallback pintar, PPTP percuma, dan perkhidmatan OpenVPN.

VPNBook menyediakan sambungan 256-bit yang disulitkan dan mempunyai pelayan yang berbeza termasuk Kanada, Amerika Syarikat, dan Amerika Syarikat. Lokasi-lokasi ini memberi lebih banyak peluang kandungan kerana banyak tapak popular didasarkan pada negara-negara ini. Penggunaan untuk proksi tanpa nama ini sangat mudah kerana pengguna hanya perlu memasukkan URL di bahagian atas halaman.

Satu kelemahan proksi percuma ini adalah bahawa ia membenarkan kawalan ke atas menyekat cookies atau skrip.

8 # - ProxySite.com

5 Pelanjutan Proksi Percuma | Buka Proksi Terbaik Untuk Penjelajah

Tidak seperti banyak proksi tanpa nama, ProxySite.com mempunyai kelajuan penyemakan imbas yang lebih pantas dengan perkhidmatan sepenuhnya percuma. Ia mempunyai antara muka mesra pengguna dan akses ke laman web popular termasuk Facebook, YouTube, Twitter, Reddit dan banyak lagi.

Seiring dengan kehadiran pelbagai pelayan di Eropah dan AS, anda dibenarkan untuk menukar pelayan bila-bila masa yang anda mahukan. ProxySite.com telah memperoleh enkripsi SSL dan lebih menakjubkan ia membolehkan kawalan ke atas kuki, javascript, iklan dan objek lain pada halaman anda. Juga, ia memberikan keistimewaan menyulitkan URL dan halaman melalui laman web.

Keputusan Akhir

Semua perkhidmatan proksi percuma yang kami telah jelaskan di atas adalah yang cekap; Walau bagaimanapun, kami sentiasa mengemas kini dan menambah yang baru yang kami dapati lebih responsif.

Proksi percuma boleh menjadi penyelesaian segera untuk akses kandungan biasa dan untuk tujuan pembasmian kunci. Walau bagaimanapun, jika anda mahukan penyelesaian larangan sekatan yang kerap dengan pematuhan privasi daripada anda harus memilih alat seperti VPN yang memberikan anda tidak dikenali dan juga menyulitkan trafik anda.