7 Apl Penyulitan Android akan Membuat Android Anda Lebih Secured

[ware_item id=33][/ware_item]

Android adalah OS mudah alih yang paling biasa hari ini. Ia juga menjadi tumpuan serangan hacking, kerana ia lebih berkaitan dan disegerakkan dengan kehidupan seharian anda. Panduan aplikasi penyulitan Android membantu anda menjamin peranti android anda.


Penyulitan pernah menjadi teknologi banyak pemikiran telah diturunkan kepada mata-mata dan perkhidmatan keselamatan, tetapi teknologi ini sebenarnya telah ada seketika dalam kehidupan sehari-hari rakyat. Dalam menghadapi pengawasan internet yang meluas, jika anda belum memikirkan tentang mendapatkan aplikasi penyulitan android, maka mungkin waktu yang cukup untuk menganggapnya.

Oleh kerana OS Android adalah sumber terbuka, ia penuh dengan kelemahan dan kelemahan. Yang paling umum ialah untuk menipu anda ke laman web yang melawat dengan kod berniat jahat dalam fail multimedia seperti imej, video, dan klik tindakan untuk bertindak. Apl penyulitan Android menjamin peranti anda dengan menyulitkan lalu lintas data anda dan meliputi jejak lokasi telefon asal anda yang terdedah kepada penggodam dan ancaman.

7 Apl Penyulitan Android Terbaik (Dikemaskini 2018)

Sekumpulan aplikasi penyulitan untuk Android telah muncul sejak kebelakangan ini, sebahagian daripada mereka hanyalah penipuan phishing biasa dengan penuh iklan dan log data anda untuk memindahkannya ke pelayan yang tidak diketahui. Sesetengah adalah apl penyulitan android VPN yang baik tetapi mereka menyediakan jalur lebar dan kelajuan yang terhad. Jadi, apa yang terbaik aplikasi penyulitan android percuma? kami telah menyenaraikan 5 aplikasi VPN terbaik yang tersedia di kedai mainan Google:

1 - APP NordVPN Android

NordVPN adalah syarikat berpangkalan di Panama yang mesra terhadap privasi digital. Ia menawarkan penyulitan AES 256-bit dengan protokol keselamatan PPTP, L2TP, IPsec, IKEv2, dan OpenVPN. Perkhidmatan ini mempunyai kehadiran di lebih daripada 57 buah negara dan menyebarkan lebih daripada 570+ lokasi pelayan.

Aplikasi penyulitan Android oleh NordVPN sangat elegan dan mesra pengguna dan tetapannya mudah supaya anda tidak perlu pro untuk memahaminya. Protokol IKEv2 bersepadu memantau perubahan tingkah laku rangkaian dan menyesuaikannya tanpa menjatuhkan sambungan, terutamanya apabila anda berada di Wi-Fi awam.

Aplikasi android NordVPN

Pelayan dikategorikan mengikut keperluan seperti P2P, Ultra Fast TV, Anti-DDoS, dan lain-lain yang membolehkan anda menggunakan server yang terbaik. Perkhidmatan ini mempunyai tambahan Pintar DNS Pintar terbina dalam untuk membolehkan streaming video lancar. Sekiranya anda mencari lebih banyak keselamatan NordVPN menawarkan penyulitan berganda (iaitu VPN Bawang-atas-VPN, Double VPN) dan resolver kebocoran IPv6 / DNS.

Kelebihan

Kelemahan

Satu akaun boleh digunakan pada 6 berbilang peranti

Pengurangan kelajuan disebabkan oleh penyulitan berganda

Tiada dasar log

Sokongan Pembayaran Bitcoin

P2P dibenarkan

Perkhidmatan pelanggan yang cemerlang

Suis Bunuh Internet

Melawat laman web

2 - APP Penyulitan Android ExpressVPN

ExpressVPN adalah syarikat berasaskan British Virgin Island di luar bidang kuasa LIMA mata negara yang bermaksud NO polisi log berkesan. Ia juga menawarkan penyulitan AES 256-bit dengan protokol keselamatan SSTP, L2TP, IPsec, PPTP, dan OpenVPN. Perkhidmatan ini telah berkembang ke 94 negara dengan beratus-ratus pelayan.

Aplikasi penyulitan Android oleh ExpressVPN telah dirombak menjadi lebih ramai pengguna yang mesra dan mudah digunakan. Fungsi-fungsi ini mudah dan agak automatik supaya anda tidak perlu tweak dari get-go. Perkhidmatan ini mempunyai Internet Kill Switch yang menghalang semua lalu lintas Internet anda jika anda kehilangan sambungan VPN, terutama pada rangkaian Wi-Fi Awam untuk memastikan keselamatan anda.

aplikasi expressvpn untuk android

Pemilihan pelayan automatik dan memilih server terdekat dan cepat secara automatik; anda juga boleh memilih pelayan secara manual dan semak ujian kelajuan yang disepadukan ke dalam aplikasi. Semua pelayan membenarkan P2P dan streaming supaya anda tidak masuk ke butiran pemilihan pelayan.

Kelebihan

Kelemahan

Satu akaun tunggal boleh digunakan pada 3 berbilang peranti

Tiada Percubaan Percuma

Tiada dasar log

Sokongan Pembayaran Bitcoin

P2P dibenarkan

Perkhidmatan pelanggan yang cemerlang

Suis Bunuh Internet

Melawat laman web

3 - App VPN Opera

aplikasi enkripsi android opera vpn

Opera adalah syarikat pertama yang menambah ciri penghalang iklan dalam penyemak imbas webnya dalam aplikasi desktop dan mudah alih. Kini, selepas ciri blok iklan, ia telah memperkenalkan perkhidmatan VPN sepenuhnya kepada francaisnya. Selepas pembebasannya, muat turun aplikasi mencapai lebih daripada sejuta dalam hanya beberapa minggu.

Aplikasi ini juga termasuk ciri "pelacak iklan dan penghalang" terbina dalam untuk menghentikan pihak ketiga daripada menjejak anda, dan alat Wi-Fi untuk keselamatan untuk memeriksa kekuatan rangkaian.

Android Encryption App

 • Pemaju: Opera
 • Memerlukan Android: 4.0.3 dan ke atas

4 - Apl Super VPN

app penyulitan android super vpn

VPN Super oleh pemaju China juga jalur lebar percuma tanpa had dan aplikasi percubaan percuma tanpa had. Ia tidak memerlukan sebarang pendaftaran dan melindungi privasi anda. Apl ini menyediakan percubaan percuma selama 21 hari dan selepas percubaan percuma anda selesai, anda boleh menggunakan setiap sesi selama 60 minit. Apabila sesi 60 minit anda selesai anda boleh menyambung semula untuk mendapatkan 60 minit lebih setiap kali.

Android Encryption App

 • Pemaju: SuperSoftTech
 • Memerlukan Android: 4.0.3 dan ke atas

5 - App VPN Awan

aplikasi penyulitan android

CloudVPN sekali aplikasi VPN berbayar sekarang percuma untuk penggunanya. Ia tidak memerlukan sebarang pendaftaran apabila dipasang dan tiada had jalur lebar. VPN Awan membantu anda menyahsekat laman web dan aplikasi i.e. YouTube, Facebook, Twitter, NetFlix dan banyak lagi. Bekerja pada Wi-Fi, 3G, 4G dan semua pembawa mudah alih

Android Encryption App

 • Pemaju: Bypass Net
 • Memerlukan Android: 4.0.3 dan ke atas

6 - CyberGhost VPN

aplikasi penyulitan android

Digunakan oleh lebih daripada 7.5 juta orang menunjukkan kebolehpercayaannya di kalangan orang ramai. CyberGhost VPN mempunyai penghalang iklan terbina dalam dan melindungi daripada laman web yang berniat jahat. Ia menyediakan jalur lebar tanpa had dan kelajuan dan tidak log data anda. CyberGhost memintas sekatan Netflix, YouTube, Facebook dan banyak lagi.

Android Encryption App

 • Pemaju: CyberGhost SRL
 • Memerlukan Android: 4.0.3 dan ke atas

7 - TunnelBearVPN

aplikasi penyulitan android

Tunnelbear VPN juga merupakan pilihan umum di kalangan ramai pengguna android. Ia menyediakan perkhidmatan yang baik dengan pelayan 20+ negara tetapi hanya 500mb had jalur lebar PER BULAN. Aplikasi versi percuma ini hanya baik untuk orang yang kadang-kadang bersambung ke internet semasa di tempat awam. Harga langganan pada masa ini, $ 7 sebulan dan $ 50 untuk setahun.

Android Encryption App

 • Pemaju: TunnelBear, Inc.
 • Memerlukan Android: 4.0.3 dan ke atas

8 - BetterNet VPN

aplikasi penyulitan android

Percuma Selamanya! seperti aplikasi ini. Betternet adalah aplikasi VPN yang paling banyak digunakan dan biasa selepas Opera. Ia tidak memerlukan sebarang pendaftaran dan tiada iklan di aplikasinya. Ia menawarkan jalur lebar tanpa had dan kelajuan. Ia juga memintas sekatan pada SnapChat, Facebook dan banyak lagi.

Aplikasi Penyulitan Android

 • Pemaju: Betternet Technologies Inc.
 • Memerlukan Android: 4.0.3 dan ke atas

Kesimpulannya

Selalu ada lebih banyak app untuk dipasang. Tetapi, sangat sedikit yang tulen dan boleh dipercayai. Setiap aplikasi akan sentiasa mempunyai pepijat, sebelum memuat turun sebarang apl membaca ulasan pengguna dan interaksi pembangunnya. Bukan sahaja ia memberi anda idea tentang bagaimana aplikasinya berfungsi, bagaimana pelayannya, dan jika ia penuh dengan iklan. Ia akan memberi anda gambaran betapa seriusnya pemaju aplikasi tentang privasi anda.