A WebRTC letiltása a Firefox, a Chrome és az Opera operációs rendszeren – 2018 frissítve

[ware_item id=33][/ware_item]

A WebRTC egy olyan szolgáltatás, amely 2008-ban népszerűvé vált, és a neves böngészők hamarosan elfogadták alapértelmezett szolgáltatásként a felhasználók számára. Vannak azonban bizonyos aggodalmak a magánélettel kapcsolatban, amelyek ezt veszélyeztethetik, ezért a felhasználók keresik a WebRTC letiltásának módját..


Ebben a cikkben néhány egyszerű módszert talál a WebRTc letiltására, a technológiával kapcsolatos betekintéssel kapcsolatban.

Tesztelés, ha a Webrtc engedélyezi vagy tiltja le?

Sokféle módon tesztelheti, hogy a Webrtc engedélyezi vagy letiltja-e a böngészőt, de erősen ajánlott a webRTC szivárgásteszt eszköz használata a WebRTC gyors ellenőrzéséhez és letiltásához a böngészőben.

Mi a WebRTC??

A legegyszerűbb magyarázattal a WebRTC valós idejű kommunikációt kínál a böngészőben; ennélfogva „Web Real-Time Communication (WebRTC)” -nek nevezik. Alapvetően lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy hangos hívásokat, videobeszélgetéseket és P2P-fájlok megosztását szolgáltasson további böngésző-bővítmény vagy bővítmény nélkül.

A WebRTC különféle plugin-mentes API-kat használ, amelyeket az asztali és a mobil böngészőkben is lehet használni. Ezt a modern böngészőtechnológiát a legtöbb népszerű böngésző már használta. Ez a fokozott teljesítmény azonban csak külső plug-ineknél volt lehetséges, amikor a WebRTC nem volt ott.

A WebRTC működése

A WebRTC-t olyan média motornak lehetne leírni, amelyen Javascript van, hogy mindenki tisztában legyen annak használatával.

Tegyük fel, hogy a böngészőjét egy URL-re irányítja, majd mindenkit másnak mutat rá, hogy a böngészőjét arra az URL-re irányítsa. Varázslatosan mindkettő láthatja egymást, miközben különböző böngészőkben van, és ez csak a WebRTC miatt van.

Itt megmondjuk Önnek a böngészők működését a lehető legegyszerűbb módon.

A webes alkalmazásokra gondolva két elem jön létre, az ügyfél és a szerver. Az ügyfél, amely böngésző, csatlakozna a szerverhez, és HTTP kéréseket igényel. Másrészt a szerver köteles válaszokat adni. Hasonló technológiát használtunk, amely a WebSockets. A működés olyan, mint egy posta, ahol a böngésző üzenetet továbbít a kiszolgálóra, és onnan továbbítja a kijelölt személynek.

Most, ha egy böngészőben van egy WebRTC funkció, az üzeneteket közvetlenül az egyik böngészőből a másikba lehet továbbítani anélkül, hogy a köztük lenne szerver. Az ilyen összeköttetést azonban egy rövid jelzési folyamat után fejlesztették ki, amelyen keresztül a böngészők megtalálják egymást. Ez az oka annak, hogy hatékony népszerűvé vált technológiának.

Hogyan lehet a WebRTC sebezhető?

Noha ez a böngésző hatékonyságának újítása, ez szintén veszélyeztetheti a felhasználó magánéletét, még akkor is, ha olyan biztonságos elem mögött van, mint például a VPN. Számos böngésző azonban alapértelmezés szerint ezt a funkciót letiltja.

A biztonsági szakértők és kutatók felfedezték a WebRTC kritikus hibáját, amely lehetővé teszi a webhely tulajdonosának, hogy megnézze a felhasználó valódi IP-címét. Ez az adatvédelem hiánya bevezette a biztonsági rést a Windows operációs rendszer működésébe; egyébként a Linux és a Mac OS X felhasználói biztonságban vannak az ilyen adatvédelmi fenyegetésekkel szemben, és nincs szükségük a WebRTC letiltására a Firefox és a Chrome böngészőben..

Mi teszi a WebRTC sebezhetővé?

A WebRTC oly módon működik, hogy lehetővé tegye a STUN (Session Traversal Utilities for NAT) kiszolgálók számára a kérelmet, amely közzéteszi a nyilvános IP-címet vagy „rejtett” IP-t VPN esetén, valamint elküldi a rendszer helyi IP-címét, amelyet a felhasználó használ.

A kérés megállapításai a JavaScript használatával szerezhetők be, de a normál XML / HTTP kérési eljáráson kívül esnek, a fejlesztői konzolban láthatatlanok. Ezért a működés egyetlen módja a WebRTC támogatás a böngészőkben vagy a JavaScript.

Az ilyen biztonsági rés elkerülése érdekében a legjobb módszer a WebRTC letiltása a Firefox és a Chrome böngészőben.

A WebRTC megoldások letiltása

  • Mint már korábban említettem, intelligens megoldás az tiltsa le a WebRTC-t amelyhez az alábbiakban bemutatott lépéseket kell követnie.
  • Ettől eltekintve böngésző kiegészítőket és kiterjesztéseket is használhat, ha valamilyen okból nem tudta letiltani a WebRTC-t.
  • Használjon eredeti VPN ami elég biztonságos, hogy megvédje Önt a WebRTC szivárgásoktól.

A WebRTC letiltása a Firefoxban és a Chrome-ban

A WebRTC hibát jelent a böngészőben, a VPN vagy a hálózati rendszerek helyett. Ezért a böngésző beállításának néhány módosítása elősegítheti a WebRTC letiltását, és ezután böngészhet anélkül, hogy bármiféle probléma és aggodalom lenne kitéve.

Kapcsolja ki a WebRTC-t a Firefoxban

disable WebRTC-firefox-eredeti

  • Először lépjen a honlap URL-sávjába, és írja be „About: config” és nyomja meg az enter-t. disable WebRTC-firefox
  • Ezután figyelmeztető üzenetet fog küldeni, és oda kell nyomnia a „Elfogadom a kockázatot”Alján látható lehetőség. disable-WebRTC-firefox-2
  • Közvetlenül az URL mező alatt keresési hely van. Típus "peerconnection.enabled„Kattintson rá, és kattintson duplán a preferencia nevére az érték„hamisA WebRTC letiltása a Firefox, a Chrome és az Opera operációs rendszeren - 2018 frissítve

Végül Firefox böngészőt készít, amelyen nincs engedélyezve a WebRTC szolgáltatás.

Tiltsa le a WebRTC-t a Chrome-ban

Desktop

Az adatvédelmi beállítások megváltoztatásával nem tilthatta le a WebRTC használatát az asztalon lévő chrome böngészőben. Ezért Önnek lehetősége van egy Chrome kiterjesztés letöltésére. Ha Ön a Google Chrome vagy egy Chromium alapú böngésző, akkor a WebRTC Leak Prevent intelligens választás lehet..

disable WebRTC-króm

Mobil

Írja be az URL-t Android-eszközére chrome: // flags / # disable WebRTC a Chrome-alkalmazásban. Van egy lehetőség:WebRTC STUN származási fejléc”A megjelenő listából, majd tiltsa le. További biztonsági intézkedésként letilthatja a WebRTC hardver videó kódolás / dekódolás választási lehetőség.

Hogyan ellenőrizhető a WebRTC szivárgása

Valószínűleg a felhasználó továbbra is aggódik és zavarodik a WebRTC szivárgása miatt, még akkor is, ha letiltotta a WebRTC-t böngészőjében.

A WebRTC szivárgásának ellenőrzésének egyszerű módja a http://ipleak.net webhely felkeresése. Vagy engedélyezte a VPN-t, vagy letiltotta a WebRTC-t a böngészőbeállításokból, látnia kell az eredményeket, az alább látható módon;

A WebRTC letiltása a Firefox, a Chrome és az Opera operációs rendszeren - 2018 frissítve

Ha azonban a böngésző befolyásolja, akkor az valódi IP-címét megjelenítő eredményekkel nem jelenik meg.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me