Alat Ujian Leak DNS EXPOSED – Alat Yang Menyesatkan Pengguna

[ware_item id=33][/ware_item]

Dalam artikel ini, kami akan mendedahkan sebenar Ujian kebocoran DNS alat yang mengelirukan atau mengelirukan pengguna untuk memahami statistik sebenar di belakang DNS Leak. Tetapi ada alat pengujian kebocoran DNS yang nyata yang tersedia yang berfungsi dengan sempurna dan mendedahkan fakta-fakta yang sebenarnya, namun, ada beberapa alat peringkat tertinggi lain yang menunjukkan angka sebenarnya tetapi bermain dengan keprihatinan pengguna dengan fakta-fakta yang mengelirukan teks dan menjual jasa mereka sendiri.


Mujurlah, anda boleh dengan mudah membezakan alat yang sah dengan menghukum statistik yang dipaparkan dan fakta kebocoran DNS. Iaitu, apabila anda menjalankan Ujian DNS dengan sambungan VPN, maklumat yang dipaparkan mestilah penyedia VPN anda. Namun, jika anda melihat statistik sebenar seperti pelayan ISP atau IP sebenar maka DNS anda bocor.

Garis Besar Ringkas

Sistem Nama DNS atau Domain adalah sama seperti direktori untuk internet ke dalam sistem anda. Melalui pelayan DNS alamat web diubah dari frasa ke dalam bentuk IP dan kemudian anda dipaparkan dengan halaman web yang diminta.

Apabila anda memasuki URL ke pelayar anda, ia menghantar permintaan ke DNS sistem anda. Kebanyakannya, tetapan sistem ditetapkan kepada DNS ISP, bagaimanapun, anda boleh menukar pelayan DNS dengan pilihan anda sendiri. Ini adalah perkara penting untuk semua pengguna internet;

  • Pelayan ISP menyediakan laporan menyeluruh aktiviti internet anda kepada pembekal internet anda.
  • Kelajuan internet anda boleh menjadi lebih baik dengan pelayan lain seperti pelayan DNS Google atau pelayan OpenDNS.
  • Jika VPN anda bocor DNS daripada anda berada di sisi yang selamat kerana maklumat tersebut tidak akan menjadi pembekal internet anda.

Inilah yang menjelaskan VIDEO:

Apakah Kebocoran DNS VPN?

Sekiranya anda menggunakan alat keselamatan seperti VPN, kemungkinan besar anda berfikir bahawa anda selamat tetapi tidak demikian. Ramai VPN terdedah kepada kebocoran DNS dan anda harus tetap menyedari masalah privasi seperti dengan menjalankan ujian kebocoran DNS.

Apabila anda menyambung ke VPN, semua permintaan DNS dihantar ke pelayan DNS VPN tanpa nama. Walau bagaimanapun, kadang-kadang VPN tidak menyimpan cek pertanyaan DNS dan mereka dipindahkan ke DNS ISP anda walaupun sambungan VPN. Itulah yang kami panggil sebagai "Kebocoran DNS VPN".

Untuk mengenal pasti kebocoran DNS, anda perlu menyambung VPN anda dan kemudian menjalankan ujian kebocoran DNS. Jika alamat IP atau lokasi yang dipaparkan tidak sepadan dengan pelayan yang diberikan kepada penyedia VPN anda maka DNS anda mungkin bocor. Juga, anda boleh menyemak jika mana-mana keputusan sepadan dengan IP sebenar anda, lokasi atau ISP dan jika itu berlaku maka alamat IP anda bocor.

Bagaimana Melaksanakan Ujian Leak DNS

Kaedah untuk memeriksa kebocoran DNS adalah sangat mudah. Apa yang anda perlu lakukan adalah mengakses alat pengujian DNS sah dan sah dan melakukan langkah-langkah berikut.

  • Langkah Pertama: Pergi ke tapak alat.
  • Langkah ke-2: Sekarang sambungkan VPN anda dan klik pada butang ujian DNS tapak.
  • Langkah Ketiga: Selepas ujian saya selesai, anda akan melihat beberapa alamat IP dan lokasi. Jika mana-mana IP sama dengan anda daripada VPN anda tidak disambungkan atau ia bocor DNS.

Mengesan Alat Ujian DNS Authentic

Dengan peningkatan VPN, kelemahan dan kelemahan di kalangan mereka juga semakin meningkat. Oleh itu, beberapa perkhidmatan diperkenalkan untuk membantu pengguna internet untuk mengetahui kelemahan tersebut. Malangnya, perkhidmatan ini disertakan dengan beberapa alat yang mengelirukan pengguna dan itu boleh disebabkan oleh banyak sebab.

  • Alat ini mungkin mempromosikan perkhidmatan VPN tertentu dengan menunjukkan hasil yang selamat untuk VPN sahaja.
  • Laman ujian mempunyai VPN mereka sendiri dan mereka memberitahu semua VPN lain yang terdedah kepada privasi.
  • Juga, laman web mungkin mempunyai beberapa kelemahan yang tidak dapat melaksanakan ujian yang sempurna.

Oleh itu, kami telah menjalankan kajian menyeluruh mengenai beberapa alat ujian yang terkenal. Berikut adalah hasil yang kami dapati.

# 1 - Alat Leak DNS oleh VPNInsights.com

Alat pengujian DNS di laman web ini mempunyai hasil yang paling tepat dan mereka telah menunjukkan maklumat asli semua perkhidmatan VPN. Kami tidak menemui apa-apa skrip tersembunyi atau gabungan dengan mana-mana perkhidmatan VPN.

Proses yang telah kami buat pendapat ini ialah amaran yang tepat dan sesuai dengan hasil yang dipaparkan.

Alat Ujian Leak DNS EXPOSED - Alat Yang Menyesatkan Pengguna

# 2 - Ujian Leak DNS oleh DNSleaktest.com

Ujian kebocoran DNS juga merupakan alat yang sah dengan keputusan yang paling tepat. Ujian mereka mengukur semua perkhidmatan sama sekali tanpa sebarang diskriminasi atau bias. Juga, mereka memaparkan terperinci ringkas tentang ujian yang dilakukan supaya pengguna dapat menggambarkan keadaan sebenar.

dns-leak-test

# 3 - Ujian Leak DNS oleh IPLeak.net

Apabila kami menguji IPleak.net dengan pelbagai VPN, hasilnya kelihatan memuaskan dan mereka menjalankan ujian menyeluruh untuk permintaan DNS.

Juga, mereka tidak menunjukkan bahawa DNS anda bocor atau tidak. Sebaliknya, mereka hanya memberikan maklumat terperinci dan membimbing pengguna tentang cara mereka dapat menggambarkan kecekapan VPN dan hakikat bahawa DNS bocor atau tidak.

Ujian Leak DNS - ipleaknet

Alat Kebocoran DNS yang Menyesatkan

Berikut adalah alat Leak Tools DNS terdepan yang terlibat dalam mengelirukan pengguna dan menjual penyedia VPN gabungan mereka.

# 1 - Ujian Leak DNS oleh DNSleak.com

DNSleak.com nampaknya merupakan alat bebas; Walau bagaimanapun, kami telah melihat beberapa trend keputusan biasa semasa menjalankan ujian dengan VPN yang berbeza.

Bagi kebanyakan VPN, mereka memaparkan penafian "Kelihatan seperti DNS anda mungkin bocor ..." dengan warna merah. Namun, dengan VPN yang sama, tapak yang sah seperti VPNInsights dan IPleak.net tidak menunjukkan keputusan sedemikian. Tetapi, apabila VPN dihubungkan dengan penafian, menunjukkan DNS selamat.

Satu lagi perkara yang membingungkan ialah tiada butiran yang menggambarkan kebocoran DNS tetapi mereka terus menunjukkan pemberitahuan merah dengan VPN lain.

Dengan VPN yang lain dengan PIA VPN
Alat Ujian Leak DNS EXPOSED - Alat Yang Menyesatkan Pengguna Alat Ujian Leak DNS EXPOSED - Alat Yang Menyesatkan Pengguna

# 2 - Ujian Leak DNS Dengan ExpressVPN

Semasa kami menguji kebocoran DNS dengan alat ini, kami telah melihat beberapa corak yang menonjol. Iaitu, apabila VPN yang bereputasi selain ExpressVPN disambungkan, hasilnya dipaparkan adalah merah. Walau bagaimanapun, senarai IP dan lokasi tidak sepadan dengan maklumat IP sebenar.

Sebaliknya, apabila kita menyambungkan ExpressVPN mereka memaparkan hasil yang hijau sementara maklumat yang dipaparkan sama dengan yang sebelumnya. Ini bermakna alamat IP tidak sepadan dengan alamat IP sebenar.

First LookWith VPN yang lain dengan ExpressVPN
ujian kebocoran dns ujian kebocoran dns - palsu   Alat Ujian Leak DNS EXPOSED - Alat Yang Menyesatkan Pengguna

Walau bagaimanapun, perkhidmatan sedemikian boleh mengelirukan pengguna dengan paparan yang berbeza ini.

# 3 - Ujian bocor Astrill VPN

Malangnya, alat ini juga menyokong perkhidmatan VPN mereka sendiri dengan menunjukkan hasil yang positif untuknya dan hasil negatif kepada kebanyakan VPN yang lain menyediakan.

Alat Ujian Leak DNS EXPOSED - Alat Yang Menyesatkan Pengguna

Berharap Anda Dapatkan Keputusan Yang Credible Sekarang dan seterusnya

Maklumat ini yang telah kita bahas dalam artikel itu mungkin baru untuk ramai tetapi tidak dapat diprediksi. Kebanyakan kita mesti mempunyai beberapa saat yang berpendapat bahawa beberapa alat ujian, terutama yang mempunyai perkhidmatan mereka sendiri, dapat memihak kepada produk mereka dan itulah yang kami temukan semasa menguji alat-alat ini.

Oleh itu, adalah disyorkan kepada semua pengguna internet untuk menguji isu-isu DNS melalui alat yang sahih. Walau bagaimanapun, lebih baik untuk memeriksa kebocoran DNS dengan alat lain juga.