Analiza securității datelor mari: o armă împotriva creșterii atacurilor de securitate cibernetică?

[ware_item id=33][/ware_item]

Odată cu digitalizarea deschisă a lumii afacerilor, riscurile atacurilor cibernetice pentru companii au fost crescute. Totuși, aceste atacuri pot fi evitate prin analiza datelor mari. Cercetarea „Securitatea datelor mari și a informațiilor” a BARC cuprinde o analiză profundă a nivelurilor de desfășurare actuale, precum și avantajele soluțiilor analitice de securitate ale datelor mari, alături de provocările cu care se confruntă.


Creșterea amenințărilor de securitate cibernetică

Securitatea informațiilor a transformat o paradigmă drastică de la instrumentele de protecție perimetrale de lungă durată către monitorizarea și urmărirea activităților dăunătoare din cadrul rețelei corporative. Acest lucru se datorează faptului că aplicarea perimetrului de securitate corporativă a fost mult timp dispărut, în principal din cauza adoptării crescânde a serviciilor cloud și mobile.

Există însă un motiv pentru retragerea abordărilor tradiționale în ceea ce privește securitatea informațiilor, și asta se datorează numai creșterii masive a atacurilor cibernetice, precum și rolului jucat de insideri neplăceri în provocarea unor încălcări de securitate pe scară largă..

Companiile trebuie să își modifice noțiunea de securitate cibernetică

Analitica funcționează ca o caracteristică esențială pentru ca rezistența cibernetică să fie avantajoasă. Având în vedere toate progresele și sofisticarea atacurilor cibernetice, companiile trebuie să își revizuiască politicile de securitate cibernetică și să facă un pas mai departe de prevenirea absolută către conceptul de PDR - Prevenire > Detecta > Răspunde.

Un atacator cibernetic are nevoie de o singură tentativă de succes pentru a avea acces și a provoca distrugeri într-o organizație, astfel că nevoia de a modifica noțiunea de securitate cibernetică a fost marcată în mod remarcabil.

Ce rol joacă Big Data Analytics aici

Întrucât detectarea îmbunătățită este elementul integrant al acestei abordări, așa că aici este rolul în care analizele de date mari joacă rolul său. Detectarea trebuie să fie suficient de rapidă și de încredere pentru a discrimina tipurile de utilizări variate, pentru a implementa o analiză rapidă cu apropiere de timp real și pentru a naviga prin corelații complexe obținute dintr-o gamă largă de date provenite de la servere și jurnalele de aplicații, precum și de la activități ale utilizatorului și evenimente din rețea.

Astfel, o astfel de analiză complicată necesită măsuri analitice de ultimă generație, dincolo de limitele măsurilor obișnuite bazate pe reguli. Îmbunătățirea detectată necesită, de asemenea, competența de a rula analiza atât asupra unor cantități imense de date actuale, cât și a datelor de arhivă. Prin urmare, putem spune că aici este importanța esențială a analizelor de date mari. Duo de securitate și starea actuală a analizelor ajută la determinarea și stimularea rezistenței cibernetice.

Analiza securității datelor mari: o nouă generație de instrumente de securitate

În ultimii ani, o nouă generație de instrumente analitice de securitate a apărut, odată cu abordarea dublă a industriei de securitate pentru aceste provocări. Aceste instrumente analitice de securitate pot colecta, stoca și analiza o cantitate mare de date pe întreaga organizație în timp real.

După ce datele au fost amplificate cu date contextuale suplimentare, precum și cu informații de amenințare extrinsecă, acestea sunt apoi analizate prin diferiți algoritmi de corelație, astfel încât să detecteze abaterile și să recunoască posibilele activități dăunătoare.

Aceste instrumente analitice de securitate sunt destul de diferite de soluțiile SIEM obișnuite și sunt susceptibile să își îndeplinească sarcinile cu proximitate în timp real, astfel încât sunt capabile să genereze alerte de securitate clasificate în funcție de severitate în raport cu un prototip de risc. În plus, aceste alerte de securitate includ, de asemenea, detalii medico-legale suplimentare și permit detectarea rapidă și atenuarea atacurilor cibernetice.

Cum a apărut analiza Big Data Security Analytics

Analiza datelor mari este motivul celei mai mari descoperiri tehnologice.

Industria de securitate a atins apogeul care comercializează algoritmul de informații de afaceri pentru prelucrarea datelor la scară largă, care la început a fost disponibil numai pentru organizații mari. Vânzătorii pot acum să creeze soluții de date mari, care sunt capabile să colecteze, să stocheze și să analizeze cantități mari de date în timp real, folosind ușor apache Hadoop și hardware ieftin.

Integrarea datelor pentru a prezice activitatea rău intenționată

Aceasta generează posibilitatea de a combina analize în timp real și istorice, precum și de a determina noi incidente care ar putea fi legate de cele deja întâmplate în trecut.

Atacurile cibernetice în creștere pot fi identificate cu mult mai multă eficiență, odată ce analizele mari de securitate a datelor sunt combinate cu surse extinsice de informații de securitate care sunt responsabile pentru furnizarea informațiilor actuale cu privire la cele mai recente vulnerabilități..

Datele de arhivare pot simplifica proeminent calibrarea la ordinea normală de activitate a unei rețele date, care poate fi apoi utilizată pentru a detecta abaterile. Soluțiile existente pot automatiza calibrarea cu eforturile minime necesare din partea administratorilor.

Identificarea incidentelor semnificative

Algoritmii analitici de date mari pot identifica abateri și anomalii ale datelor care indică în mare parte activitate malițioasă sau cel puțin un fel de activitate suspectă.

Volumele mari de date de securitate filtrate odată de analiticele de securitate a datelor mari pot reduce fluxurile enorme de evenimente de securitate netratate la un număr controlat de alerte scurte și categorizate. Cu toate acestea, datele de arhivă păstrate pentru analize ulterioare pot oferi unui expert criminalist detalii despre incident și, de asemenea, despre relația acestuia cu alte anomalii anterioare din trecut.

Automatizarea fluxurilor de lucru

La final, soluțiile de analiză a securității datelor mari furnizează diverse fluxuri de lucru automatizate pentru combaterea amenințărilor detectate, care ar putea include eradicarea atacurilor malware identificate sau trimiterea unui eveniment dubios la un serviciu de securitate gestionat pentru analiză aprofundată.

Principalele elemente pentru înflorirea afacerilor în viitor sunt considerate a fi controalele automate pentru securitatea cibernetică și detectarea fraudei.

Descoperiri cheie din raportul Analiza securității datelor mari

Cercetarea oferă o analiză aprofundată a nivelului de conștientizare și abordările recente în domeniul securității informațiilor, precum și detectarea fraudei în companii răspândite în întreaga lume.

Descrie importanța, planurile de viitor și starea actuală a analizelor de securitate a datelor mari și acțiunile sale dinamice care urmează să fie inițiate în diferite sectoare. Cercetarea oferă, de asemenea, o imagine de ansamblu asupra diferitelor oportunități, avantaje și provocări cu privire la inițiativele dinamice. În plus, oferă și un audit al gamei de tehnologii disponibile în prezent pentru a se concentra pe aceste provocări.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me