Πώς να μείνετε ανώνυμο στο Android ή στο iPhone σας

[ware_item id=33][/ware_item]

Αυτές τις μέρες, είναι εύκολο να παρακολουθείτε την ηλεκτρονική σας δραστηριότητα. Η περιήγηση στο διαδίκτυο ανώνυμα δεν είναι μόνο για εγκληματίες που θέλουν να κρύψουν τα ερωτήματα αναζήτησης και άλλα δεδομένα. Άλλοι χρήστες ενδέχεται να θέλουν να κάνουν ανώνυμη περιήγηση στον ιστό για να μειώσουν τις στοχευμένες διαφημίσεις, να αποκτήσουν πρόσβαση σε ιστότοπους που δεν είναι διαθέσιμα στη χώρα τους και ακόμη να μειώσουν τον κίνδυνο κλοπής ταυτότητας. Για να διασφαλίσετε το ιδιωτικό σας απόρρητο στο Internet κατά την περιήγηση στη συσκευή σας Android ή στο iPhone, ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές.


Απόκρυψη της διεύθυνσης IP σας

Το πρώτο βήμα στο να παραμείνετε ανώνυμα στο διαδίκτυο είναι να αποκρύψετε τη διεύθυνση IP σας. Η διεύθυνση IP σας είναι σαν μια διεύθυνση κατοικίας. Είναι ένας αριθμός για τη συσκευή σας που λέει στους ιστότοπους όπου θα στέλνουν τα κομμάτια των δεδομένων σας έτσι ώστε οι σωστές ιστοσελίδες ή αρχεία να φτάνουν στο κατάλληλο τηλέφωνο ή tablet. Η διεύθυνση IP σας περιέχει πληροφορίες σχετικά με τη γεωγραφική σας θέση. Οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης και οι μηχανές αναζήτησης μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη διεύθυνση IP σας για να παρακολουθήσουν την ηλεκτρονική σας δραστηριότητα για να στοχεύσουν διαφημίσεις στους λογαριασμούς σας.

Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αποκρύψετε τη διεύθυνση IP σας από τοποθεσίες που επισκέπτεστε. Μερικοί από τους πιο συνηθισμένους τρόπους περιλαμβάνουν:

Χρησιμοποιήστε ένα VPN για να κρυπτογραφήσετε τα δεδομένα σας

Ένα VPN ή ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο είναι μια υπηρεσία όπου συνδέεστε με τους διακομιστές του παρόχου προτού στείλετε και λάβετε δεδομένα online. Καλύπτει τη διεύθυνση IP σας επειδή όλα τα δεδομένα που αποστέλλονται από αυτόν τον διακομιστή θα χρησιμοποιήσουν μία από τις διευθύνσεις IP του παρόχου σας αντί για τη δική σας. Ως πρόσθετο μπόνους ασφαλείας, οι καλύτεροι παροχείς VPN για Android και iPhone κρυπτογραφούν τα δεδομένα σας. Τα VPN χρησιμοποιούνται ευρέως από τους επαγγελματίες των επιχειρήσεων για να αυξήσουν την ασφάλεια στο διαδίκτυο και να μειώσουν τον κίνδυνο να πέσουν τα δεδομένα τους σε λάθος χέρια. Είναι επίσης εξαιρετικό για τη βελτίωση της ασφάλειας κατά τη σύνδεση με τα δημόσια δίκτυα, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο της πειρατείας. Ξεκινώντας με ένα VPN είναι εύκολο.

 1. Βρείτε έναν αξιόπιστο πάροχο υπηρεσιών VPN.
 2. Εγγραφείτε σύμφωνα με τις οδηγίες του παροχέα.
 3. Πραγματοποιήστε λήψη της εφαρμογής για κινητά του παροχέα και διαμορφώστε τις ρυθμίσεις σας.
 4. Αρχίστε να περιηγείστε ανώνυμα από το τηλέφωνό σας.

Χρησιμοποιήστε έναν διακομιστή μεσολάβησης

Ένας διακομιστής μεσολάβησης είναι παρόμοιος με ένα VPN, αλλά είναι πιο περιορισμένος. Τούτου λεχθέντος, είναι δωρεάν και λειτουργεί καλά για μία φορά χρήση, αλλάζοντας τη διεύθυνση IP σας. Για να το χρησιμοποιήσετε:

 1. Αναζήτηση διακομιστές μεσολάβησης online. Υπάρχουν πολλές δωρεάν επιλογές, έτσι δεν είναι δύσκολο να βρεθούν.
 2. Ρυθμίστε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης ώστε να συνδεθείτε στο διακομιστή μεσολάβησης.
 3. Ξεκινήστε την ανώνυμη περιήγησή σας.

Σημείωση: Οι διακομιστές μεσολάβησης συνεργάζονται μόνο με το πρόγραμμα περιήγησης στο οποίο το έχετε ρυθμίσει, οπότε δεν θα λειτουργήσει με άλλες εφαρμογές στο τηλέφωνό σας. Προσέξτε να εισαγάγετε ευαίσθητα δεδομένα κατά τη χρήση ενός διακομιστή μεσολάβησης.

Χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα περιήγησης Tor

Το Tor είναι ένα δίκτυο διακομιστών μεσολάβησης που αναπηδά τα δεδομένα σας μεταξύ διακομιστών για να αυξήσει την ανωνυμία στο διαδίκτυο. Μπορείτε ακόμα να εκτελέσετε το Tor μέσω του VPN σας για να προσθέσετε ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας.

 1. Επισκεφθείτε το torproject.org ή βρείτε την εφαρμογή στο κατάστημά σας Android ή iOS.
 2. Κατεβάστε και εγκαταστήστε το πρόγραμμα περιήγησης Tor.
 3. Ανοίξτε το φάκελο που ονομάζεται Brow Browser.
 4. Ακολουθήστε τις οδηγίες για να συνδεθείτε απευθείας στο δίκτυο Tor ή για να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις σας.
 5. Εκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησης και ξεκινήστε να περιηγείστε ανώνυμα. Έχετε υπόψη ότι ο Tor δεν συνδέεται με άλλες εφαρμογές στη συσκευή σας.

Η απόκρυψη της διεύθυνσης IP σημαίνει ότι οι εταιρείες δεν μπορούν να σας εντοπίσουν. Επίσης, φαίνεται ότι η διαδικτυακή σας κίνηση προέρχεται από κάπου αλλού. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο εάν προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε έναν ιστότοπο που δεν είναι διαθέσιμος στη χώρα σας.

Χρησιμοποιήστε μια Μηχανή Αναζήτησης Προσανατολισμού Προσωπικών Δεδομένων

Εάν ανησυχείτε για τις εταιρείες που παρακολουθούν τα δεδομένα σας, είναι καλύτερα να μείνετε μακριά από τις μεγαλύτερες μηχανές αναζήτησης όπως το Google και το Bing. Παρακολουθούν όλο το ιστορικό αναζήτησής σας, προκειμένου να παρέχουν πιο στοχευμένα αποτελέσματα αναζήτησης. Είναι ένας από τους λόγους που κρύβει τη διεύθυνση IP σας είναι μια καλή ιδέα επειδή παρακολουθούν τη δραστηριότητά σας συνδέοντας την με την IP σας.

Άλλες λιγότερο γνωστές μηχανές αναζήτησης δεν θα παρακολουθήσουν το κατάστημά σας τα δεδομένα σας, ώστε να μπορείτε να περιηγηθείτε χωρίς να αισθάνεστε σαν κάποιος να σας κατασκοπεύει. Το StartPage και το DuckDuckGo είναι μόνο μερικές από αυτές τις μηχανές αναζήτησης που δεν θα σας παρακολουθήσουν στο διαδίκτυο. Απλά επισκεφθείτε τη μηχανή αναζήτησης που σας αρέσει και ξεκινήστε την περιήγηση!

Αποστολή Ανώνυμων ηλεκτρονικών μηνυμάτων

Η περιήγηση στο Web δεν είναι απαραιτήτως η μόνη περιοχή του Διαδικτύου όπου θα θέλετε να μείνετε ανώνυμοι. Η δημιουργία ανώνυμου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε την παρακολούθηση ανεπιθύμητων μηνυμάτων και δραστηριοτήτων. Μπορείτε πάντα να εγγραφείτε για νέες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να εγγραφείτε σε ιστότοπους. Βεβαιωθείτε ότι δεν συμπεριλαμβάνετε προσωπικές πληροφορίες σε αυτόν το λογαριασμό. Θα θελήσετε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN όταν δημιουργείτε νέους λογαριασμούς, ώστε να μην είναι συνδεδεμένοι με τη διεύθυνση IP σας.

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπηρεσίες όπως το ProtonMail που αποκρύπτει τις πληροφορίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας από τις αναζητήσεις και τις εργασίες μέσω του δικτύου Tor. Όχι μόνο αυτό, αλλά κρυπτογραφεί και τα δεδομένα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας. Περιέχει επίσης έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων και δεν ζητά τα προσωπικά σας στοιχεία κατά την εγγραφή σας, γεγονός που προσθέτει ακόμα περισσότερη ασφάλεια στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.

Να είστε προσεκτικοί με το λογισμικό τρίτου μέρους

Ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε να μείνετε ανώνυμο με τη συσκευή σας Android ή το iPhone είναι ότι κάθε εφαρμογή έχει πρόσβαση στις πληροφορίες σας διαφορετικά. Ενώ μπορείτε να ρυθμίσετε το πρόγραμμα περιήγησης ιστού σας να είναι ανώνυμο, οι άλλες σας εφαρμογές ενδέχεται να έχουν πρόσβαση και να παρακολουθούν τα προσωπικά σας στοιχεία. Ακόμη και αν το πρόγραμμα περιήγησής σας είναι ανώνυμο, τα plugins του προγράμματος περιήγησης τρίτου μέρους ενδέχεται να αποθηκεύουν προσωπικές πληροφορίες.

Ένα VPN θα πρέπει να λειτουργεί με άλλες εφαρμογές, αλλά σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να προχωρήσετε με προσοχή και να αποφύγετε την εισαγωγή προσωπικών πληροφοριών αν θέλετε να μείνετε ανώνυμα στο διαδίκτυο.

Η διατήρηση της ανωνυμίας στο διαδίκτυο δεν είναι αδύνατο να γίνει αν ανησυχείτε για την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Τούτου λεχθέντος, καμία ενιαία λύση δεν είναι ανόητη, οπότε είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε αυτούς τους τύπους μέτρων ασφαλείας μαζί για να έχετε την πιο δυνατή ασφάλεια.

Αυτές είναι οι βέλτιστες πρακτικές για την προστασία της ταυτότητάς σας. Μπορείτε να βρείτε πιο χρήσιμους πόρους για να διασφαλίσετε την ανωνυμία σας online.