Annak ellenőrzése, hogy a webkamera feltört-e vagy sem!

[ware_item id=33][/ware_item]

Kétségtelen, hogy a webkamera nélkülözhetetlen számítógépes kiegészítők között van, amelyek bizonyos szempontból nagyon hasznosak. Ugyanakkor néhány komoly veszélyt jelentett a magánéletre. Ha bármelyik második vagy harmadik fél hozzáférést kap az Ön webkamerájához és ellenőrzése alatt áll, akkor súlyos utóhatásokkal élheti azt.


A webkamera hack csak akkor fordul elő, ha nincs biztonságos vagy védett webkamera. A webkamera hackerek valószínűleg zsarol téged, és kockáztathatják az Ön személyes adatait. Nem mindig, de időnként a webes hack-hírek a média figyelmét is felkeltették. De végrehajtásuk kapcsán nem találtak sokat.

A hackerek ragyogó elmékkel rendelkeznek. Ha az egyik módon kudarcot vall, akkor másik módszert alkalmaznak a rosszindulatú programok fecskendezésére az eszközre. Ezzel hozzáférnek a számítógépéhez. Más szavakkal azt is jelenti, hogy amint hozzáférést kapnak a webkamerahoz, hozzáférést kapnak az Ön adataihoz is.

Ha azt szeretné biztosítani, hogy valaki ne csapjon be a webkamerádba. Hét profi tippet mutatunk be, amelyeket követnie kell az internetes biztonság ellenőrzése és magánéletének biztosítása érdekében:

 1. Vizsgálja meg a webkamera jelzőfényét:

A webkamerának három jelzőfénye van, azaz kék, zöld és piros, az objektív közelében. Ezek a fények tájékoztatják Önt arról, hogy a webkamera videót rögzít-e vagy sem. Ezeket a lámpákat ki kell kapcsolni, ha nem használja a webkamerát.

Ha bármikor villogni kezd, ez azt jelzi, hogy egy másik fél hozzáfér a webkamerához. Mondjuk, ha a fények fokozatosan izznak; ez azt jelenti, hogy a webkamera videót rögzít. Mindkét helyzetben egyértelmű, hogy valaki más inkább az Ön webkameráját használja, mint te.

Időnként a lámpák nem működnek, és a felhasználók általában nem figyelnek arra, hogy rögzítsék. Figyelmeztető lámpák nélküli webkamera azonban megnöveli a kémkedés és a webkamera ellenőrzése kockázatát ismerőse nélkül.

 1. Keressen ismeretlen alkalmazásokat:

Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy a webkamera olyan alkalmazást futtat, amelyről egyáltalán nem tud. Ez általában akkor fordul elő, ha véletlenül letölt rosszindulatú programokat vagy vírusokat, és megtámadja a webkamerát. Vírus vagy rosszindulatú program jelenlétének megerősítéséhez futtassa a webkamerát.

Mindig figyeljen az üzenetekre, mint például a webkamera már használatban van? Van egy alkalmazás, amely irányítja a webkamerát. Tudjon meg többet erről az alkalmazásról, és úgy tűnik, hogy ugyanaz, mint amit telepítettél, vagy rosszindulatú program, amely nyomon követi a webkamera által használt programokat.

 1. Tárolófájlok megtekintése:

Ha bárki más, mint a webkamera használja bármilyen felvétel rögzítését, akkor a kritikus jelzőtábla olyan audio- vagy videotároló fájlok jelenléte lesz, amelyeket nem hozott létre. Csak annyit kell tennie, hogy megnyissa a webkamera felvételi mappáját, és szigorúan megtekintje az összes fájlt. Ha olyan adatot talált, amelyet nem emlékszik, hogy létrehozott, akkor valószínűleg egy hacker rögzítette, aki hozzáfér a webkamerához.

Lehetséges, hogy a hacker megváltoztatja a fájlok helyét, és áthelyezi őket egy új mappába. Ezért ellenőriznie kell a webkamera beállításait is, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az összes elmentett fájl megtalálható-e a kiválasztott mappában.

 1. Hajtsa végre a Malware Scan Test alkalmazást:

Annak ellenőrzéséhez, hogy a webkamera feltört-e vagy sem, futtasson egy rosszindulatú programok vizsgálatát. Ehhez kövesse az alább említett lépéseket, és hajtsa végre a szkennelést;

 • Nyissa meg a Rendszerkonfigurációk panel, menj Csomagtartó választási lehetőség.
 • A Boot opcióból válassza a Biztonsági mód lehetőséget. Az újraindítás után a rendszer biztonságos módba indul.
 • Ha a rendszer csökkentett módban van, törölje az összes ideiglenes fájlt hogy legyen szabad lemezterület, és felgyorsítsa a szkennelési folyamatot.
 • Futtassa a meglévő víruskereső programot és nézd meg, hogy észlel-e vírust.
 1. Megjegyzés: A kamera szokatlan viselkedése:

A webkamerák napról napra egyre fejlettebbek és fejlettebbek. Ez azt is jelenti, hogy most már több funkciót és funkciót is képesek kezelni. Például, a jobb videofelvétel érdekében megváltoztathatja a kamera irányát. Míg a beépített mikrofon és hangszóró lehetővé teszi számukra, hogy úgy viselkedjenek, mint a telefon.

Sőt, a jobb és jobb felbontás érdekében a webkamera a lencséjét is beállíthatja. De ha észreveszi, hogy a webkamera spontán módon végzi a fenti dolgokat, akkor ez az a jele, hogy a kamerád ismeretlen személy irányítása alatt áll.

 1. Ellenőrizze a webkamera biztonsági beállításait:

Szintén elengedhetetlen és szükséges ellenőrizni a webkamera biztonsági beállításait annak biztosítása érdekében, hogy a webkamera biztonsága ne legyen veszélyben. Ellenőrizze, hogy a webkamera biztonsági beállítása megváltozott-e vagy sem.

Ha észreveszi

 • Jelszava megváltozik az alapértelmezett beállításra.
 • A beállítások nem módosíthatók.
 • Az admin megváltozik.
 • A fényképezőgép tűzfalvédelme ki lett kapcsolva.

Akkor jelezheti, hogy webkameráját valaki más üzemelteti.

 1. Vizsgálja meg az adatáramlást:

A hálózat adatáramlása felfedi, hogy mennyit használja fel az internetes adatait egy online munkamenet során. Az Ön adatait valaki más használja fel az Ön hozzájárulása nélkül, amikor a hálózaton bármilyen tünet észlelhető..

Ellenőrizze a feladatkezelő eszközt, ha valaki más használja a fényképezőgépet. Mint például a Windows 10 rendszerben a Feladatkezelő Alkalmazások előzményei lapján is könnyen megtekintheti, hogy mely alkalmazások férnek hozzá a hálózatához. Ellenőrizze, hogy a kamerája vagy egy ismeretlen alkalmazás küld-e kétes adatokat. Ha ilyen adatot vagy programot talált, törölje azt egy rosszindulatú program eltávolító eszközzel.

Végső gondolatok:

Bár egy webkamera lehetővé teszi, hogy figyeljen otthonában, de elengedhetetlen a webkamera szemmel tartása.

Riasztó, ha valaki az Ön tudta nélkül figyel rád. Nagyon nélkülözhetetlen a biztonság és a magánélet teljes ellenőrzése. Ha van valami, ami halaknak tűnik, kövesse a fent említett lépéseket, és ellenőrizze, hogy a webkamera feltört-e vagy sem.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me