Διαφορά μεταξύ του τείχους προστασίας, του Anti-Virus και του VPN-Επεξήγηση!

[ware_item id=33][/ware_item]

Τις περισσότερες φορές
όχι, οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να παραιτηθούν από την ασφάλεια των συσκευών τους για λόγους
καθαρή σύγχυση.


Με όρους όπως το "Firewall", το "VPN" και το "Anti-virus" που ρίχνονται σε κάθε συζήτηση για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Ο συνηθισμένος άνθρωπος αναγκάζεται να μπερδευτεί για το είδος των προληπτικών μέτρων που πρέπει να λάβει κατά του οπλοστασίου κακόβουλου λογισμικού και των εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο που ενδέχεται να τους στοχεύσουν.

Λοιπόν, οι άνθρωποι αυτοί είναι για μια καλή στιγμή σήμερα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αναφέρεται παρακάτω είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το λογισμικό Firewall, VPN και Antivirus. Επιπλέον, θα μπορείτε επίσης να τα διαφοροποιήσετε.

Τι είναι
ένα τείχος προστασίας?

Στην ουσία, ένα τείχος προστασίας είναι μια αναγκαιότητα για οποιονδήποτε υπολογιστή. Είναι ένα λειτουργικό σύστημα και ενσωματώνει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • Ένα τείχος προστασίας είναι οποιοδήποτε λογισμικό ή υλικό που προστατεύει τη λειτουργία από εξωτερικές εισβολές και απειλές.
 • Ένα τείχος προστασίας λειτουργεί με την παρακολούθηση της εισερχόμενης και εξερχόμενης κίνησης μέσω ενός δικτύου.
 • Διασφαλίζει το λειτουργικό σύστημα αποκλείοντας το κακόβουλο πρόγραμμα και παρεμποδίζοντας την πρόσβαση σε ιστότοπους που δεν είναι ασφαλείς.
 • Τα τείχη προστασίας επιτρέπουν τη διέλευση ορισμένων πακέτων δεδομένων, ελέγχοντας το σε σχέση με ένα σύνολο κανόνων.
 • Τα firewalls λειτουργούν με ένα προκαθορισμένο σύνολο κανόνων, έτσι δεν μπορούν να εντοπίσουν τι είναι επιβλαβές και τι δεν είναι, από μόνες τους.

Τι είναι
ένα λογισμικό προστασίας από ιούς?

Το λογισμικό προστασίας από ιούς μπορεί να θεωρηθεί ως η πρώτη γραμμή άμυνας όταν πρόκειται για την ασφάλεια του υπολογιστή σας. Το τυπικό λογισμικό προστασίας από ιούς έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • Ένα antivirus λειτουργεί κυρίως με τον εντοπισμό και την αφαίρεση επιβλαβών και κακόβουλων απειλών.
 • Το Antivirus στοχεύει σε ένα πολύ ευρύτερο φάσμα απειλών για την ασφάλεια μιας συσκευής. Περιλαμβάνει trojans, ιούς, malware και spyware, για να αναφέρουμε μερικά.
 • Το antivirus λειτουργεί για να στοχεύει σε απειλές χρησιμοποιώντας ανάλυση υπογραφής / κώδικα και συμπεριφοράς, η οποία επιτρέπει στο λογισμικό προστασίας από ιούς να εντοπίζει κακόβουλα προγράμματα και απειλές.
 • Οι λειτουργίες του λογισμικού προστασίας από ιούς συνήθως παρέχονται μέσω πηγής τρίτου μέρους.
 • Για να εξασφαλιστεί ότι το εγκατεστημένο πρόγραμμα προστασίας από ιούς λειτουργεί ομαλά, οι χρήστες πρέπει να το ενημερώνουν συχνά. Εάν δεν το κάνετε, ενδέχεται να ανοίξουν τρωτά σημεία που δεν υπήρχαν πριν.

Τι είναι
ένα VPN?

Ένα Εικονικό Ιδιωτικό Δίκτυο (VPN) βοηθά στην προστασία της ταυτότητας του χρήστη όταν είναι online και αποτελείται από τις ακόλουθες λειτουργίες:

 • Ένα VPN λειτουργεί με κρυπτογράφηση ολόκληρης της κυκλοφορίας δικτύου των χρηστών του. Αυτό γίνεται για να αποτρέψει την προβολή ευαίσθητων πληροφοριών από πηγές τρίτου μέρους.
 • Κατά τη χρήση ενός VPN, οι χρήστες μπορούν να παρακάμψουν ορισμένους γεωγραφικούς περιορισμούς και να έχουν πρόσβαση σε ιστότοπους περιορισμένους στη χώρα τους.
 • Το VPN παρέχει ένα επίπεδο ανωνυμίας στον χρήστη. Το VPN αποκρύπτει τη διεύθυνση IP των χρηστών, η οποία συνήθως περιέχει πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα του χρήστη καθώς και την τοποθεσία του.
 • Το VPN είναι επίσης σε θέση να εργάζεται στο δημόσιο Wi-Fi, το οποίο περιέχει σημαντικά σημαντικότερο αριθμό απειλών από το Wi-Fi.

Τι
είναι οι διαφορές μεταξύ του τείχους προστασίας, του ιών κατά των ιών και του VPN?

Αν έχετε κάνει
αυτό μέχρι τώρα στο άρθρο, έχετε αναπτύξει μια καλή κατανόηση του πώς το
τρεις πιο κοινές άμυνες κατά των εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο και του κακόβουλου λογισμικού.

Ωστόσο, όπως
δήλωσε στην αρχή, ίσως να εξακολουθείτε να συγχέεται ως προς το τι λογισμικό
εγκατάσταση στη συσκευή σας.

Για να εκκαθαριστεί ο αέρας από οποιεσδήποτε άλλες αμφιβολίες, αναφέρονται παρακάτω οι διαφορές μεταξύ των τριών προληπτικών μέτρων. Ελπίζουμε ότι οι πληροφορίες που παρέχονται παρακάτω θα σας βοηθήσουν στην κατανόηση του θέματος.

Διαφορά μεταξύ VPN και τείχους προστασίας:

 • Ένα VPN και ένα τείχος προστασίας δεν επιτρέπουν στους χρήστες του να επιβάλλουν ή να ρυθμίζουν τις παραμέτρους κακόβουλου λογισμικού με τον τρόπο που κάνει ένα τείχος προστασίας.
 • Επιπλέον, το τείχος προστασίας λειτουργεί για να εμποδίσει ορισμένους τύπους κίνησης δικτύου (όπως ζητείται από τον χρήστη), ενώ το VPN λειτουργεί με γενικότερο τρόπο και παρέχει μια ασφαλή «σήραγγα» για την επικοινωνία ολόκληρου του δικτύου.

Διαφορά μεταξύ VPN και Antivirus:

 • Τα VPN επιτρέπουν στους χρήστες της να αποφύγουν τους περιορισμούς που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις ή ο ISP. Δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε περιορισμένο περιεχόμενο, ενώ δεν υπάρχουν τείχη προστασίας και λογισμικό προστασίας από ιούς.
 • Τα antivirus έχουν σχεδιαστεί για να ανιχνεύουν και να αποτρέπουν το κακόβουλο λογισμικό από τη φθορά ενός λειτουργικού συστήματος συσκευών. Από την άλλη πλευρά, τα VPNs κρυπτογραφούν όλη την επικοινωνία δικτύου και παρέχουν κάποια ανωνυμία.

Διαφορά μεταξύ τείχους προστασίας και
Antivirus:

 • Ένα τείχος προστασίας μπορεί να μπλοκάρει μόνο συγκεκριμένα προγράμματα που θεωρεί ότι είναι επιβλαβή σύμφωνα με τις προκαθορισμένες συνθήκες που διαμορφώνονται από τους χρήστες. Ωστόσο, το λογισμικό εντοπισμού ιών εκτελεί πλήρη σάρωση σε ολόκληρη τη συσκευή και τα αλιεύματα σε πράγματα που ίσως έχει χάσει ένα τυπικό τείχος προστασίας.
 • Μια άλλη λιγότερο αισθητή διαφορά μεταξύ ενός antivirus και ενός τείχους προστασίας είναι ότι ένα τείχος προστασίας υλοποιείται σε υλικό και λογισμικό. Ενώ ένα antivirus μπορεί να εφαρμοστεί μόνο ως λογισμικό.

Ετσι,
από πού πηγαίνετε από εδώ?

Τώρα, εξοικειωθείτε με τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ του λογισμικού Firewall, VPN και Antivirus. Ίσως αρχίζετε να βλέπετε κάποια σαφήνεια ανάμεσα στην επιλογή του λογισμικού που πρέπει να εγκαταστήσετε για να ασφαλίσετε τις συσκευές σας.

Λοιπόν, η απάντηση
σε αυτό το ερώτημα είναι πολύ απλό.

Ολα τα
λογισμικό που αναφέρεται παραπάνω, συμπεριλαμβανομένου ενός τείχους προστασίας, antivirus και VPN, λειτουργεί καλύτερα
όταν αλληλοσυμπληρώνονται.

Έτσι, για να ενισχύσετε την ασφάλεια του λειτουργικού σας συστήματος, βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα ισχυρό λογισμικό τείχους προστασίας. Επίσης, λογισμικό προστασίας από ιούς της υψηλότερης ποιότητας για την προστασία του υπολογιστή σας από κακόβουλο λογισμικό και άλλες απειλές, όπως hackings κ.λπ..

Για να διατηρήσετε τη δική σας
ανωνυμία κατά την περιήγηση στον ιστό ή την εξασφάλιση του απορρήτου σας, θα μπορούσατε
χρησιμοποιήστε ένα VPN.