Avstralsko hramba podatkov deluje – Tukaj je opis, kako se zaščititi

[ware_item id=33][/ware_item]

Po 18 mesecih je poteklo odštevanje za „vsiljiv nadzor podatkov“ in od tega dne naprej bosta vsak ponudnik internetnih storitev in Telco v Avstraliji zavezana k ohranjanju metapodatkov vsake stranke v Avstraliji vsaj 2 leti.


Oktobra 2015 je avstralski parlament sprejel zakon o hrambi metapodatkov in dal vsem ponudnikom internetnih storitev in podjetju Telco v industriji 18 mesecev, da oblikujejo strategijo za izvajanje in spoštovanje naročil. Naročila so prišla kot tako imenovani „previdnost“ za nacionalno varnost v boju proti terorizmu, kar je samo sramota v pogledih zagovornikov zasebnosti..

Razlog za takšno dolžino je v tem, da se vsi organi v Avstraliji zavežejo prek organov pregona brez kakršnih koli nalog. Lani sem opisal progresivno zgodbo o hrambi podatkov v Avstraliji, da zvezni oddelki, ki nimajo dovoljenja za dostop do metapodatkov, zaobidejo omejitve hrambe podatkov tako, da prosim avstralsko zvezno policijo (AFP), naj opravi delo zanje.

Kaj pomeni, da več kot 2500 imenovanih uradov 21 organov kazenskega pregona in nepooblaščenih zveznih oddelkov lahko dostopa do vaših zasebnih informacij vsak dan zaradi kaznivih dejanj z mamili namesto varnostne operacije, kot trdi dr. Robb Nicholls z univerze NSW.

Kako izgleda vaša metaData?

Ker sta Telco in ponudniki internetnih storitev zavezana hrambo podatkov v Avstraliji, da lahko vaši podatki vključujejo:

#GetaVPN Kako izgledajo metapodatki https://t.co/WxoF7VjMXX pic.twitter.com/pT2JNbG7nx

- Rosie Williams (@Info_Aus) 13. aprila 2017

 • Vaše ime in naslov.
 • Vse podrobnosti o mobilnih napravah in aplikacijah, vključno z vašo mobilno številko SIM.
 • Datum in časovni žigi katere koli komunikacije prek e-pošte, VoIP-ja, družbenih medijev, aplikacij za sporočila, spletnih strani, mobilnih naprav.
 • Prejemnik vaše komunikacije.
 • Vse podrobnosti e-pošte, razen vsebine telesa.
 • Lokacija vaših internetno povezanih naprav (vključno z mobilnimi stolpi in vročimi točkami Wi-Fi) in še več ...

Tako občutljivi podatki, ki niso na vidiku, kot v lastniških silosih, izgubimo koristi, ki bi jih lahko uresničili, če bi imeli neposreden nadzor nad temi podatki, in izbrali in s kom jih bomo posredovali, je povedal Sir Tim Berners-Lee.

Kako zaščititi svojo zasebnost?

Tukaj je opisano, kako lahko zaščitite svojo zasebnost pred avstralskim zakonom o hrambi podatkov.

Navidezna zasebna omrežja

13. april 2017 označen kot #GetaVPN dan s strani Digital Rights Watch ponuja takojšnjo rešitev, da ponudnikom internetnih storitev prepreči, da bi vodili podatke o svojih informacijah, nato pa plačane naročnine VPN ponujajo potrebno zaščito zasebnosti vaših podatkov.

VPN - navidezna zasebna omrežja - šifrirajo vaše komunikacijske podatke z 256-bitno AES enkripcijo, ki pa je nepremagljiva, saj bi potrebovali 1 milijardo let, da bi jih prekinili z napadom grobe sile. Prav tako vaš IP spreminja s ponarejenim, tako da postane brezpredmetno za vsakogar, da lahko spremlja vašo komunikacijo do vas.

Vendar pa morate biti pozorni, ko se odločite za naročnino za plačano VPN in izberite ponudnika VPN, ki ima svoje DNS strežnike. Lahko se odločite za vodilne ponudnike VPN, kot so NordVPN, ExpressVPN, in PureVPN ki jim ljudje po vsem svetu močno zaupajo, predvsem zato, ker:

 1. S sedežem zunaj pristojnosti pet držav OČI (tj. Avstralije, Kanade, Združenih držav, Združenega kraljestva in Nove Zelandije).
 2. Stroga NO (promet / metapodatki) LOG politika (kar pomeni, da se vsi izhodni podatki takoj pošljejo v / dev / null potopljeni imenik - na kar je opozoril NordVPN).
 3. Šifrirajte svojo komunikacijo in ves spletni promet s 256-bitnim AES enkripcijo in varnostnim protokolom OpenVPN.
 4. Je zasebni DNS (kar pomeni, da se vsi vaši podatki usmerjajo prek zasebnega DNS in ne prek DNS vašega ponudnika internetnih storitev).
 5. Ekskluzivne varnostne funkcije, kot so TOR-over-VPN (NordVPN) in Split Tunnel (PureVPN).

TOR Network

TOR je storitev, ki temelji na prostovoljstvu in deluje v varnem omrežju TOR. Uporabniki Avstralije se lahko povežejo z omrežjem TOR s pomočjo brskalnika TOR, zaradi česar je shranjevanje internetnih podatkov neuporabno. Ker pa podatki potekajo po prostovoljnih prehodih (vozliščih), je zato brskanje po internetu počasno, zaščita zasebnosti pa je omejena le na brskalnik, preostali omrežni promet pa ostaja izpostavljen internetnim ponudnikom, da nadzirajo.

Če želite zaščito TOR, vendar ne želite spremeniti svojega brskalnika, se lahko odločite NordVPN ker v svoji službi zagotavlja funkcionalnost TOR-over-VPN.

Mobilni SMS in klici

Zbiranje metapodatkov je stara in tiha praksa vlad po vsem svetu in temu žal ne morete ubežati. Vendar lahko svoje navade za klicanje in pošiljanje sporočil preusmerite na šifrirane aplikacije za sporočanje od konca do konca, kot so Signal, Telegram, Wickr in WhatsApp, ki so bolj zasebne.

Če uporabljate internet prek mobilnega operaterja, je priporočljivo uporabiti VPN za šifriranje celotnega mobilnega internetnega prometa. Aplikacije, ki jih uporabljate, pošljejo razvijalcem teh programov povezane informacije za mobilne naprave, zato vedno prenašajte aplikacije iz zaupanja vrednega vira in razvijalcev ter pred nalaganjem preberite njihove pravilnike o zasebnosti .

Zaščita e-pošte

Ker Avstralski seznam hrambe podatkov vključuje sledenje e-poštnih sporočil, je zato potrebno zaščititi e-pošto pred ponudnikom internetnih storitev. Priporočam vam, da se premaknete na bolj varnega ponudnika e-pošte, kot sta Protonmail ali Tutanota. Ker pa smo tako integrirani v Gmail, da ga je težko pustiti. Če želite Gmail dodati šifriranje, lahko namestite brezplačno razširitev za Google Chrome z imenom Mailvelope, ki šifrira vašo e-pošto z enkripcijo openPGP. Medtem ko ste na tem mestu, lahko na svoj brskalnik povsod namestite HTTP in prisilite spletna mesta za šifrirana potrdila.

Zaščita za sledenje družbenih medijev

Medtem ko avstralski zakoni o hrambi podatkov temeljijo na vaših metapodatkih, so platforme Social Media tudi za vaše podatke za namene analitike in za prikaz ciljno usmerjenih oglasov.

#GetaVPN Korporacije in vaši podatki https://t.co/q1iG5YNVE5 pic.twitter.com/CGZ8LCj8Wr

- Rosie Williams (@Info_Aus) 13. aprila 2017

Če želite preprečiti sledenje družabnim medijem, lahko namestite razširitve, kot sta Disconnect ali Privacy Badger, ki pošilja zahteve „ne sledi mi“ in blokira vse naslove za sledenje.

Zaključek

Ker je avstralsko hranjenje podatkov učinkovito in v celoti operativno, je vaša odgovornost, da zaščitite svoje podatke. Kot smo že omenili takojšnja rešitev je, da zaenkrat poiščete naročnino za plačano VPN, da zaščitite svoje podatke in nato poiščete druge možnosti. Z upoštevanjem teh praks lahko znatno zmanjšate možnost hrambe podatkov pri ponudnikih internetnih storitev in Telcosa.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me