Az ausztráliai adatmegőrzés érvényben van – Így lehet megvédeni magát

[ware_item id=33][/ware_item]

A „betolakodó adatmegfigyelés” visszaszámlálása 18 hónapos határidő után lejárt, és ettől a naptól kezdve minden ausztrál internetszolgáltatónak és a Telco-nak kötelessége, hogy legalább két évig megőrizze ausztráliai ügyfelek meta-adatait..


2015 októberében az ausztrál parlament elfogadta a metaadat-megőrzési törvényjavaslatot, és 18 hónapos időtartamot adott az iparág összes internetszolgáltatójának és Telco-nak a stratégiák megfogalmazására a megbízások végrehajtására és betartására. A parancsok a terrorizmus elleni küzdelem nemzeti biztonságának úgynevezett „óvintézkedéseként” érkeztek, ami csak a csalás a magánélet védelméért felelős képviselők véleménye szerint.

Ennek a hosszúságnak az az oka, hogy az ausztráliai minden egyes embert külön törvények nélkül nyomon követik a rendészeti szervezetek révén. Tavaly egy az ausztráliai adatok megőrzésével kapcsolatos fokozatos történetet fedtem le, hogy a metaadatok elérésére felhatalmazás nélküli szövetségi osztályok kijátszják az adatmegőrzési számla korlátozásait azáltal, hogy felkérték az ausztrál szövetségi rendőrt (AFP), hogy tegye meg nekik a munkát..

Mit jelent ez a 21 bűnüldöző szervnek több mint 2500 kinevezett irodája, valamint az illetéktelen szövetségi osztályok, a biztonsági műveletek helyett éjjel-nappal hozzáférhetnek személyes adataihoz kábítószer-bűncselekményekkel kapcsolatban - állította Dr. Robb Nicholls, az NSW Egyetem.

Milyen a MetaData?

Mivel mind a Telco, mind az internetszolgáltatók kötelesek adatmegőrzésre Ausztráliában, az Ön adatai az alábbiakat tartalmazhatják:

#GetaVPN Milyen a metaadatok: https://t.co/WxoF7VjMXX pic.twitter.com/pT2JNbG7nx

- Rosie Williams (@Info_Aus), 2017. április 13

 • Az Ön neve és címe.
 • A mobiltelefonok és az alkalmazások részletei, ideértve a SIM mobilszámát is.
 • Bármely kommunikáció dátuma és időbélyegzője e-mailben, VoIP-en, közösségi médián, üzenetküldő alkalmazásokon, weboldalakon, mobilon keresztül.
 • A kommunikáció címzettje.
 • Az e-mail összes részlete, a törzs tartalma kivételével.
 • Az internethez csatlakoztatott eszközök helye (beleértve a Cell Towers és a Wi-Fi hotspotokat) és még sok más…

Az ilyen érzékeny adatok, mint például a szabadalmaztatott silókban, elveszítik az előnyöket, amelyeket fel tudnánk valósítani, ha közvetlen ellenőrzést gyakorolnánk ezen adatok felett, és választanánk, és kivel oszthatjuk meg őket - mondta Sir Tim Berners-Lee.

Hogyan védjük meg az Ön személyes adatait?

Így védheti meg magánéletét Ausztrália adatmegőrzési törvényével szemben.

Virtuális magánhálózatok

2017. április 13-án megjelölve #GetaVPN A Digital Rights Watch által nyújtott napi azonnali megoldást kínál annak megakadályozására, hogy az internetszolgáltatók fülben tartsák az Ön adatait, majd a fizetett VPN-előfizetések biztosítják az Ön adatainak a szükséges adatvédelmet..

VPN - Virtuális magánhálózatok - a kommunikációs adatait 256 bites AES titkosítással titkosítja, amely még nem törhetõ el, ugyanakkor 1 milliárd évbe telik, míg a brutális erõszakos támadásokkal megtörik. Ez megváltoztatja az Ön IP-jét egy hamisítással, így hiábavalóvá válik, hogy bárki nyomon tudja követni a kommunikációt.

A fizetett VPN-előfizetés mellett azonban vigyáznia kell, és válassza ki a VPN-szolgáltatót, amelynek saját DNS-kiszolgálói vannak. Választhat az iparágban vezető VPN-szolgáltatókról, például a NordVPN, ExpressVPN, és PureVPN amelyekben az emberek világszerte rendkívül megbíznak, főleg azért, mert:

 1. Az ÖN SZEM ország (azaz Ausztrália, Kanada, Egyesült Államok, Egyesült Királyság és Új-Zéland) joghatóságain kívül található..
 2. Szigorú NO (forgalom / metaadatok) LOG házirend (ami azt jelenti, hogy minden kimeneti adatot azonnal elküldenek a / dev / null elsüllyedt könyvtárba - rámutat az NordVPN).
 3. Titkosítsa a kommunikációt és a teljes webes forgalmat 256 bites AES titkosítással és az OpenVPN biztonsági protokollal.
 4. Saját magán DNS-t birtokol (ami azt jelenti, hogy az összes adatot privát DNS-en keresztül továbbítja, nem pedig az internetszolgáltató DNS-é).
 5. Exkluzív biztonsági szolgáltatások, mint például a TOR-over-VPN (NordVPN) és a Split Tunnel (PureVPN).

TOR hálózat

A TOR egy önkéntes alapú szolgáltatás, biztonságos TOR hálózaton működik. Az ausztráliai felhasználók csatlakozhatnak a TOR hálózathoz a TOR böngészővel, amely haszontalanná teszi az internetes adatok megőrzését. Mivel azonban az adatok áthaladnak az önkéntes átjárókon (csomópontokon), ezért az internetes böngészés lassú, és az adatvédelem csak a böngészőre korlátozódik, míg a többi hálózati forgalom továbbra is ki van téve az internetszolgáltatók számára.

Ha TOR védelmet akar, de nem akarja megváltoztatni böngészőjét, akkor választhat NordVPN mert TOR-over-VPN funkcionalitást biztosít a szolgáltatásában.

Mobil SMS és hívások

A metaadatgyűjtés a kormányok régi és csendes gyakorlata az egész világon, és sajnos nem tudsz elmenekülni tőle. A hívás és a sms küldés szokásait azonban átállíthatja a magántulajdonban lévő titkosított üzenetküldő alkalmazásokra, mint például a Signal, a Telegram, a Wickr és a WhatsApp..

Ha az internetet a mobilszolgáltatóján keresztül használja, akkor javasolt egy VPN-t használni a teljes mobil internet-forgalom titkosításához. Ezenkívül az Ön által használt alkalmazások mobil kapcsolatos információkat küldnek ezeknek az alkalmazásoknak a fejlesztőjére, ezért mindig töltsön le alkalmazásokat megbízható forrásból és a fejlesztőkből, és letöltés előtt olvassa el az adatvédelmi irányelveiket. .

E-mail védelem

Mivel az ausztráliai adatmegőrzési lista tartalmazza az e-mail követést, ezért meg kell védeni e-mailjeit az internetszolgáltatóktól. Javaslom, menjen át biztonságosabb e-mail szolgáltatóra, például a Protonmailre vagy a Tutanotára. Mivel azonban annyira beépítettünk a Gmailbe, hogy nehéz lehet elengedni. Titkosítás hozzáadásához a Gmail-hez telepíthet egy ingyenes Google Chrome kiterjesztést, melynek neve Mailvelope, amely titkosítja az e-maileket az OpenPGP titkosítással. És amíg Ön itt van, telepítheti a HTTP-t bárhová a böngészőjébe, hogy kényszerítse a webhelyeket titkosított tanúsítványokra.

Közösségi médiakövetési védelem

Míg az ausztráliai adatmegőrzési törvények a metaadatok után állnak, addig a közösségi média platformjai az Ön adatait is elemzési célokra és a célzott hirdetések megjelenítésére szolgálják..

#GetaVPN vállalatok és az adatok https://t.co/q1iG5YNVE5 pic.twitter.com/CGZ8LCj8Wr

- Rosie Williams (@Info_Aus), 2017. április 13

A közösségi média követésének megakadályozása érdekében telepíthet olyan kiterjesztéseket, mint a Leválasztás vagy az Adatvédelem Badger, amely „nem kövessen nyomon” kéréseket küld és blokkolja az összes nyomkövető URL-t.

Következtetés

Mivel az ausztráliai adatmegőrzés hatékony és teljes mértékben működőképes, ezért az Ön felelőssége az adatok védelme. Amint azt korábban tárgyalták azonnali megoldás az, hogy egyelőre fizetős VPN-előfizetést szerezzen adatainak védelme érdekében, majd keressen további lehetőségeket. E gyakorlatok követésével jelentősen minimalizálható az adatok megőrzésének lehetősége az internetszolgáltatók és a Telcos számára.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me