Bagaimana Menyelesaikan Ralat Sambungan SSL [Diselesaikan] 2018 Dikemaskini

[ware_item id=33][/ware_item]

Semua pelayar terkenal datang dengan langkah keselamatan mereka sendiri dan lapisan yang dilindungi, yang hanya bertujuan untuk menyediakan lapisan tambahan keselamatan dan malware percuma kepada pengguna. Itulah sebabnya sesetengah pengguna mendapat ralat seperti Ralat Sambungan SSL atau err_ssl_protocol_error.


Terdapat berjuta-juta laman web yang dijangkiti dan tidak selamat di seluruh dunia yang mana pelayar menggunakan dan mengkonfigurasi sistem mereka sendiri untuk mengelakkan laman web berniat jahat itu. Mereka secara automatik mengesan dan menimbulkan ralat "err_connection_closed" untuk mendapatkan perhatian pengguna.

Dalam artikel ini saya akan menunjukkan kepada anda, bagaimana untuk menyingkirkan kesilapan tersebut, yang berkaitan dengan Sambungan SSL dan tersilap berlaku semasa melayari talian.

Kesalahan SSL kebanyakannya disebabkan oleh PC pengguna & Konfigurasi Penyemak Imbas dan mungkin dari pelayan berakhir.

Kesilapan seperti:

 • err_ssl_protocol_error
 • sambungan anda bukan peribadi
 • err_ssl_protocol_error
 • err_connection_closed

Ini adalah istilah ralat utama yang anda akan dapat kebanyakannya apabila anda melayari dalam talian dan tersekat di mana-mana laman web atau halaman. Sekiranya anda menjadi mangsa kesilapan, artikel ini mungkin membantu anda.

Konfigurasi Sistem: Periksa Tetapan Sistem Anda

Sebelum melihat ke sisi pelayan, anda perlu menyemak konfigurasi ini, yang kebanyakannya menyelesaikan masalah.

Semak Waktu Sistem dan Tetapan Data anda:

Sekiranya masa dan tarikh anda tidak betul, ia mungkin menyebabkan masalah itu. Tetapkan semula masa anda jika tidak betul. Bagaimana Menyelesaikan Ralat Sambungan SSL [Diselesaikan] 2018 Dikemaskini

Perisian antivirus:

Jika anda menggunakan perisian antivirus dalam peranti anda, matikannya buat sementara waktu untuk memeriksa jika terdapat sebarang masalah dengan ini. Ini kerana antivirus anda boleh menyekat Sambungan SSL anda.

Artikel berkaitan: Top 10 Perisian antivirus terbaik 2017 & Tetap Dilindungi Sentiasa

Semak Firewall Anda:

Firewall anda juga boleh menjadi sebab kesilapan ini ("err_ssl_protocol_error","err_connection_closed"). Secara lalai firewall anda boleh menghentikan semua sambungan sambungan yang datang melalui Sambungan SSL yang telah tamat tempoh. Anda mungkin perlu melumpuhkan firewall dan membuka semula halaman, semak apakah ia berfungsi.

Tetapan Pusat Perkongsian Rangkaian:

Kaedah ini hanya berfungsi jika anda menggunakan Windows OS, dan Negeri SSL anda mungkin menyekat Sambungan SSL anda, jadi anda boleh mengikuti langkah-langkah ini untuk "jelas Negeri SSL"

Untuk Pengguna Mac:

Klik pada GO > Permohonan > Utiliti > Akses KeyChain

Ralat Sambungan SSL

Untuk Pengguna Windows

Pusat rangkaian dan Perkongsian

 • Menu mula
  • Panel kawalan
   • Rangkaian dan internet
    • Pusat rangkaian dan Perkongsian

Clear-SSL-windows-state

Lihat sudut bawah kiri tetingkap di mana anda akan menemui pilihan yang dipanggil "pilihan internet"Klik pada itu, ia akan membuka tetingkap baru yang dipanggil"Hartanah Internet"Kini klik pada"Kandungan"Dan kemudian klik pada"Jelas Negeri SSL".

Ini mungkin menyelesaikan masalah anda secara kekal. Sekiranya tidak melompat ke langkah seterusnya.

Tetapan Penyemak Imbas Untuk Menyelesaikan Ralat Sambungan SSL

Pelanjutan:

Kadang-kadang jenis kesalahan ini berlaku apabila anda menggunakan beberapa penyemak imbas yang mencurigakan, dalam hal ini anda perlu menghapus atau menonaktifkan plugin yang tidak perlu. Buka Chrome dan tampal "chrome: // extensions /" ini. Kini anda akan mendapat senarai sambungan yang mana anda mesti mematikan semua. Buka semula halaman web yang anda inginkan dan "tekan Enter". Jika ia tidak berfungsi daripada terus membaca.

Bagaimana Menyelesaikan Ralat Sambungan SSL [Diselesaikan] 2018 Dikemaskini

Artikel berkaitan: Bagaimana Untuk Buka Laman Web Di Chrome | Sambungan Selamat

Cache Clear Browser:

Kadangkala kesilapan koneksi SSL disebabkan disebabkan oleh pensijilan yang telah tamat tempoh dan lama, yang disimpan dalam cache penyemak imbas anda walaupun isu tersebut diselesaikan oleh pemilik laman web. Ini kerana ia disimpan dalam cache penyemak imbas! Setiap kali anda melawat halaman itu, ia akan menunjukkan hasil yang sama, yang mereka pilih ketika masalah itu berada di sana.

Kosongkan sejarah penyemakan imbas anda dan cuba lagi halaman itu. Anda boleh mencubanya dalam mod inkognito hanya untuk tujuan pemeriksaan! Kerana tab inkognito tidak mengikuti cache lama dan sejarah.

Kunci Pendek:

 • Pengguna Windows: CRTL + Shift + N
 • Pengguna Mac: perintah + shift + N

Kemas kini Pelayar anda:

Kesalahan ini "err_connection_closed" juga boleh disebabkan oleh penyemak imbas versi lama, anda perlu mengemas kini pelayar anda, di bawah tetapan.

Protokol QUIC Dalam Chrome:

Chrome mempunyai "Protokol QUIC" secara lalai, penyemak imbas seperti chrome sentiasa memastikan bahawa laman web yang anda lawati adalah dipercayai dan selamat untuk dijalankan. Ia juga melindungi komputer anda daripada memuat turun atau menyuntik perisian berniat jahat yang kebanyakannya berasal dari laman web yang tidak dipercayai.

Anda dinasihatkan untuk mengulang semula proses tersebut setelah selesai dengan laman web tersebut.

Melumpuhkan Protokol QUIC di chrome dan pelayar lain juga boleh membantu dalam menyelesaikan Ralat Sambungan SSL "SSL_PROTOCOL_ERROR". Salin kod ini "chrome: // flags / # enable-quic"

Bagaimana Menyelesaikan Ralat Sambungan SSL [Diselesaikan] 2018 Dikemaskini

Sekarang, Klik pada "Protokol QUIC eksperimen"Pilih"Kurang Upaya " pilihan dan tutup krom Google. Sekarang jalan semula semula program lagi.

Artikel ini dengan dikemas kini mengikut masa ...