Buang Pelarasan ISP Cepat Dan Tetap

[ware_item id=33][/ware_item]

Terakhir Dikemaskini 15 Nov 2019


Obsesi memuat turun torrents, streaming Netflix atau talian streaming saluran lain memaksa ISP untuk mengehadkan jalur lebar. Yang juga disebut "pendambungan bandwidth" atau "Throttling Internet."

ISP tahu semua tentang anda:
• Destinasi Anda
• Alamat Pengguna
• Alamat IP
• Log Pengguna tapak lawatan
• Jenis Paket Data
• Jenis komunikasi
• Garis masa laju setiap hari

Dan sekarang terima kasih kepada Pengerusi FCC Ajit Pai mengembalikan bil Net Neutrality, kini mereka boleh menjual log dan maklumat anda kepada agensi pengiklanan untuk mengesan anda dengan baik melalui iklan yang sudah tentu!

Kenapa mereka Throttling?
Banyak sebab lain juga boleh berada di belakang pendakian. Tetapi pentingnya; apabila mereka mengetahui pengguna itu; penstriman video berkualiti tinggi, atau muat turun tan Torrents akan kebanyakannya menyebabkannya.

Adakah VPN akan berfungsi dengan itu?
Sebagai orang perbincangan tentang Reddit khususnya mengenai isu-isu dan juga menyampaikan penyelesaian antara satu sama lain.

Saya telah diuji dengan NordVPN dan mendapati hasil yang cukup baik. Itu masuk akal juga, jika anda ISP melihat trafik yang disulitkan, bagaimana mereka akan mengetahui apa itu.

Begitulah cara VPN membantu anda untuk menyingkirkan penapisan ISP.

Mari kita masuk ke dalam topik ini.

Nisbah Throttling ISP - AS, UK, dan Negara Lain

Tidak perlu isu kelajuan sentiasa pendaratan bandwidth.

Walau bagaimanapun, terdapat peluang yang lebih luas bahawa ISP anda mempercepatkan kelajuan internet anda dan dalam hal ini, anda perlu tahu cara untuk memintas throttling ISP.

Menurut penilaian M-Lab, yang dilakukan antara Disember 2012 dan Disember 2013 pada sekurang-kurangnya 100 sambungan, kadar pendikit di negara yang berbeza adalah;

Throttling di Amerika Syarikat (14%), UK (28%), Poland (35%), Singapura (53%), Korea Selatan (74%), dan Malaysia (61%).

Sekarang apabila peraturan baru FCC ditetapkan, 2019 akan paling mungkin membawa penyebaran ISP melampau ke pengalaman penyemakan imbas anda tanpa halangan undang-undang.

Apakah "Bandwidth Throttling"

Bandwidth throttling adalah istilah yang digunakan untuk kelajuan internet yang terdegradasi apabila penyedia internet anda mengubahnya melalui pelbagai cara.

Prestasi Internet adalah berdasarkan penggunaan bandwidth dan apabila seseorang cuba mengutak-atik dan mengunduh kandungan streaming, ISP anda memperlambat kelajuan internet. Ini akan membawa anda mengalami jenis internet yang ketinggalan zaman dengan kelajuan dan kandungan yang terhad untuk memuat turun masa yang lama.

Pembekal internet sering bebas untuk mengurangkan had jalur lebar di kawasan tertentu dan kadang-kadang mereka juga menargetkan pengguna individu untuk pelbagai sebab.

Walau bagaimanapun, peraturan seperti peraturan jalur lebar FCC baru telah meningkatkan kekuatan penyedia internet. Kebimbangan kebanyakan orang bahawa ISP mereka boleh mengakses dan memantau aktiviti internet mereka dan juga boleh berkongsi data peribadi mereka dengan mana-mana pihak ketiga.

Oleh itu, sejarah penyemakan imbas anda terdedah sebaik sahaja ISP anda mengawalnya. Nasib baik, menyembunyikan sejarah penyemakan imbas anda dari ISP boleh menjadi penyelesaian yang berkesan untuk mengelakkan peluang penyusunan ISP.

Anda mesti bertanya pada diri sendiri, saya juga dipukul?

Untuk menemui kebimbangan tersebut, perkhidmatan VPN akan menjadi penyelesaian terbaik dan paling mudah untuk menjamin privasi anda.

Apabila menggunakan perkhidmatan VPN, ISP anda tidak dapat mengetahui perkara seperti kandungan yang anda sedang menyemak imbas, apabila anda melayari laman web tersebut, dan berapa banyak masa yang anda gunakan di sana. Oleh itu, mereka tidak dapat mengehadkan jalur lebar anda dengan menilai perkara berat yang anda sedang streaming.

Apakah Comcast Throttling?

Penyedia internet yang popular Comcast telah menghapuskan ikrar netralitas mereka sebaik sahaja FCC mengumumkan pemansuhan.

Walaupun naluri yang jelas terhadap niat Comcast ini, satu senarai besar aduan lanjut mengesahkan tuduhan pendaratan laju dari hujung mereka.

Ikrar Comcast menyatakan bahawa laman web atau aplikasi dalam talian lain tidak akan dikenakan sebagai balasan untuk faedah keutamaan. Ikrar Comcast bermula pada tahun 2014, di mana mereka menyebutkan bahwa "Comcast tidak mengutamakan lalu lintas Internet atau membuat jalur cepat berbayar.

"Bagaimanapun, selepas tiga tahun, pada 26 April 2017, ia telah dipadamkan.

Namun, jurucakap syarikat itu secara berterusan menegaskan bahawa Comcast mempunyai "tiada rancangan" untuk menubuhkan amalan keutamaan berbayar.

Sedangkan, menjanjikan sesuatu pada perjanjian tertulis dan mengatakan bahawa tidak ada rencana saat ini, adalah dua situasi yang berbeda.

Selain itu, peraturan netraliti bersih era demokratik membenarkan ISP untuk melaksanakan penarafan sifar tetapi dengan beberapa pengecualian.

Tetapi sekarang selepas pemansuhan net-neutrality, semua tindakan penarafan sifar sah dan oleh itu Comcast juga akan dapat mengenakan bayaran pembekal dalam talian untuk pengecualian cap data tanpa sebarang sekatan undang-undang.

Inilah yang telah dilihat dalam perbincangan baru-baru ini di laman sosial seperti Reddit. Pengguna Comcast telah mengeluh tentang kelajuan perlahan sewaktu mengecil dan semasa melakukan perkara-perkara dalam talian lain.

Throttling ISP Walaupun Torrenting

Torrenting adalah proses yang memerlukan kelajuan yang cepat kerana kebanyakan fail torrent terdiri daripada data yang besar dan mereka hanya dapat dimuat turun dengan kelajuan yang cepat.

Di sisi lain, adalah penting untuk mengetahui bahawa menghadapi kelajuan perlahan dengan kerap sementara menggerutut mungkin disebabkan oleh pendakitan ISP.

Terdapat sebab-sebab tertentu di mana ISP dapat mendekatkan kelajuan anda sambil mengecil.

 • Beban pada pelayan rangkaian tempatan anda meningkat apabila anda memuat turun fail torrent atau melakukan perkongsian fail P2P.
 • Terdapat kawasan tertentu di mana terdapat sekatan ke atas torrenting dan itu sebabnya anda mungkin menghadapi had lebar jalur atau sekatan kelajuan.

Penjejakan ISP anda Mengawal trafik dengan beberapa sebab undang-undang tetapi mereka mungkin berhasrat meruntuhkan beban dari pelayan rangkaian mereka. Nasib baik, ada jalan keluar untuk mengelakkan pendeteksian ISP sambil mengerikan.

Masalahnya berlaku apabila ISP anda mengenali identiti anda melalui menjejaki alamat IP anda, dengan itu, cara terbaik adalah untuk menyulitkan data anda dan alamat IP yang tidak jelas ketika meretas.

VPN untuk tujuan ini adalah pilihan terbaik yang boleh anda miliki. VPN yang berkesan dapat menjimatkan anda dari pendedahan identiti serta melindungi anda daripada ancaman siber semasa mengecil.

Satu lagi keghairahan menggunakan VPN ketika sedang mengerikan adalah bahawa ia memberikan anda kelajuan yang mencukupi untuk memuat turun fail berat.

Terdapat beberapa VPN terbaik yang diuji untuk menggerutu yang mempunyai prestasi yang memuaskan semasa mengecil, namun, ExpressVPN mempunyai kelebihan kerana kilat cepatnya.

Bagaimana VPN Bypass Throttling ISP

VPN membantu untuk menyulitkan data anda sehingga tidak boleh diakses untuk ISP. Walau bagaimanapun, VPN menggunakan protokol terowong selamat seperti UDP, L2TP, TCP dan algoritma penyulitan membuatkan data anda kelihatan tidak peduli kepada ISP.

Artikel berkaitan:Apa ISP Anda Lihat Apabila Anda Menggunakan VPN

Apabila anda menggunakan perkhidmatan VPN untuk mengelakkan had lebar jalur ISP, ia membawa lalu lintas internet anda ke pelayannya di mana alamat IPnya yang sebenar dipersenungkan oleh yang lain. Juga, lokasi sebenar anda tersembunyi daripada ISP serta semua entiti di internet.

VPN menukar IP anda menjadikan identiti dan lokasi anda tanpa nama kepada ISP.

Bypass ISP Throttling Dari Peranti Anda

Isu kelajuan internet yang berpengalaman dan meningkat telah menimbulkan kegelisahan di kalangan pengguna internet dan menjadi semakin terdesak untuk melangkau ISP throttling.

Melihat pertanyaan seperti itu, kami telah menyaring pelbagai cara untuk mencegah pendeteksian ISP.

Walau bagaimanapun, kesemua mereka khusus untuk satu peranti dan juga tidak semestinya tulen untuk memberikan pengalihan lengkap dari pendikit kelajuan.

Tetapi, VPN mempunyai kelebihan yang teguh berbanding amalan lain;

 • Dengan VPN anda dengan mudah menyelesaikan masalah pendikit kelajuan pada setiap peranti dan bukannya melaksanakan penyelesaian individu untuk setiap peranti.
 • Tidak seperti panduan rumit, VPN adalah mudah untuk persediaan, mudah untuk digunakan dan adalah serasi dengan setiap peranti yang juga menawarkan sambungan serentak kepada lebih daripada satu sistem.
 • Ia menyediakan anda dengan pelbagai kandungan penstriman termasuk saluran popular seperti Netflix, Hulu, HBO dan lain-lain yang dihadkan di banyak rantau.
 • Pada penyelesaian lain, anda sekali lagi boleh menjadi mangsa penyebaran jalur lebar ISP, namun, VPN adalah penyelesaian kekal yang mungkin anda miliki.

Terdapat beberapa perkhidmatan VPN terbaik di mana anda boleh mengalami pelayaran internet tanpa gangguan. VPN menghalang ISP daripada mempercepat kelajuan anda dan mengganggu perkara melayari internet anda.

Walau bagaimanapun, anda perlu berhati-hati semasa memilih langganan VPN berbayar dan memilih pembekal VPN yang mempunyai pelayan DNS sendiri. Anda boleh mengikuti Panduan kami Untuk Perkhidmatan VPN Terbaik. Juga, terdapat beberapa VPN yang boleh dipercayai dengan tempoh percubaan yang mencukupi supaya anda boleh menguji mereka sebelum melabur wang.

Artikel Yang Boleh Membantu: 6 Cek Pantas Untuk Menjadikan Perkhidmatan VPN Palsu

Adakah saya menjadi terkejut? Mengesan Ia Melalui Ujian Kelajuan Internet

Penjejakan ISP adalah isu yang ditangani oleh kebanyakan pengguna di seluruh dunia.

Tetapi persoalannya timbul adalah bahawa dalam apa keadaan anda akan menyedari kelajuan internet anda dipertahankan oleh ISP? Atau kepada soalan yang saya dipertahankan?

Bagi pengguna internet biasa, pendaratan bandwidth mungkin menjadi isu yang tidak jelas dari segi memikirkannya. Kebanyakan masalah kelajuan internet berhadapan dengan muat turun berat atau semasa melihat kandungan berat.

Kami akan memberitahu anda tentang beberapa teknik dan ujian kelajuan internet untuk mengesan pendeteksian ISP.

(1) - Biasa Ujian Kelajuan Internet

tolak throttling isp

Untuk mempercepatkan kelajuan internet anda penyedia internet yang paling banyak meletakkan cap bandwidth di ambang tertentu dan sebaik sahaja anda memukul itu, kelajuan sambungan anda jatuh.

Ujian kelajuan adalah teknik yang membolehkan anda memeriksa jika ISP anda mempercepatkan kelajuan internet anda kerana kebanyakan ISP berbuat demikian. Untuk ujian kelajuan, terdapat banyak alat seperti speedtest.net atau testmy.net.

Kebanyakan pengguna mengadu tentang bahawa ketika bulan pada akhir, kelajuan penyemakan imbas mereka melambatkan. Untuk mendapatkan perbandingan yang mudah, anda mesti memeriksa kelajuan internet anda setiap minggu. Melalui ini, anda dengan mudah akan mengesan apabila kelajuan internet anda dipertahankan.

Juga, ujian kelajuan akan memberitahu anda tentang lebar jalur maksimum anda sebaik sahaja anda memanfaatkannya supaya anda boleh melangkau throttling.

(2) - Ujian Kesihatan Internet Harus Digunakan

isp throttling - rangkaian kesihatan

Apa-apa jenis kelemahan internet atau pendeteksian ISP boleh dikesan melalui alat ujian kesihatan internet. Melalui menggunakan infrastruktur dan kod dari M-lab, ia menghantar trafik ke peranti berfungsi sebagai titik pengukur di luar rangkaian ISP anda.

Oleh itu, sebarang tanda sekatan antara ISP dan titik pengukur boleh dikesan. Jika ia menunjukkan perselisihan antara kedua-dua, ia adalah tanda pendakian ISP.

Walau bagaimanapun, jika anda mahukan kesesuaian daripada anda harus memeriksa hasil selama lebih kurang satu minggu atau lebih untuk mengambil langkah yang lebih baik untuk menghadapi pendakian ISP.

(3) - Gunakan Glasnost Untuk Ujian Kelajuan Internet

Throttling ISP - Pemantauan Lalulintas

Prestasi trafik internet dengan pelbagai jenis boleh diperiksa melalui Glasnost. Anda boleh memilih antara aplikasi P2P (BitTorrent, eMule, Gnutella), aplikasi Standard (E-mel, HTTP, pindahan SSH, Usenet), dan Video-on-demand (YouTube). Glasnost mengambil masa kira-kira lapan minit untuk memantau jenis lalu lintas dengan memeriksa lebar jalur antara PC anda dan pelayan masing-masing.

ISP untuk membenarkan fungsi mereka mendakwa pendaratan bandwidth sebagai 'mengurangkan kesesakan rangkaian' atau 'menguruskan trafik rangkaian'. Walau bagaimanapun, ini hanyalah satu cara untuk mempertahankannya. Tetapi, jika anda bimbang tentang privasi internet anda, anda boleh menghalang ISP mendesak melalui VPN.

Bypass Throttling ISP Tanpa VPN

Kebanyakan pengguna internet mengadu mengalami kelajuan perlahan pada waktu puncak yang mana kebanyakan orang menggunakan internet.

Ini boleh membuat mereka menghadapi peril yang memuat turun kelajuan perlahan, sambungan sambungan, dan penangguhan streaming.

Anda boleh menjadi satu-satunya masalah, tetapi bukannya kebimbangan, anda harus mencuba cara manual memintas throttling kelajuan ISP dengan langkah-langkah ini.

 • Klik menu permulaan dalam Microsoft Windows.
 • Kemudian di bar carian, cari Jalankan. Dan klik pada pilihan yang dibentangkan.
 • Sekarang dalam tetingkap larian pop-up, taipkan MSC.
 • Anda akan melihat tetingkap yang dinamakan 'Editor Dasar Kumpulan Tempatan'. Di sini, klik pada Konfigurasi Komputer> Templat Pentadbiran> Rangkaian> QoS Packet Scheduler> Had lebar jalur yang boleh dinaungi.
 • Selepas ini, anda akan dibentangkan dengan tetingkap lebar jalur boleh laras. Sekarang klik 'Had lebar jalur%, jenis 0 dan kemudian tekan OK.
 • Kemudian kembali ke menu permulaan dan tekan pilihan Panel kawalan dari senarai pilihan di sebelah kanan.
 • Sekarang, klik pada Rangkaian dan Internet> Pusat rangkaian dan Perkongsian> Tukar tetapan Penyesuai (di sebelah kiri)
 • Klik kiri pada Sambungan Kawasan Tempatan dan pilih hartanah di bawah.
 • Di sini, anda perlu menyemak untuk menandakan pilihan 'Protokol Internet Versi 4 (TCP / IPv4)'.
 • Sekarang, tekan tab Umum dan ubah tetapan pelayan DNS anda;

Pelayan DNS pilihan: 8.8.8.8

Pelayan DNS alternatif: 8.8.4.4

Klik Ok dan tutup semua tetingkap yang dibuka. Akhirnya, anda boleh mengalami kelajuan penyemakan imbas yang lebih cepat dengan mengakses penyemak imbas anda.

Tetapi, semasa muat turun dan streaming berat, anda mungkin mengalami kelajuan yang sama jika anda tidak tersambung ke VPN.

Bypass Cap Data ISP Menggunakan VPN?

Cap data adalah had lebar jalur yang dilaksanakan atau diberikan oleh pembekal ISP setiap bulan pada pakej data anda.

Jika anda merasakan sambungan yang lambat dan sambungan semasa melayari atau memuat turun secara dalam talian boleh menjadi sebab kuota bandwidth anda berakhir.

Sesetengah ISP memberikan anda kelonggaran apabila penutup data anda selesai, mereka tidak akan memotong sambungan anda tetapi mereka akan mengurangkan kelajuan sambungan anda untuk mendapat perhatian, yang juga dianggap sebagai Throttling ISP.

Di sisi lain, jika kita bercakap mengenai VPN, itu sebenarnya tidak ada kaitan dengan jalur lebar anda. VPN hanya memindahkan data anda yang disulitkan dengan terowong terenkripsi, akan menggunakan lebar jalur.

Dengan menggunakan VPN pembekal ISP anda dapat melihat trafik anda tetapi mereka tidak dapat melihat apa itu, kerana penyulitan.

Bagaimana Mengatasi Throttling ISP pada Android

Android adalah apa yang masuk ke dalam minda kita dengan segera apabila memikirkan telefon pintar yang paling banyak digunakan di seluruh dunia. Ia adalah paling boleh dilaksanakan dan cekap untuk digunakan tanpa mengira jenis pengguna dengan sistem operasi Smartphone utama.

Artikel berkaitan:aplikasi VPN terbaik untuk android

Walau bagaimanapun, pengguna android juga menghadapi pendambungan ISP sebaik sahaja mereka melebihi had data mereka. Oleh kerana tingkah laku penyedia internet sedemikian, para pelanggan terpaksa menghadapi muat turun terganggu dan memperlambat kelajuan internet. VPN boleh membantu pengguna Android untuk mengelakkan masalah pendendali seperti ISP.

Ini adalah beberapa langkah yang boleh diikuti pengguna android untuk menikmati filem muat turun terpantas, bermain permainan dan banyak lagi perkara streaming.

 1. Pilih perkhidmatan VPN terbaik yang diberikan di atas
 2. Buat akaun di laman web rasmi VPN yang dipilih
 3. Pada telefon android anda, muat turun aplikasinya
 4. Untuk log masuk, VPN, akses dan tambah kelayakan anda
 5. Pilih pelayan yang sesuai selepas log masuk berjaya.

Akhirnya, apabila anda selesai dengan langganan VPN yang berjaya, periksa kelajuan penyemakan imbas pada Android anda yang pastinya lebih pantas dari sebelumnya.

Cara Bypass Throttling di T-mobile

Salah satu nama teratas dalam bidang telekom, T-mobile menyediakan penggunanya dengan pelan pakej yang hebat dan ciri-ciri yang cekap. Tetapi dengan ciri-ciri ini, kelemahan yang dihadapi pengguna T-mobile adalah apabila mereka melebihi had data dan harus menghadapi kelajuan perlahan. Untuk mengatasi gangguan ini semasa menonton filem, anda perlu mengikuti langkah-langkah ini yang sangat membantu.

Langkah-langkah untuk mengelakkan pendambungan T-mobile adalah:

 1. Menu akses pada telefon atau tablet Android anda
 2. Pergi ke Tetapan>Wayarles & Rangkaian
 3. Klik pada Rangkaian Mudah Alih
 4. Seterusnya, klik pada Nama Jalur Akses dan pilih APN T-Mobile
 5. Tatal ke bawah sehingga anda melihat Jenis APN. Ketik pada jenis APN untuk mengeditnya dan tambah sahaja "Dun" pada akhirnya, seperti yang ditunjukkan di bawah.

Selepas melakukan langkah-langkah ini hanya kembali, mulakan semula telefon anda dan but semula. Kini, anda boleh menikmati memuat turun dan melayari laju pantas tanpa bimbang tentang had data.

Bagaimana Mengehadkan Penjejakan iPhone

Apabila bercakap tentang iPhone, ia adalah telefon pintar yang paling popular dan perhatian di dunia. Ciri luar biasa, reka bentuk yang menakjubkan, dan konfigurasi perkakasan yang mantap membezakannya daripada orang lain.

Walau bagaimanapun, iPhone juga tidak memberikan sebarang langkah atau ciri berjaga-jaga untuk menghentikan penyusunan ISP. Selain itu, pengguna iPhone mengadu kelajuan perlahan semasa memuat turun dan streaming mungkin disebabkan penyokong internet.

Untuk menghadapi masalah ini dan menikmati internet yang pantas, pengguna iPhone harus menggunakan VPN yang berwibawa yang diberikan di atas.

Berikut adalah beberapa langkah mudah yang pengguna iPhone boleh mengikuti untuk mengelakkan pendambungan ISP.

 1. Dapatkan salah satu perkhidmatan VPN terbaik Untuk iPhone
 2. Pada tapak penyedia VPN, buat akaun
 3. pada peranti anda, muat turun dan pasang VPN yang dipilih
 4. Lancarkan VPN sebaik sahaja anda berjaya memasangnya dan pilih pelayan VPN dari mana-mana negara di luar negara.
 5. Akhir sekali, periksa kelajuan anda selepas langkah ini untuk memastikan perkhidmatan yang lebih baik.

Sekarang, setelah mengikuti semua langkah ini, anda sememangnya akan dapat menikmati pelayaran yang lebih baik dan memuat turun kelajuan.

Bagaimana untuk Bypass Throttling ISP pada Windows

Buang Pelarasan ISP Cepat Dan Tetap

Dengan pengguna telefon pintar yang menghadapi masalah kelajuan internet, ramai yang menggunakan komputer riba dan PC mengeluh tentang memuat turun lambat dan memperlahankan kelajuan internet. Langkah paling awal untuk pengguna adalah melakukan ujian kelajuan internet setelah melumpuhkan semua aplikasi latar belakang.

Artikel berkaitan: perisian VPN terbaik untuk windows 10 dan banyak lagi..

Walau bagaimanapun, kelajuan yang mereka saksikan sebelum ini pastinya akan lebih perlahan apabila mereka berjaya memuat turun dan mula menggunakan salah satu VPN yang bereputasi yang diberikan di atas.

Beberapa petua lain juga boleh membantu dalam melangkau penjejakan ISP dan meningkatkan kelajuan penyemakan imbas anda.

 1. Pengguna yang menggunakan krom boleh mengurangkan penggunaan data dengan membolehkan pemampatan data. Memandangkan langkah-langkah boleh diikuti dalam hal ini;
 2. Pergi ke Tetapan
 3. Klik pada Pengurusan Jalur Lebar
 4. Seterusnya, klik pada Kurangkan penggunaan Data dan tanda membolehkan pemampatan
 5. Isu Throttling dapat dielakkan dengan mudah pada pelayar lain seperti Opera dan Safari melalui mod menyimpan data yang juga menurunkan penggunaan data.

Artikel: Pelayar Selamat Terbaik - 5 Pilihan Terbaik

Elakkan Peering Menyebabkan Throttling ISP

Kadang-kadang peering nampaknya bermanfaat kerana ia membantu mengelakkan sesak nafas. Peering adalah cara melalui dua ISP yang disambungkan menukar trafik rangkaian mereka. Walau bagaimanapun, proses pengintipan ini kadang-kadang mengakibatkan benturan antara penyedia internet ke atas nisbah lalu lintas.

Ini boleh menyebabkan kelajuan perlahan semasa anda sedang melancarkan perkhidmatan berat seperti Netflix atau HBO. Ini berlaku apabila satu pembekal memberikan had lebar jalur dan tawaran lain menurun lebar jalur.

Sedangkan, untuk mengelakkan masalah ini, VPN akan membantu anda dengan cekap dan boleh membunuh penyesaran ISP disebabkan pengintipan. VPN meluluskan Data anda melalui pelayan VPN dan bukan kepada mana-mana penyedia internet lain. Melalui proses ini, lalu lintas anda tidak dapat dikenal pasti dan juga batas jalur lebar yang menurun dapat diatasi.

Menggunakan VPN pasti akan memberi anda kelajuan pelayaran yang lebih baik dan cepat.

Bagaimana Menghindari Torrents & Perkhidmatan streaming perkhidmatan ISP throttling

Perkhidmatan popular seperti Netflix, BBC iPlayer, HBO SEKARANG atau Hulu dan kandungan yang merosakkan yang digunakan oleh pengguna dipantau oleh ISP. Dan sekali penyedia internet melihat banyak penggunaan perkhidmatan ini, mereka mengehadkan lebar jalur pengguna yang mengakibatkan kelajuan perlahan.

Walau bagaimanapun, perkhidmatan seperti torrent dan penstriman dalam talian yang berat memerlukan kelajuan tinggi dan lebar jalur yang lebih tinggi untuk berjalan lancar dan memuat turun. Namun, penyedia internet mendakwa pendakiannya sebagai tindakan untuk mengurangkan kesesakan. Tetapi sebab sebenar ialah apabila anda mencapai had ambang yang ditetapkan oleh ISP anda, mereka mendapat pemberitahuan tentang jumlah data yang digunakan.

Tetapi jika anda ingin penyelesaian yang mudah untuk mengelakkan pendeteksian ISP semasa mengukus dan menggunakan torrent, VPN akan menjadi pilihan yang sangat baik. Melalui VPN torrent, kelajuan internet anda akan diubah suai dan lalu lintas anda melalui laluan tanpa jambatan.

Mengapa Jalur Lebar Bandwidth Dianggap Sebagai Langkah Yang Salah

Peraturan netraliti bersih apabila diberi kepentingan sedemikian di dunia daripada pendambungan ISP pastinya akan dianggap sebagai amalan buruk. Peraturan netraliti bersih tidak menggalakkan penyedia internet yang tidak memberikan peluang yang sama kepada semua orang. Menurut peraturan ini, tidak ada perbezaan harga, jumlah data dan akses ke setiap laman web. Walau bagaimanapun, cadangan baru peraturan netraliti bersih dapat mengubah semua pesanan ini yang sedikit berkenaan.

Kelajuan pengguna throttling ISP adalah penolakan yang jelas terhadap peraturan netraliti bersih yang dilaksanakan. Itulah yang membuatkan pengguna berfikir tentang memintas throttling ISP kerana mereka diberi kuasa untuk mengawal kelajuan pelayaran mereka. Untuk menghadapi masalah ramai pengguna bergerak ke arah teknologi VPN.

Juga, taktik yang digunakan oleh ISP untuk menurunkan perkhidmatan penstriman lain adalah bahawa mereka menawarkan kandungan streaming mereka sendiri kepada pengguna. Untuk mengelakkan pendentanan kandungan mereka, Netflix telah membayar wang kepada banyak penyedia internet. Oleh itu, jika anda bersedia untuk mengelakkan kejatuhan penurunan kelajuan seperti itu, VPN adalah pilihan yang sesuai untuk mempunyai pengalaman streaming yang lancar.

Isu Pengguna Perlu Berpengaruh Sebagai Keputusan Pengetatan ISP

Disebabkan pendakian ISP, pengguna menghadapi banyak isu yang melemahkan mereka dan mewujudkan kebimbangan di kalangan mereka. Kami telah memantau dan menganalisis pertanyaan-pertanyaan yang pengguna kebanyakannya mengeluh. Dan untuk menghadapi masalah yang menjengkelkan, kami telah mencadangkan penyelesaian yang akan membantu anda untuk mengelakkan pendambungan ISP.

Berikut adalah beberapa isu yang paling dilaporkan yang dihadapi oleh pengguna internet;

Menghadapi pendambungan jalur lebar semasa menggunakan rangkaian awam

Rangkaian awam termasuk sambungan internet yang terdapat di kedai kopi, institut pendidikan, pasar, restoran, lapangan terbang, dan tempat awam lain. Di tempat-tempat sedemikian, jalur lebar terhad untuk mengeluarkan beban dari pelayan.

Untuk ini, kami akan mencadangkan anda menyemak sama ada orang lain di tempat itu menghadapi masalah itu atau tidak. Jika tidak, anda perlu membersihkan pelayar anda seperti yang dinyatakan di atas. Tetapi, jika orang lain juga menghadapi masalah seperti itu, kemungkinan besar sambungan anda dipertahankan.

Untuk mengelakkan masalah sedemikian, cara paling berkesan ialah menggunakan VPN yang akan meningkatkan kelajuan anda dan juga menyimpan data anda daripada digodam oleh Wi-Fi awam.

Kelajuan lambat semasa Menggunakan Xbox Live & Permainan Dalam Talian

Semasa bermain permainan dalam talian dan menggunakan Xbox, pengguna terus memakan data dan dalam keadaan sedemikian, ISP biasanya mendatar kelajuan internet. Juga, isu pancang dan latensi ping timbul semasa permainan dalam talian.

Aktiviti dan data internet anda harus disulitkan supaya ia dapat kekal tidak dapat diakses oleh penggodam dan ISP dan untuk mengelakkan isu pancang ping, masalah lag, dan serangan DDOS. Dalam hal ini, VPN akan menjadi pilihan terbaik untuk menyulitkan semua data anda. Juga, anda boleh menikmati permainan dalam talian, hidup Xbox dan banyak lagi.

Tetapi di sini, kami akan mencadangkan pengguna memilih VPN dengan liputan pelayan yang luas supaya anda boleh menikmati pengalaman permainan dalam talian tanpa latensi.

Kesimpulannya

Rangkaian pengguna pendendali ISP adalah tindakan yang ditolak oleh hampir semua pengguna internet. Juga, ia adalah perkara yang mencetuskan kekecewaan dan kekecewaan di kalangan pengguna. Walau bagaimanapun, untuk melangkau ISP throttling, VPN akan membantu pengguna.

Untuk memiliki perkhidmatan VPN yang lebih baik, anda harus memilih VPN yang terkenal dan popular yang cekap dalam sokongan pelanggan. Perkhidmatan VPN terbaik yang disenaraikan di atas adalah yang anda boleh pilih untuk mempunyai pengalaman melayari internet yang sangat baik. Perkhidmatan VPN ini adalah yang mengekalkan privasi pelanggan dan protokol keselamatan.