Cara Dapatkan WiFi Percuma Di mana-mana sahaja

[ware_item id=33][/ware_item]

Jika anda merancang untuk melakukan perjalanan, kemudian pek pek runcit anda dengan beberapa helah genggam Wi-Fi percuma.


Kami sentiasa mencari Wi-Fi percuma semasa dalam perjalanan dan di kebanyakan tempat, anda akan mendapat senarai besar rangkaian Wi-Fi yang tersedia.

Walaupun mempunyai pilihan sambungan, kebanyakan kali anda tidak dapat menyambung ke Wi-Fi kerana perlindungan kata laluan. Itulah sebabnya ia adalah rahmat untuk mengetahui sambungan Wi-Fi percuma untuk menghapuskan kebosanan.

Sebelum beralih kepada kaedah mendapatkan WiFi percuma di mana-mana sahaja, sangat perlu untuk menyebut bahawa terdapat risiko tinggi penggodaman hacker pada sambungan internet percuma.

Oleh itu, anda harus mempunyai alat keselamatan jika anda berhadapan dengan e-mel penting, kelayakan peribadi, dll atau anda hanya melayari laman web setiap hari.

1- Meneka Tempat Yang Paling Sekalipun Wi-Fi Percuma

Ini adalah cara yang sangat asas tetapi berguna untuk mencari sambungan Wi-Fi percuma.

Adalah paling mungkin terdapat Wi-Fi awam di tempat-tempat seperti perpustakaan, restoran, dan rantaian perniagaan besar (Starbucks, McDonald's, dan sebagainya).

Jika anda baru ke tempat maka anda juga boleh mengemudi tempat-tempat seperti itu melalui peta pada peranti anda. Anda juga boleh melihat ke tempat Wi-Fi ini yang mungkin anda tidak tahu.

2- Gunakan Apl Pencari Wi-Fi Percuma   

Terdapat beberapa aplikasi yang membolehkan anda mengetahui beberapa sambungan Wi-Fi percuma berhampiran anda.

Peta WiFi, sebagai contoh, mengandungi senarai lebih daripada 100 juta WiFi hotspot di seluruh dunia.

Juga, mereka mempunyai kelayakan log masuk sambungan ini tetapi anda memerlukan ketekunan semasa menggunakan aplikasi tersebut sebagai entiti yang berniat jahat juga boleh meminta hotspot untuk memiliki akses mudah ke butiran peribadi anda.

Untuk membuat pemeriksaan kredibiliti, yang terbaik adalah melalui bahagian ulasan dan komen aplikasi sebelum membuat sambungan.

3- Tether Telefon anda

Menyekat sambungan 3G atau 4G telefon anda ke komputer anda sentiasa pilihan yang baik. Ia tidak akan memberi anda kelajuan superfast atau kelajuan seperti hotspot Wi-Fi percuma tetapi akan memberikan anda cara menyambung ke internet.

Terdapat beberapa aplikasi untuk tethering iPhone dan Android tetapi memerlukan beberapa asas sebelum ini. Contohnya, pengguna iPhone perlu jailbreak terlebih dahulu dan pengguna android harus root telefon pintar mereka untuk tethering Wi-Fi.

Kaedah ini boleh berfungsi di mana-mana sahaja, jadi cuba kerja rumah sebelum pergi ke perjalanan.

- Tukar Alamat MAC untuk Had Waktu Trick

Sesetengah daripada anda pastinya mengalami sambungan Wi-Fi percuma yang berfungsi dengan baik untuk beberapa waktu dan kemudian tiba-tiba padam sepenuhnya. Ini kerana terdapat had masa pada sambungan Wi-Fi tersebut.

Dalam kes sedemikian, spoofing alamat MAC boleh membantu anda untuk terus menyemak imbas dengan sambungan rangkaian yang sama jika tidak ada pilihan Wi-Fi percuma lain.

Sama ada mendapatkan alamat MAC lain untuk memperbaharui had masa atau jika anda mempunyai kemahiran yang tinggi maka spoof alamat MAC sedia ada yang mempunyai akses tanpa had ke perkhidmatan berbayar di rangkaian itu.

5 Cuba Pelayaran Tapak Umum

Teknik ini bukan untuk akses internet lengkap.

Sesetengah perkhidmatan dilindungi atau dibayar kata laluan memberikan akses percuma hanya ke laman web umum. Oleh itu, jika anda hanya mencari pas masa yang baik, cari laman web yang disediakan oleh hotspot tempatan secara percuma.

Sebagai contoh, Delta Airlines menawarkan akses percuma ke majalah Amazon, People, dan jurnal jalan dinding.

6- ISP semasa anda mungkin mempunyai Hotspot Percuma

Ini boleh menjadi maklumat baru untuk anda tetapi ISP semasa anda mungkin menawarkan hotspot percuma di sekitar bandar-bandar utama.

Anda boleh menyemak tapak web pembekal anda untuk lokasi hotspot percuma berhampiran anda. Jika mereka mempunyai perkhidmatan sedemikian maka anda boleh memuat turun aplikasi mudah alih mereka dari kedai aplikasi dan mencari hotspot.

Sesetengah syarikat mudah alih juga menawarkan hotspot. Sebagai contoh, AT&T menawarkan perkhidmatan hotspot secara percuma, sedangkan, syarikat T-Mobile menawarkan perkhidmatan yang sama selepas jumlah tambahan sebanyak $ 9.99 sebulan.

7- Mendaftar Untuk Program Kesetiaan

Sesetengah perniagaan menawarkan Wi-Fi percuma jika anda menyertai program kesetiaan mereka. Ini mungkin untuk mempromosikan perkhidmatan mereka dan oleh itu anda boleh mendapatkan e-mel promosi. Tetapi ia bukan masalah buruk untuk mendaftar untuk program kesetiaan percuma dan mendapatkan Wi-Fi tanpa had percuma.

Perniagaan seperti Kimpton dan hotel lain menggunakan teknik promosi sedemikian.

Kesimpulannya

Dengan semua teknik ini, anda mungkin akan mendapat sambungan WiFi percuma di mana-mana tetapi ingat bahawa anda membuka banyak data ke dunia. Ia bukan masalah sehingga tidak ada penggodam atau penggodam data dengan niat untuk mencuri data anda tetapi sangat jarang.

Nasib baik, ada cara untuk tetap selamat di Wi-Fi awam dan anda perlu dilengkapi langkah-langkah sebelum menggunakan Wi-Fi awam percuma kecuali terdapat keperluan mendesak.