Criptare prin e-mail: Cum să criptați e-mailul?

[ware_item id=33][/ware_item]

Odată cu creșterea amenințărilor de confidențialitate pe internet, cum ar fi monitorizarea NSA. Toate activitățile și amenințările dvs. împotriva criminalității informatice trebuie să vă gândiți la pașii dvs. de confidențialitate și protecție a securității.


În aceste zile, ne împărtășim informațiile noastre sensibile prin e-mail, precum informațiile contului nostru bancar. Contul Paypal este conectat la e-mail, la conversațiile private cu prietenii și familia. Și chiar nu vă trimiteți prin e-mail informațiile confidențiale și sensibile, cum ar fi numerele de securitate socială, informațiile bancare, secretele de afaceri, etc., chiar și atunci, trebuie să vă protejați datele de e-mail.

Deci, dacă vă speriați vreodată să vă imaginați despre obținerea tuturor acestor informații în mâinile greșite, atunci trebuie să aveți nevoie de un serviciu sau un program de e-mail criptat și acum puteți face asta aici.

De ce ar trebui să vă criptați e-mailul?

Odată cu creșterea amenințărilor pentru securitate și confidențialitate. Fie de către ANS și alte agenții de securitate guvernamentale care vă citesc conversațiile private de e-mail, vă monitorizați activitățile de internet etc..

Cel mai bun lucru este să vă protejați confidențialitatea și să fiți criptat. Criptarea este o idee înțeleaptă într-o astfel de lume în care chiar și guvernul și agențiile de supraveghere sunt dornice și dornice să nu păstreze niciun concept de confidențialitate individuală.

Cu siguranță, vă puteți păstra în siguranță și informațiile importante cu o parolă sau o cheie de criptare care este în siguranță în tine sau în persoanele de încredere și care vă vor ține și departe de ochii indurerați ai amatorilor sau criminalilor cibernetici.

În acest articol, vă vom îndruma cum vă puteți cripta conversația prin e-mail folosind un client desktop precum Thunderbird și Postbox și cum să criptați tot furnizorul de e-mail pe care îl utilizați (Gmail, Outlook, Yahoo, Google Apps etc.)

Ce să criptați?

Pentru a vă păstra e-mailul securizat și privat și pentru ao păstra departe de accesul oricărui amator, trebuie să-l criptați în trei moduri; conexiunea de la furnizorul de servicii de e-mail, mesajele dvs. de e-mail curente; și mesajele de e-mail stocate, memorate în cache sau arhivate.

Dacă nu criptați conexiunea furnizorului dvs. de e-mail și continuați să verificați și să trimiteți mesajele celorlalți utilizatori din rețeaua dvs., vă puteți fura datele de autentificare prin e-mail.

Și orice mesaje pe care le trimiteți sau primiți în special atunci când utilizați frecvent Wi-Fi public în timp ce stați într-un centru comercial sau într-un restaurant, există un mare risc ca hackerii, spammerii sau alți amatori să vă atace și să fure informațiile dvs. sensibile, astfel încât criptarea să vă salveze de asemenea amenințări grave de securitate.

Mesajele dvs. de e-mail sunt în mare amenințare în timp ce călătoresc pe internet, care ar putea fi interceptate de orice criminal criminal cibernetic precum hacker sau spammer, iar informațiile dvs. sensibile pot fi în mâini greșite, astfel încât criptarea conversațiilor prin e-mail înainte de a le trimite la receptori le face imposibil de citit chiar dacă interceptate sau furate.

Mesajele salvate sau mesajele de e-mail salvate în memoria stocată în memoria dispozitivului trebuie, de asemenea, să fie criptate, astfel încât alte persoane care utilizează computerul sau mobilul să nu poată avea acces la informațiile dvs. sensibile, care pot fi o amenințare majoră pentru dvs..

Cum să vă criptați e-mailul?

Când trimiteți mesaje de e-mail, acestea călătoresc din mai multe rețele înainte de destinatarul real.

Aceste rețele pot fi uneori neprotejate și deschise sau ar putea fi în unele mâini greșite, iar datele pe care le primiți sau le trimiteți sau pot fi citite de către ANS și alte agenții guvernamentale de supraveghere și securitate pentru a vă asigura o criptare de e-mail completă și completă, aveți două opțiuni, indiferent dacă pe cont propriu sau utilizați un software terț. Să aflăm mai întâi cum puteți cripta mesajele dvs. de e-mail pe cont propriu. Pentru aceasta, trebuie să aflați cele trei straturi de criptare pe care trebuie să le implementați o procedură cuprinzătoare de criptare prin e-mail și care sunt;

  1. Criptarea conexiunilor prin e-mail
  2. Criptarea mesajelor prin e-mail
  3. Criptarea e-mailurilor stocate

Să începem să învățăm cum să facem totul și să asigurăm toate conversațiile prin e-mail.

Cum să criptați conexiunile prin e-mail?

Când accesați pagini cu informații sensibile, cum ar fi contul dvs. bancar sau pagina de plată online, utilizați o criptare Secure Socket Layer (SSL) și Transport Layer Security (TLS), în mod similar când aveți nevoie de criptarea e-mailului și de a proteja conexiunea dintre furnizorul de e-mail și computerul dvs. sau un alt dispozitiv, trebuie să vă asigurați că criptarea SSL / TLS este activă. Dacă este așa, adresa site-ului (URL) va începe cu HTTP-uri în loc de HTTP; în funcție de browserul dvs., alte câteva indicații ale unei conexiuni sigure și criptate sunt, o notificare de lângă bara de adrese sau o pictogramă galbenă de lacat în bara de stare de sub fereastra browserului. Dacă nu vedeți acest lucru, puteți face acest lucru urmând acești pași;

  • Introduceți un „alfabet” caracter la sfârșitul „HTTP” și atingeți Enter
  • Dacă furnizorul de e-mail acceptă SSL / TLS, de obicei, instrucțiunea o va redirecționa către serverul criptat.
  • Apoi răsfoiți-vă setările contului pentru a vedea dacă puteți activa criptarea în mod implicit pentru viitoarele conectări.
  • Dacă nu puteți forța criptarea, consultați furnizorul dvs., deoarece acestea nu acceptă SSL / TLS.

Cum să criptați mesajele prin e-mail?

Dacă doriți ca mesajele de e-mail pe care le trimiteți sau primiți să fie protejate sau criptate, trebuie să faceți o sarcină înainte de timp și nu numai dvs., ci destinatarul către care trimiteți mesaje trebuie să efectueze și câțiva pași înainte de timp. Pentru aceasta, puteți utiliza funcții de criptare încorporate în serviciul dvs. de e-mail sau puteți descărca program de criptare sau suplimente de client (de exemplu, care utilizează OpenPGP) pentru e-mailurile criptate. Într-un pinch, puteți utiliza un serviciu de e-mail criptat bazat pe Web, cum ar fi “JumbleMe“ sau celălalt „Sendinc“, dar acest lucru te va obliga să ai încredere într-o companie terță parte.

Cum să criptați e-mailurile stocate

Conversațiile de e-mail pe care le trimiteți sau primiți sunt salvate în computer sau pe dispozitivul mobil pe care îl utilizați pentru a asigura nivelul de confidențialitate al acestor mesaje pe care le puteți utiliza funcția încorporată a furnizorului de e-mail pe care îl utilizați sau puteți utiliza o criptare terță parte software care va oferi protecție mesajelor dvs. de e-mail protejate și le va păstra în siguranță și departe de furtunii și hackerii etc. Totuși, este foarte recomandat și cea mai bună soluție pentru a implementa criptarea pe întregul computer sau laptop.

Furnizori de e-mail criptate

Protonmail

Protonmail este o aplicație de e-mail sigură și criptată faimoasă, care este gratuită și ușor de utilizat. Oferă criptare end-to-end pentru a îmbunătăți confidențialitatea mesajelor dvs. de e-mail. Oferă Modern Inbox Design pentru o utilizare ușoară și organizare a mesajelor în vrac cu securitate de înaltă calitate. Acesta oferă următoarele caracteristici; Securitate și neutralitate a datelor, securitate automată prin e-mail, e-mail securizat gratuit, securitate fără dificultăți, protejarea confidențialității și securitate cu productivitate.

HushMail

Hushmail este unul dintre cei mai populari furnizori de servicii de e-mail criptate. După crearea unui cont Hushmail, mesajul dvs. de e-mail este stocat în formă criptată și decriptat cu parola. E-mailurile transferate între utilizatorii Hushmail sunt criptate și decriptate automat. Dacă trimiteți e-mailuri încrucișate, puteți utiliza o întrebare secretă pentru acea persoană, iar acesta trebuie să răspundă pentru a decripta e-mailul.


VaultletMail

VaultletMail, parte a programelor VaultletSuite, este un program de instalare autonom pentru sistemul de operare în loc de o aplicație web. Dacă ambii utilizatori utilizează conturi VaultletMail, mesajele de e-mail sunt complet criptate în timpul transmisiei. Dacă trimiteți prin e-mail un utilizator folosind un serviciu de e-mail criptat diferit, puteți utiliza funcția sistemului de livrare special VaultletMail.

Enigmail

Enigmail este o extensie gratuită pentru Mozilla Thunderbird, cum ar fi diferite plug-in-uri disponibile pentru alte programe de e-mail populare. Pentru a utiliza Enigmail, va trebui să instalați extensia Enigmail pe Thunderbird și pe software-ul GNU Privacy Guard atât pentru sistemul dvs. de operare..


Furnizor de e-mail necriptat

Unii furnizori de e-mail precum Gmail, Yahoo și Outlook etc. nu au un model de criptare specializat, dar susțin unele funcții de criptare în e-mailurile lor, care sunt discutate mai jos în detaliu.

Criptare în Gmail

În 2014, Google a planificat funcția de criptare a e-mailurilor și a susținut că tot e-mailul pe care îl trimiteți folosind contul Gmail este criptat automat, dar numai dacă destinatarul pe care îl trimiteți utilizează Gmail dacă utilizează orice alt furnizor de e-mail precum Outlook, Yahoo etc. mesajele sunt trimise necriptate. Pentru a trimite un e-mail criptat, va trebui să instalați un client de criptare a unui e-mail terț și apoi să urmați instrucțiunile. Puteți instala o extensie terță parte pe Chrome mailvelope pentru a trimite un e-mail criptat.

cum să criptați e-mailul
Criptare în e-mail Yahoo

Yahoo mail nu oferă criptare automată prin e-mail de câțiva ani, iar utilizatorii au fost nevoiți să opteze pentru funcția de criptare, dar în 2014 Yahoo a activat criptarea de e-mailuri auto. ”” Oricând utilizați Yahoo Mail - indiferent dacă este pe web, pe web mobil , aplicații mobile sau prin IMAP, SMTP sau POP - este complet criptat 100% implicit și protejat cu certificate de 2,048 biți ”, a declarat Jeff Bonforte, vicepreședinte senior al produselor de comunicare la Yahoo, într-o postare pe blog. „Această criptare se extinde la e-mailurile dvs., fișierele atașate, persoanele de contact, precum și Calendarul și Messenger-ul în poștă.”

cum să criptați e-mailul

Criptare în Outlook

Aplicația de e-mail Microsoft Outlook are o procedură de configurare foarte complicată pentru criptarea e-mailurilor, unde va trebui să faceți schimbul de semnături digitale cu destinatarul dvs. pentru a cripta mesajele. Pentru a crea acestea, va trebui să urmați mesajele de e-mail securizate utilizând un ghid de semnătură digitală pe site-ul Microsoft, după aceasta, trebuie să urmați acești câțiva pași;
Când terminați să scrieți e-mailul dvs., chiar înainte de a apăsa pe butonul de expediere, mergeți la "Opțiuni" apoi selectați „Mai multe opțiuni" >Opțiuni de mesaje>Setări de securitate>Criptați conținutul mesajului și atașamentele.
Mesajul dvs. de e-mail este acum criptat și poate fi citit doar de către destinatarul căruia i-ați distribuit cheia de criptare și certificatul de securitate menționat mai sus.

e-mail criptat

Instrumente de criptare Windows pentru e-mail

Există câteva caracteristici Windows încorporate prin care puteți comprima documentele sau fișierele dintr-un folder criptat și apoi le puteți trimite pe e-mail către oricine doriți și partajați cheia de criptare numai cu acestea, astfel fișierele dvs. specifice din acel folder rămân sigure și pot nu poate fi văzut sau citit de nimeni care le accesează fără o parolă de criptare. Acest lucru se poate face folosind;

WinZip & WinRar

WinZip și WinRar sunt utilitare bazate pe Windows care pot economisi spațiu pe disc, prin comprimarea lor și punerea la dispoziție cu mai puțin spațiu de stocare, de asemenea, oferă funcția de a pune o parolă, astfel încât nicio persoană neautorizată să poată accesa astfel de fișiere pe sistemul dvs. sau chiar atunci când este partajată prin e-mail, dar aceste două pot fi, de asemenea, folosite pentru a transfera imagini personale, videoclipuri, documente sensibile sau alte fișiere personale comprimate și fermoare și parolă protejată apoi atașate și pentru a trimite persoanelor cu care doriți să partajați informațiile, asigurați-vă că trebuie să partajați parola ați setat pe dosarele pe care le partajați prin e-mail cu destinatarii la care trimiteți e-mailul.

Concluzie

Criptarea prin e-mail este o metodă puternică pentru a asigura confidențialitate și securitate cuprinzătoare. Mesajele și fișierele dvs. sensibile călătoresc prin conversații prin e-mail. Întrucât vă protejează informațiile financiare și informațiile personale pentru a fi siguri. Și chiar dacă este împărtășită cu persoana greșită din greșeală. este protejat și nelegitibil, astfel încât protejarea tuturor mesajelor dvs. de e-mail poate fi o mică muncă, care are nevoie și de puțină atenție, dar beneficiile sunt nenumărate și este necesar ca ora actuală să fie în siguranță întotdeauna..

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me