Cum să rămâi anonim pe Android sau iPhone

[ware_item id=33][/ware_item]

În aceste zile, este ușor de urmărit activitatea dvs. online. Navigarea pe anonimat pe web nu este doar pentru infractorii care doresc să-și ascundă interogările de căutare și alte date. Este posibil ca alți oameni să dorească să navigheze pe anonim pe web pentru a reduce anunțurile vizate, accesa site-urile care nu sunt disponibile în țara lor și chiar pot reduce riscul de furt de identitate. Pentru a vă asigura confidențialitatea pe Internet atunci când navigați pe dispozitivul Android sau iPhone, urmați aceste sfaturi.


Ascundeți adresa dvs. IP

Primul pas în a rămâne online anonim este să ascundeți adresa dvs. IP. Adresa dvs. IP este ca o adresă de origine. Este un număr pentru dispozitivul tău care indică site-urile unde să îți trimiți informațiile, astfel încât paginile sau fișierele web potrivite să ajungă la telefonul sau tableta corespunzătoare. Adresa dvs. IP conține informații despre locația dvs. geografică. Site-urile de rețea socială și motoarele de căutare îți pot folosi adresa IP pentru a-ți urmări activitatea online pentru a viza anunțuri către conturile tale.

Acestea fiind spuse, există numeroase modalități de a ascunde adresa dvs. IP de site-urile pe care le vizitați. Unele dintre cele mai comune moduri includ:

Utilizați un VPN pentru a cripta datele

O VPN sau o rețea privată virtuală este un serviciu în care vă conectați la serverele furnizorului înainte de a trimite și primi date online. Îți maschează adresa IP, deoarece toate datele trimise de pe serverul vor folosi una dintre adresele IP ale furnizorului tău în loc de a ta. Ca bonus suplimentar de securitate, cei mai buni furnizori de VPN pentru Android și iPhone criptează datele. VPN-urile sunt utilizate pe scară largă de către profesioniștii de afaceri pentru a crește securitatea online și pentru a reduce riscul ca datele lor să cadă în mâinile greșite. De asemenea, este excelent pentru îmbunătățirea securității atunci când vă conectați la rețelele publice, reducând la minimum riscul de a fi hacked. Pentru a începe cu VPN este ușor.

 1. Găsiți un furnizor de servicii VPN de încredere.
 2. Înscrieți-vă conform instrucțiunilor furnizorului.
 3. Descărcați aplicația mobilă a furnizorului și configurați-vă setările.
 4. Începeți să navigați anonim de pe telefon.

Utilizați un server proxy

Un server proxy este similar cu un VPN, dar este mai limitat. Acestea fiind spuse, este gratuit și funcționează bine pentru o singură utilizare, schimbând adresa IP. Pentru a o folosi:

 1. Căutați servere proxy online. Există multe opțiuni gratuite, deci nu sunt greu de găsit.
 2. Configurați setările browserului dvs. pentru a vă conecta la serverul proxy.
 3. Începeți sesiunea de navigare anonimă.

Notă: Proxy-urile funcționează numai cu browserul pentru care l-ați configurat, deci nu va funcționa cu alte aplicații de pe telefon. Aveți grijă să introduceți date sensibile atunci când utilizați un proxy.

Utilizați browserul Tor

Tor este o rețea de servere proxy care salvează datele dvs. între servere pentru a crește anonimatul online. Puteți chiar să rulați Tor prin VPN pentru a adăuga un strat suplimentar de protecție.

 1. Accesați torproject.org sau găsiți aplicația în magazinul dvs. Android sau iOS.
 2. Descărcați și instalați browserul Tor.
 3. Deschideți folderul numit Tor Browser.
 4. Urmați instrucțiunile pentru a vă conecta direct la rețeaua Tor sau pentru a configura setările.
 5. Lansați browserul și începeți să navigați anonim. Rețineți că Tor nu se conectează la alte aplicații de pe dispozitiv.

Ascunderea adresei IP înseamnă că companiile nu vă pot urmări. De asemenea, îl face să pară ca și cum traficul dvs. de Internet provine din altă parte. Acest lucru poate fi util dacă încercați să accesați un site web care nu este disponibil în țara dvs..

Utilizați un motor de căutare orientat către confidențialitate

Dacă vă preocupă companiile care vă urmăresc datele, este mai bine să stați departe de motoarele de căutare mai mari, precum Google și Bing. Vă urmăresc întregul istoric de căutare pentru a oferi rezultate de căutare mai direcționate. Este unul dintre motivele pentru care ascunde adresa dvs. IP este o idee bună, deoarece vă urmăresc activitatea, legând-o de IP.

Alte motoare de căutare mai puțin cunoscute nu vă vor urmări datele din magazin, astfel încât puteți naviga fără să simțiți că cineva vă spionează. StartPage și DuckDuckGo sunt doar câteva dintre aceste motoare de căutare care nu vă vor urmări online. Pur și simplu accesați motorul de căutare care vă place și începeți să navigați!

Trimiteți e-mailuri anonime

Navigarea pe web nu este neapărat singura zonă a internetului în care doriți să rămâneți anonim. Crearea de e-mailuri anonime vă poate ajuta să evitați spamul și urmărirea activității. Vă puteți înscrie întotdeauna la noi adrese de e-mail pentru a vă înregistra pe site-uri. Asigurați-vă că nu includeți informații personale pe contul respectiv. Vrei să folosești o VPN atunci când configurezi conturi noi, astfel încât acestea să nu fie legate de adresa dvs. IP.

În mod alternativ, puteți utiliza servicii precum ProtonMail care ascunde informațiile dvs. de e-mail din căutări și funcționează prin rețeaua Tor. Nu numai că, ci și criptează datele dvs. de e-mail. De asemenea, a fost autentificată în doi factori și nu vă solicită informațiile personale atunci când vă înscrieți, ceea ce adaugă și mai multă securitate la e-mailurile dvs..

Fii atent cu software-ul terților

Un lucru de reținut despre a rămâne anonim cu dispozitivul Android sau iPhone este că fiecare aplicație vă accesează diferit informațiile. În timp ce este posibil să configurați browserul dvs. Web să fie anonim, este posibil ca celelalte aplicații să vă poată accesa și să urmăriți informațiile personale. Chiar dacă browserul dvs. este anonim, pluginurile browserului terță parte pot stoca informații personale.

Un VPN ar trebui să funcționeze cu alte aplicații, dar în orice caz, este important să procedați cu prudență și să evitați să introduceți informații personale dacă doriți să rămâneți anonimi online.

Rămânerea anonimă online nu este imposibil de făcut dacă vă preocupă securitatea online. Acestea fiind spuse, nicio soluție unică nu este rezistentă, așa că este mai bine să utilizați împreună aceste tipuri de măsuri de securitate pentru a obține cea mai mare securitate posibilă..

Acestea sunt cele mai bune practici pentru a vă proteja identitatea. Puteți găsi resurse mai utile pentru a vă asigura în continuare anonimatul online.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me