Cum să securizați confidențialitatea pe Android

[ware_item id=33][/ware_item]

Cum să securizați confidențialitatea pe AndroidAndroid :: Gadget Hacks


În ultimii ani, introducerea smartphone-urilor le-a transformat într-o parte integrată a vieții noastre. Există atât de multe lucruri personale încât parcurgem sau chiar stocăm în smartphone-urile noastre. Astfel, odată cu asta vine problema confidențialității. Smartphone-urile precum telefoanele Android îți pot pune uneori confidențialitatea în pericol.

Această preocupare nu începe de departe. De fapt, aceiași dezvoltatori ai sistemului de operare Android pot fi făptașii. Google este, de asemenea, popular ca instrument de colectare a datelor. Și prin sistemul dvs. de operare Android, mai multe detalii, cum ar fi locația dvs. site-urile vizitate în mod obișnuit și e-mailurile pot fi urmărite cu ușurință de serviciile Google.

Totuși, aceasta nu ar trebui să fie o preocupare amenințătoare pentru dvs. Atât cât Google poate invada confidențialitatea și colecta datele și tendințele dvs., există, de asemenea, o modalitate de a ocoli și de a evita consecvența acestei apariții. Cea mai importantă dintre toate practicile care vă asigură că sunteți în siguranță este să opriți întotdeauna totul - aproape fiecare aplicație de pe telefon.

Protejarea telefonului inteligent

Există vulnerabilități în jurul nostru. Smartphone-ul dvs. este în permanență în pericol de invazie, precum și amenințări cu malware-uri în orice moment. Astfel, evitarea conectării telefonului Android la WiFi public necunoscut este un mod de urmat. Similar cu o conexiune WiFi publică, Bluetooth și computerele sunt, de asemenea, gazde excelente de malware. Astfel, nu lăsați niciodată Bluetooth-ul activat și evitați cât puteți să vă conectați telefonul la un computer.  

Dacă nu utilizați un serviciu sau o aplicație pe telefonul dvs., pariul sigur este să îl lăsați oprit. O idee subestimată, cum ar fi, este importantă protecția împotriva programelor malware pentru telefonul dvs. Android. Există multe ghiduri existente online disponibile pentru a elimina malware. Deși puteți urmări ghiduri pentru a elimina protecția împotriva malware-urilor împotriva conținutului rău intenționat, este în primul rând obligatoriu.

Limitați interacțiunea dvs. virtuală cu Google

Ca proprietar de smartphone Android, sunteți întotdeauna vulnerabil la activitățile de colectare a datelor Google. Cu toate acestea, puteți limita această interacțiune. Nu este cazul în măsura în care Google își constată angajamentul față de confidențialitate. Și puteți evita această intruziune. Pur și simplu urmați acești pași nepopulari (dintr-un motiv) prin personalizarea „controlului activității” în setările dvs. În plus, utilizarea telefonului fără a vă înscrie în contul dvs. Google limitează invazia vieții private atât cât limitează activitățile pe telefon..

Configurați un pin și ascundeți-vă datele

Configurați întotdeauna un număr personal de identificare (PIN) pe telefon. Acest lucru previne pătrunderea cuiva chiar și în cazul în care pierdeți telefonul sau este furat. Alegerea unui ac pentru recunoașterea facială sau amprentarea biometrică, oferă o cale mai tradițională și „mai sigură” pentru a vă proteja datele, chiar și de la Google. Criptarea telefonului îți duce securitatea la un nivel cu totul nou. 

Amintiți-vă doar dvs., deoarece, dacă nu, riscați să vă pierdeți toate datele. De asemenea, puteți ascunde notificările pentru a vă proteja. Nu știi niciodată în ce mâini poate cădea dispozitivul tău. Astfel, ascunderea notificărilor este un drum lung pentru a vă păstra datele ascunse, precum notificări, contacte și mesagerie. Pur și simplu accesați setările de sunet și notificări pentru a dezactiva notificările.

Actualizare software consistentă

Actualizarea software consistentă a smartphone-ului dvs. Android este deosebit de importantă pentru a menține actuala securitate a telefonului. Atât cât producătorii și dezvoltatorii lucrează la îmbunătățirea securității dispozitivelor mobile, la fel și hackerii să găsească modalități mai inteligente de a invada și de a răspândi malware.

Astfel, actualizarea telefonului vă ajută să fiți la curent cu trucuri și trucuri mai avansate pentru a vă invada dispozitivele sau a le infecta cu malware. Pe telefonul Android, pur și simplu accesați „setări”, apoi „despre telefon” și „actualizare sistem” pentru a vă actualiza sistemul de telefon.

Nu încredere niciodată în surse necunoscute

Moștenit de la Linux, Android funcționează numai permițându-vă să descărcați sau să instalați aplicații și programe din surse care au fost verificate de dezvoltatorii săi. Telefonul dvs. Android are pre-setări care nu permit surse necunoscute. Acest lucru vă asigură că sunteți în siguranță în orice moment, în special împotriva surselor și programelor dăunătoare.

Cu toate acestea, dispozitivul dvs. Android vă va permite ocazional să descărcați și să instalați programe și aplicații din surse necunoscute. Acest proces va fi permis numai dacă acordați permisiunii Google pentru a activa surse necunoscute. Acest lucru poate fi în detrimentul securității dispozitivelor și datelor. Astfel, acordați întotdeauna atenție și evitați să permiteți și să permiteți surse de care nu sunteți sigur.

Pur și simplu să-ți faci timp pentru a verifica permisiunile pe aplicații merge, de asemenea, mult. Desigur, este posibil să fie nevoie de câteva momente pentru a citi, totuși, acest lucru vă asigură că dispozitivul dvs. este întotdeauna în siguranță. Pentru a vă menține în siguranță, Google a evoluat sistemul său de permisiuni pentru aplicații.

De exemplu, o anumită aplicație descărcarea dvs. nu va putea accesa locația dvs. decât dacă aplicația utilizează această caracteristică. Mai mult, ca de obicei, instinctele și cunoștințele tale sunt importante. Permisiunile stau bine cu tine? Observi ceva dubioasă? Acestea sunt toate semnele că sursa aplicației dvs. nu poate fi de încredere.

Nu vă împărtășiți prea mult

Oricât de mult doriți să partajați locația dvs. cu aplicația Uber, nu este întotdeauna în siguranță. Sigur, unele aplicații pot deveni practic inutile fără a avea funcția de locație activată. Cu toate acestea, această caracteristică poate fi în detrimentul securității telefonului Android. Astfel, înainte de a activa funcții importante, cum ar fi locația dvs., măsurați întotdeauna necesitatea de siguranță publicitară implicată.

Linia de jos

Există mai multe modalități de integrare prin care vă puteți asigura că telefonul dvs. Android este în siguranță. Autentificarea cu doi factori pentru o singură dată este poate una dintre cele mai eficiente metode prin care poți fortifica securitatea telefonului. În plus, este foarte util să vă dezvoltați un obicei de a vă examina aplicațiile și securitatea telefonului.

Măriți și fiți conștienți de ceea ce se întâmplă cu sincronizarea dvs. Google, examinați-vă aplicațiile implicite, utilizați un VPN pentru a cripta activitățile dvs. și asigurați furnizorii de e-mail sunt un singur drum. Chiar și evitarea utilizării căutării Google pe dispozitivul Android este un pariu sigur. Sunteți conectat la contul dvs. Google, ceea ce înseamnă că toate modelele dvs. de căutare sunt urmărite și înregistrate de Google.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me