Cum să știți dacă telefonul dvs. a fost hacked | 12 semne

[ware_item id=33][/ware_item]

În epoca modernă, telefoanele mobile nu sunt mai puțin de computere puternice. Au făcut posibile toate acele sarcini și eforturi care par imposibile acum câțiva ani. De asemenea, toate aceste sarcini sunt considerate drept science-fiction.


Securitatea telefonului mobil este esențială, deoarece cuprinde o cantitate considerabilă de date private și confidențiale. Informațiile personale includ contacte, mesaje text, comunicare prin e-mail și, de asemenea, acces la diferite aplicații de social media.

Prin urmare, este crucial și necesar să ne protejăm telefoanele împotriva hackerilor. Fiecare persoană fizică ar trebui să întreprindă acțiuni instantanee dacă smartphone-urile lor sunt compromise sau au hacked.

12 semne ceea ce arată că telefonul dvs. mobil este hacked:

Având în vedere importanța securității telefonului mobil, în acest articol, vom discuta despre 12 semne diferite care indică faptul că cineva a tăiat telefonul.

În plus, modul în care mica ta nepăsare poate oferi hackerilor acces la telefon. Semnele sunt următoarele:

1 - Telefonul dvs. funcționează mai lent decât înainte:

Virusurile și malware-urile care rulează pe fundal pot afecta grav performanța mai multor aplicații care rulează pe dispozitiv. De asemenea, poate declanșa conexiunea de rețea uneori. Astfel, este important să rețineți că actualizarea sistemului de operare poate provoca daune dispozitivului.

Nu pierdeți controlul și nu vă supărați dacă dispozitivul nu funcționează bine chiar și după actualizarea acestuia. În mod similar, dacă memoria dvs. internă este plină datorită instalării de aplicații excelente, atunci performanța generală este afectată fără prezența unui virus sau malware.

2 - Mesaje false:

În cazul în care prietenii dvs. sau orice altă persoană din contactele dvs. se plâng de primirea unui e-mail sau a unui mesaj text pe care nu l-ați trimis, atunci indică faptul că ceva este incorect. În același mod, dacă primiți niște comunicații suspecte și ciudate, atunci este clar că telefonul dvs. s-a compromis.

3 - Aplicații false:

Este evident că producătorul de dispozitiv sau furnizorul de servicii ar putea instala aplicații pe dispozitiv fără acordul dumneavoastră. Cu toate acestea, dacă aplicațiile de știri încep să apară, atunci puteți verifica dacă acestea sunt legale sau nu.

Pentru partea sigură, trebuie să căutați despre aplicațiile de pe Google și să verificați recenziile acestora pe diverse site-uri web de tehnologie. Susceptibilitățile sistemului de operare ar putea permite malware-ului Android și iOS să obțină mai multă intensitate. Le va câștiga capacitatea de a evita funcțiile de securitate care îi permit să jefuiască date, să înregistreze și să păstreze apeluri și mesaje text, să vă fure ședințele de social media și online și să creeze tot felul de haos.

4 - Aplicațiile care nu funcționează corect:

Dacă dintr-o dată aplicațiile dvs. nu mai funcționează, ceea ce anterior funcționează bine, este un semn că unele programe malware se datorează funcționalității aplicației. Dacă o astfel de problemă apare la scurt timp după ce efectuați o actualizare a sistemului de operare, atunci actualizarea este adevărata vinovată, atunci malware-ul în sine.

5 - O utilizare crescută a datelor:

Dacă observați că utilizarea datelor dvs. pare mult mai semnificativă decât vă așteptați, mai ales dacă creșterea se observă curând după un eveniment suspect. În mod firesc, indică faptul că programele malware transferă date de pe dispozitivul dvs. către alte părți.

Puteți verifica, de asemenea, utilizarea datelor dvs. pe aplicație dacă vreo aplicație arată că utilizați prea multe date pe care le oferă pentru funcționalitate. Este, de asemenea, posibil să ștergeți chiar și aplicația pe care ați instalat-o din magazinul de aplicații terță parte. Ulterior, puteți reinstala aplicația din orice altă sursă de încredere. Cu toate acestea, dacă malware-ul a infectat dispozitivul dvs. decât reinstalarea aplicației nu va rezolva problema.

6 - Filtrele Spam blochează e-mailurile de pe dispozitiv:

Dacă filtrele de spam vă blochează brusc e-mailul și nu puteți trimite e-mailuri de pe dispozitiv, atunci indică faptul că setările dvs. de e-mail s-au modificat. Este un indiciu că un server neautorizat vă controlează e-mailul și serverul permite altor părți să vă citească mesajele.

7 - Dispozitivul dvs. încearcă să acceseze site-uri adverse:

Dacă utilizați metoda dvs. într-o rețea care blochează accesul la toate site-urile și sistemele provocatoare cunoscute, totuși, aflați că a încercat să acceseze astfel de site-uri fără acordul dumneavoastră. Acest lucru arată că dispozitivul dvs. s-a infectat cu unele programe malware. De asemenea, toate informațiile dvs. personale și private s-au compromis.

8 - Bateria dvs. consumă multă energie:

Dacă telefonul dvs. se încălzește mult, atunci indică o problemă cu bateria. Înseamnă, de asemenea, că bateria dvs. nu mai este suficient de fiabilă și suficient de rezistentă. De asemenea, poate duce la încărcarea bateriei pentru o perioadă destul de lungă de timp.

Dacă utilizați aplicații de social media și jucați regulat jocuri pe telefon pentru o perioadă destul de lungă de timp, atunci dispozitivul dvs. este deschis pentru atacatori și hackeri. Atacatorii pot intra prin spyware ceea ce face ca bateria să se scurgă.

9 - Întreruperi neobișnuite ale serviciului:

Dacă aveți probleme să efectuați apeluri uneori chiar și când intensitățile semnalului sunt suficient de bune sau dacă sunteți câteva zgomote ciudate în timpul conversației, atunci ceva este sigur.

În general, toate aceste probleme sugerează unele probleme tehnice care au legătură și preocupare cu hackingul, cu toate acestea, cazul nu este întotdeauna același. Astfel, dacă observați toate aceste semne și simptome, atunci trebuie să luați măsurile preventive necesare.

10 - Bluetooth:

Bluetooth este un mod care oferă acces la un hacker sau atacator fără a lăsa să vă atingă telefonul. Este un tip de hacking care rămâne neobservat de utilizatori. Poate dăuna și infecta dispozitivele din jur dacă modul lor Bluetooth este activ.

Anul precedent, o companie de securitate „Armis” a recunoscut o nouă formă de atac, care este cunoscută drept „BlueBorne”. Atacul a folosit reciproc Bluetooth pentru a avea acces ilegal și neautorizat la telefoanele mobile.

Atacul a afectat aproape 5,3 miliarde de dispozitive. Mai mult, permite atacatorilor să obțină controlul dispozitivelor și accesul la datele și rețelele organizației. Compania a raportat că jumătate din atacuri au fost grave cu dispozitivele care au nevoie doar de modul Bluetooth pentru a fi activ. În acest fel, atacatorii au acces la dispozitivele lor și răspândesc malware.

Astfel, experții sugerează să oprești Bluetooth-ul atunci când nu este nevoie. De asemenea, fiți la curent cu orice descărcări îndoielnice și link-uri URL în e-mailuri, mesaje text, servicii de mesagerie, cum ar fi Facebook sau WhatsApp, care pot provoca daune telefonului dvs..

Mai mult, dacă observați că Bluetooth-ul dvs. este pornit în timp ce nu ați făcut acest lucru, atunci opriți-l și executați și o scanare.

11 -Zgomote de fundal:

Dacă observați zgomote de fundal fie în timpul apelurilor telefonice, fie în timp ce ascultați audio, acesta poate semnala că telefonul dvs. mobil ar putea fi compromis.

Există posibilitatea ca cineva să vă întrerupă toate conversațiile. De asemenea, cineva a fost capabil să intre în smartphone-ul dvs. din cauza unor erori de software sau hardware care s-ar fi putut produce.

Este esențial să vă verificați telefonul în mod regulat pentru a-l ține la curent cu orice defecțiune.

12 - Wi-Fi public:

Wi-Fi-ul public este o altă modalitate prin care hackerii au acces la informațiile dvs. personale și private. Hackerii fac acest lucru folosind conexiunea Wi-Fi a smartphone-ului dvs. la un hotspot public.

Este destul de evident că conexiunea la Wi-Fi publică nu este criptată, iar hackerii folosesc adesea diferite tehnici și metode pentru a avea acces. Atacatorii vă pot prezenta un site fals în care sunteți solicitat să vă oferiți detaliile. Poate fi destul de dificil să identifici. Astfel, experții sugerează să nu utilizați serviciile bancare și cumpărăturile mobile prin Wi-Fi public.

Atacatorii pot configura, de asemenea, un punct de acces fals, împreună cu disponibilitatea gratuită a internetului, luând numele unui hotspot de încredere. Dacă vedeți vreo două conexiuni de rețea similare, atunci este un semn clar că telefonul dvs. este în pericol. Se recomandă să nu vă conectați la o astfel de rețea.

Dacă utilizați o rețea Wi-Fi cu care nu știți că ar putea fi afectată de malware. Când începeți să utilizați o rețea Wi-Fi, ar trebui să monitorizați corect interfața. Dacă are un logo care este un pic diferit de cel pe care îl așteptați, atunci este un semn că puteți utiliza o rețea Wi-Fi incorectă.

Cum să te protejezi?

Protejarea smartphone-ului dvs. împotriva hackerilor este într-adevăr un lucru important și vital. În general, vă oferim câteva sfaturi prin care puteți proteja cu siguranță smartphone-ul dvs. împotriva hackerilor. Măsurile preventive sunt la fel urmează:

  1. Nu deschideți niciun mesaj cu un link URL care nu este clar. Nu deschideți niciodată mesaje cu un link pe care nu puteți vedea.
  2. Nu permiteți telefonului să vă amintească parolele.
  3. Când încărcați telefonul de pe un computer necunoscut, atunci când afișează opțiunile, alegeți „Încărcare numai”.
  4. Dezactivați conexiunea automată la funcția publică de rețea Wi-Fi. Ca substitut, alege-i
  5. Adăugați o parolă la telefonul mobil.
  6. Dacă sunteți un utilizator Android, atunci trebuie să instalați un program antivirus fiabil.
  7. Nu efectuați nicio achiziție sau transfer de fonduri online în timp ce utilizați o rețea Wi-Fi publică.
  8. Evitați utilizarea rețelelor care au nume suspecte sau îndoielnice. Alegeți întotdeauna o interfață protejată cu o parolă, în special dacă doriți undeva într-o cafenea sau un hotel.

Gânduri finale:

Securizarea și protejarea telefoanelor dvs. împotriva hackerilor este nevoie de timp. Deși există diverse semne prin care este clar că cineva ți-a piratat telefonul cu siguranță.

Este de datoria principală a fiecărui individ să adopte măsurile preventive necesare pentru a evita orice situație incertă și nedorită.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me