Cum să vă criptați telefonul? (Ghid pentru telefonul criptat)

[ware_item id=33][/ware_item]

Criptarea este o metodă de a proteja datele stocate pe oricare dintre dispozitivele dvs., un laptop, un computer, un smartphone sau orice alt gadget pe care îl utilizați pentru a stoca datele. Cuvântul „Criptare” poate părea un pic tehnic, dar înseamnă pur și simplu protejarea parolei pentru toate datele dvs. sensibile și confidențiale pe care nu doriți să le puneți în pericol. În cazul investigării unui incident de fotografiere care declanșează o luptă între Apple și FBI, care a sporit și a crescut nevoia de criptare, s-ar putea să aveți o altă opinie despre caz, dar nu puteți nega importanța păstrării datelor în siguranță cu o criptare personalizată cheie care îl salvează de la orice hacking, spam de încercare de furt de date și chiar dacă telefonul criptat este furat sau cade în mâini greșite, este posibil să nu fiți nevoit să vă faceți griji cu privire la datele dvs. stocate pe smartphone, care pot include informațiile dvs. personale, conturile de e-mail care poate avea extrasele dvs. financiare și bancare, detaliile cărții dvs. de credit, conversația dvs. privată, imagini, videoclipuri, contacte etc. și ar fi un coșmar pentru dvs. dacă este exploatat de vreun criminal cibernetic precum hacker, spamer sau orice alt amator. Așadar, protejarea datelor cu criptare este cea mai bună și inteligentă idee pentru a scăpa de toate aceste probleme și ar trebui să vă gândiți cu adevărat la telefonul criptat.


Ce este telefonul criptat?

Criptarea stochează datele telefonului într-o formă aparent codificată și nelegibilă. Când porniți telefonul, trebuie să introduceți PIN-ul sau parola protejată, care este aceeași cu PIN-ul sau parola cu ecranul de blocare al telefonului, odată ce introduceți acea cheie de criptare, telefonul dvs. utilizează PIN-ul sau parola pentru a decripta datele dvs. este de înțeles.

Tipuri de criptare telefonică

Există trei tipuri principale de criptare;

  1. Criptare pentru date în mișcare
  2. Criptare end-to-end
  3. Criptare pentru date în repaus

Primele două tipuri de criptare - „Criptare pentru date în mișcare” și „criptare end-to-end” sunt destinate mesajelor de ieșire și de primire pe telefonul criptat și țintesc pentru a împiedica orice persoană neautorizată să citească comunicarea dispozitivului. Al treilea tip de criptare - Criptare pentru date în repaus, este pentru datele stocate pe memoria unui dispozitiv.

De ce ar trebui să-mi criptez telefonul?

Milioane de oameni din întreaga lume folosesc smartphone-uri în aceste zile și stochează informații personale în telefonul lor, de la datele lor personale la chaturile private, imaginile și videoclipurile și își imaginează când mii de telefoane sunt furate în fiecare an și dacă telefonul tău este unul dintre ele care se încadrează în mâinile greșite care ar putea avea acces la toate datele dvs. personale și informații sensibile, nu sună înfricoșător? Iată câteva motive pentru care trebuie să utilizați telefonul criptat.

Îmbunătățirea securității datelor

Criptarea telefonului asigură securitatea datelor dvs., care chiar și în mâinile greșite nu pot fi exploatate și distribuite. Puteți stoca orice informații și date doriți pe telefonul criptat fără griji. Criptarea datelor telefonului dvs. poate părea dificilă și tehnică, dar este la fel de simplă ca păstrarea unei criptare a parolei pentru fișierul, folderul sau un dispozitiv întreg, după ce criptarea datelor dvs. este transformată într-o formă codificată, scramblată și nelegibilă protejată cu o cheie de criptare care este folosit pentru a decripta datele, astfel încât acestea să fie accesate numai de către persoana care cunoaște cheia corectă de criptare, în caz contrar, toate datele dvs. de telefon sunt sigure și sigure.

Securitatea datelor, chiar dacă telefonul dvs. este vândut

Când decideți să vă schimbați telefonul vechi prin vânzarea acestuia și apoi obținerea unui telefon nou pentru dvs. înșivă v-ați gândit vreodată la datele stocate în memoria telefonului și pe hard disk-ul dvs. care pot fi recuperate chiar și după ștergerea tuturor datelor? Mulți oameni ignoră acest fapt că, deși își dau telefonul mobil după ce îl folosesc pentru o lungă perioadă de timp, poate face ca informațiile și datele lor personale să fie accesate și exploatate, atunci când sunt folosite de oricare altă persoană și dacă intenția acestei persoane nu este corectă, cu siguranță nu poate fi in favoarea ta. Așadar, cel mai bun lucru de făcut este să criptați datele telefonului și să nu vă îngrijorați niciodată de lucrurile personale pe un telefon criptat..

Ce este de pe telefonul dvs. poate fi criptat?

În mod normal, totul de pe telefonul dvs. criptat, care utilizează o conexiune la internet pentru a rula, poate fi criptat, atunci ce zici de mesajele și apelurile dvs. text? criptarea lor nu este o sarcină ușoară, dar totuși există unele aplicații precum Silent Phone sau Signal, care realizează apeluri vocale prin Internet folosind VoIP și chiar mai multe aplicații, precum iMessages, care transformă mesajele text în mesaje instantanee bazate pe Internet dacă persoana de la celălalt capăt folosește, de asemenea, aceeași aplicație pentru mesaje text. E-mailurile de pe telefoane au un singur dezavantaj, totul din el, de la conținutul mesajului până la fișierele atașate, poate fi criptat, dar adresele expeditorului și ale destinatarului sunt încă vizibile oricui, în ciuda e-mailului criptat, cu toate acestea, jurnalele de e-mail pot fi criptate pe telefon.

Cum să criptați un telefon?

În general, există două sisteme de operare pentru smartphone-uri majore și cele mai populare utilizate de milioane de utilizatori de pe tot globul Android și iOS (iPhone / iPad), iar mai jos vom discuta despre cum puteți implementa criptarea în ambele utilizând funcțiile încorporate și mai târziu în articol vom discuta despre unele aplicații terțe utilizate în scopul criptare telefonului.

Criptare în dispozitivele Android

Majoritatea telefoanelor și dispozitivelor Android ale Google nu sunt criptate în mod implicit, iar utilizatorii nu se deranjează niciodată să schimbe setările implicite, de obicei, dacă citiți acest articol și dețineți un telefon Android, atunci trebuie să fiți curioși cum să criptați telefonul Android folosind unele încorporate. în funcțiile telefoanelor Android, criptarea bine este mai dificilă în telefoanele Android decât în ​​iOS. Unele noi modele de telefoane Android, cum ar fi telefoanele și tabletele Nexus de la Google au criptare activată în mod implicit. Noile dispozitive android care sunt livrate cu Android 6.0 Marshmallow, cum ar fi Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge, sunt de asemenea criptate și tot ce trebuie să faceți este să setați un cod de securitate și criptare pentru a-l activa și apoi de fiecare dată când deblocați telefonul criptat acesta. vă va solicita cheia de criptare prestabilită și apoi puteți accesa telefonul criptat introducând cheia corectă. Urmați acești pași simpli pentru a configura cheia de criptare în telefoanele Android;
1. Mergi la Setări din telefonul mobil și apoi selectați Ecran de securitate / blocare și securitate.
2. Apoi mergeți la alte setări de securitate și faceți clic pe Criptați telefon.
3. Acum vi se va cere să setați o parolă, o cheie de criptare etc. decide o combinație complexă greu de ghicit de către oricine vă cunoaște și faceți clic pe Aplicare.
4. Nu uitați să păstrați cheia sau parola de criptare în siguranță și să o stocați undeva pe care nu o puteți pierde altfel, altfel veți fi blocat în telefon.

cum să vă criptați telefonul
Criptare în iOS

Apple a introdus funcția de criptare a dispozitivului în iOS 8 în 2014, care a fost ușor de configurat și necesită un minim de patru cifre de setat și de fiecare dată când deblocați telefonul adăugând codul și dispozitivul este ușor decriptat, se recomandă să păstrați un set complex de numere ca parola dvs. pentru a menține nivelul ridicat de criptare iPhone. Urmați acești pași simpli pentru a configura cheia de criptare în iOS 8;
1. Mergi la Setări din iPhone și apoi selectați Atingeți ID & Passcode (sau cod de acces pentru dispozitive mai vechi fără senzor de amprentă).
2. Acum faceți clic pe butonul Activați codul de acces opțiune și introduceți o parolă puternică sau o parolă.
3. Acum aveți un dispozitiv iOS securizat și criptat și numai o persoană care cunoaște codul dvs. de acces poate accesa dispozitivul dvs. și decripta datele stocate în dispozitiv..

telefon criptat
Criptarea datelor mobile folosind o VPN

Când utilizați internetul pe dispozitivul dvs. mobil, toate activitățile dvs. online sunt monitorizate de ISP, ANS și alte agenții guvernamentale de securitate și supraveghere. După dezvăluirile lui Edward Snowden, nimeni de pe Pământ nu poate nega aceste fapte. Cu toate acestea, puteți scăpa de această supărare și a suspina prin intrusi cu un VPN pentru Android sau iOS (iPhone / iPad). O rețea privată virtuală este un instrument care vă oferă un tunel privat și criptat între dispozitivul dvs. și serverul VPN și care transmite toate datele pe care le trimiteți sau primiți prin acest tunel criptat sigur, departe de toți ochii indepărtați și spionanti, cu high-end nivel de criptare AES-128 biți și criptare AES-256 biți. Acest nivel de criptare furnizat de un VPN este un tip cuprinzător de securitate și confidențialitate, deoarece datorită acestui lucru tot ceea ce faci pe navigarea pe internet, navigarea, descărcarea, chat-ul, streamingul, torrenting-ul, încărcarea etc., toate activitățile sunt departe de intrusi și cyber criminali care vă asigură datele în siguranță.

cum să criptați un telefon
Aplicații de criptare de top pentru Android & iOS

Există multe aplicații de criptare terțe care pot fi descărcate pe telefonul iOS sau Android care criptează toate datele, mesajele text, apelurile prin transformarea și dirijarea lor printr-un formular criptat prin internet. Mai jos este lista de aplicații de top pentru telefoanele iOS și Android care furnizează criptare pentru texte, mesaje, chaturi, apeluri etc..

1. Semnal:

Aplicația gratuită pentru iOS și Android vă oferă apeluri vocale absolut criptate. Semnalul utilizează numărul dvs. de telefon, nu necesită o parolă, descoperirea contactului său pentru a afișa imediat care dintre contactele dvs. utilizează Semnal și criptează automat comunicarea. Sub capotă, utilizează ZRTP, un protocol bine testat pentru o comunicare vocală sigură. Îți protejează pur și simplu conversațiile de apeluri private și împiedică NSA și alți spectatori guvernamentali să se infiltreze în apelurile voastre.

2. Telefon inteligent:

Dacă dețineți o afacere sau dacă sunteți o persoană care este preocupată de confidențialitatea și securitatea sa, atunci această aplicație vă poate rezolva problema. Software-ul lor Silent Phone este disponibil pe Android și iOS și permite utilizatorilor să apeleze și să scrie text cu confidențialitate completă.

3.Telegram:

De asemenea, este o aplicație de criptare excelentă pentru a asigura conversațiile cu alți utilizatori Telegram. Cel mai bine este că Telegram este o aplicație multiplă care nu este disponibilă doar pe iOS și Android, ci și pentru clienți pentru Mac și PC.

4.Testul securizat:

Această aplicație este dezvoltată de Open Whisper Systems, așa cum recomandă însuși Snowden într-unul din articolele sale. Text Secure permite apeluri vocale și texte sigure și criptate. Este disponibil pentru Android și iOS.

Concluzie

În această lume în care suntem atât de dependenți de telefoanele noastre mobile pentru tot ceea ce facem, de la păstrarea informațiilor financiare, până la stocarea conversațiilor private și a datelor private (imagini, videoclipuri etc.), este un lucru care nu poate fi ignorat dacă nu doriți ca datele dvs. private și sensibile să fie în mâini rele. Ne oferă un sentiment de securitate și ușurare, chiar și telefonul nostru este furat sau vândut datele sunt într-o formă care nu poate fi citită de către oricine nu știe parola de criptare. O metodă puternică pentru a vă îmbunătăți securitatea pentru a evita orice încercare de furt de date.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me