Cum vă poate prezenta dispozitivul USB riscuri de securitate

[ware_item id=33][/ware_item]

Un autobuz serial universal - dispozitivul USB este un dispozitiv util de stocare a datelor externe. Include o memorie flash care poate stoca până la 256 MB până la 256 GB. Cu toate acestea, acest stick USB se poate dovedi a fi un risc major pentru securitate. Oamenii au început să considere dispozitivele USB ca o amenințare la adresa securității după ce Edward Snowden l-a folosit pentru a copia secrete de la Agenția Națională de Securitate a SUA (NSA).


Pași pentru diminuarea riscurilor de securitate prezentate de dispozitivul USB

În acest articol, ne concentrăm asupra diferitelor riscuri de securitate care pot apărea în urma unei utilizări necorespunzătoare sau a unei unități flash USB.

Securitatea-riscurile-cu-USB-dispozitiv

Riscurile cu care vă confruntați includ diverse incidente majore de securitate, malware specific pentru USB și viruși. Cu toate acestea, aceste riscuri de securitate pot fi atenuate prin utilizarea unor bune practici de securitate. Este foarte important să faceți pași de securitate pentru unitatea flash USB.

  1. Pierderea unui dispozitiv USB

Cele mai frecvente riscuri de securitate în legătură cu dispozitivele flash USB apar mai ales la pierderea dispozitivului.

Cu toate acestea, dacă aveți o parolă protejată sau, mai bine zis, un dispozitiv flash USB criptat, atunci problemele dvs. pot fi reduse la minimum. Mai mult decât atât, dacă datele dvs. sunt salvate în altă parte, veți fi suficient de siguri. Deci, chiar dacă dispozitivul dvs. este pierdut sau furat, datele dvs. vor rămâne în siguranță, deoarece nimeni nu va putea rupe criptarea setată pe dispozitivul USB.

Pentru a cripta dispozitivul USB, atunci puteți utiliza software de criptare sau cumpărați un dispozitiv cu o partiție criptată.

Articol recomandat: Cum să criptați unitatea USB în Mac

Cu toate acestea, pierderea unui dispozitiv USB fără nicio parolă și protecția de criptare este cu totul altă problemă. În funcție de importanța datelor stocate pe dispozitivul USB, dispozitivul USB pierdut vă poate costa întreaga avere. Cu toate acestea, este doar CV-ul dvs. stocat pe dispozitivul USB, atunci nu trebuie să vă preocupați excesiv, dar dacă dispozitivul are documente foarte personale stocate, aceste preocupări vor fi foarte mari.

Prin urmare, cel mai simplu mod de a evita pierderea dispozitivului USB este să vă asigurați că acesta este stocat în siguranță cu propria persoană. Oriunde așezați dispozitivul USB în siguranță, de asemenea, trebuie să vă asigurați că acesta nu trebuie deteriorat de șocuri excesive sau presiuni, deoarece va duce la corupția sau ruperea datelor.

  1. Găsirea unei unități flash USB

O unitate flash USB dacă se găsește nefiresc, atunci există aproape 50 la sută șanse să o inserați în computer. S-ar putea să vă gândiți că este o chestie gratuită, deci de ce să nu o utilizați pentru propriul dvs. scop. Din păcate, această unitate flash USB poate fi și o capcană și te poate prinde cu ușurință în încărcarea unor malware în computer.

Securitatea-riscurile-cu-USB-dispozitiv

O persoană care nu este de nivel tehnic nu ar verifica niciodată conținutul unei unități flash USB, dar un expert în securitate ar face acest lucru. Pentru a verifica conținutul unei astfel de unități flash USB găsite nefiresc, atunci trebuie utilizate PC-uri sigure cu software specializat de securitate.

Poate fi evitată infectarea computerului cu diferite programe de malware autorun dacă orice software antivirus vă protejează deja sistemul. Dar acest lucru este posibil doar dacă sistemul dvs. este actualizat, altfel vor exista în continuare șanse de a vă infecta sistemul.

Prin urmare, este mai bine să lăsați singur orice unitate flash USB pe care o găsiți nefiresc. De asemenea, puteți trimite un apel pe rețelele de socializare pentru proprietarul dispozitivului pierdut. Dar nu ar trebui să-l conectați niciodată.

  1. Furnizarea unui dispozitiv USB unui prieten

Dacă aveți un dispozitiv USB și ați cumpărat unul nou, atunci veți putea avea al doilea gând despre USB-ul dvs. mai vechi. S-ar putea să vă gândiți să vă vindeți dispozitivul USB mai vechi sau să îl oferiți. Lucrul important pentru tine nu trebuie să fie visele de a obține un profit mic, ci ar trebui să te gândești la securitatea datelor. Securitatea-riscurile-cu-USB-dispozitiv

Când vindeți sau oferiți un dispozitiv USB, trebuie să vă asigurați că întregul conținut a fost șters. Datele trebuie eliminate în siguranță și numai după validarea completă, ar trebui să fie predate unui străin sau oricărui prieten.

Mai mult, există mai multe metode diferite disponibile pentru ștergerea în siguranță a suporturilor bazate pe bliț dintr-o unitate flash USB. Cu toate acestea, fiecare ciclu de citire și scriere va avea ca rezultat îmbătrânirea discului. Prin urmare, este mai bine să ștergeți și să folosiți unități mai vechi, deoarece acestea nu pot dura pur și simplu destul de mult în mâinile noului proprietar.

  1. Programele Malware specifice USB

Mai sus am avut în vedere riscurile de a insera un dispozitiv USB găsit nefiresc în computer. Mai mult, trebuie să știți și despre malware-ul care poate fi rulat ușor. Unele programe malware, troieni și viermi pot fi găsite și care funcționează automat. Acest malware va atinge un nivel bun de succes dacă computerul nu este încărcat cu software de securitate. Securitatea-riscurile-cu-USB-dispozitiv

Un exemplu de astfel de malware este BadUSB. Acest malware practic nedetectabil poate duce la deturnarea calculatoarelor vizate. BadUSB vizează o persoană prin intermediul unui dispozitiv USB infectat și apoi preia controlul computerului personal sau oriunde este introdus USB-ul infectat.

  1. Cunoaște-ți dispozitivul USB

Dispozitivul dvs. USB necesită un loc sigur și sigur de ochii indurerați ai hackerilor și amatorilor. Dar este important să îl recunoști într-o instanță chiar dacă este prezent într-o masă uriașă de diferite dispozitive USB. Astfel, recunoașterea dispozitivului USB este extrem de vitală.

Securitatea și confidențialitatea sunt preocupări majore care se învârt în ceas în jurul unui dispozitiv USB. Prin urmare, este destul de important să nu predați accidental dispozitivul USB personal în locul celui destinat să fie predat. Dacă accidental predați dispozitivul USB personal, atunci șansele sunt ca acestea să conțină date sensibile, care pot duce la jenă sau care vă pot costa averea. Prin urmare, ar trebui să vă păstrați unitățile personale separate de cele pe care le utilizați la locul de muncă. În plus, trebuie să verificați conținutul înainte de a preda orice dispozitiv USB. Securitatea-riscurile-cu-USB-dispozitiv

Dacă USB-ul dvs. este la fel ca unul obișnuit, atunci șansele sunt mari pe care este posibil să nu le puteți distinge. Cu toate acestea, oferind un design deosebit de strălucitor sau spectaculos precum Lego sau lemn etc, puteți recunoaște cu ușurință dispozitivul USB. Puteți aplica, de asemenea, unele etichete lipicioase pe dispozitivul dvs., dar totuși trebuie să luați în considerare plasarea dispozitivului USB într-un loc sigur.

Concluzie

Dispozitivele USB sunt transmise în jurul valorii de cărți de vizită din siliciu, în mare parte de către utilizatorii de computere. Întrucât suntem familiarizați cu USB-urile care poartă infecții cu malware, astfel depindem de reformate ocazionale, precum și de scanări antivirus. În acest fel ne putem împiedica în siguranță unitățile USB de a provoca următoarea epidemie digitală. Cu toate acestea, riscurile de securitate asociate dispozitivelor USB curg mai mult decât imaginația noastră. Prin urmare, adoptând bunele practici menționate mai sus, cu siguranță, vă puteți proteja de riscurile de securitate pe care dispozitivul USB le prezintă.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me