Cum vă poate urmări Google și cum puteți preveni urmărirea Google?

[ware_item id=33][/ware_item]

Nu este un fapt ascuns faptul că Google știe multe despre informațiile și datele utilizatorului. Google este o unitate digitală inevitabilă care s-a aruncat în aproape fiecare parte din viața unei persoane. Fie doriți să căutați ceva pe internet, fie doriți să vizionați un film sau orice videoclip despre care vorbește cineva, fie doriți să vizitați orice destinație nouă, Googles știe foarte bine despre asta.


Deoarece ne bazăm foarte mult pe Google, este dificil să îl eliminăm din viața noastră. Cu toate acestea, cel puțin putem afla modalități prin care putem limita controlul acestuia din datele și informațiile noastre.

În acest articol, veți găsi diverse tactici prin care Google vă poate urmări toate activitățile și cum puteți împiedica Google să facă acest lucru. Aruncați o privire mai jos!

  1. Locația Google Maps:

Această caracteristică este una dintre cele mai interesante și decente funcții oferite de Google, care este imposibil de evitat. Google stochează foarte inteligent coordonatele locației dvs. de fiecare dată când utilizați funcția de hartă Google pentru a căuta sau pentru a merge oriunde.

Google folosește aceste informații în multe feluri, cum ar fi, pe lângă îmbunătățirea serviciilor, acestea trimit un card de notificare dacă vă aflați la un cinematograf sau la un restaurant.

Pentru a împiedica Google să vă urmărească activitatea, puteți dezactiva opțiunea Istoricul locațiilor. Dezactivarea acestei opțiuni nu vă va afecta experiența. Cu toate acestea, este posibil să pierdeți capacitatea de a vizualiza călătoriile pe care le-ați făcut pe Google Maps. Dezactivarea acestei opțiuni va împiedica Google Maps să vă acceseze locația.

De asemenea, puteți anula permisiunea GPS pentru Google Maps, pentru a vă asigura că nu vă privește fără să vă informați.

De asemenea, puteți dezactiva Web-ul & Opțiunea Activitate aplicație, deoarece permite, de asemenea, Google să partajeze datele locației dvs..

Toate aceste opțiuni de setare sunt prezente într-un singur loc. Pentru a schimba aceste setări, deschide aplicația Google Maps, glisați din partea stângă spre desenați sertarul de navigare. De aici atingeți în Setări și lovește conținut personal. Puteți găsi toate aceste opțiuni în sec Setări și istoricul aplicației.

  1. Locație de la telefoanele Android:

Dacă sunteți un utilizator Android, Google înregistrează și urmărește continuu fiecare mișcare. În acest scop, nici măcar nu au nevoie de caracteristicile de hărți.

Dacă doriți să opriți Google să facă acest lucru, atunci trebuie să dezactivați atât opțiunea Activitate Web, cât și aplicația și Istoricul locațiilor.

Dacă nu aveți aplicația Maps instalată pe smartphone și doriți să accesați setările de confidențialitate, nu vă faceți griji. Tot ce ai nevoie este să accesați tabloul de bord al Activității mele. Din meniul din stânga căutați controale de activitate pentru a avea acces la aceste setări.

Dacă doriți să ștergeți anumite informații despre locație, faceți-o de pe pagina de start a tabloului de bord.

  1. Utilizarea datelor de la telefoanele Android:

Informațiile personale și private ale utilizatorului Android prezintă un risc ridicat, deoarece Google păstrează multe informații ale utilizatorului. Include câteva informații personale precum contacte, utilizarea aplicației și programări din calendar.

Google știe totul despre utilizarea aplicației tale, de cât timp ai folosit-o și, de asemenea, actualizările pentru sistemul tău.

Dacă doriți să preveniți acest lucru, utilizați setarea Informații despre dispozitiv prezentă în pagina Controluri de activități. Dacă veți șterge o anumită intrare, vă rugăm să vă întoarceți la pagina principală a tabloului de bord Activitatea mea.

  1. Căutare solicitări de la Google:

Când căutați ceva pe Google, influențează considerabil algoritmii care urmăresc să vă găsească și dvs. și preferințele. Cu toate acestea, puteți controla solicitările dvs. de căutare de pe site-ul Activității mele.

Fie puteți întrerupe funcția care înregistrează istoricul căutării, fie puteți elimina orice specific din baza de date. Dar pentru toate solicitările anterioare, trebuie să dezactivați Activitatea web și aplicația, în timp ce ulterior se poate face de pe pagina principală.

  1. Vizualizați și Istoricul căutărilor de pe YouTube:

De asemenea, Google știe ce lucruri urmăriți pe internet folosind vizualizarea și istoricul căutării unui cont YouTube. Este enervant atunci când cineva vă întrerupe confidențialitatea. Cu toate acestea, puteți pune capăt.

Opțiunile pentru modificarea setărilor sunt prezente în partea de jos a Pagina Controluri de activitate. Du-te la Ștergeți fila Activitate pentru a șterge istoricul vizionărilor. În mod similar, puteți scăpa, de asemenea, de istoricul căutării, eliminând doar istoricul de căutare.

  1. Date și istoric de navigare prin Google Chrome:

În afară de Google, browserul său produs acasă, adică, Google Chrome joacă un rol esențial în urmărirea utilizatorilor. Google Chrome informează utilizatorii despre istoricul navigării pe internet și nu doar despre orice serviciu anume.

Pe lângă istoricul înregistrării, Chrome împărtășește datele dvs., trimite informații despre sistem, conținut de pagină și multe altele.

Pentru a preveni istoricul Chrome și activitatea dvs. pe diferite site-uri web, accesați secțiunea Pagina de control a activității. Sub Activitate web și aplicație opțiune, dezactivați Includeți Istoricul Chrome opțiune.

Mai mult, ar trebui să debifați Ajutor pentru îmbunătățirea navigării sigure și să trimiteți automat statistici de utilizare prezente în setările Chrome. Pentru a elimina o intrare specifică din jurnalele dvs. Chrome, trebuie să accesați tabloul de bord Activitatea mea.

  1. Înregistrări vocale de la Google Assistant:

Este important să rețineți că toate conversațiile și întrebările dvs. cu Google Assistant sunt păstrate pentru totdeauna. Google face acest lucru pentru a vă asigura că asistentul virtual ascultă când este chemat și poate îmbunătăți algoritmii de recunoaștere a vorbirii. Dar dacă nu sunteți confortabil cu această caracteristică, îl puteți dezactiva.

Dacă doriți să ștergeți anumite înregistrări și comenzi, trebuie să căutați în pagina Activitate mea.

Cu toate acestea, dezactivarea setării activității vocale ar putea compromite câteva funcții Google Assistant. Acesta include mai multe profiluri pe Google Home. Activitatea vocală și audio este disponibilă în fila Controluri de activitate.

  1. Videoclipuri și fotografii din Google Photos:

Toate imaginile dvs. sincronizate de pe Google Foto sunt sortate pentru recunoașterea obiectelor și a feței. Cu toate acestea, atunci când părăsiți această platformă, nu puteți face nimic în acest sens.

Majoritatea caracteristicilor accentuate ale Google Photo au nevoie de algoritmi care să-ți decupeze fotografiile pentru a atinge obiective precum gruparea acestora pe fețe, obiecte și multe altele.

 

Acum cred că este destul de clar modul în care Google vă urmărește și păstrează înregistrările activităților noastre. Categoric! Nu putem opri utilizarea Google cu siguranță, dar cel puțin putem adopta unele măsuri preventive pentru a ne asigura confidențialitatea și securitatea online. Prevenirea urmăririi discutate mai sus este mai ușoară și consumă mai puțin timp, precum și doar afectează activitatea Google.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me