Dezactivează WebRTC pe Firefox, Chrome și Opera – 2018 actualizat

[ware_item id=33][/ware_item]

WebRTC este o caracteristică care a devenit populară în 2008 și în curând browserele proeminente au adoptat-o ​​ca o caracteristică implicită pentru utilizatorii lor. Cu toate acestea, există anumite îngrijorări cu privire la confidențialitatea care ar putea fi compromisă din această cauză și, prin urmare, utilizatorii caută modalități de a dezactiva WebRTC.


În acest articol, veți obține câteva modalități ușoare de a dezactiva WebRTc cu mai multe informații despre tehnologie.

Cum se testează dacă Webrtc-ul dvs. Activează sau Dezactivează?

Există multe modalități de a testa dacă Webrtc-ul dvs. activează sau dezactivează în browserul dvs., dar recomandat foarte mult să utilizați Instrumentul de testare a scurgerilor WebRTC pentru a verifica și dezactiva WebRTC rapid în browserul dvs..

Ce este WebRTC?

Cu cea mai simplă explicație, WebRTC oferă comunicare în timp real în browser; prin urmare, este denumită „Comunicare Web în timp real (WebRTC)”. Practic, permite utilizatorului să efectueze apeluri vocale, chaturi video și partajare de fișiere P2P fără nicio extensie suplimentară sau plugin suplimentar.

WebRTC utilizează diverse API-uri fără plugin care ar putea fi utilizate atât pe desktop cât și în browserele mobile. Această tehnologie modernă de browser web a fost folosită acum de majoritatea browserelor populare. Cu toate acestea, o astfel de performanță îmbunătățită a fost posibilă numai cu plugin-uri externe atunci când WebRTC nu a fost acolo.

Funcționarea WebRTC

WebRTC ar putea fi descris ca un motor media care are Javascript deasupra acestuia, astfel încât fiecare persoană să fie conștientă de utilizarea sa.

Să presupunem că îndreptați browserul către o adresă URL și apoi faceți ca orice altă persoană să îndrepte browserul către acea adresă URL. În mod magic, amândoi puteți să vă vedeți unul pe altul în timp ce sunteți pe browsere diferite și acest lucru este doar din cauza WebRTC.

Aici vă vom spune funcționarea browserelor web în cel mai simplu mod posibil.

Gândirea la o aplicație web ar genera două elemente, client și server. Clientul care este un browser se va conecta la server și solicită solicitări HTTP. Pe de altă parte, serverul este obligat să ofere răspunsuri. Am folosit o tehnologie similară care este WebSockets. Acolo funcționează este ca un birou poștal în care browserul transferă un mesaj către server și de acolo este transferat către persoana desemnată.

Acum, dacă un browser are o funcție WebRTC în ea, mesajele ar putea fi livrate direct de la un browser la celălalt fără un server între ele. Totuși, o astfel de legătură este dezvoltată după un scurt proces de semnalizare prin care browserele se localizează reciproc. Acesta este motivul pentru care devine popular ca o tehnologie eficientă peer-to-peer.

Cum ar putea WebRTC să fie vulnerabil?

Deși aceasta este o inovație pentru eficiența browserului, ar putea fi, de asemenea, o amenințare la confidențialitatea utilizatorului, chiar dacă se află în spatele unui element sigur, cum ar fi VPN. Cu toate acestea, multe browsere îl au ca implicit pentru care trebuie să dezactivați WebRTC.

Experții și cercetătorii în domeniul securității au descoperit defectele critice din WebRTC care permit proprietarului unui site web să vizualizeze adresa IP reală a utilizatorului. Această lipsă de confidențialitate a fost capabilă să insere vulnerabilitatea în sistemul de operare Windows; în caz contrar, utilizatorii Linux și Mac OS X sunt feriți de această amenințare la confidențialitate și nu este necesar ca aceștia să dezactiveze WebRTC din browserul Firefox și Chrome.

Ceea ce face ca WebRTC să fie vulnerabil?

WebRTC funcționează într-o manieră care permite solicitarea către STUN (Session Traversal Utilities pentru NAT) servere care furnizează adresa publică IP sau IP „ascunsă” în cazul VPN, precum și trimite adresa IP locală a sistemului, un utilizator folosește.

Rezultatele unei solicitări pot fi obținute folosind JavaScript, dar fiind în afara procedurii normale de solicitare XML / HTTP, acestea sunt invizibile în consola pentru dezvoltatori. Prin urmare, singura modalitate de a funcționa este suportul WebRTC în browsere sau JavaScript.

Pentru a păstra o astfel de vulnerabilitate departe, cel mai bun mod este de a dezactiva WebRTC în browserele dvs. Firefox și Chrome.

Dezactivați soluțiile WebRTC

  • După cum am menționat anterior, o soluție inteligentă este să dezactivează WebRTC pentru care trebuie să urmați niște pași care sunt explicați mai jos.
  • În afară de aceasta, puteți utiliza, de asemenea, suplimente și extensii ale browserului dacă nu puteți dezactiva WebRTC din anumite motive.
  • Utilizați un autentic VPN care este suficient de sigur pentru a vă proteja împotriva scurgerilor WebRTC.

Cum dezactivați WebRTC în Firefox și Chrome

WebRTC este considerat a fi un defect într-un browser în loc de VPN sau sistemele de rețea. Prin urmare, unele modificări la setarea browserului v-ar putea ajuta să dezactivați WebRTC și puteți naviga apoi fără probleme și preocupări de a fi expus.

Dezactivați WebRTC în Firefox

disable-WebRTC-firefox-originale

  • În primul rând, accesați bara URL de la pagina principală și tastați „About: config“ și apăsați enter. disable-WebRTC-firefox
  • Apoi vi se va prezenta un mesaj de avertizare și acolo trebuie să apăsați „Accept riscul”Opțiune afișată în partea de jos. disable-WebRTC-firefox-2
  • Chiar sub caseta URL, există spațiu de căutare. Tip "peerconnection.enabled„Acolo și faceți dublu clic pe numele preferinței pentru a comuta valoarea pe„falsDezactivează WebRTC pe Firefox, Chrome și Opera - 2018 actualizat

În cele din urmă, sunteți la un browser Firefox care nu este activat funcția WebRTC.

Dezactivează WebRTC în Chrome

Spațiul de lucru

Nu puteți dezactiva WebRTC în browserul Chrome de pe desktop modificând setările de confidențialitate. Prin urmare, rămâneți doar cu opțiunea de a descărca o extensie Chrome. Dacă sunteți un utilizator de Google Chrome sau un browser bazat pe Chromium decât WebRTC Leak Prevent ar putea fi o alegere inteligentă.

disable-WebRTC-crom

Mobil

Pe dispozitivul Android, tastați adresa URL crom: // flags / # disable-WebRTC pe aplicația Chrome. Există o opțiune de „Antetul originii WebRTC STUN”Din lista apărută și apoi dezactivați-o. Ca măsură suplimentară de siguranță, puteți dezactiva de asemenea Codare / decodare video hardware WebRTC opțiune.

Cum să verificați scurgerea dvs. WebRTC

Cel mai probabil, un utilizator ar rămâne îngrijorat și confuz cu privire la scurgerea WebRTC, chiar dacă a dezactivat WebRTC în browserul său.

O modalitate simplă de a verifica scurgerea WebRTC este să vizitați site-ul http://ipleak.net. Fie că ați activat un VPN, fie ați dezactivat WebRTC din setările browserului, trebuie să vedeți rezultatele așa cum se arată mai jos;

Dezactivează WebRTC pe Firefox, Chrome și Opera - 2018 actualizat

Cu toate acestea, dacă browserul dvs. este afectat decât vi se va afișa rezultatele afișând adresa dvs. IP reală.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me