Diferența dintre Firewall, Anti-Virus și, VPN-Explicified!

[ware_item id=33][/ware_item]

Mai des decât
nu, majoritatea oamenilor tind să renunțe la securitatea dispozitivelor lor din motive
pură confuzie.


Cu termeni precum „Firewall”, „VPN” și „Anti-virus” aruncați în fiecare conversație despre securitate cibernetică. Persoana obișnuită este obligată să se confunde cu privire la ce fel de măsuri preventive ar trebui să ia împotriva arsenalului de malware și infracțiuni informatice care le pot viza.

Ei bine, acei oameni sunt astăzi pentru o perioadă bună. Se datorează faptului că menționate mai jos este tot ceea ce trebuie să știți despre software Firewall, VPN și Antivirus. Mai mult, veți putea, de asemenea, să le diferențiați.

Ce este
un firewall?

În esență, un firewall este o necesitate pentru orice computer. Este un sistem de operare și integrează următoarele caracteristici:

 • Un firewall este orice software sau hardware care protejează operarea împotriva intruziunilor și amenințărilor externe.
 • Un firewall funcționează prin supravegherea traficului de intrare și de ieșire printr-o rețea.
 • Securizează sistemul de operare prin blocarea programelor dăunătoare și împiedicarea accesului la site-uri web nesecurizate.
 • Firewall-urile permit ca anumite pachete de date să treacă prin verificarea acestora după un set de reguli.
 • Firewall-urile funcționează pe un set predeterminat de reguli, astfel încât nu pot identifica ceea ce este dăunător și ceea ce nu este, de la sine.

Ce este
un software Anti-Virus?

Programul antivirus poate fi considerat a fi prima linie de apărare atunci când vine vorba de securitatea computerului. Software-ul antivirus tipic are următoarele caracteristici:

 • Un antivirus funcționează în primul rând prin identificarea și eliminarea amenințărilor dăunătoare și dăunătoare.
 • Antivirus vizează o gamă mult mai largă de amenințări la adresa siguranței unui dispozitiv. Include troieni, viruși, malware și spyware, pentru a numi câteva.
 • Antivirusul funcționează pentru a viza amenințările prin utilizarea semnăturii / codului și a analizei comportamentului, ceea ce permite software-ului antivirus să identifice malware și amenințări.
 • Funcțiile software antivirus sunt furnizate de obicei printr-o sursă terță parte.
 • Pentru a vă asigura că programul antivirus instalat funcționează fără probleme, utilizatorii trebuie să-l actualizeze frecvent. Dacă nu faceți acest lucru, puteți deschide vulnerabilități care nu erau prezente înainte.

Ce este
un VPN?

O rețea privată virtuală (VPN) ajută la protejarea identității utilizatorului atunci când este online, și constă în următoarele caracteristici:

 • Un VPN funcționează prin criptarea întregului trafic de rețea al utilizatorilor săi. El face acest lucru pentru a preveni vizualizarea informațiilor sensibile de către surse terțe.
 • În timp ce utilizează o VPN, utilizatorii pot evita anumite restricții geografice și site-uri de acces restricționate în țara lor.
 • VPN oferă un nivel de anonimat utilizatorului. VPN ascunde adresa IP a utilizatorilor, care conține, de obicei, informații despre identitatea utilizatorului, precum și locația acestora.
 • VPN este de asemenea capabil să lucreze la Wi-Fi public, care conține un număr semnificativ mai important de amenințări decât un Wi-Fi personal sau acasă.

Ce
sunt diferențele dintre un Firewall, Anti-Virus și VPN?

Dacă ați făcut
în prezent, în articol, ați dezvoltat o bună înțelegere a modului în care
cele mai frecvente trei apărări împotriva crimelor cibernetice și a programelor malware funcționează.

Cu toate acestea, ca.
menționat la început, s-ar putea să fiți confuz în ceea ce privește software-ul
instalați-vă pe dispozitiv.

Pentru a elimina orice îndoială, menționate mai jos sunt diferențele dintre cele trei măsuri preventive. Sperăm că informațiile furnizate mai jos vă vor ajuta să înțelegeți problema.

Diferența dintre VPN și Firewall:

 • O VPN și un firewall nu permit utilizatorilor săi să impună sau să configureze setările malware în modul în care face un Firewall.
 • Mai mult, Firewall-ul funcționează pentru a bloca anumite tipuri de trafic de rețea (așa cum a solicitat utilizatorul), în timp ce VPN funcționează într-un mod mai general și oferă un „tunel” sigur pentru întreaga comunicare a rețelei.

Diferența dintre VPN și Antivirus:

 • VPN-urile permit utilizatorilor săi să renunțe la limitările instituite de guverne sau ISP. Permite utilizatorilor să acceseze conținut restricționat, în timp ce firewall-urile și software-ul antivirus nu.
 • Antivirusurile sunt concepute pentru a detecta și a preveni corupția software-ului dăunător. Pe de altă parte, VPN-urile criptează toată comunicarea în rețea și oferă anonimatul într-un anumit grad.

Diferența dintre firewall și
Antivirus:

 • Un firewall poate bloca doar programe specifice pe care le consideră dăunătoare în funcție de condițiile prestabilite configurate de utilizatori. Cu toate acestea, software-ul antivirus efectuează o scanare completă pe tot dispozitivul și surprinde lucruri pe care un firewall tipic ar fi putut să le lipsească.
 • O altă diferență mai puțin vizibilă între un antivirus și firewall este faptul că un firewall este implementat în hardware și software. Întrucât un antivirus poate fi implementat doar ca software.

Asa de,
de unde te duci de aici?

Acum, v-ați familiarizat cu diferențele existente între software-ul Firewall, VPN și Antivirus. S-ar putea să începeți să vedeți o claritate între a alege ce software trebuie să instalați pentru a vă asigura dispozitivele.

Ei bine, răspunsul
la această întrebare este destul de simplu.

Toate din
software-ul menționat mai sus, inclusiv un firewall, antivirus și VPN, funcționează cel mai bine
când se completează reciproc.

Deci, pentru a îmbunătăți securitatea sistemului de operare, asigurați-vă că aveți un software de firewall robust. De asemenea, software antivirus de cea mai înaltă calitate pentru a vă proteja computerul de malware și alte amenințări, cum ar fi hack-urile, etc..

Pentru a vă menține
anonimitatea în timp ce navigați pe web sau vă asigurați confidențialitatea, puteți
utilizați un VPN.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me