Diferența dintre hacker și crackers

[ware_item id=33][/ware_item]

Există atât de multe lucruri în lumea online în zilele noastre, în care suntem aruncați cu știri și informații atât de complexe încât uneori nici nu înțelegem. Sigur, internetul aduce atât de multe avantaje care ne-au făcut viața eficientă. Cu toate acestea, nu este lipsă de partea umbră și de oamenii umbroși. 


Astfel, cu această informație vine o mulțime de informații bine înțelese despre riscurile atacurilor malware și ale hackerilor care călătoresc pe site-uri. Dar ai auzit vreodată de crackers? În calitate de expert în domeniul tehnologiei, vă gândiți probabil că crackers-urile sunt un cuvânt interschimbabil folosit pentru hackeri. Nu este cazul. 

Hackers Vs Crackers

Un hacker este o persoană care posedă interesul, priceperea și înțelegerea funcționării interne și a scheletului unui sistem, calculator sau rețea. Spre deosebire de mitul popular, hackerii nu sunt oameni răi. Hackerii își folosesc abilitățile pentru a găsi puncte slabe într-un sistem sau rețea și pentru a găsi o modalitate de a atenua problema. În mod normal, ei sunt angajați în mod legitim de organizații ca auditori de sisteme și rețele pentru a identifica și recomanda soluții la vulnerabilități. 

Acești profesioniști ai securității dețin cunoștințe în programare, limbă computerizată, coduri și securitate computerizată. Și, în mod normal, își desfășoară activitatea în mod etic, da, piratează etic! Hackerii lucrează la îmbunătățirea sistemelor și la crearea apărărilor în loc să penetreze apărările existente. Din cauza abilităților lor, acestea pot anticipa riscurile la care sistemul sau rețelele dvs. sunt expuse lucrurilor dvs. ca atacatori răuvoitori.

Cracarii din celălalt capăt sunt acei indivizi despre care sunteți avertizați în mod constant. Aceste persoane lucrează pentru a penetra sistemele și rețelele organizației fără autorizație. Aceștia sunt vinovații pe care hackerii lucrează pentru a-ți feri de sisteme și rețele. În mod normal, crackerele sunt rău intenționate, cu intenția de a fura informații sau de a deturna rețelele și sistemele pentru răscumpărare. 

Ei funcționează căutând spațiile din spate pentru sistemele tale pentru a le pătrunde în acest mod. Aceleasi spate sunt cele pe care hackerii lucreaza pentru a le identifica si inchide inainte de a profita. De asemenea, cracarii pot fi cei care bat algoritmi software pentru a ghici codurile de activare ale unor producători de renume precum Movavi. Se poate spune chiar că un cracker este copilul afis final pentru infracțiuni informatice.  

Așa că, spre deosebire de hackeri, principalul obiectiv al unui cracker este să pătrundă, să fure, să răscumpăreze sau să distrugă. În mod normal, acești indivizi sunt motivați de câștig financiar - deci, fie că sunt încredințați de un concurent să fure și să distrugă datele sau caută pur și simplu să fure informații despre cardul de credit, sunt mereu la dispoziție pentru câștig financiar. Și alți crackers, pur și simplu își extind tendințele sociopatice în lumea virtuală și sunt doar motivați de publicitate și de satisfacerea egoului lor. 

Și unii dintre puținii crackers ar putea chiar să intre în sisteme și rețele, crezând că fac acest lucru cu scopuri altruiste. Un bun exemplu, cracarii care se desfac în rețelele marilor corporații urâte de oameni în masă din anumite motive - poate pentru că poluează lacul din apropiere sau sunt implicați în munca copilului în străinătate. Cracanierii intră în aceste sisteme cu scopul exclusiv de a face corporațiile să plătească fie prin răscumpărarea datelor, fie prin simpla distrugere a acestora

Punct de vedere etic

În termeni generali, putem spune că hackerii sunt băieții buni, în timp ce crackers sunt vinovați. În mod normal, hackerilor li se dă mandatul legal să intre în rețele cu scopul principal de a depista lacune. Raportul lor este apoi utilizat pentru a fortifica apărarea sistemului. Acest lucru face ca întregul lor proces să fie etic. Cracarii din celălalt capăt, fac invers. Acestea pătrund în sisteme cu scopul principal de a face rău și există în mod normal o agendă ascunsă, indiferent dacă este câștigul său financiar sau publicitatea.

Diferențe în abilități

De obicei, hackerii au abilități mai largi în comparație cu crackers. Hackerii sunt pricepuți în mai multe procese computerizate, inclusiv coduri, limbi și chiar pot proiecta și construi programele și sistemele lor. Cracarii din celălalt capăt au abilități limitate și compuse. 

Deși pot pătrunde într-un singur sistem, în mod normal, nu dețin abilități pentru a-și construi programele. Cu toate acestea, chiar și cu aceste abilități limitate, ele nu trebuie niciodată ignorate, deoarece și-au investit timpul în căutarea unor modalități de penetrare și deteriorare a sistemelor. 

Linia de jos

Concluzia este că putem spune, hackerii sunt pălăriile gri ale lumii IT. Da, există alb-negru pe această lume. Hackerii pur și simplu trebuie să gândească și să funcționeze ca crackers pentru a evidenția vulnerabilitățile sistemelor sau rețelelor. Ceea ce le face bune și etice este faptul că, în mod normal, au permisiunea de a face. Ați auzit vreodată de acele reclame de la Tesla sau Microsoft, care vă determină să penetrați sisteme de produse sau software recent lansate. Acest lucru este valabil și ca permisiunea pentru hackeri. 

Și cel mai adesea în aceste situații, când hackerul descoperă vulnerabilitățile, este în dreptul lor de a solicita o taxă pentru lucrare. Și, în mod normal, sunt compensați pentru timpul și munca lor. Cracarii din celălalt capăt sunt pur și simplu criminali. Vor exploata vulnerabilitățile acestor produse sau software recent lansate în scop distructiv și câștig personal. 

Cunoaște diferențele

Astfel, cu temerile crescânde răspândite de mass-media, nu există nici un moment mai bun pentru a vă echipa întotdeauna cu mai multe cunoștințe despre ceea ce se întâmplă. Acest lucru vă ajută să luați decizii în cunoștință, mai degrabă decât să vă temeți prea mult de masă, datorită freneziilor media care aruncă totul proporțional. 

Acest lucru nu înseamnă că nu ar trebui să urmați și să ascultați informații și știri vitale, dar este important să fiți informați și despre informațiile actuale. În consecință, hackerii și crackers nu sunt aceiași. Atât cât avem nevoie de programe și software anti-malware pentru a ne proteja împotriva atacatorilor de malware și a persoanelor care depășesc de pe internet, avem nevoie și de hackeri pentru a construi aceste programe..  

Gândiți-vă în direcția, fără hackeri, nu am ști să fortificăm apărarea, să proiectăm software de protecție și chiar mai bine sistemele și rețelele noastre. Și da, crackers sunt instigatorii, vinovații de atacuri malware. Ransomware-ul, e-mail-urile de tip phishing, adware-urile și toate aceste programe enervante și letale.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me