Dingen die u moet doen om te controleren of uw webcam is gehackt of niet!

[ware_item id=33][/ware_item]

Ongetwijfeld is de webcam een ​​van de essentiële computeraccessoires die op sommige manieren erg handig is. Het bracht echter enkele ernstige bedreigingen voor de privacy met zich mee. Als een tweede of derde partij toegang tot en controle over uw webcam krijgt, kunnen ze er gebruik van maken met ernstige nawerkingen.


Webcamhacks komen alleen voor als u geen beveiligde of beveiligde webcam hebt. De webcam-hacker zal u waarschijnlijk chanteren en kan ook uw privacy in gevaar brengen. Niet altijd, maar soms heeft webhacks-nieuws ook de aandacht van media gekregen. Maar wat hun uitvoering betreft, is er niet veel gevonden.

De hackers beschikken over een briljante geest. Als ze op één manier falen, gebruiken ze een andere methode om malware in uw apparaat te injecteren. Door dit te doen, krijgen ze toegang tot uw computer. Met andere woorden, het betekent ook dat zodra ze toegang krijgen tot uw webcam, ze ook toegang krijgen tot uw gegevens.

Als u ervoor wilt zorgen dat iemand uw webcam niet hackt. We presenteren u zeven professionele tips die u moet volgen om uw webbeveiliging te controleren en uw privacy te waarborgen:

 1. Bekijk het webcam-indicatielampje:

De webcam heeft drie indicatielampjes, d.w.z. blauw, groen en rood bij de lens. Al deze lampjes geven aan of de webcam een ​​video opneemt of niet. Deze lichten moeten worden uitgeschakeld als u de webcam niet gebruikt.

Als u op enig moment een knipperend licht ziet, betekent dit dat een andere partij toegang heeft tot uw webcam. Laten we zeggen, als de lichten geleidelijk gloeien; het betekent dat de webcam een ​​video opneemt. In beide situaties is het duidelijk dat iemand anders uw webcam gebruikt in plaats van u.

Soms stopt het licht met werken en de gebruikers letten er meestal niet op om het te repareren. Een webcam zonder waarschuwingslampjes verhoogt echter het risico van spionage en controle over uw webcam zonder uw kennis.

 1. Zoek naar onbekende toepassingen:

In sommige gevallen is het mogelijk dat op de webcam een ​​toepassing wordt uitgevoerd waarvan u helemaal niets weet. Het gebeurt meestal wanneer u onbedoeld malware of virussen downloadt en het uw webcam aanvalt. Om de aanwezigheid van een virus of malware te bevestigen, moet u uw webcam uitvoeren.

Let altijd op berichten zoals is je webcam al in gebruik? Er is een app die je webcam beheert. Lees meer over deze app en kijk of het dezelfde is die u installeert of dat het malware is die uw programma's traceert die uw webcam gebruikt.

 1. Bekijk uw opslagbestanden:

Als iemand anders dan jij je webcam gebruikt om beeldmateriaal op te nemen, is een cruciaal signaal de aanwezigheid van audio- of video-opslagbestanden die je niet hebt gemaakt. Het enige dat u nodig hebt, is de opnamemap voor de webcam te openen en elk bestand strikt te bekijken. Als je gegevens hebt gevonden waarvan je niet meer weet dat je ze hebt gemaakt, dan zijn deze mogelijk vastgelegd door een hacker die toegang heeft tot je webcam.

Het is mogelijk dat hacker de locatie van bestanden wijzigt en deze naar een nieuwe map verplaatst. Controleer daarom ook de webcaminstellingen om te controleren of alle opgeslagen bestanden aanwezig zijn in de map die u hebt gekozen.

 1. Ga met de Malware Scan-test:

Om te controleren of je webcam gehackt is of niet, moet je een malwarescan-test uitvoeren. Volg hiervoor de onderstaande stappen en voer de scan uit;

 • Open de Systeem configuraties paneel, ga naar Bagageruimte optie.
 • Van de opstartoptie selecteer Veilige modus. Uw systeem start na het opnieuw opstarten op in de veilige modus.
 • Wanneer uw systeem zich in de veilige modus bevindt, wis alle tijdelijke bestanden om wat schijfruimte te hebben en het scanproces te versnellen.
 • Voer het bestaande antivirusprogramma uit en kijk of het de aanwezigheid van een virus detecteert.
 1. Opmerking Camera abnormaal gedrag:

De webcamera's worden elke dag meer ontwikkeld en geavanceerd. Het betekent ook dat ze nu ook in staat zijn om meer functies en functies te verwerken. Voor een betere video-opname kunt u bijvoorbeeld de richting van de camera wijzigen. Terwijl de ingebouwde microfoon en luidspreker zich ook als de telefoon gedragen.

Bovendien kan de webcam hun lenzen ook aanpassen voor een betere en verbeterde resolutie. Maar als je merkt dat de webcam een ​​van deze dingen spontaan doet, is het een teken dat je camera onder controle staat van een onbekende persoon.

 1. Controleer de beveiligingsinstellingen van de webcam:

Het is ook essentieel en noodzakelijk om de beveiligingsinstelling van de webcam te controleren om ervoor te zorgen dat uw webcamveiligheid geen risico loopt. Controleer of de beveiligingsinstelling van uw webcam is gewijzigd of niet.

Als je dat merkt

 • Uw wachtwoord wordt gewijzigd naar de standaardinstelling.
 • U kunt de instellingen niet wijzigen.
 • De beheerder wordt gewijzigd.
 • De firewallbescherming voor uw camera is uitgeschakeld.

Dan kan het een indicatie zijn dat uw webcam door iemand anders wordt bediend.

 1. Onderzoek de gegevensstroom:

De gegevensstroom van uw netwerk kan onthullen hoeveel u uw internetgegevens gebruikt tijdens een online sessie. Uw gegevens worden door anderen zonder uw toestemming gebruikt wanneer er onmiddellijke pieken in uw netwerk zijn.

Raadpleeg het hulpprogramma voor taakbeheer om te kijken of iemand anders uw camera gebruikt. In Windows 10 kunt u eenvoudig het tabblad App-geschiedenis in Taakbeheer gebruiken om te bekijken welke apps toegang hebben tot uw netwerk. Controleer of uw camera of een onbekende toepassing twijfelachtige gegevens verzendt. Als u dergelijke gegevens of programma's hebt gevonden, gebruikt u een hulpprogramma voor het verwijderen van malware om deze te verwijderen.

Laatste gedachten:

Hoewel je met een webcam je huis goed in de gaten kunt houden, is het ook essentieel om je webcam in de gaten te houden.

Het is alarmerend als iemand je in de gaten houdt zonder dat je het weet. Volledige controle over uw veiligheid en privacy is zeer noodzakelijk. Als er iets is dat u niet goed vindt, volgt u de bovenstaande stappen en controleert u of uw webcam is gehackt of niet.