E-mail titkosítás: Hogyan lehet titkosítani az e-maileket?

[ware_item id=33][/ware_item]

A növekvő adatvédelmi fenyegetésekkel az interneten keresztül, mint például az NSA figyelése. A számítógépes bűnözőkkel kapcsolatos összes tevékenységével és fenyegetésével foglalkoznia kell a magánélet védelmével és a biztonság védelmével kapcsolatos lépésekkel.


Manapság érzékeny információinkat megosztjuk e-mailen keresztül, például a bankszámlainformációinkat. A Paypal számlához kapcsolódik az e-mail, a privát beszélgetések a barátokkal és a családdal. És még akkor sem, ha elküldi e-mailben a bizalmas és érzékeny információit, például a társadalombiztosítási számokat, banki információkat, üzleti titkokat és így tovább, akkor is meg kell védenie az e-mail adatait.

Tehát ha valaha is fél, ha elképzel, hogy ezeket az információkat rossz kezekbe juttatja, akkor titkosított e-mail szolgáltatásra vagy programra van szüksége, és ezt megteheti itt.

Miért kellene titkosítania az e-mailjét?

A biztonsági és adatvédelmi fenyegetések növekedésével. Akár az NSA, akár más olyan állami biztonsági ügynökségek, amelyek elolvasják a privát e-mail beszélgetéseket, figyelemmel kísérik az internetes tevékenységeket stb.

A legjobb dolog az, ha megóvja magánéletét és titkosítva van. A titkosítás egy bölcs ötlet egy olyan világban, ahol még a kormány és a megfigyelő ügynökségek is lelkesen és lelkesen tartják fenn az egyéni adatvédelem fogalmát..

Ez biztosan megőrizheti a fontos adatait egy olyan jelszóval vagy titkosítási kulccsal, amely biztonságban van benned, vagy az emberekben, akikben megbízsz, és távol tartja magát a snoopers vagy a számítógépes bűnözők kíváncsi szemétől..

Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan titkosíthatja az e-mail beszélgetését olyan asztali klienssel, mint a Thunderbird és a Postbox, és hogyan titkosíthatja az összes használt e-mail szolgáltatót (Gmail, Outlook, Yahoo, Google Apps stb.)

Mit kell titkosítani?

Ahhoz, hogy e-mailje biztonságban és magántulajdonban maradjon, és távol tartson minden más snooper hozzáférésétől, három módon kell titkosítania; az e-mail szolgáltatótól kapott kapcsolat, az aktuális tényleges e-mail üzenetek; és a tárolt, gyorsítótárazott vagy archivált e-maileket.

Ha nem titkosítja az e-mail szolgáltatója kapcsolatát, és folyamatosan ellenőrzi és küldi az üzeneteket a hálózat többi felhasználójának, ellophatja az e-mail bejelentkezési adatait.

És minden olyan üzenet, amelyet küldesz vagy fogad, különösen akkor, ha gyakran használ nyilvános Wi-Fi-t, miközben ül egy bevásárlóközpontban vagy egy étteremben, nagy a veszélye annak, hogy a hackerek, a spamerek vagy más snoopers megtámadhatja és ellophatja az Ön érzékeny adatait, így a titkosítás megmenti az ilyen jellegű információkat. súlyos biztonsági fenyegetések.

Az e-mail üzeneteit nagy veszély fenyegeti, miközben az interneten utaznak, és amelyeket bármelyik számítógépes bűncselekmény, például a hackerek vagy a spamerek elfoghatnak, és az érzékeny adatai rossz kezekben lehetnek, így az e-mail beszélgetések titkosítása a fogadóknak történő elküldés előtt még akkor is olvashatatlanná teszik őket. elfogott vagy ellopták.

A készülék memóriájában tárolt mentett üzeneteket vagy gyorsítótárazott e-maileket szintén titkosítani kell, hogy mások a számítógépet vagy a mobilját használják, és ne férjenek hozzá az érzékeny információkhoz, amelyek komoly veszélyt jelenthetnek Önnek..

Hogyan titkosíthatja az e-mailjét?

Amikor e-maileket küld, sok hálózatból utaznak a tényleges címzett előtt.

Ezek a hálózatok néha védettek és nyitottak lehetnek, vagy rossz kezekben lehetnek, és a kapott vagy elküldött adatokat az NSA és más kormányzati felügyeleti és biztonsági ügynökségek elolvashatják a teljes és átfogó e-mail titkosítás biztosítása érdekében. saját magaddal, vagy használhat harmadik féltől származó szoftvert. Először megtudjuk, hogyan titkosíthatja az e-mail üzeneteit egyedül. Ehhez meg kell tanulnia a titkosítás három rétegét, amelyet átfogó e-mail titkosítási eljárás végrehajtásához kell alkalmaznia, és hogy van;

  1. E-mail kapcsolatok titkosítása
  2. E-mail üzenetek titkosítása
  3. A tárolt e-mailek titkosítása

Most kezdjük el megtanulni, hogyan kell mindent megtenni, és biztonságos az összes e-mail beszélgetés.

E-mail kapcsolatok titkosítása?

Amikor olyan érzékeny információs oldalakra érkezik, mint a bankszámlája vagy az online fizetési oldal, akkor a Secure Socket Layer (SSL) és a Transport Layer Security (TLS) titkosítást használja, ugyanúgy, ha titkosított e-mailekre van szükség, és megvédi az e-mail szolgáltató és a számítógép közötti kapcsolatot, vagy egy másik eszköznél, ellenőriznie kell, hogy az SSL / TLS titkosítás aktív-e. Ha igen, a webhely címe (URL) HTTP helyett HTTP-vel kezdődik; böngészőjétől függően a biztonságos és titkosított kapcsolat néhány egyéb jelzése a címsor melletti értesítés vagy egy kis sárga lakat ikon az állapotsoron a böngészőablak alatt. Ha nem látja ezt, megteheti az alábbi lépések végrehajtásával;

  • Írjon be egy „s” ábécé karaktert a „HTTP” végére, és koppintson az Enter gombra
  • Ha az e-mail szolgáltatója támogatja az SSL / TLS-t, akkor ez az utasítás általában átirányítja a titkosított kiszolgálóra.
  • Ezután keresse meg a fiók beállítások megtudhatja, hogy alapértelmezés szerint aktiválhatja-e a titkosítást a jövőbeli bejelentkezéshez.
  • Ha nem tudja kényszeríteni a titkosítást, akkor kérdezze meg a szolgáltatót, mert esetleg nem támogatják az SSL / TLS-t.

E-mail üzenetek titkosítása?

Ha azt akarja, hogy az elküldött vagy fogadott e-mail üzenetek védettek vagy titkosítottak legyenek, akkor bizonyos idő előtt meg kell tennie néhány feladatot, és nemcsak Önnek, hanem a címzettnek is, akinek üzeneteket küld, szintén végre kell hajtania néhány lépést idő előtt. Ehhez használhatja az e-mail szolgáltatásba beépített titkosítási szolgáltatásokat, vagy letölthet egy titkosítási programot vagy kliens-kiegészítőket (például az OpenPGP-t használó) a titkosított e-mailekhez. Csipeszben használhat webes titkosított e-mail szolgáltatást, például ”JumbleMe” vagy a másik „Sendinc”, de ez arra készteti Önt, hogy bízjon egy harmadik fél cégében.

A titkosított e-mailek titkosítása

Az elküldött vagy fogadott e-mail beszélgetéseket a számítógépre vagy a mobil eszközre menti, amelyben biztosítja az ilyen üzenetek adatvédelmi szintjét. Használhatja az Ön által használt e-mail szolgáltató beépített funkcióját, vagy pedig harmadik fél titkosítását is használhatja. szoftver, amely védelmet nyújt a biztonsági másolatú e-mail üzeneteinek, és biztonságban tartja őket, távol a snoopperektől és hackerektől, stb. Ez azonban nagyon ajánlott és a legjobb megoldás a teljes számítógép vagy laptop titkosításának végrehajtására..

Titkosított e-mail szolgáltatók

Protonmail

A Protonmail egy híres biztonságos és titkosított e-mail alkalmazás, amely ingyenes és könnyen használható. Teljes körű titkosítást biztosít az e-mail üzenetek adatvédelmének fokozása érdekében. A Modern Beérkezett üzenetek dizájnját kínálja a könnyebb használat és a tömeges üzenetek rendkívüli biztonságú rendezése érdekében. A következő tulajdonságokkal rendelkezik: Adatbiztonság és semlegesség, Automatikus e-mail biztonság, Ingyenes biztonságos e-mail, Biztonság gond nélkül, Védje meg magánéletét, és Biztonság termelékenységgel.

Hushmail

A Hushmail az egyik legnépszerűbb titkosított e-mail szolgáltató. A Hushmail-fiók létrehozása után az e-mail üzeneteket titkosított formában tárolja, és a jelszóval dekódolja. A Hushmail-felhasználók között átvitt e-maileket automatikusan titkosítja és dekódolja. Ha több e-mailt küld, akkor használhat egy titkos kérdést az adott személy számára, és neki válaszolnia kell az e-mail visszafejtésére.


VaultletMail

A VaultletMail, a VaultletSuite programok része, egy önálló operációs rendszer telepítőprogramja egy webalkalmazás helyett. Ha mindkét felhasználó VaultletMail-fiókokat használ, az e-mail üzenetek teljes titkosítás alatt állnak az átvitel közben. Ha e-mailt küld egy felhasználónak egy másik titkosított e-mail szolgáltatással, akkor használhatja a VaultletMail speciális kézbesítő rendszerének szolgáltatását.

Enigmail

Az Enigmail egy ingyenes kiterjesztés a Mozilla Thunderbird-hez, például más népszerű e-mail programokhoz elérhető plug-inek. Az Enigmail használatához telepítenie kell az Enigmail kiterjesztést a Thunderbirdre és a GNU Privacy Guard szoftverre az operációs rendszerre egyaránt..


Nem titkosított e-mail szolgáltató

Egyes e-mail szolgáltatók, például a Gmail, a Yahoo, az Outlook stb. Nem rendelkeznek speciális titkosítási modellel, ám e-maileikben támogatnak bizonyos titkosítási funkciókat, amelyeket az alább részletesebben tárgyalunk..

Titkosítás a Gmailben

2014-ben a Google tervezte az e-mail titkosítási funkciót és kijelentette, hogy az összes Gmail-fiókkal elküldött e-mail automatikusan titkosítva van, de csak akkor, ha az e-mailt küldő felhasználó a Gmailt használja, ha más e-mail szolgáltatót, például az Outlookot, a Yahoo-t stb. az üzeneteket titkosítatlanul küldik el. Titkosított e-mail küldéséhez telepítenie kell egy harmadik féltől származó e-mail titkosító klienst, majd kövesse az utasításokat. Telepíthet harmadik féltől származó kiterjesztést a krómhoz hasonlóan mailvelope titkosított e-mail küldésére.

az e-mail titkosítása
Titkosítás a Yahoo mailben

A Yahoo mail néhány éve nem biztosítja az automatikus e-mail titkosítást, és a múltban a felhasználóknak a titkosítási funkciót kellett választaniuk, de 2014-ben a Yahoo engedélyezte az automatikus e-mail titkosítást. ”” Bármikor használja a Yahoo Mail alkalmazást - akár az interneten, akár a mobil weben. , mobil alkalmazások, vagy IMAP, SMTP vagy POP útján - alapértelmezés szerint teljesen 100% -ban titkosítva és 2 048 bites tanúsítvánnyal védett ”- mondta egy blogbejegyzésben Jeff Bonforte, a Yahoo kommunikációs termékeinek alelnöke. "Ez a titkosítás kiterjed az e-mailekre, a mellékletekre, a névjegyekre, valamint a Naptárra és a Messengerre az e-mailben."

hogyan lehet titkosítani az e-maileket

Titkosítás az Outlookban

A Microsoft e-mail alkalmazásban az Outlook egy nagyon bonyolult beállítási eljárást alkalmaz az e-mail titkosításhoz, ahol meg kell cserélnie a digitális aláírásokat a címzettel az üzenetek titkosítása érdekében. Ezek létrehozásához a Microsoft webhelyén található digitális aláírási útmutató használatával kell követnie a biztonságos e-mail üzeneteket, ezt követően pedig meg kell tennie ezeket a néhány lépést;
Ha befejezte az e-mail írását, akkor közvetlenül a küldés gomb megnyomása előtt lépjen ide "Opciók" beállításokat, majd válassza a „Több lehetőség" >Üzenet opciók>Biztonsági beállítások>Titkosítsa az üzenet tartalmát és a mellékleteket.
Az e-mail üzenete most titkosítva, és csak az a címzett olvasható el, akinek megosztotta a fent említett titkosítási kulcsot és biztonsági tanúsítványt.

titkosított e-mail

Windows titkosító eszközök e-mailekhez

Van néhány beépített Windows szolgáltatás, amellyel tömörítheti a titkosított mappában található dokumentumokat vagy fájlokat, majd e-mailben elküldheti azokat a kívánt embereknek, és csak a velük ossza meg a titkosítási kulcsot, így az adott mappában lévő fájlok biztonságban maradnak és Senki sem láthatja vagy olvashatja, ha titkosítási jelszó nélkül fér hozzá hozzájuk. Ez megtehető a következők használatával:

WinZip & WinRar

A WinZip és a WinRar olyan Windows-alapú segédprogramok, amelyek lemezterületet takaríthatnak meg, tömörítve és kevesebb tárhelyet biztosítva. Ezenkívül a jelszó megadásának funkcióját is lehetővé teszi, hogy jogosulatlan személyek ne férhessenek hozzá az ilyen fájlokhoz a rendszeren, vagy akár megosztott állapotban sem. e-mailben, de ezek mind felhasználhatók személyes képek, videók, érzékeny dokumentumok vagy egyéb személyes fájlok átmásolására, tömörítésére és csomagolására, valamint jelszóval védettek, majd csatolva, és elküldhetők az embereknek, akikkel meg szeretnék osztani az információt, feltétlenül meg kell osztaniuk a jelszavakat beállítja a mappákat, amelyeket e-mailben megoszt meg a címzettekkel, akiknek az e-mailt küldi.

Következtetés

Az e-mail titkosítás egy hatékony módszer az átfogó adatvédelem és biztonság garantálására. Az érzékeny üzenetek és fájlok e-mail beszélgetések útján utaznak. Mivel az biztos, hogy megvédi a pénzügyi információkat és a személyes információkat. És még akkor is, ha tévesen osztják meg rossz emberrel. védett és olvashatatlan, tehát az összes e-mail üzenet védelme kis munkát jelenthet, amelyre szintén kevés figyelmet kell fordítani, de az előnyök nem számolhatók, és a jelenlegi időnek mindig a biztonság mellett kell lennie..

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me