E-mailversleuteling: hoe uw e-mail te versleutelen?

[ware_item id=33][/ware_item]

Met toenemende privacybedreigingen via internet, zoals NSA-monitoring. Bij al uw activiteiten en bedreigingen van cybercriminelen moet u nadenken over stappen voor privacy en beveiliging.


Tegenwoordig delen we onze gevoelige informatie via e-mail, zoals onze bankrekeninggegevens. Paypal-account is verbonden met e-mail, uw privégesprekken met vrienden en familie. En zelfs als u uw vertrouwelijke en gevoelige informatie zoals burgerservicenummers, bankgegevens, bedrijfsgeheimen enzovoort niet e-mailt, moet u zelfs uw e-mailgegevens beschermen.

Dus als je ooit bang wordt je voor te stellen dat je al deze informatie in de verkeerde handen krijgt, dan moet je een gecodeerde e-mailservice of -programma nodig hebben en nu kun je dat hier nu doen.

Waarom zou u uw e-mail coderen?

Met de toename van beveiligings- en privacybedreigingen. Of het nu door de NSA en andere overheidsinstanties is die uw privé-e-mailgesprekken lezen, uw internetactiviteiten controleren, enz.

Het beste is om uw privacy te beschermen en te worden gecodeerd. Versleuteling is een wijs idee in een dergelijke wereld waar zelfs de overheid en toezichthoudende instanties enthousiast zijn en geen enkel concept van individuele privacy willen behouden.

Het kan zeker uw belangrijke gegevens veilig houden en beveiligen met een wachtwoord of coderingssleutel die veilig is binnen u of de mensen die u vertrouwt en u weghoudt van nieuwsgierige blikken van snoopers of cybercriminelen.

In dit artikel zullen we u begeleiden hoe u uw e-mailgesprek kunt coderen met een desktopclient zoals Thunderbird en Postbox en hoe u alle e-mailproviders die u gebruikt codeert (Gmail, Outlook, Yahoo, Google Apps etc.)

Wat te coderen?

Om uw e-mail veilig en privé te houden en weg te houden van de toegang van elke snooper, moet u het op drie manieren coderen; de verbinding van uw e-mailserviceprovider, uw huidige actuele e-mailberichten; en de opgeslagen, in de cache opgeslagen of gearchiveerde e-mailberichten.

Als u de verbinding van uw e-mailprovider niet codeert en de berichten van de andere gebruikers in uw netwerk blijft controleren en verzenden, kunt u uw inloggegevens voor e-mail stelen.

En alle berichten die u verzendt of ontvangt, vooral wanneer u vaak openbare wifi gebruikt terwijl u in een winkelcentrum of een restaurant zit, is er een groot risico dat hackers, spammers of andere snoopers uw gevoelige informatie aanvallen en stelen, zodat codering u van dergelijke ernstige beveiligingsbedreigingen.

Uw e-mailberichten zijn in grote bedreiging terwijl ze reizen via het internet, die kunnen worden onderschept door een cybercrimineel zoals hacker of spammer en uw gevoelige informatie kan in verkeerde handen zijn, dus het versleutelen van de e-mailconversaties voordat ze naar de ontvangers worden gestuurd, maakt ze onleesbaar onderschept of gestolen.

De opgeslagen berichten of in de cache opgeslagen e-mailberichten die zijn opgeslagen in het geheugen van uw apparaat moeten ook worden gecodeerd, zodat anderen uw computer of mobiel gebruiken, geen toegang krijgen tot uw gevoelige informatie die een grote bedreiging voor u kan vormen.

Hoe uw e-mail te coderen?

Wanneer u e-mailberichten verzendt, reizen deze via vele netwerken vóór de daadwerkelijke ontvanger.

Deze netwerken kunnen soms onbeschermd en open zijn of in verkeerde handen zijn en de gegevens die u ontvangt of verzendt of kunnen worden gelezen door NSA en andere overheidsbewakings- en beveiligingsinstanties om volledige en uitgebreide e-mailcodering te garanderen. U hebt twee opties om te doen het zelf of gebruik software van derden. Laten we eerst leren hoe u uw e-mailberichten zelf kunt coderen. Daarvoor moet je de drie lagen van codering leren die je moet hebben om een ​​uitgebreide e-mail coderingsprocedure te implementeren en die zijn;

  1. E-mailverbindingen coderen
  2. E-mailberichten coderen
  3. Opgeslagen e-mail coderen

Laten we beginnen met leren hoe we het allemaal kunnen doen en al uw e-mailgesprekken beveiligen.

Hoe e-mailverbindingen te coderen?

Wanneer u toegang hebt tot gevoelige informatiepagina's, zoals uw bankrekening of online betaalpagina, gebruikt u een Secure Socket Layer (SSL) en Transport Layer Security (TLS) -versleuteling, net als wanneer u e-mail moet coderen en de verbinding tussen uw e-mailprovider en uw computer moet beschermen of een ander apparaat, moet u ervoor zorgen dat de SSL / TLS-codering actief is. Als dit het geval is, begint het website-adres (URL) met HTTPs in plaats van HTTP; afhankelijk van uw browser zijn enkele andere aanwijzingen voor een veilige en gecodeerde verbinding, een melding naast de adresbalk of een klein geel hangslotsymbool op de statusbalk onder het browservenster. Als u dit niet kunt zien, kunt u dit doen door deze stappen te volgen;

  • Typ een letter "s" aan het einde van de ‘HTTP’ en tik op Enter
  • Als uw e-mailprovider SSL / TLS ondersteunt, wordt deze instructie meestal doorgestuurd naar de gecodeerde server.
  • Blader vervolgens door uw account instellingen om te zien of u codering standaard kunt activeren voor toekomstige aanmeldingen.
  • Als u de codering niet kunt forceren, neemt u contact op met uw provider omdat deze mogelijk geen ondersteuning biedt voor SSL / TLS.

E-mailberichten coderen?

Als u wilt dat de e-mailberichten die u verzendt of ontvangt, worden beschermd of gecodeerd, moet u een taak voor die tijd uitvoeren en niet alleen u, maar de ontvanger aan wie u berichten verzendt, moet ook enkele stappen van tevoren uitvoeren. Daarvoor kunt u coderingsfuncties gebruiken die in uw e-mailservice zijn ingebouwd, of u kunt coderingsprogramma of client-add-ons downloaden (bijv. Die OpenPGP gebruiken) voor gecodeerde e-mail. In een mum van tijd kunt u een webgebaseerde gecodeerde e-mailservice zoals gebruiken ‘” JumbleMe” of de ander “Sendinc”, maar als u dit doet, moet u een derde bedrijf vertrouwen.

Opgeslagen e-mail coderen

De e-mailconversaties die u verzendt of ontvangt, worden opgeslagen op de computer of het mobiele apparaat dat u gebruikt om ervoor te zorgen dat het privacyniveau van dergelijke berichten u kunt gebruiken met de ingebouwde functie van de e-mailprovider die u gebruikt of anders een codering van derden kunt gebruiken software die bescherming biedt voor uw geback-upte e-mailberichten en ze veilig en uit de buurt van snoopers en hackers enz. houdt. Het wordt echter ten zeerste aanbevolen en de beste oplossing om codering op de hele computer of laptop te implementeren.

Versleutelde e-mailproviders

Protonmail

Protonmail is een beroemde veilige en gecodeerde e-mailtoepassing die gratis en gemakkelijk te gebruiken is. Het biedt end-to-end-codering om de privacy van uw e-mailberichten te verbeteren. Het biedt Modern Inbox Design voor eenvoudig gebruik en het organiseren van bulkberichten met hoogwaardige beveiliging. Het biedt de volgende functies; Gegevensbeveiliging en neutraliteit, Automatische e-mailbeveiliging, Gratis beveiligde e-mail, Beveiliging zonder gedoe, Bescherm uw privacy en Beveiliging met productiviteit.

Hushmail

Hushmail is een van de populairste gecodeerde e-mailserviceproviders. Nadat u een Hushmail-account hebt gemaakt, wordt uw e-mailbericht gecodeerd opgeslagen en met uw wachtwoord gedecodeerd. E-mails die worden overgedragen tussen Hushmail-gebruikers worden automatisch gecodeerd en gedecodeerd. Als u cross-mailt, kunt u een geheime vraag voor die persoon gebruiken en hij moet antwoorden om uw e-mail te decoderen.


VaultletMail

VaultletMail, onderdeel van de VaultletSuite-programma's, is een zelfstandig installatieprogramma van het besturingssysteem in plaats van een web-app. Als beide gebruikers VaultletMail-accounts gebruiken, worden e-mailberichten volledig gecodeerd tijdens verzending. Als u een gebruiker e-mailt met een andere gecodeerde e-mailservice, kunt u de functie van het speciale bezorgsysteem van VaultletMail gebruiken.

Enigmail

Enigmail is een gratis extensie voor Mozilla Thunderbird zoals verschillende plug-ins die beschikbaar zijn voor andere populaire e-mailprogramma's. Om Enigmail te gebruiken, moet u de Enigmail-extensie op Thunderbird en de GNU Privacy Guard-software installeren, beide voor uw besturingssysteem.


Niet-gecodeerde e-mailprovider

Sommige e-mailproviders zoals Gmail, Yahoo en Outlook etc. hebben geen gespecialiseerd coderingsmodel, maar ondersteunen enkele coderingsfuncties in hun e-mails die hieronder in detail worden besproken.

Versleuteling in Gmail

In 2014 heeft Google de functie voor e-mailversleuteling gepland en beweerd dat alle e-mail die u verzendt met een Gmail-account automatisch wordt versleuteld, maar alleen als de ontvanger die u de e-mail verzendt Gmail gebruikt als deze een andere e-mailprovider zoals Outlook, Yahoo etc. gebruikt. de berichten worden onversleuteld verzonden. Om een ​​gecodeerde e-mail te verzenden, moet u een e-mailcoderingclient van derden installeren en vervolgens de instructies volgen. U kunt een extensie van derden op Chrome-achtige installeren mailvelope om gecodeerde e-mail te verzenden.

hoe uw e-mail te versleutelen
Versleuteling in Yahoo-mail

Yahoo mail biedt al enkele jaren geen automatische e-mailversleuteling en in het verleden moesten gebruikers kiezen voor de versleutelingsfunctie, maar in 2014 heeft Yahoo automatische e-mailversleuteling ingeschakeld. '”Telkens wanneer u Yahoo Mail gebruikt - of het nu op internet is, mobiel internet , mobiele apps, of via IMAP, SMTP of POP - het is standaard volledig 100% gecodeerd en beschermd met 2.048-bit certificaten, ”zei Jeff Bonforte, senior vice-president van communicatieproducten bij Yahoo, in een blogpost. "Deze codering is van toepassing op uw e-mails, bijlagen, contacten, evenals Agenda en Messenger in Mail."

hoe versleutelde e-mail

Versleuteling in Outlook

Microsoft e-mail-app Outlook heeft een zeer gecompliceerde installatieprocedure voor e-mailversleuteling. U hoeft alleen maar digitale handtekeningen uit te wisselen met uw ontvanger om de berichten te ontcijferen. Om deze te maken, moet u de beveiligde e-mailberichten volgen met behulp van een digitale handtekeningshandleiding op de Microsoft-site, daarna moet u deze paar stappen volgen;
Wanneer u klaar bent met het schrijven van uw e-mail, gaat u naar voordat u op de verzendknop drukt “Opties” instellingen en selecteer vervolgens "Meer opties" >Bericht opties>Veiligheidsinstellingen>Versleutel berichtinhoud en bijlagen.
Uw e-mailbericht is nu gecodeerd en kan alleen worden gelezen door de ontvanger met wie u de hierboven genoemde coderingssleutel en het beveiligingscertificaat hebt gedeeld.

gecodeerde e-mail

Windows Encryption Tools voor e-mail

Er zijn enkele ingebouwde Windows-functies waarmee u de documenten of bestanden in een gecodeerde map kunt comprimeren en deze vervolgens naar iedereen kunt e-mailen en de coderingssleutel alleen met hen kunt delen, zodat uw specifieke bestanden in die map veilig blijven en kunnen worden niet gezien of gelezen door iemand die er toegang toe heeft zonder een coderingswachtwoord. Dit kan worden gedaan met behulp van;

WinZip & WinRar

WinZip en WinRar zijn op Windows gebaseerde hulpprogramma's die schijfruimte kunnen besparen, door ze te comprimeren en beschikbaar te maken met minder opslagruimte. Het biedt ook de mogelijkheid om een ​​wachtwoord in te voeren zodat geen onbevoegde persoon toegang heeft tot dergelijke bestanden op uw systeem of zelfs wanneer gedeeld via e-mail, maar deze beide kunnen ook worden gebruikt om persoonlijke afbeeldingen, video's, gevoelige documenten of andere persoonlijke bestanden gecomprimeerd en gecomprimeerd en beveiligd met een wachtwoord en vervolgens beveiligd en verzonden naar de mensen met wie u de informatie wilt delen over te dragen, zorg ervoor dat u het wachtwoord moet delen u stelt de mappen in die u via e-mail deelt met de ontvangers waarnaar u de e-mail verzendt.

Conclusie

E-mailversleuteling is een krachtige methode om uitgebreide privacy en beveiliging te garanderen. Uw gevoelige berichten en bestanden reizen via e-mailconversaties. Omdat het uw financiële informatie en persoonlijke informatie beschermt voor de zekerheid. En zelfs als deze per ongeluk met de verkeerde persoon wordt gedeeld. het is beschermd en onleesbaar, dus het beschermen van al uw e-mailberichten kan een beetje werk zijn dat ook wat aandacht behoeft, maar de voordelen zijn ontelbaar en het is de behoefte van de huidige tijd om altijd aan de veilige kant te zijn.