FileVault titkosítási Mac útmutató

[ware_item id=33][/ware_item]

FileVault - egy titkosító program Mac-hez, amelyet az adatok mentésére használunk, ha a számítógépedet ellopják vagy helytelenül helyezik el, a merevlemez titkosításával. Tehát egy rosszul elhelyezett Mac nem aggódik. A FileVault teljes lemez titkosítása, amely a Mac biztonságát a merevlemezen található nyugalmi adatok titkosításával biztosítja..


De azoknak, akik nem ismeri a FileVault titkosítást, ez a cikk segít nekik megérteni.

Mi az a FileVault Encryption Mac??

A Filevault a Mac számára meghatározott lemeztitkosításhoz használt kifejezés. Bemutatták a Mac OS X Pantherrel (10.3), és mivel az OS X 10.7 „Oroszlán” elindul, a jelenlegi inkarnációban volt. Az XTS-AES 128 blokk titkosítási technológiát használva a FileVault megóvja a Mac merevlemezét. Amikor elindítja a Mac-t, a FileVault megnyitásakor be kell írnia a jelszót. A szükséges jelszó megadása nélkül az adatok nem kerülnek felismerésre.

A FileVault lemez titkosításának idején egy jelszó és egy helyreállítási kulcs kerül megadásra, hogy beírhassák őket a Mac-be. Ezen jelszó nélkül senki sem férhet hozzá az eredeti adatokhoz a meghajtóról, még akkor sem, ha Ön maga nem tudta elérni az adatokat.

Ugyanakkor az OS X legújabb verziói lehetőséget adtak a felhasználók számára az adatok elérésére az iCloud fiók segítségével.

Tehát, ha aggódik a személyes adatai miatt, a FileVault titkosítása biztonságos módot kínál az adatok védelmére, ha a Mac elveszik vagy ellopták. Egy másik nagy oka, amely miatt az Apple szintén javasolja a FileVault használatát, az, hogy biztonságosan törölje az adatokat az SSD-vel felszerelt Mac számítógépről, amikor abbahagyja a használatot.

Használnom kellene a FileVault alkalmazást?

Ha számítógéphez csatlakozik, vagy az adatokhoz böngészés közben fér hozzá, a FileVault Mac titkosítás biztosítja a biztonságos érzést, védi adatait az ártalmas behatolástól..

Az a koncepció, hogy a Filevault titkosítása a Mac-ben jelszót igényel, amelyet memóriához kell kötni a meghajtóhoz, megkönnyíti a számítógépes feldolgozást. Tehát ha nem jól emlékszik a jelszavakra, vagy nem akar zavarni, akkor fontolja meg megközelítését, vajon érdemes-e elérni a hatást.

A FileVault gyorsabb működése érdekében a hardveres titkosítási szolgáltatások beépülnek a CPU-ba. Ezenkívül a Solid State Drive (SSD) vakut is használják a merevlemezek forgatása helyett az újabb Mac számítógépeken, ami szintén megváltoztatja a teljesítményt. Ez az oka annak, hogy az apple úgy fordult, hogy alapértelmezés szerint bekapcsolja a Filevault-ot, ahelyett, hogy lekapcsolta volna.

Ha továbbra is a Mac-t használja a merevlemezzel, akkor óriási különbséget talál a FileVault-titkosított Mac és az régebbi esetén. De a FileVault bekapcsolása előtt ellenőrizze, hogy Mac-je megfelel-e a jelölésnek.

A FileVault titkosítás használata előtt a Mac rendszeren?

Vannak bizonyos figyelmeztetések, amelyeket érdemes szem előtt tartania, mielőtt a Mac-re a FileVault titkosítást választja.

Mindig tudnia kell, hogy a kezdeti titkosítási és dekódolási folyamat időbe telik. A FileVault beállításakor azonban használhatja Önt, Mac, mivel a titkosítási folyamat a háttérben zajlik. Ezért a Mac felhasználóknak be kell kapcsolniuk és futniuk kell a laptopjaikat, amíg a FileVault titkosítási folyamat befejeződött.

Másodszor, meg kell jegyezni, hogy a FileVault a normál merevlemezzel sokkal nagyobb kihívást jelent, mint a Flash-alapú tárolóval rendelkező FileVault. Tehát, ha a régebbi Mac még mindig rendelkezik forgó meghajtóval, érdemes frissíteni a Filevault-ot.

Ezenkívül a FileVault-titkosított Mac-nek jelszó szükséges, tehát ellenőrizze, hogy biztos-e, amely hozzáférést biztosít az adatokhoz, és a titkosított kulcs nélkül a jelszava el fog veszni és elérhetetlen. De ha az OS X 10.10 „Yosemite” vagy újabb verziót használja, akkor lehetősége van adatok helyreállítására az iCloud-fiókja adatainak beszúrásával, amikor erre szükség van.

Végül, tudnia kell, hogy a FileVault teljes lemez titkosítás, amely lehetővé teszi a felhasználók számára egyéni lehetőséget, így a jelszó megadásával feloldhatják a lemezt..

A FileVault titkosítás bekapcsolása Mac rendszeren?

Most, ha azt tervezi, hogy megszerezné a FileVault lemeztitkosítást, akkor bizonyos lépéseket követve megszerezheti.

  1. Kattintson a  menü.
  2. Kattintson Rendszerbeállítások.

FileVault titkosítási Mac útmutató

3. Kattintson a gombra Biztonság & Magánélet.

FileVault titkosítási Mac útmutató

4. Kattintson a FileVault lap.

FileVault titkosítási Mac útmutató

5. Kattintson a jobb alsó sarokban lévő zárra.

FileVault titkosítási Mac útmutató

6. Írja be rendszergazdai jelszavát.

7. Kattintson a Kinyit gomb.

FileVault titkosítási Mac útmutató

8. Kattintson a Kapcsolja be a FileVault alkalmazást gomb

9. Ha vissza szeretné állítani a jelszavát, vagy feloldja a lemezt, az Apple összekapcsolja a FileVault-ot az iCloud-fiókjával. A FileVault másik opciója a helyreállítási kulcs, amelyet biztonságban kell tartani, ha a jelszóval bármi baj van. Válasszon egy lehetőséget, majd kattintson a gombra Folytatni gomb.

FileVault titkosítási Mac útmutató

10. Kattintson az Újraindítás gombra a Mac újraindításához és a FileVault titkosítási folyamatának megkezdéséhez. Mivel a meghajtó névjegyeit a számítógép újraírja, a folyamat eltart egy ideig. A Mac továbbra is működik, amíg ez nem megy.

FileVault titkosítási Mac útmutató

A FileVault telepítve van, mi van most?

Miután a FileVault titkosította a Mac merevlemezét, minden alkalommal be kell írnia egy jelszót, amikor elindítja a Mac-ot. A FileVault azonban a meghajtó visszafejtéséhez jelszó szükséges, tehát ha egy adott felhasználói vagy rendszergazdai fiók automatikus bejelentkezéséhez testreszabta, akkor nem szükséges jelszó..

A Mac normálisan működni fog, amint a jelszó beírásra kerül, kivéve azt az esetet, amely szerint az adatok a Mac elsődleges tárolórendszerére (a belső SSD-re vagy a merevlemezre) íródnak, az adatok titkosítva vannak és visszafejtésre kerülnek menet közben. Más folyamatok, például az információk másolása a hálózaton keresztül, a fájlok feltöltése az internetre, vagy a fájlok átvitele külső eszközökre, például USB-s hüvelykujj-meghajtókra, külső merevlemez-meghajtókra vagy NAS-eszközökre, változatlanok maradnak.

Következtetés  

A biztonsági funkciókkal, amelyeket egyetlen más technológia sem tudna biztosítani, a FileVault titkosítás a Mac-hez a legpontosabban illeszkedik a teljes lemez titkosításának egyszerű és egyszerű használatához..

A merevlemez adatait biztonságosan titkosítja a Mac a FileVault használatával, így ha a Mac elveszik vagy ellopták, akkor semmi mást nem kell aggódnia adatbiztonsága miatt..

Csak annyit kell tennie, hogy felkészüljön a váratlanulra, és mindig készítsen biztonsági másolatot a Mac-re, mielőtt aktiválná a FileVault lemez titkosítását..

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me