Gegevensretentie in Australië is van kracht – Hier leest u hoe u zichzelf kunt beschermen

[ware_item id=33][/ware_item]

Het aftellen voor ‘intrusive data surveillance’ is na 18 maanden verlopen en vanaf deze dag zal elke ISP en Telco in Australië verplicht zijn om meta-gegevens te bewaren voor elke klant in Australië gedurende ten minste 2 jaar.


In oktober 2015 keurde het Australische parlement de wetsvoorstel voor metadata goed en gaf het alle ISP's en Telco in de branche 18 maanden de tijd om de strategie te formuleren om de orders te implementeren en na te leven. De bevelen kwamen als een zogenaamde ‘voorzorgsmaatregel’ voor de nationale veiligheid om terrorisme te bestrijden, wat volgens de voorstanders van privacy slechts een schijnvertoning is..

De reden om zo lang te gaan is om elke persoon in Australië in de gaten te houden via de wetshandhavende entiteiten zonder enige warrants. Vorig jaar besprak ik een progressief verhaal over gegevensbewaring in Australië dat de federale afdelingen, die geen toegang hebben tot de metadata, de beperkingen van de wet inzake bewaring van gegevens omzeilen door de Australische federale politie (AFP) te vragen het werk voor hen te doen.

Wat dat betekent dat meer dan 2500 aangestelde kantoren van 21 wetshandhavingsinstanties plus de ongeautoriseerde federale afdelingen 24 uur per dag toegang hebben tot uw privéinformatie voor drugsmisdrijven in plaats van veiligheidsoperatie, zoals beweerd door Dr. Robb Nicholls van de Universiteit van NSW.

Hoe uw MetaData eruit zien?

Aangezien Telco en ISP's beide verplicht zijn om gegevens in Australië te bewaren, kunnen uw gegevens dus zijn:

#GetaVPN Hoe metadata eruitzien https://t.co/WxoF7VjMXX pic.twitter.com/pT2JNbG7nx

- Rosie Williams (@Info_Aus) 13 april 2017

 • Uw naam en adres.
 • Alle details van mobiele telefoons en apps, inclusief uw mobiele SIM-nummer.
 • Datum en tijdstempels van elke communicatie via e-mail, VoIP, sociale media, berichten-apps, websites, mobiel.
 • Ontvanger van uw communicatie.
 • Alle details van e-mail behalve body-inhoud.
 • Locatie van uw apparaten met internetverbinding (incl. Cell Towers en Wi-Fi-hotspots) en meer ...

Zulke gevoelige gegevens die uit het zicht worden bewaard, zoals in bedrijfssilo's, verliezen we de voordelen die we konden realiseren als we directe controle over deze gegevens hadden en kozen en met wie we deze zouden delen, zei Sir Tim Berners-Lee.

Hoe uw privacy te beschermen?

Zo kunt u uw privacy beschermen tegen de Australische wetgeving inzake gegevensbewaring.

Virtuele privé-netwerken

13 april 2017 gemarkeerd als #GetaVPN day by Digital Rights Watch biedt een onmiddellijke oplossing om te voorkomen dat ISP's uw gegevens in de gaten houden en betaalde VPN-abonnementen bieden de nodige privacybescherming voor uw gegevens.

VPN - Virtual Private Networks - codeert uw communicatiegegevens met 256-bit AES-codering die nog onbreekbaar is omdat het 1 miljard jaar zou duren om het te breken met brute force-aanvallen. Het verandert ook uw IP met een neppe zodat het zinloos wordt voor iedereen om uw communicatie naar u terug te volgen.

Let echter goed op wanneer u kiest voor een betaald VPN-abonnement en kies een VPN-provider met eigen DNS-servers. U kunt kiezen voor toonaangevende VPN-providers zoals NordVPN, ExpressVPN, en PureVPN die wereldwijd door mensen worden vertrouwd, voornamelijk omdat:

 1. Gevestigd buiten de jurisdictie van FIVE EYES landen (d.w.z. Australië, Canada, Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk en Nieuw-Zeeland).
 2. Strikt NEE (Traffic / Metadata) LOG-beleid (wat betekent dat alle uitvoergegevens direct worden verzonden naar / dev / null sunk-directory - aangegeven door NordVPN).
 3. Versleutel uw communicatie en volledig webverkeer met 256-bit AES-codering en OpenVPN-beveiligingsprotocol.
 4. Is eigenaar van private DNS (wat betekent dat al uw gegevens worden gerouteerd via private DNS en niet via de DNS van uw ISP).
 5. Exclusieve beveiligingsfuncties zoals TOR-over-VPN (NordVPN) en Split Tunnel (PureVPN).

TOR-netwerk

TOR is een op vrijwilligers gebaseerde service en werkt op een beveiligd TOR-netwerk. Gebruikers in Australië kunnen verbinding maken met het TOR-netwerk met behulp van de TOR-browser die het bewaren van internetgegevens nutteloos maakt. Omdat gegevens echter door vrijwilligersgateways (knooppunten) gaan, is surfen op internet daarom traag en is de privacybescherming alleen beperkt tot de browser, terwijl de rest van uw netwerkverkeer zichtbaar blijft voor de ISP's om te controleren.

Als u TOR-bescherming wilt, maar uw browser niet wilt wijzigen, kunt u ervoor kiezen NordVPN omdat het TOR-over-VPN-functionaliteit biedt in zijn service.

Mobiele sms en oproepen

Metadata-verzameling is een oude en stille praktijk van regeringen over de hele wereld en daar kun je helaas niet aan ontkomen. Je kunt je bel- en sms-gewoonten echter verplaatsen naar end-to-end gecodeerde berichten-apps zoals Signal, Telegram, Wickr en WhatsApp die meer privé zijn.

Als u internet gebruikt via uw mobiele provider, wordt het aanbevolen om een ​​VPN te gebruiken om het volledige mobiele internetverkeer te coderen. Apps die u gebruikt, verzenden ook informatie over mobiele apparaten naar de ontwikkelaar van die apps, dus download apps altijd van een vertrouwde bron en ontwikkelaars en lees hun privacybeleid voordat u ze downloadt .

E-mail bescherming

Aangezien de gegevensbewaarlijst in Australië e-mailtracering bevat, is het noodzakelijk om uw e-mails tegen uw ISP te beschermen. Ik zou je aanraden om naar een veiligere e-mailprovider te gaan, zoals Protonmail of Tutanota. Omdat we echter zo geïntegreerd zijn in Gmail, is het misschien moeilijk om los te laten. Om codering aan Gmail toe te voegen, kunt u een gratis Google Chrome-extensie genaamd Mailvelope installeren die uw e-mail codeert met openPGP-codering. En terwijl u toch bezig bent, kunt u overal in uw browser HTTP's installeren om websites te dwingen voor gecodeerde certificaten.

Trackingbescherming voor sociale media

Hoewel de wetgeving inzake gegevensbewaring in Australië achter uw metagegevens staat, zijn sociale mediaplatforms ook achter uw informatie voor analytische doeleinden en om u gerichte advertenties te tonen.

#GetaVPN Corporations en uw gegevens https://t.co/q1iG5YNVE5 pic.twitter.com/CGZ8LCj8Wr

- Rosie Williams (@Info_Aus) 13 april 2017

Om het volgen van sociale media te voorkomen, kunt u extensies zoals Verbinding verbreken of Privacy Badger installeren die 'volg mij' -verzoeken verzendt en alle tracking-URL's blokkeert.

Conclusie

Omdat het bewaren van gegevens in Australië effectief en volledig operationeel is, wordt het uw verantwoordelijkheid om uw informatie te beschermen. Zoals eerder besproken de onmiddellijke oplossing is om voorlopig voor een betaald VPN-abonnement te gaan om uw informatie te beschermen en vervolgens naar verdere opties te zoeken. Door deze praktijken te volgen, kunt u de mogelijkheid van gegevensretentie door ISP's en Telcos aanzienlijk minimaliseren.