Ghid pentru Mac Criptare FileVault

[ware_item id=33][/ware_item]

FileVault - un program de criptare pentru Mac, folosit pentru a salva datele dvs. dacă mac-ul dvs. este vreodată furat sau nu este înlocuit, prin criptarea hard disk-ului. Așadar, un Mac neînlocuit nu este ceva de care să vă faceți griji. FileVault este o criptare a întregului disc care securizează Mac prin criptarea tuturor datelor în repaus pe hard disk.


Dar pentru cei care nu sunt familiarizați cu criptarea FileVault, acest articol îi va ajuta să înțeleagă.

Ce este FileVault Encryption Mac?

Filevault este un termen folosit pentru criptarea discului specificat pentru Mac. A fost introdus cu Mac OS X Panther (10.3) și de când a fost lansat OS X 10.7 „Lion”, a fost în incarnarea actuală. Folosind tehnologia de criptare bloc XTS-AES 128, FileVault securizează hard disk-ul Mac-ului dvs. Ori de câte ori computerul dvs. este pornit, vi se cere să introduceți parola dacă FileVault este deschis. Fără introducerea parolei necesare, datele nu sunt recunoscute.

În momentul criptării pe disc FileVault, este introdusă o parolă și o cheie de recuperare pentru a intra în Mac. Fără această parolă, nimeni nu a putut accesa datele originale de pe unitate, chiar și dvs. nu puteți ajunge la date.

Cu toate acestea, versiunile recente de OS X au oferit utilizatorilor posibilitatea de a accesa datele lor folosind contul iCloud.

Deci, dacă sunteți îngrijorat de datele dvs. private, criptarea FileVault vă oferă modalitatea sigură de a vă proteja datele dacă Mac-ul dvs. este pierdut sau furat. O altă cauză excelentă pentru care Apple recomandă, de asemenea, utilizarea FileVault este posibilitatea de a șterge datele în siguranță de pe Mac echipate cu SSD ori de câte ori încetați utilizarea acestora.

Ar trebui să folosesc FileVault?

Când sunteți conectat la un computer sau accesați date prin navigarea noastră, criptarea FileVault Mac vă oferă sentimentul sigur, protejându-vă datele de intruziune vicioasă.

Conceptul că criptarea Filevault în Mac necesită o parolă care necesită memorare pentru a ajunge la unitate, face ca procesarea computerului să fie mai complexă. Așadar, dacă nu vă pricepeți să vă amintiți parolele sau nu doriți să vă deranjați, luați în considerare abordarea dvs. dacă merită efectul.

Pentru ca FileVault să funcționeze mai rapid, funcțiile de criptare hardware sunt încorporate în procesor. De asemenea, blițul SSD (Solid State Drive) este utilizat în loc să învârtiți hard disk-uri în Mac-uri mai noi, ceea ce face o diferență și în ceea ce privește performanțele. Acesta este motivul pentru care Apple s-a transformat pentru a activa Filevault în mod implicit, în loc să-l păstreze oprit.

Dacă tot utilizați Mac cu un hard disk, veți găsi o diferență uriașă în Mac-ul criptat FileVault și în versiunea mai veche. Dar înainte de a porni FileVault, asigurați-vă că Mac-ul dvs. este la curent.

Înainte de a utiliza criptarea FileVault în Mac?

Trebuie să aveți în vedere anumite avertismente înainte de a merge la criptarea FileVault pentru Mac.

Ar trebui să fiți întotdeauna conștienți de faptul că procesul inițial de criptare și decriptare va dura timp. Cu toate acestea, ai putea să te folosești, Mac, în timp ce FileVault este configurat, deoarece procesul de criptare se face în fundal. Prin urmare, utilizatorii Mac trebuie să-și introducă laptopurile conectate și să funcționeze în timp ce procesul de criptare FileVault este complet.

În al doilea rând, se observă că un FileVault cu hard disk-ul obișnuit este mai dificil în comparație cu FileVault cu spațiu de stocare bazat pe flash. Așadar, dacă Mac-ul dvs. mai vechi este încă echipat cu o unitate de filare, poate doriți să actualizați Filevault.

În plus, Mac-ul criptat FileVault necesită o parolă, deci asigurați-vă că vă asigurați accesul la datele dvs. și fără cheia criptată, parola dvs. ar fi pierdută și inaccesibilă. Dar dacă utilizați OS X 10.10 „Yosemite” sau mai târziu, aveți șansa de a recupera datele introducând informațiile contului dvs. iCloud în momentul în care este nevoie.

În cele din urmă, trebuie să știți că FileVault este o criptare a întregului disc, care permite utilizatorilor individual, astfel încât să poată debloca discul introducând parola.

Cum dezactivați criptarea FileVault în Mac?

Acum, dacă vă gândiți să obțineți FileVault pentru criptarea discului, puteți urma anumite pași pentru a obține.

  1. Faceți clic pe butonul  meniul.
  2. Click pe Preferințe de sistem.

Ghid pentru Mac Criptare FileVault

3. Faceți clic pe Securitate & intimitate.

Ghid pentru Mac Criptare FileVault

4. Faceți clic pe butonul FileVault fila.

Ghid pentru Mac Criptare FileVault

5. Faceți clic pe blocarea din colțul din dreapta jos.

Ghid pentru Mac Criptare FileVault

6. Introduceți parola de administrator.

7. Faceți clic pe butonul Deblocare buton.

Ghid pentru Mac Criptare FileVault

8. Faceți clic pe butonul Activați FileVault buton

9. Dacă doriți să resetați parola sau să deblocați discul, Apple conectează FileVault cu contul iCloud. O altă opțiune pe care v-o oferă FileVault este cheia de recuperare pe care trebuie să o păstrați în siguranță, în caz că orice nu merge corect cu parola. Alegeți o opțiune, apoi faceți clic pe butonul Continua buton.

Ghid pentru Mac Criptare FileVault

10. Faceți clic pe butonul Restart pentru a reporni Mac-ul și începe procesul de criptare FileVault. Datorită rescrierii contactelor unității de computer, procesul va dura puțin. Mac-ul va continua să funcționeze în timp ce va continua.

Ghid pentru Mac Criptare FileVault

FileVault este configurat acum?

După ce FileVault criptează hard disk-ul Mac-ului dvs., trebuie să introduceți o parolă de fiecare dată când porniți Mac-ul. Cu toate acestea, FileVault necesită o parolă pentru a decripta unitatea, deci dacă ai personalizat-o pentru autentificarea automată pentru un anumit cont de utilizator sau administrator, nu va necesita o parolă.

Mac-ul dvs. va rula în mod normal, odată ce parola este introdusă, cu excepția faptului că toate datele când sunt scrise în sistemul de stocare primar (SSD-ul sau hard disk-ul intern) al Mac, datele vor fi criptate și decriptate din mers. Cu toate acestea, alte procese precum copierea informațiilor în rețea, încărcarea fișierelor pe Internet sau transferul fișierelor pe dispozitive externe precum unitățile USB thumb, hard disk-urile externe sau dispozitivele NAS ar rămâne aceleași.

Concluzie  

Oferind funcțiile de securitate pe care nici o altă tehnologie nu le-ar putea oferi, criptarea FileVault pentru Mac se potrivește cel mai precis căutării dvs. pentru criptarea discului complet și ușor de utilizat.

Datele de pe hard disk sunt criptate în siguranță pe Mac folosind FileVault, astfel încât dacă Mac-ul dvs. este pierdut sau furat, nu aveți de ce să vă faceți griji cu privire la siguranța datelor dvs..

Doar lucrul pe care trebuie să îl asigurați este să vă pregătiți pentru computerul neașteptat și să faceți întotdeauna backup pentru Mac înainte de a activa criptarea discului FileVault.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me