Πώς μπορεί η Google να σας παρακολουθήσει και πώς να αποτρέψει την παρακολούθηση Google;

[ware_item id=33][/ware_item]

Δεν είναι ένα κρυφό γεγονός ότι η Google γνωρίζει πολλά για τις πληροφορίες και τα δεδομένα των χρηστών. Η Google είναι μια αναπόφευκτη ψηφιακή μονάδα που βυθίζεται σε σχεδόν κάθε μέρος της ζωής ενός ατόμου. Είτε θέλετε να αναζητήσετε κάτι στο διαδίκτυο, θέλετε να παρακολουθήσετε μια ταινία ή κάποιο βίντεο που μιλάει κάποιος ή θέλει να επισκεφθεί κάποιον νέο προορισμό, το Googles το γνωρίζει πολύ καλά.


Καθώς βασιζόμαστε σε μεγάλο βαθμό στην Google, είναι δύσκολο να την εξαλείψουμε από τη ζωή μας. Ωστόσο, μπορούμε τουλάχιστον να μάθουμε τρόπους με τους οποίους μπορούμε να περιορίσουμε τον έλεγχό της από τα δεδομένα και τις πληροφορίες μας.

Σε αυτό το άρθρο, θα βρείτε διάφορες τακτικές με τις οποίες η Google μπορεί να εντοπίσει όλες τις δραστηριότητές σας και πώς μπορείτε να εμποδίσετε την Google να το κάνει. Ρίξτε μια ματιά παρακάτω!

  1. Τοποθεσία Χαρτών Google:

Αυτό το χαρακτηριστικό είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά και αξιοπρεπή χαρακτηριστικά που προσφέρει η Google, κάτι που είναι αδύνατο να αποφευχθεί. Η Google αποθηκεύει πολύ έξυπνα τις συντεταγμένες της τοποθεσίας σας κάθε φορά που χρησιμοποιείτε τη δυνατότητα χαρτών Google για αναζήτηση ή για οπουδήποτε.

Η Google χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες με πολλούς τρόπους, καθώς, εκτός από τη βελτίωση των υπηρεσιών τους, στέλνουν μια κάρτα ειδοποίησης εάν βρίσκεστε σε κινηματογράφο ή εστιατόριο.

Για να αποτρέψετε την παρακολούθηση της δραστηριότητάς σας από την Google, μπορείτε να απενεργοποιήσετε την επιλογή Ιστορικό τοποθεσίας. Η απενεργοποίηση αυτής της επιλογής δεν θα επηρεάσει την εμπειρία σας. Ωστόσο, μπορεί να χάσετε τη δυνατότητα προβολής των ταξιδιών που πραγματοποιήσατε στους Χάρτες Google. Η απενεργοποίηση αυτής της επιλογής περιορίζει την πρόσβαση των Χαρτών Google στην τοποθεσία σας.

Επίσης, μπορείτε να ακυρώσετε την άδεια GPS για τους Χάρτες Google, για να βεβαιωθείτε ότι δεν σας παρακολουθεί χωρίς να ενημερώνεστε.

Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε το Web & Η επιλογή "Δραστηριότητα εφαρμογών" καθώς επιτρέπει επίσης στην Google να μοιράζεται τα δεδομένα της τοποθεσίας σας.

Όλες αυτές οι επιλογές ρύθμισης υπάρχουν σε μία θέση. Για να αλλάξετε αυτές τις ρυθμίσεις, ανοίξτε την εφαρμογή Χάρτες Google, σύρετε από την αριστερή πλευρά προς σύρετε το συρτάρι πλοήγησης. Από εδώ πατήστε Ρυθμίσεις και πατήστε Προσωπικό περιεχόμενο. Μπορείτε να βρείτε όλες αυτές τις επιλογές κάτω Ιστορικό εφαρμογών και ρυθμίσεις τοποθεσίας.

  1. Τοποθεσία από τηλέφωνα Android:

Αν είστε χρήστης Android, η Google καταγράφει και παρακολουθεί συνεχώς κάθε σας κίνηση. Για το σκοπό αυτό, δεν χρειάζονται καν χαρακτηριστικά χαρτών.

Αν θέλετε να σταματήσετε το Google να το κάνει αυτό, τότε πρέπει να απενεργοποιήσετε την επιλογή Δραστηριότητα ιστού και εφαρμογής και Ιστορικό τοποθεσίας.

Αν δεν έχετε εγκατεστημένη την εφαρμογή Χάρτες στο smartphone σας και θέλετε να έχετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις απορρήτου, μην ανησυχείτε. Το μόνο που χρειάζεστε είναι να μεταβείτε στον πίνακα ελέγχου της δραστηριότητάς μου. Από το αριστερό μενού αναζητήστε στοιχεία ελέγχου δραστηριότητας για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτές τις ρυθμίσεις.

Αν θέλετε να διαγράψετε συγκεκριμένες πληροφορίες τοποθεσίας, κάντε το από την αρχική σελίδα του πίνακα ελέγχου.

  1. Χρήση δεδομένων από τηλέφωνα Android:

Οι προσωπικές και ιδιωτικές πληροφορίες του χρήστη Android διατρέχουν υψηλό κίνδυνο επειδή η Google διατηρεί πολλές πληροφορίες για τον χρήστη. Περιλαμβάνει ορισμένες προσωπικές πληροφορίες όπως επαφές, χρήση εφαρμογών και ραντεβού στο ημερολόγιο.

Η Google γνωρίζει όλα σχετικά με τη χρήση της εφαρμογής σας, όπως για πόσο καιρό το χρησιμοποιείτε καθώς και τις ενημερώσεις για το σύστημά σας.

Αν θέλετε να αποτρέψετε αυτό, χρησιμοποιήστε τη ρύθμιση Device Information (Ρυθμίσεις συσκευής) που εμφανίζεται στη σελίδα Controls Activity (Έλεγχος δραστηριότητας). Αν πρόκειται να διαγράψετε μια συγκεκριμένη καταχώριση, απλώς επιστρέψτε στην αρχική σελίδα του πίνακα ελέγχου της δραστηριότητάς μου.

  1. Αιτήματα αναζήτησης από την Google:

Όταν ψάχνετε οτιδήποτε στο Google έτσι, επηρεάζει σημαντικά τους αλγόριθμους που στοχεύουν να βρουν εσάς και τις προτιμήσεις σας. Ωστόσο, μπορείτε να ελέγξετε τα αιτήματα αναζήτησης από τον ιστότοπό μου Η δραστηριότητα.

Είτε μπορείτε να σπάσετε τη λειτουργία που καταγράφει το ιστορικό αναζήτησης είτε μπορεί να αφαιρέσει οποιαδήποτε συγκεκριμένη από τη βάση δεδομένων. Ωστόσο, για όλα τα προηγούμενα αιτήματα, πρέπει να απενεργοποιήσετε τη Δραστηριότητα Ιστού και Εφαρμογών, ενώ η τελευταία μπορεί να γίνει από την αρχική σελίδα.

  1. Προβολή και ιστορικό αναζήτησης από το YouTube:

Η Google γνωρίζει επίσης τα πράγματα που παρακολουθείτε στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας την προβολή και το ιστορικό αναζήτησης του λογαριασμού YouTube. Είναι ενοχλητικό όταν κάποιος διακόπτει την ιδιωτικότητά σας. Ωστόσο, μπορείτε να θέσετε τέρμα σε αυτό.

Οι επιλογές αλλαγής των ρυθμίσεων εμφανίζονται στο κάτω μέρος του Σελίδα ελέγχου δραστηριοτήτων. μεταβείτε στο Διαγραφή καρτέλας Δραστηριότητα για να διαγράψετε το ιστορικό παρακολούθησης. Ομοίως, μπορείτε επίσης να απαλλαγείτε από το ιστορικό αναζήτησης απλά διαγράφοντας το ιστορικό αναζήτησης.

  1. Ιστορικό δεδομένων και περιήγησης μέσω του Google Chrome:

Εκτός από την Google, ο οικιακός browser της, δηλαδή το Google Chrome, παίζει ζωτικό ρόλο στην παρακολούθηση χρηστών. Το Google Chrome ενημερώνει τους χρήστες σχετικά με το ιστορικό περιήγησης μέσω του Διαδικτύου και όχι μόνο με κάποια συγκεκριμένη υπηρεσία.

Εκτός από το ιστορικό καταγραφής, το Chrome μοιράζεται τα δεδομένα σας, αποστέλλει πληροφορίες συστήματος, περιεχόμενο σελίδας και πολλά άλλα.

Για να αποτρέψετε το ιστορικό του Chrome και τη δραστηριότητά σας σε διαφορετικούς ιστότοπους, μεταβείτε στο Σελίδα ελέγχου δραστηριότητας. Σύμφωνα με το Δραστηριότητα ιστού και εφαρμογών επιλογή, απενεργοποιήστε το Ιστορικό περιλήψεων Chrome επιλογή.

Επιπλέον, πρέπει να καταργήσετε την επιλογή της Βοήθειας για να βελτιώσετε την ασφαλή περιήγηση και να στείλετε αυτόματα τα στατιστικά στοιχεία χρήσης που υπάρχουν στις ρυθμίσεις του Chrome. Για να καταργήσετε μια συγκεκριμένη καταχώρηση στα αρχεία καταγραφής του Chrome, θα πρέπει να επισκεφτείτε τον πίνακα ελέγχου της δραστηριότητας μου.

  1. Εγγραφές φωνής από το Google Assistant:

Είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι όλες οι συνομιλίες και οι ερωτήσεις σας με το Google Assistant διατηρούνται για πάντα. Η Google κάνει αυτό για να βεβαιωθεί ότι ο εικονικός βοηθός ακούει όταν καλείται και μπορεί να βελτιώσει τους αλγόριθμους αναγνώρισης ομιλίας. Αλλά αν δεν είστε άνετοι με αυτό το χαρακτηριστικό, μπορείτε να το απενεργοποιήσετε.

Εάν θέλετε να διαγράψετε κάποια συγκεκριμένη εγγραφή και εντολή, θα πρέπει να αναζητήσετε τη σελίδα My Activity.

Ωστόσο, η απενεργοποίηση της ρύθμισης φωνητικής δραστηριότητας ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο ελάχιστες λειτουργίες του Google Assistant. Περιλαμβάνει πολλά προφίλ στο Google Home. Η Δραστηριότητα φωνής και ήχου είναι διαθέσιμη στην καρτέλα Έλεγχοι δραστηριότητας.

  1. Βίντεο και φωτογραφίες από το Google Photos:

Όλες οι συγχρονισμένες φωτογραφίες σας στο Google Photos επιλύονται για αναγνώριση αντικειμένων και προσώπου. Ωστόσο, άλλοι, όταν εγκαταλείπουν αυτήν την πλατφόρμα, δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα γι 'αυτό.

Τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά που τονίζουν το Google Photo χρειάζονται αλγόριθμους για την αποτύπωση των φωτογραφιών σας για σκοπούς όπως η ομαδοποίησή τους με πρόσωπα, αντικείμενα και πολλά άλλα.

 

Μέχρι τώρα νομίζω ότι είναι απολύτως σαφές πώς ο Google σας παρακολουθεί και διατηρεί αρχεία των δραστηριοτήτων μας. Σίγουρα! Δεν μπορούμε να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε την Google σίγουρα, αλλά τουλάχιστον μπορούμε να υιοθετήσουμε ορισμένα προληπτικά μέτρα για να διασφαλίσουμε την ιδιωτικότητά μας και την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Η πρόληψη παρακολούθησης που συζητήθηκε παραπάνω είναι εύκολη και λιγότερο χρονοβόρα καθώς απλά επηρεάζει τη δραστηριότητα του Google.