Τα πράγματα που πρέπει να κάνετε για να ελέγξετε αν η κάμερά σας είναι hacked ή όχι!

[ware_item id=33][/ware_item]

Αναμφίβολα, η κάμερα web είναι από τα βασικά αξεσουάρ ηλεκτρονικών υπολογιστών τα οποία είναι πολύ χρήσιμα με μερικούς τρόπους. Εντούτοις, έθεσε ορισμένες σοβαρές απειλές για την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Αν οποιοδήποτε δεύτερο ή τρίτο μέρος αποκτήσει πρόσβαση και έλεγχο της κάμεράς σας, μπορεί να το χρησιμοποιήσει με σοβαρές συνέπειες.


Οι αμυχές κάμερας εμφανίζονται μόνο όταν δεν διαθέτετε μια προστατευμένη ή προστατευμένη κάμερα web. Ο χάκερ κάμερα πιθανότατα θα σας εκβιάσει και ενδέχεται να διακινδυνεύσει το απόρρητό σας. Όχι όλη την ώρα, αλλά κατά καιρούς, οι ειδήσεις web hacks έχουν κερδίσει την προσοχή και των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Αλλά όσον αφορά την εκτέλεση τους, δεν έχουν βρεθεί πολλά.

Οι χάκερ διαθέτουν λαμπρό μυαλό. Εάν αποτύχουν με έναν τρόπο, υιοθετούν μια άλλη μέθοδο για να εισάγουν κακόβουλα προγράμματα στη συσκευή σας. Με αυτόν τον τρόπο αποκτούν πρόσβαση στον υπολογιστή σας. Με άλλα λόγια, σημαίνει επίσης ότι μόλις αποκτήσουν πρόσβαση στην κάμερά σας, θα έχουν πρόσβαση στα δεδομένα σας επίσης.

Αν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι κάποιος δεν hack σας webcam. Σας παρουσιάζουμε επτά προτάσεις που πρέπει να ακολουθήσετε για να ελέγξετε την ασφάλεια του ιστού σας και να διασφαλίσετε την ιδιωτικότητά σας:

 1. Εξετάστε το φως ένδειξης κάμερας Webcam:

Η κάμερα web έχει τρεις ενδεικτικές λυχνίες, δηλαδή μπλε, πράσινο και κόκκινο που βρίσκονται κοντά στον φακό. Όλα αυτά τα φώτα σάς ενημερώνουν εάν η κάμερα εγγραφεί ένα βίντεο ή όχι. Αυτά τα φώτα πρέπει να τεθούν εκτός λειτουργίας όταν δεν χρησιμοποιείτε την κάμερα web.

Αν οποιαδήποτε στιγμή παρατηρήσετε ότι η ενδεικτική λυχνία αναβοσβήνει, υποδεικνύει ότι κάποιο άλλο μέρος έχει πρόσβαση στην κάμερα web. Ας πούμε, αν τα φώτα είναι σταδιακά λαμπερό? αυτό σημαίνει ότι η κάμερα καταγράφει ένα βίντεο. Και στις δύο περιπτώσεις, είναι ξεκάθαρο ότι κάποιος άλλος χρησιμοποιεί τη κάμερά σας αντί για εσάς.

Κατά καιρούς, τα φώτα σταματούν να λειτουργούν και οι χρήστες συνήθως δεν δίνουν προσοχή για να το φτιάξουν. Ωστόσο, μια κάμερα χωρίς προειδοποιητικά φώτα αυξάνει τον κίνδυνο κατασκοπείας και ελέγχου της κάμερας σας χωρίς την γνωριμία σας.

 1. Αναζητήστε άγνωστες εφαρμογές:

Σε κάποιες περιπτώσεις είναι πιθανό η κάμερα web να χρησιμοποιεί μια εφαρμογή για την οποία δεν γνωρίζετε καθόλου. Συνήθως συμβαίνει όταν ακούσια κατεβάζετε κακόβουλα προγράμματα ή ιούς και επιτίθεται στην κάμερα ιστού. Για να επιβεβαιώσετε την ύπαρξη ιού ή κακόβουλου λογισμικού, θα πρέπει να εκτελέσετε την κάμερα web.

Πάντα να δίνετε προσοχή στα μηνύματα όπως είναι η κάμερα που χρησιμοποιείτε ήδη; Υπάρχει μια εφαρμογή που ελέγχει την κάμερα σας. Μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτήν την εφαρμογή και δείτε ότι είναι το ίδιο που έχετε εγκαταστήσει ή αν είναι ένα κακόβουλο λογισμικό που εντοπίζει τα προγράμματα που χρησιμοποιεί η κάμερά σας.

 1. Προβολή των αρχείων αποθήκευσης:

Αν κάποιος άλλος εκτός από εσάς χρησιμοποιεί τη κάμερα web για να καταγράψει οποιοδήποτε υλικό, τότε ένα κρίσιμο σημάδι θα είναι η παρουσία αρχείων αποθήκευσης ήχου ή βίντεο που δεν έχετε δημιουργήσει. Το μόνο που χρειάζεστε είναι να ανοίξετε το φάκελο εγγραφής κάμερας web και να δείτε αυστηρά κάθε αρχείο. Αν βρήκατε δεδομένα που δεν θυμάστε ότι έχετε δημιουργήσει, τότε θα μπορούσε να έχει καταγραφεί από έναν χάκερ ο οποίος έχει πρόσβαση στην κάμερα σας.

Είναι πιθανό ο hacker να αλλάξει τη θέση των αρχείων και να τα μετακινήσει σε νέο φάκελο. Επομένως, θα πρέπει επίσης να ελέγξετε τις ρυθμίσεις της κάμερας web για να βεβαιωθείτε ότι όλα τα αποθηκευμένα αρχεία υπάρχουν στο φάκελο που έχετε επιλέξει.

 1. Πηγαίνετε με τη Δοκιμή σάρωσης Malware:

Για να ελέγξετε είτε η κάμερά σας είναι hacked είτε όχι, θα πρέπει να εκτελέσετε μια δοκιμή σάρωσης malware. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και εκτελέστε τη σάρωση.

 • Ανοιξε το Πίνακας διαμόρφωσης συστήματος, παω σε Μπότα επιλογή.
 • Από την επιλογή εκκίνησης επιλέξτε Ασφαλή λειτουργία. Το σύστημά σας μετά την επανεκκίνηση θα εκκινήσει σε ασφαλή λειτουργία.
 • Όταν το σύστημά σας βρίσκεται σε ασφαλή λειτουργία, διαγράψτε όλα τα προσωρινά αρχεία να έχετε λίγο χώρο στο δίσκο και να επιταχύνετε τη διαδικασία σάρωσης.
 • Εκτελέστε το υπάρχον πρόγραμμα προστασίας από ιούς και να δούμε αν ανιχνεύει την παρουσία ενός ιού.
 1. Σημείωση Μη φυσιολογική συμπεριφορά κάμερας:

Οι κάμερες web γίνονται όλο και πιο εξελιγμένες και προηγμένες κάθε μέρα. Σημαίνει επίσης ότι τώρα είναι επίσης σε θέση να χειριστούν περισσότερα χαρακτηριστικά και λειτουργίες. Για παράδειγμα, για καλύτερη λήψη βίντεο μπορείτε να αλλάξετε την κατεύθυνση της κάμερας. Ενώ το ενσωματωμένο μικρόφωνο και ηχείο τους επιτρέπει να ενεργούν όπως και το τηλέφωνο.

Επιπλέον, για καλύτερη και βελτιωμένη ανάλυση, η κάμερα μπορεί να προσαρμόσει και τους φακούς. Αλλά αν παρατηρήσετε ότι η κάμερα κάνει κάποια από αυτά τα πράγματα αυθόρμητα, τότε είναι ένα σημάδι ότι η κάμερά σας είναι υπό τον έλεγχο ενός άγνωστου ατόμου.

 1. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις ασφαλείας της κάμερας Webcam:

Είναι επίσης απαραίτητο και απαραίτητο να ελέγξετε τη ρύθμιση ασφαλείας της κάμερας για να βεβαιωθείτε ότι η ασφάλεια της κάμερας δεν είναι σε κίνδυνο. Βεβαιωθείτε ότι η ρύθμιση ασφαλείας της κάμερας σας έχει αλλάξει ή όχι.

Αν το παρατηρήσετε

 • Ο κωδικός πρόσβασής σας αλλάζει στην προεπιλεγμένη ρύθμιση.
 • Δεν μπορείτε να κάνετε αλλαγές στις ρυθμίσεις.
 • Ο διαχειριστής αλλάζει.
 • Η προστασία του τείχους προστασίας για τη φωτογραφική σας μηχανή έχει απενεργοποιηθεί.

Στη συνέχεια, θα μπορούσε να είναι μια ένδειξη ότι η κάμερά σας λειτουργεί από κάποια άλλη.

 1. Εξετάστε τη ροή δεδομένων:

Η ροή δεδομένων του δικτύου σας μπορεί να αποκαλύψει πόσο χρησιμοποιείτε τα δεδομένα του διαδικτύου σας κατά τη διάρκεια μιας ηλεκτρονικής συνεδρίας.Τα δεδομένα σας χρησιμοποιούνται από κάποια άλλη χωρίς τη συγκατάθεσή σας όταν υπάρχουν άμεσες αιχμές στο δίκτυό σας.

Για να δείτε αν κάποιο άλλο χρησιμοποιεί τη φωτογραφική σας μηχανή, ελέγξτε το εργαλείο διαχείρισης εργασιών. Όπως και στα Windows 10, μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε την καρτέλα "Ιστορικό εφαρμογών" στο Task Manager για να δείτε την πρόσβαση των εφαρμογών σας στο δίκτυό σας. Ελέγξτε αν η κάμερα ή μια άγνωστη εφαρμογή στέλνει τυχόν αμφίβολα δεδομένα. Αν βρείτε τέτοια δεδομένα ή πρόγραμμα, χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο κατάργησης κακόβουλου λογισμικού για να το διαγράψετε.

Τελικές σκέψεις:

Παρόλο που μια κάμερα σας επιτρέπει να παρακολουθείτε προσεκτικά το σπίτι σας, αλλά είναι επίσης σημαντικό να παρακολουθείτε την κάμερα web.

Είναι ανησυχητικό αν κάποιος κρατάει ένα άγρυπνο βλέμμα σας χωρίς να το γνωρίζετε. Έχοντας πλήρη έλεγχο της ασφάλειας και της ιδιωτικής σας ζωής είναι πολύ επιτακτική. Εάν υπάρχει κάτι που βρίσκετε ψάρια, ακολουθήστε τα βήματα που αναφέρθηκαν παραπάνω και ελέγξτε αν η κάμερά σας είναι χαραγμένη ή όχι.