Hálózati titkosítás – Biztosítsa otthoni vezeték nélküli hálózatát

[ware_item id=33][/ware_item]

Mi az a biztonságos Wifi hálózat??

Mivel a vezeték nélküli hálózat (Wi-Fi) megváltoztatta az életünket és az internet jó hasznát, és most otthonunk mindenkinek könnyebb összekapcsolni készülékeit, például laptopjait, mobiltelefonjait és táblagépeit az internettel, minden gond nélkül. kábelek.


Amikor ideje voltunk a hatalmas kábelek káoszától függenek, amelyekre szükség volt az internet kapcsolat biztosításához, amikor a forrás PC-hez csatlakoztatunk, hogy megkapjuk a kapcsolatot.

Abban az időben az internetkapcsolat ellopása vagy megzavarása szinte lehetetlen volt, de ennek előnyeivel vannak hátrányai is..

A vezeték nélküli internetes hálózat (Wi-Fi) gyors, gyors, kényelmes, ugyanakkor egyszerű a sávszélesség ellopása és az ahhoz csatlakoztatott eszközök feltörése is. Ha a Wi-Fi-hálózat nem biztonságos, akkor a vezeték nélküli jeltartományon belül bárki rákattinthat.

A hálózati titkosításhoz meg kell értenünk, miért van rá szükség.

  1. Növeli az internetes számlát, ha a felhasznált bájtért fizetnie kell.
  2. Csökkenti a kapcsolat sebességét, mivel több felhasználó csatlakozik egy Wifi-hálózathoz.
  3. Veszélyes lehet minden hálózathoz csatlakozó eszköz számára, mivel minden számítógépes bűnöző könnyen megtámadhatja az eszközöket, és visszaélhet az érzékeny információkkal.

Ugyanakkor nem kell aggódnia, hogy van kiút belőle. A vezeték nélküli internetes hálózatot mindig a következő lépésekkel tudja biztonságosítani, és biztosíthatja a hálózati titkosítást.

Lépések a vezeték nélküli otthoni hálózat biztonságához

A (vezeték nélküli) otthoni hálózatot biztonságos és titkosított hálózati kapcsolattá teheti, amely a hackerek, a spamerek vagy más számítógépes bűnözők által feltört kockázatokat minimálisra csökkenti, és amelyhez nem érhető el ilyen baj..

Nyissa meg a Wifi router beállító oldalát

A hálózat (Wi-Fi) titkosításához az első dolog, amit tudnia kell, hogyan kell megváltoztatni a Wifi útválasztó beállításait. Laptop vagy számítógépes rendszer segítségével nyissa meg a webböngészőt (internetkapcsolat nélkül is), és írja be a „192.168.1.1” címsorba, majd írja be a router megfelelő felhasználónevét és jelszavát..

Ha nem tudja, akkor olvassa el útválasztójának útmutatót vagy google útválasztójának használati útmutatóját az útválasztó modelljének gépelésével, például, a cikk bemutatja a Linksys útválasztó beállításait. A kézikönyv elolvasásával hivatkozhat útválasztójának beállítására.

hálózati titkosítás

Állítson be egy erős jelszót a Wifi-kapcsolathoz

Az útválasztóhoz alapértelmezett jelszó tartozik, általában egy nyolc számjegyű numerikus jelszó, amely nagyon könnyen átgondolható. Most, amikor bejelentkezett az útválasztóba, a következő lépés egy erős jelszó beállítása, amelyet nehéz vagy csaknem lehetetlen kitalálni bárki számára, aki megpróbál hozzáférni a vezeték nélküli hálózathoz..

A hálózati titkosításhoz meg kell változtatnia, és ezt megteheti, ha rákattint az útválasztó beállításainak oldalán található '' Adminisztráció 'fülre..

Módosítsa a hálózat SSID nevét

Most, hogy beállított egy erős jelszót; meg kell változtatnia a vezeték nélküli hálózat nevét (a Wi-Fi SSID nevét), amely alapértelmezés szerint a modemgyártó márkanevet képviseli. Ez tudatta másoknak, hogy melyik kapcsolatot használja. Amikor megpróbálják ellopni a Wi-Fi-t, és tudva, hogy a jelszó kitalálása könnyebbé válik, mivel a legtöbb márka rendelkezik alapértelmezett jelszókészlettel, úgy kell megváltoztatnia, hogy az útválasztó beállítási oldalának 'Vezeték nélküli' lapjára lép, majd módosítsa az SSID-t nevezze el és mentse el a hálózati titkosítás beállításait.

Aktiválja a hálózati titkosítást

Annak megakadályozása érdekében, hogy az emberek ellopják a Wi-Fi-kapcsolatot, titkosítani kell a hálózatot. Különböző lehetőségek vannak a Wi-Fi hálózati titkosításhoz, például a WEP, WPA (WPA-Personal) és a WPA2 (Wi-Fi Protected Access 2. verzió), amelyek kompatibilisek a különféle hardverekkel. WEP a legkevésbé biztonságos, de kompatibilis a régebbi hardver eszközökkel, és a hálózati titkosítási biztonsági szint nem túl erős, ezért könnyen megtörhető, de WPA2 a legbiztonságosabb és titkosított hálózat, de csak a 2006 után gyártott új hardverrel kompatibilis.

A MAC-szűrő beállítása

Minden vezeték nélküli eszköznek megvan a saját MAC-címe (Media Access Control), hasonlóan az internethez csatlakoztatott számítógépekhez egyedi IP-címmel. A vezeték nélküli kapcsolat biztonságának és a hálózati titkosításnak a fokozása és fokozása érdekében megadhat specifikációt, és hozzáadhatja a Wi-Fi-hez csatlakoztatott egyes eszközök MAC-címét, így csak a jogosult eszközök férhetnek hozzá a vezeték nélküli kapcsolathoz. Mielőtt ezt megtenné, el kell végeznie egy kis házi feladatot az összes olyan eszköz MAC-címeinek összegyűjtésére és listájának elkészítésére, amelyeket engedélyezett eszközként kíván hozzáadni az útválasztó beállításainak oldalához. Ezenkívül hajtsa végre ezeket a lépéseket. Most már megvan az összes MAC-címe, ideje hozzá őket, és ezt megteheti úgy, hogy a routerünk beállítási oldalán a 'Vezeték nélküli' fülre kattint, majd ismét kattintva lép a '' Vezeték nélküli hálózati hozzáférés 'fülre, és hozzáadja az összes címeket, majd mentse a beállításokat.

Korlátozza a Wifi jeltartományt

Ha a vezeték nélküli útválasztó nagy hatótávolsággal rendelkezik, és a nagy hatótávolság nem szükséges, mivel kis helyen él. Akkor ez a tartomány jobban szolgál mások számára, mint te, de csökkentheti a WiFi-útválasztó jeltartományát a 'Vezeték nélküli' fülre kattintva, majd a 'Vezeték nélküli speciális beállítások' elemre kattintva. Próbálja meg csökkenteni a tartományt az Ön igényei szerint.

Frissítse a Router firmware-jét

Fontos, hogy figyelemmel kísérjük az útválasztó firmware-jét, és ha nagyon elavult, akkor gyorsan frissítse azt a teljesítmény növelése érdekében, a legfrissebb műszaki frissítések beszerzésével, hogy biztosítsa az erős hálózati titkosítást..

Csatlakozzon a biztonságos hálózathoz

Most, hogy elvégezte a lehető legjobb vezeték nélküli biztonsági beállításokat, aktiválnia kell ezeket a beállításokat a számítógépére és a hozzá csatlakoztatott más eszközökre..

Csatlakoztasson minden eszközt a Wi-Fi-hez, és mentse el az „automatikus csatlakozás” funkcióval ehhez a Wi-Fi opcióhoz, így nem kell minden felhasználónevet és jelszót megadnia minden alkalommal, amikor bejelentkezik a hálózatba. Most, hogy sikeresen megbiztosította otthoni (vezeték nélküli) hálózatát, és senki sem tudja megtörni ezeket a biztonsági beállításokat, és gond nélkül élvezheti a Wi-Fi kapcsolatot.

Ellenőrizze, ki csatlakozik a Wi-Fi-hez

A fenti biztonsági intézkedések elvégzése után is, ha úgy gondolja, hogy valaki még mindig ellopja az Ön Wifi-jét, akkor nagyon sok szoftver és alkalmazás letölthető, hogy ellenőrizze, ki használja a Wifi-hálózatát, köszönhetően a technológiának, amely megkönnyíti az életünket.

Következtetés

A legrosszabb dolog, amit manapság az emberek csinálnak, az internetkapcsolat és az eszközök biztonsági lépéseinek figyelmen kívül hagyása. Ami viszont a legfontosabb biztonsági kockázatokhoz vezet, mint például a hackelés, a spamelés és a számítógépes adatlopások..

Tehát légy okos internet-felhasználó és legyen titkosítva, tehát minden snoopernek nincs más dolga, amit keresnie kell, kivéve egy kódolt és titkosított hálózatot. A további titkosításhoz a végső titkosítási útmutatónkat is követheti.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me