Hoe anoniem blijven op je Android of iPhone

[ware_item id=33][/ware_item]

Tegenwoordig is het eenvoudig om uw online activiteiten bij te houden. Anoniem browsen op internet is niet alleen voor criminelen die hun zoekopdrachten en andere gegevens willen verbergen. Andere mensen willen misschien anoniem op internet surfen om gerichte advertenties te verminderen, sites te bezoeken die niet in hun land beschikbaar zijn en zelfs het risico op identiteitsdiefstal verminderen. Volg deze tips om uw internetprivacy te garanderen tijdens het browsen op uw Android-apparaat of iPhone.


Verberg uw IP-adres

De eerste stap om anoniem online te blijven, is uw IP-adres te verbergen. Uw IP-adres is als een thuisadres. Het is een nummer voor uw apparaat dat sites vertelt waar u uw gegevens naartoe moet sturen, zodat de juiste webpagina's of bestanden op de juiste telefoon of tablet aankomen. Uw IP-adres bevat informatie over uw geografische locatie. Sociale netwerksites en zoekmachines kunnen uw IP-adres gebruiken om uw online activiteiten bij te houden om advertenties op uw accounts te richten.

Dat gezegd hebbende, er zijn talloze manieren om uw IP-adres te verbergen voor sites die u bezoekt. Enkele van de meest voorkomende manieren zijn:

Gebruik een VPN om uw gegevens te coderen

Een VPN of virtueel privénetwerk is een service waarbij u verbinding maakt met de servers van de provider voordat u online gegevens verzendt en ontvangt. Het maskeert uw IP-adres omdat alle gegevens die vanaf die server worden verzonden, een van de IP-adressen van uw provider gebruiken in plaats van de uwe. Als extra beveiligingsbonus coderen de beste VPN-providers voor Android en iPhone uw gegevens. VPN's worden op grote schaal gebruikt door zakelijke professionals om online beveiliging te verhogen en het risico te verminderen dat hun gegevens in verkeerde handen vallen. Het is ook geweldig voor het verbeteren van de beveiliging bij het verbinden met openbare netwerken door het risico op hacking te minimaliseren. Aan de slag met een VPN is eenvoudig.

 1. Zoek een betrouwbare VPN-serviceprovider.
 2. Meld u aan volgens de instructies van de provider.
 3. Download de mobiele app van de provider en configureer uw instellingen.
 4. Begin anoniem te browsen vanaf uw telefoon.

Gebruik een proxyserver

Een proxyserver lijkt op een VPN, maar is beperkter. Dat gezegd hebbende, het is gratis en werkt goed voor eenmalig gebruik door uw IP-adres te wijzigen. Om het te gebruiken:

 1. Zoek proxy-servers online. Er zijn veel gratis opties, dus ze zijn niet moeilijk te vinden.
 2. Configureer uw browserinstellingen om verbinding te maken met de proxyserver.
 3. Begin uw anonieme browsesessie.

Opmerking: proxy's werken alleen met de browser waarvoor u het hebt geconfigureerd, dus het werkt niet met andere apps op uw telefoon. Wees voorzichtig met het invoeren van gevoelige gegevens wanneer u een proxy gebruikt.

Gebruik de Tor Browser

Tor is een netwerk van proxyservers die uw gegevens tussen servers stuiteren om online de anonimiteit te vergroten. Je kunt Tor zelfs via je VPN laten draaien om een ​​extra beveiligingslaag toe te voegen.

 1. Ga naar torproject.org of zoek de app in uw Android- of iOS-winkel.
 2. Download en installeer de Tor-browser.
 3. Open de map Tor Browser.
 4. Volg de instructies om rechtstreeks verbinding te maken met het Tor-netwerk of om uw instellingen te configureren.
 5. Start de browser en begin anoniem te browsen. Let op: Tor maakt geen verbinding met andere apps op uw apparaat.

Als u uw IP-adres verbergt, kunnen bedrijven u niet volgen. Het lijkt ook alsof uw internetverkeer ergens anders vandaan komt. Dit kan handig zijn als u toegang probeert te krijgen tot een website die niet beschikbaar is in uw land.

Gebruik een privacygerichte zoekmachine

Als u zich zorgen maakt over bedrijven die uw gegevens bijhouden, is het het beste om weg te blijven van de grotere zoekmachines zoals Google en Bing. Ze volgen al uw zoekgeschiedenis om meer gerichte zoekresultaten te leveren. Het is een van de redenen waarom het verbergen van uw IP-adres een goed idee is, omdat ze uw activiteit volgen door deze aan uw IP te koppelen.

Andere minder bekende zoekmachines zullen uw gegevens niet bijhouden, zodat u kunt bladeren zonder het gevoel te hebben dat iemand u bespioneert. StartPage en DuckDuckGo zijn slechts enkele van deze zoekmachines die u niet online volgen. Ga naar de gewenste zoekmachine en begin met browsen!

Stuur anonieme e-mails

Surfen op internet is niet noodzakelijkerwijs het enige deel van het internet waar u anoniem wilt blijven. Door uw e-mail anoniem te maken, kunt u voorkomen dat spam en activiteiten worden bijgehouden. U kunt zich altijd aanmelden voor nieuwe e-mailadressen om u te registreren voor sites. Zorg ervoor dat u geen persoonlijke informatie opneemt in dat account. U wilt een VPN gebruiken wanneer u nieuwe accounts instelt, zodat deze niet gebonden zijn aan uw IP-adres.

Als alternatief kunt u services zoals ProtonMail gebruiken die uw e-mailinformatie verbergt voor zoekopdrachten en werkt via het Tor-netwerk. Niet alleen dat, maar het codeert ook uw e-mailgegevens. Het bevat ook tweefactorauthenticatie en vraagt ​​niet om uw persoonlijke gegevens wanneer u zich aanmeldt, wat nog meer beveiliging aan uw e-mails toevoegt.

Wees voorzichtig met software van derden

Een ding om te onthouden om anoniem te blijven met uw Android-apparaat of iPhone is dat elke app uw informatie anders benadert. Hoewel u uw webbrowser anoniem kunt instellen, kunnen uw andere apps toegang krijgen tot uw persoonlijke gegevens en deze volgen. Zelfs als uw browser anoniem is, kunnen browserplug-ins van derden persoonlijke informatie opslaan.

Een VPN zou met andere apps moeten werken, maar hoe dan ook, het is belangrijk om voorzichtig te zijn en te voorkomen dat u persoonlijke informatie invoert als u online anoniem wilt blijven.

Anoniem online blijven is niet onmogelijk als u zich zorgen maakt over online beveiliging. Dat gezegd hebbende, geen enkele oplossing is fool-proof, dus het is het beste om dit soort beveiligingsmaatregelen samen te gebruiken om de best mogelijke beveiliging te krijgen.

Dit zijn de best practices om uw identiteit te beschermen. U kunt meer nuttige bronnen vinden om uw anonimiteit online verder te waarborgen.