Hoe BitTorrent-verkeer te coderen – Complete gids

[ware_item id=33][/ware_item]

In dit artikel laten we u zien hoe u uw Bittorent of Utorrent Traffic kunt coderen met behulp van tools van derden, op deze manier kunt u uw torrents-seeding veilig coderen!


maar dat raden we niet aan, omdat mensen klaagden over minder veilig en enige tijd betrokken waren bij het lekken van uw DNS of IP. we raden ten zeerste aan om NordVPN te gebruiken voor Super internetsnelheid en een gecodeerde verbinding, het wordt ook geleverd met functies zoals, Kill Switch en DNS-bescherming.

Torrenting heeft enigszins altijd een donkere perceptie. vanwege het illegale gebruik van BitTorrent zoals het downloaden van auteursrechtelijk beschermd materiaal, waaronder films, muziek, software en vele andere. Deze gids helpt u BitTorrent Traffic te coderen.

Dergelijke downloads zijn meestal groot en zetten een zware druk op de servers van uw internetprovider. Uw ISP's smoren op hun beurt uw BitTorrent-verkeer op hun netwerken. Door een dergelijke actie neemt uw BitTorrent-download af.

Omdat torrenting zo populair is, implementeren steeds meer ISP's methoden om BitTorrent Traffic te smoren (ook wel shaping traffic genoemd).

Als u niet zeker weet of uw BitTorrent wordt onderdrukt, bekijk dan de lijst met landelijke ISP's.

Maar hoe kunnen ISP's uw BitTorrent-verkeer niet vertragen? De oplossing is Encryptie. Door uw BitTorrent-verkeer te coderen, kunt u voorkomen dat ISP's smoren.

Wat doet codering?? Versleuteling maakt van uw gegevens - BitTorrent-verkeer in kwestie - een niet-identificeerbare vorm, zodat het voor uw ISP's moeilijk wordt om uw BitTorrent-verkeer te volgen en te identificeren. Hoewel, codering je CPU-kracht nodig heeft voor codering, zijn er echter bijna nul procent kansen dat je BitTorrent-verkeer zal worden gelekt en beperkt.

Hoe BitTorrent-verkeer te coderen

Er zijn verschillende manieren voor BitTorrent-verkeersversleuteling.

 1. BitTorrent-client ingebouwde coderingsfuncties
 2. Peer Block [Peer Guard]
 3. Virtueel prive netwerk

Gerelateerd artikel: 5 Beste VPN voor torrenting & P2P Bestanden delen & Topaanbeveling 2017

1. BitTorrent-client ingebouwde coderingsfuncties

De meeste populaire BitTorrent-clients zoals Azureus, BitComet en uTorrent / BitTorrent hebben ingebouwde coderingsfuncties om BitTorrent-verkeer te coderen. Volg deze stappen om ze in te schakelen.

Azureus

 1. Open de ‘Azureus’ BitTorrent-client.
 2. Navigeren naar Gereedschap > Klik opties > uitbreiden Verbinding > kiezen Transportcodering.
 3. Vink het vakje ‘Vereist gecodeerd transport' optie.
 4. Selecteer RC4-codering uit de ‘Minimaal coderingsniveau.’
 5. Vink het vakje ‘Niet-gecodeerde uitgaande verbindingen toestaan ​​als poging tot versleutelde verbinding mislukt.’Hiermee kan de client niet-gecodeerde verbindingen verzenden om compatibiliteit te garanderen. Het onthult echter uw ware IP-adres voor uw ISP om BitTorrent-verkeer te identificeren. Ons advies is om het ongemoeid te laten en uw zaaimachines en snelheden te controleren. Als het uw downloadsnelheid vertraagt, vink dan deze optie aan en controleer het opnieuw.
 6. Schakel het selectievakje 'Niet-gecodeerde inkomende verbindingen toestaan.’
 7. Dat is alles voor Azureus; om BitTorrent-verkeer te coderen.

Bitcomet

 1. Navigeren naar opties > Klik op voorkeuren > Klik op Geavanceerd > kiezen Verbinding.
 2. Scroll naar 'Protocol encryptie,Er zouden drie velden zijn Automatische detectie, Altijd, en uitschakelen. De optie automatisch detecteren biedt meer verbindingen, maar minder bescherming tegen ISP-gasregeling.
 3. Probeer eerst automatisch te detecteren, als dit uw snelheid niet verhoogt, schakel het dan naar 'Altijd'.
 4. Dat is alles voor BitComet; om BitTorrent-verkeer te coderen.

uTorrent / BitTorrent

 1. Navigeren naar opties > Klik op voorkeuren > blader om te selecteren BitTorrent.
 2. Ga naar 'Protocol encryptie,Het heeft drie optiesIngeschakeld,’‘Gedwongen,’En‘Gehandicapt.’
  De optie 'Ingeschakeld' biedt meer verbindingen maar minder bescherming tegen ISP-gasregeling.
 3. Probeer eerst de ‘gedwongen’ verbinding. Als uw snelheid aanzienlijk wordt verlaagd, schakelt u over naar de optie 'ingeschakeld'.
 4. Schakel het selectievakje 'Inkomende legacy-verbindingen toestaan,'Als u niet-gecodeerd inkomend verkeer wilt toestaan.
 5. Dat is alles voor uTorrent / BitTorrent; om BitTorrent-verkeer te coderen.

2. Peer Block

PeerBlock is een handig hulpmiddel om geselecteerd verkeer te blokkeren door te voorkomen dat specifieke IP's verbinding maken met uw computer. Het kan worden gedaan met de router, maar wat als je het rechtstreeks vanaf de pc kunt doen?

Vaak sluiten anti-P2P-bedrijven zoals de overheid, auteursrechthouders zoals MPAA, bureaus, enz. Zich aan bij de groep van peers die het torrent-bestand delen en alle IP-adressen opslaan en later inbreukbrieven sturen naar hun ISP's, die op hun beurt beperk je snelheid of slechtste, herroep je internetabonnement.

Hoe is dit nuttig voor BitTorrent-verkeer? PeerBlock blokkeert een reeks IP-adressen en blokkeert volledig het verkeer van en naar die IP-adressen (peers).

codeer bittorrent verkeer

Vanaf het begin van de PeerBlock-opstartwizard, als u opties zoals P2P, advertenties en spyware in de lijst selecteert, downloadt PeerBlock automatisch de bekende IP-reeksen spyware en blokkeert IP-adressen.

Een aangepaste lijst met IP-bereiken toevoegen is eenvoudig, op het installatiescherm kunt u een IP-lijst maken. U kunt ook IP-bereiken overal op internet importeren, zoals IPBlockList en iBlockList.

bittorrent verkeerscodering

U kunt ook uw specifieke IP-bereik toevoegen. Als u bijvoorbeeld al het IP-verkeer vanuit China wilt blokkeren. U kunt klikken op 'lijst maken,'Geef een beschrijvingsnaam en de bestandsbestemming.

bittorrent verkeerscodering

In het volgende scherm wordt u gevraagd om de lijst met te blokkeren IP-adressen in te voeren. Als u alleen het IP-bereik van heel China wilt blokkeren, gaat u naar IPAddressLocation.org en gebruikt u het IP-bereiktool om alle toegewezen IP-adressen van dat land te krijgen.

codeer bittorrent verkeer

Kopieer al die IP-velden in een tekstbestand en sla het op als .p2p extensie om het leesbaar te maken voor PeerBlock. Klik op 'ToevoegenOm het bestand te selecteren.

bittorrent verkeerscodering

Wanneer u klaar bent met het aanpassen van lijsten, gaat u naar het hoofdscherm waar u de activiteit van IP-adressen ziet en alles controleert. Je ziet de IP's geblokkeerd in dat venster. U kunt ook klikken op de ‘Bekijk geschiedenis‘Knop waar u de activiteiten van verschillende punten in de tijd kunt zien.

bittorrent verkeerscodering

De software toont niet alleen de geblokkeerde IP-adressen, maar ook de toegestane IP-adressen die het een uitstekende monitoringtool maken.

PeerBlock is perfect als u bepaalde IP-adressen wilt blokkeren en de rest aan uw antivirus- en anti-malwaresoftware wilt overlaten.

Misvatting over PeerBlock

 1. PeerBlock verbergt uw IP-adres niet op een BitTorrent-verkeer.
 2. Het blokkeert niet alle IP-adressen, maar een reeks specifieke IP-adressen. Het is daarom verouderd en vereist actuele blokkeerlijsten.

3. Virtueel privénetwerk

VPN - Virtual Private Network - is een uitstekende methode om uw privacy en beveiliging online te beschermen. Het codeert BitTorrent-verkeer en verbergt ook uw echte IP-adres voor de pool van peers die het bestand delen, waardoor het een perfect hulpmiddel is om te voorkomen dat auteursrechteigenaren en ISP's uw BitTorrent-verkeer identificeren en uw internetsnelheid vertragen.

VPN-codering

Wees echter op uw hoede voor gratis VPN dat beschikbaar is op internet. Deze gratis VPN registreert uw activiteiten of lekt uw IP-adressen of beide, waardoor uw BitTorrent-verkeer gevoelig wordt voor de snelheidsbeperking van uw ISP's en IP-tracking van auteursrechteigenaren.

Een betaalde VPN-service heeft zijn speciale VPN-servers met DNS-service om dergelijke risico's te elimineren en premium-services aan te bieden.

Conclusie

Als u de ingebouwde BitTorrent-clientversleuteling gebruikt, verdient het de voorkeur om PeerBlock te gebruiken. Het kan echter nog steeds een risico inhouden dat uw BitTorrent-verkeer wordt blootgesteld.

VPN is de beste methode om BitTorrent-verkeer te coderen en te voorkomen dat ISP's uw BitTorrent-verkeer beperken.