Hoe kan Google u volgen en hoe u Google-tracking kunt voorkomen?

[ware_item id=33][/ware_item]

Het is geen verborgen feit dat Google veel weet over gebruikersinformatie en -gegevens. Google is een onvermijdelijke digitale eenheid die in bijna elk deel van het leven van een individu wordt gestopt. Of je nu iets op internet wilt zoeken, een film wilt kijken of een video waar iemand het over heeft of een nieuwe bestemming wil bezoeken, Googles weet er heel goed van.


Omdat we dus enorm op Google vertrouwen, is het moeilijk om het uit ons leven te verwijderen. We kunnen echter op zijn minst manieren ontdekken waarop we de controle van onze gegevens en informatie kunnen beperken.

In dit artikel vindt u verschillende tactieken waarmee Google al uw activiteiten kan traceren en hoe u kunt voorkomen dat Google dit doet. Kijk hieronder!

  1. Google Maps-locatie:

Deze functie is een van de meest opwindende en fatsoenlijke functies die door Google worden aangeboden en die onmogelijk te vermijden is. Google slaat heel slim coördinaten van uw locatie op wanneer u de Google map-functie gebruikt om te zoeken of ergens heen te gaan.

Google gebruikt deze informatie op vele manieren, zoals dat ze naast het verbeteren van hun services een meldingskaart sturen als u zich in een bioscoop of een restaurant bevindt.

Om te voorkomen dat Google uw activiteit bijhoudt, kunt u de optie Locatiegeschiedenis deactiveren. Het uitschakelen van deze optie heeft geen invloed op uw ervaring. U kunt echter de mogelijkheid verliezen om de reizen die u heeft gemaakt op Google Maps te bekijken. Als u deze optie uitschakelt, heeft Google Maps geen toegang meer tot uw locatie.

U kunt ook de GPS-toestemming voor Google Maps annuleren om ervoor te zorgen dat deze u niet in de gaten houdt zonder dat u op de hoogte wordt gesteld.

U kunt ook het web uitschakelen & App-activiteitsoptie omdat Google hiermee ook uw locatiegegevens kan delen.

Al deze instellingsopties zijn op één plek aanwezig. Om deze instellingen te wijzigen, open de Google Maps-app, veeg vanaf de linkerkant naar teken de navigatielade. Vanaf hier tik op Instellingen en klik op Persoonlijke inhoud. U vindt al deze opties onder App-geschiedenis en locatie-instellingen.

  1. Locatie vanaf Android-telefoons:

Als u een Android-gebruiker bent, registreert en volgt Google continu elke beweging. Voor dit doel hebben ze zelfs geen kaartenfunctie nodig.

Als u wilt voorkomen dat Google dit doet, moet u de optie Web- en app-activiteit en de optie Locatiegeschiedenis uitschakelen.

Als u de toepassing Kaarten niet op uw smartphone heeft geïnstalleerd en u wilt toegang tot privacy-instellingen, maak u dan geen zorgen. Het enige dat u hoeft te doen is ga naar je dashboard Mijn activiteit. Uit het linker menu zoeken naar activiteitscontroles om toegang te krijgen tot die instellingen.

Als u specifieke locatiegegevens wilt verwijderen, doet u dit vanaf de startpagina van het dashboard.

  1. Gegevensgebruik vanaf Android-telefoons:

De persoonlijke en privé-informatie van Android-gebruikers loopt een hoog risico omdat Google veel informatie van gebruikers bewaart. Het bevat ook enkele persoonlijke informatie zoals contacten, app-gebruik en agenda-afspraken.

Google weet alles over uw app-gebruik, zoals hoe lang u het gebruikt en ook over de updates voor uw systeem.

Als u dit wilt voorkomen, gebruikt u de instelling Device Information die aanwezig is op de pagina Activity Controls. Als je een specifiek item gaat verwijderen, ga je gewoon terug naar de startpagina van het dashboard Mijn activiteit.

  1. Zoekverzoeken van Google:

Wanneer u op Google zoiets zoekt, heeft dit aanzienlijke invloed op algoritmen die erop gericht zijn u en uw voorkeuren te vinden. U kunt uw zoekopdrachten echter beheren via de site Mijn activiteit.

U kunt de functie waarmee de zoekgeschiedenis wordt vastgelegd, afbreken of een specifieke functie uit de database verwijderen. Maar voor alle eerdere verzoeken, moet u de web- en app-activiteit uitschakelen, terwijl dit later vanaf de startpagina kan worden gedaan.

  1. Bekijk en zoekgeschiedenis van YouTube:

Google weet ook welke dingen u op internet bekijkt door de weergave en zoekgeschiedenis van een YouTube-account te gebruiken. Het is vervelend als iemand je privacy onderbreekt. Je kunt er echter een einde aan maken.

De opties voor het wijzigen van de instellingen staan ​​onderaan de Pagina met bedieningselementen. Ga naar de Tabblad Activiteit verwijderen om de kijkgeschiedenis te verwijderen. Op dezelfde manier kunt u ook van de zoekgeschiedenis afkomen door alleen de zoekgeschiedenis te verwijderen.

  1. Gegevens en browsegeschiedenis via Google Chrome:

Afgezien van Google, speelt de eigen browser, d.w.z. Google Chrome een cruciale rol bij het volgen van gebruikers. Google Chrome informeert de gebruikers over de browsegeschiedenis via internet en niet alleen over een bepaalde service.

Naast de opnamegeschiedenis deelt Chrome uw gegevens, verzendt systeeminformatie, pagina-inhoud en nog veel meer.

Ga naar de om geschiedenis van Chrome en uw activiteit op verschillende websites te voorkomen Pagina Activiteitencontrole. Onder de Web- en app-activiteit optie, deactiveer de Inclusief Chrome-geschiedenis optie.

Bovendien moet u het selectievakje Help bij het verbeteren van veilig browsen uitschakelen en automatisch gebruiksstatistieken verzenden die aanwezig zijn in de Chrome-instellingen. Als u een specifiek item in uw Chrome-logboeken wilt verwijderen, gaat u naar het dashboard Mijn activiteit.

  1. Spraakopnamen van Google Assistent:

Het is belangrijk op te merken dat al uw gesprekken en vragen met Google Assistant voor altijd bewaard blijven. Google doet dit om ervoor te zorgen dat de virtuele assistent luistert wanneer hij wordt gebeld en zijn algoritmen voor spraakherkenning kan verbeteren. Maar als u niet vertrouwd bent met deze functie, kunt u deze uitschakelen.

Als u een bepaalde opname en opdracht wilt verwijderen, moet u zoeken op de pagina Mijn activiteit.

Het deactiveren van de instelling voor stemactiviteit kan echter enkele functies van Google Assistent in gevaar brengen. Het bevat meerdere profielen op Google Home. De spraak- en audio-activiteit is beschikbaar op het tabblad Activity Controls.

  1. Video's en foto's van Google Foto's:

Al uw gesynchroniseerde foto's op Google Foto's zijn geschikt voor object- en gezichtsherkenning. Anders dan dit platform te verlaten, kunt u er echter niets aan doen.

De meeste nadrukkelijke functies van Google Photo hebben algoritmen nodig die je foto's skimmen voor doelen zoals groeperen op gezichten, objecten en nog veel meer.

 

Inmiddels denk ik dat het vrij duidelijk is hoe Google je volgt en registreert van onze activiteiten. Vast en zeker! We kunnen het gebruik van Google zeker niet stoppen, maar we kunnen in elk geval een aantal preventieve maatregelen nemen om onze privacy en online beveiliging te waarborgen. De hierboven besproken trackingpreventie is eenvoudig en minder tijdrovend en heeft alleen effect op de Google-activiteit.