Hoe kan uw USB-apparaat beveiligingsrisico’s voor u inhouden

[ware_item id=33][/ware_item]

Een Universal Serial Bus - USB-apparaat is een nuttig extern apparaat voor gegevensopslag. Het bevat een flashgeheugen dat maar liefst 256 MB tot 256 GB kan opslaan. Deze USB-stick kan echter een groot beveiligingsrisico blijken te zijn. Mensen begonnen USB-apparaten als een beveiligingsbedreiging te beschouwen nadat Edward Snowden het gebruikte om geheimen van de US National Security Agency (NSA) te kopiëren.


Stappen om beveiligingsrisico's van een USB-apparaat te verminderen

In dit artikel richten we ons op de verschillende beveiligingsrisico's die kunnen optreden na misbruik of een USB-stick.

Security-'s-by-USB-apparaat

De risico's die u loopt, zijn verschillende belangrijke beveiligingsincidenten, USB-specifieke malware en virussen. Deze beveiligingsrisico's kunnen echter worden verminderd door een aantal goede beveiligingsmethoden te gebruiken. Het is van groot belang dat u beveiligingsstappen neemt voor uw USB-stick.

  1. USB-apparaat kwijt

De meest voorkomende beveiligingsrisico's met betrekking tot de USB-flash-apparaten treden vooral op wanneer het apparaat verloren gaat.

Als u echter een wachtwoord hebt beveiligd of, nog beter, een gecodeerd USB-flashapparaat, kunt u uw zorgen minimaliseren. Bovendien, als u een back-up van uw gegevens maakt, bent u veilig genoeg. Dus zelfs als uw apparaat verloren of gestolen is, blijven uw gegevens veilig, omdat niemand de codering die u op uw USB-apparaat heeft ingesteld, kan breken.

Om uw USB-apparaat te coderen, kunt u ofwel coderingssoftware gebruiken of een apparaat met een gecodeerde partitie kopen.

Aanbevolen artikel: uw USB-schijf coderen op een Mac

Het verliezen van een USB-apparaat zonder wachtwoord en coderingsbescherming is echter een heel andere zaak. Afhankelijk van het belang van de gegevens die op het USB-apparaat zijn opgeslagen, kan uw verloren USB-apparaat u uw hele fortuin kosten. Het is echter alleen uw CV die op het USB-apparaat is opgeslagen, dan hoeft u zich niet al te veel zorgen te maken, maar als op dat apparaat zeer persoonlijke documenten zijn opgeslagen, zijn deze zorgen erg groot.

Daarom is de eenvoudigste manier om te voorkomen dat u uw USB-apparaat verliest, ervoor te zorgen dat het veilig bij uzelf wordt opgeslagen. Waar u het USB-apparaat ook plaatst, zorg er ook voor dat het niet wordt beschadigd door overmatige schokken of druk, omdat dit kan leiden tot beschadiging of breuk van gegevens.

  1. Een USB-stick zoeken

Een USB-stick als onnatuurlijk gevonden, dan zijn er bijna 50 procent kansen dat u deze in uw computer plaatst. Je denkt misschien dat het gratis is, dus waarom zou je het niet voor je eigen doel gebruiken? Helaas kan deze USB-flashdrive ook een valstrik zijn en u gemakkelijk in de val lokken voor het laden van malware op uw computer.

Security-'s-by-USB-apparaat

Een niet-techneut zou nooit de inhoud van een USB-stick controleren, maar een beveiligingsexpert zou dat doen. Om de inhoud van zo'n onnatuurlijk gevonden USB-flashstation te controleren, moeten beveiligde pc's met gespecialiseerde beveiligingssoftware worden gebruikt.

Verschillende autorun-malware kan worden voorkomen dat uw pc wordt geïnfecteerd als antivirussoftware uw systeem al beschermt. Maar dit is alleen mogelijk als uw systeem up-to-date is, anders zijn er nog steeds kansen dat malware uw systeem infecteert.

Daarom is het beter om elke USB-stick die u onnatuurlijk vindt, met rust te laten. U kunt ook een oproep plaatsen op de sociale media voor de eigenaar van het verloren apparaat. Maar je moet het nooit aansluiten.

  1. Een USB-apparaat aan een vriend geven

Als je een USB-apparaat hebt en je hebt net een nieuw apparaat gekocht, denk je misschien na over je oudere USB. U denkt misschien om uw oudere USB-apparaat te verkopen of om het weg te geven. Het belangrijkste voor u moet niet de droom zijn van het verdienen van een kleine winst, u moet eerder nadenken over gegevensbeveiliging. Security-'s-by-USB-apparaat

Wanneer u een USB-apparaat uitverkocht of weggeeft, moet u ervoor zorgen dat de volledige inhoud is verwijderd. De gegevens moeten veilig worden verwijderd en pas na volledige validatie worden overgedragen aan een vreemde of een vriend.

Bovendien zijn er verschillende methoden beschikbaar om flash-gebaseerde media veilig van een USB-stick te wissen. Elke lees- en schrijfcyclus zal echter leiden tot veroudering van de schijf. Daarom is het het beste om gewoon oudere schijven te wissen en te verwijderen, omdat ze misschien niet gewoon lang genoeg meegaan in de handen van de nieuwe eigenaar.

  1. USB-specifieke malware

Hierboven hebben we de risico's overwogen van het plaatsen van een onnatuurlijk gevonden USB-apparaat in uw computer. Bovendien moet u ook weten welke malware gemakkelijk kan worden uitgevoerd. Sommige malware, Trojaanse paarden en wormen kunnen ook automatisch worden uitgevoerd. Deze malware zal een goed niveau van succes bereiken als uw computer niet is geladen met beveiligingssoftware. Security-'s-by-USB-apparaat

Een voorbeeld van een dergelijke malware is BadUSB. Deze vrijwel niet-detecteerbare malware kan leiden tot het kapen van gerichte computers. BadUSB richt zich op een persoon via een geïnfecteerd USB-apparaat en grijpt vervolgens de controle over zijn pc of waar de geïnfecteerde USB wordt geplaatst.

  1. Ken uw USB-apparaat

Uw USB-apparaat vereist een veilige plaats tegen nieuwsgierige blikken van hackers en snoopers. Maar het is ook belangrijk dat u het in een instantie herkent, zelfs als het aanwezig is in een enorme massa van verschillende USB-apparaten. De herkenning van een USB-apparaat is dus uitermate belangrijk.

Beveiliging en privacy zijn belangrijke aandachtspunten die de klok rond rond een USB-apparaat draaien. Daarom is het heel belangrijk dat u niet per ongeluk uw persoonlijke USB-apparaat overhandigt in plaats van het apparaat dat bedoeld is om te worden overgedragen. Als u per ongeluk uw persoonlijke USB-apparaat overhandigt, is de kans groot dat het gevoelige gegevens kan bevatten die voor schaamte kunnen zorgen of u ook uw fortuin kunnen kosten. Daarom moet u uw persoonlijke schijven gescheiden houden van die u op het werk gebruikt. Bovendien moet u ook de inhoud controleren voordat u een USB-apparaat overhandigt. Security-'s-by-USB-apparaat

Als uw USB net als elke gewone is, is de kans groot dat u ze misschien niet uit elkaar kunt houden. Door een bijzonder opvallend of opzichtig ontwerp zoals Lego of hout enz. Te geven, kunt u uw USB-apparaat echter gemakkelijk herkennen. U kunt ook enkele plakkerige labels op uw apparaat aanbrengen, maar u moet nog steeds overwegen om uw USB-apparaat op een veilige plaats te plaatsen.

Conclusie

USB-apparaten worden doorgegeven zoals siliconen visitekaartjes meestal door computergebruikers. Omdat we bekend zijn met USB's die malware-infecties vervoeren, zijn we dus afhankelijk van incidentele herformattering en antivirusscans. Op deze manier kunnen we veilig voorkomen dat onze USB-drives de volgende digitale epidemie veroorzaken. De beveiligingsrisico's van USB-apparaten lopen echter dieper dan onze verbeelding. Door de bovengenoemde goede werkwijzen te volgen, kunt u zich dus zeker beschermen tegen de beveiligingsrisico's die uw USB-apparaat met zich meebrengt.