Hoe privacy te beveiligen op Android

[ware_item id=33][/ware_item]

Hoe privacy te beveiligen op AndroidAndroid :: Gadgethacks


In de afgelopen jaren heeft de introductie van smartphones ze in een geïntegreerd deel van ons leven veranderd. Er is zoveel dat persoonlijk is dat we doornemen of zelfs opslaan in onze smartphones. Dus daarmee komt het probleem van de privacy. Smartphones zoals Android-telefoons kunnen uw privacy soms echt in gevaar brengen.

Deze zorg begint niet van ver. In feite kunnen dezelfde ontwikkelaars van uw Android-besturingssysteem de daders zijn. Google is ook populair als hulpmiddel voor gegevensverzameling. En via uw Android-besturingssysteem kunnen verschillende details, zoals uw locatie die u vaak bezoekt, en e-mailen eenvoudig worden gevolgd door Google-services.

Dit zou echter geen bedreiging voor u moeten zijn. Hoewel Google privacy kan binnendringen en uw gegevens en trends kan verzamelen, is er ook een manier om de consistentie van dit voorval te omzeilen en te voorkomen. Het belangrijkste van alle werkwijzen die ervoor zorgen dat u veilig bent, is om altijd alles uit te schakelen - bijna elke app op uw telefoon.

Uw smartphone beschermen

Er zijn kwetsbaarheden overal om ons heen. Uw smartphone loopt altijd het risico op een invasie en bedreigingen van malware te allen tijde. Het is dus een manier om uw Android-telefoon niet te verbinden met onbekende openbare wifi. Net als een openbare wifi-verbinding zijn Bluetooth en computers ook uitstekende hosts van malware. Laat uw Bluetooth dus nooit geactiveerd en vermijd zoveel mogelijk om uw telefoon met een computer te verbinden.  

Als u geen service of app op uw telefoon gebruikt, kunt u deze veilig uitschakelen. Een onderschat idee zoals het is, het is ook belangrijk om malware-bescherming voor je Android-telefoon te krijgen. Er zijn veel bestaande handleidingen online beschikbaar over het verwijderen van malware. Hoewel u gidsen kunt volgen om android-malwarebescherming tegen schadelijke inhoud te verwijderen, is dit in de eerste plaats een must.

Beperk uw virtuele interactie met Google

Als eigenaar van een Android-smartphone bent u altijd kwetsbaar voor de gegevensverzamelingsactiviteiten van Google. U kunt deze interactie echter beperken. Zoveel als Google zijn toewijding aan privacy vaststelt, is dit niet het geval. En u kunt deze inbreuk voorkomen. Volg gewoon deze impopulaire (om een ​​reden) stappen door uw "activiteitenbeheer" aan te passen in uw instellingen. Bovendien beperkt het gebruik van de telefoon zonder u aan te melden bij uw Google-account de inbreuk op de privacy evenveel als uw activiteiten op uw telefoon..

Stel een speld in en verberg uw gegevens

Stel altijd een persoonlijk identificatienummer (PIN) in op uw telefoon. Dit voorkomt dat iemand binnendringt, zelfs als u uw telefoon verliest of als deze wordt gestolen. De keuze voor een pincode boven gezichtsherkenning of biometrische vingerafdrukken biedt een meer traditionele en "veiligere" route om uw gegevens te beschermen, zelfs van Google. Het versleutelen van uw telefoon brengt de beveiliging naar een geheel nieuw niveau. 

Onthoud uw pincode, want anders loopt u het risico al uw gegevens te verliezen. U kunt ook uw meldingen verbergen om uzelf te beschermen. Je weet nooit in welke handen je apparaat kan vallen. Het verbergen van uw meldingen gaat dus een lange weg om uw gegevens, zoals meldingen, contacten en berichten verborgen te houden. Ga gewoon naar de instellingen voor geluid en meldingen om meldingen uit te schakelen.

Consistente software-update

Consistente software-update van uw Android-smartphone is vooral belangrijk om de beveiliging van uw telefoon actueel te houden. Net zoals fabrikanten en ontwikkelaars werken aan het verbeteren van de beveiliging van uw mobiele apparaten, doen hackers dat ook om slimmere manieren te vinden om malware binnen te vallen en te verspreiden.

Het bijwerken van uw telefoon helpt u dus om op de hoogte te blijven van geavanceerdere gimmicks en trucs om uw apparaten binnen te vallen of te infecteren met malware. Ga op je Android-telefoon naar 'instellingen', vervolgens 'over de telefoon' en naar 'systeemupdate' om je telefoonsysteem actueel te maken.

Vertrouw nooit op onbekende bronnen

Overgenomen van Linux, werkt Android door u alleen toe te staan ​​apps en programma's te downloaden of te installeren van bronnen die zijn doorgelicht door zijn ontwikkelaars. Je Android-telefoon wordt geleverd met voorinstellingen die geen onbekende bronnen inschakelen. Dit zorgt ervoor dat u te allen tijde veilig bent, vooral tegen kwaadwillende bronnen en programma's.

Met uw Android-apparaat kunt u echter af en toe programma's en apps van onbekende bronnen downloaden en installeren. Dit proces is alleen toegestaan ​​als u Google toestemming geeft om onbekende bronnen in te schakelen. Dit kan schadelijk zijn voor de beveiliging van apparaten en gegevens. Let dus altijd op en vermijd het toestaan ​​en inschakelen van bronnen waarvan u niet zeker bent.

Gewoon de tijd nemen om machtigingen op Apps te controleren, gaat ook een lange weg. Natuurlijk kan het even duren om door te lezen, maar dit zorgt ervoor dat je apparaat altijd veilig is. Om u ook veilig te houden heeft Google zijn App-machtigingssysteem ontwikkeld.

Een bepaalde app die u downloadt, heeft bijvoorbeeld alleen toegang tot uw locatie als de app deze functie gebruikt. Verder zijn, zoals gewoonlijk, je instincten en kennis belangrijk. Zit de machtiging goed bij je? Merk je iets dubieus op? Dit zijn allemaal tekenen dat de bron van uw app mogelijk niet betrouwbaar is.

Deel niet teveel

Hoe graag u uw locatie ook met uw Uber-app wilt delen, het is niet altijd veilig. Natuurlijk kunnen sommige apps vrijwel nutteloos worden zonder dat de locatiefunctie is ingeschakeld. Toch kan deze functie soms behoorlijk schadelijk zijn voor de beveiliging van je Android-telefoon. Dus, voordat u belangrijke functies zoals uw locatie inschakelt, moet u altijd de noodzaak van veiligheidsrisico's inschatten.

Bottom Line

Er zijn verschillende integratieve manieren waarop u ervoor kunt zorgen dat uw Android-telefoon veilig is. Twee-factor-authenticatie voor één keer is misschien wel een van de meest effectieve manieren om de beveiliging van uw telefoon te verbeteren. Bovendien is het ontwikkelen van een gewoonte om uw apps en telefoonbeveiliging te beoordelen ook erg nuttig.

Meet en let op wat er aan de hand is met uw Google-synchronisatie, bekijk uw standaardapps, gebruik een VPN om uw activiteiten te coderen en veilige e-mailproviders zijn één manier. Zelfs het vermijden van Google Search op uw Android-apparaat is een veilige gok. U bent aangemeld bij uw Google-account, wat betekent dat al uw zoekpatronen worden gevolgd en vastgelegd door Google.