Hoe uw telefoon te coderen? (Gids voor gecodeerde telefoon)

[ware_item id=33][/ware_item]

Versleuteling is een methode om de gegevens te beschermen die zijn opgeslagen op uw apparaat, laptop, pc, smartphone of andere gadget die u gebruikt om uw gegevens op te slaan. Het woord Encryptie lijkt misschien een beetje technisch, maar het betekent gewoon dat je al je gevoelige en vertrouwelijke gegevens met een wachtwoord beveiligt die je niet in gevaar wilt brengen. In de onderzoekscasus van een schietincident dat een strijd tussen Apple en FBI teweegbracht die de behoefte aan codering verhoogde en verhoogde, heb je misschien een andere mening over de zaak, maar je kunt niet ontkennen dat het belangrijk is om de gegevens te beveiligen met een gepersonaliseerde codering sleutel die het voorkomt van hacking, spamming van poging tot diefstal van gegevens en zelfs als uw gecodeerde telefoon wordt gestolen of in verkeerde handen valt, hoeft u zich geen zorgen te maken over uw gegevens die op uw smartphone zijn opgeslagen, waaronder uw persoonlijke gegevens, uw e-mailaccounts die kan uw financiële en bankafschriften, uw creditcardgegevens, uw privégesprek, afbeeldingen, video's, contacten enz. hebben en het zou een nachtmerrie voor u zijn als het wordt uitgebuit door een cybercrimineel zoals hacker, spammer of andere snooper. Dus het beschermen van uw gegevens met codering is het beste en slimme idee om van dergelijke problemen af ​​te komen en u moet echt nadenken over gecodeerde telefoon.


Wat is gecodeerde telefoon?

Versleuteling slaat de gegevens van uw telefoon op in een gecodeerde en een onleesbare schijnbaar vervormde vorm. Wanneer u uw telefoon inschakelt, moet u de pincode of het beveiligde wachtwoord invoeren. Dit is hetzelfde als de pincode of het wachtwoord van uw telefoon op het vergrendelingsscherm. Nadat u die coderingssleutel hebt ingevoerd, gebruikt uw telefoon uw pincode of wachtwoord om uw gegevens te decoderen. het is begrijpelijk.

Typen telefooncodering

Er zijn drie hoofdsoorten codering;

  1. Versleuteling voor bewegende gegevens
  2. End-to-end encryptie
  3. Versleuteling van gegevens in rust

De eerste twee coderingstypen - "Codering voor bewegende gegevens" en "end-to-end-codering" zijn bedoeld voor de uitgaande en ontvangen berichten op uw gecodeerde telefoon en zijn bedoeld om te voorkomen dat onbevoegden de communicatie van uw apparaat lezen. Het derde type codering - codering voor gegevens in rust, is voor de opgeslagen gegevens in een apparaatgeheugen.

Waarom zou ik mijn telefoon coderen?

Miljoenen mensen over de hele wereld gebruiken tegenwoordig smartphones en slaan persoonlijke informatie op in hun telefoon, van hun persoonlijke gegevens tot uw privéchats, afbeeldingen en video's, en stel u voor dat er elk jaar duizenden telefoons werden gestolen en of uw telefoon een van hen is die valt in de verkeerde handen die toegang zou kunnen krijgen tot al uw persoonlijke gegevens en gevoelige informatie, klinkt het niet eng? Hier zijn enkele redenen waarom u een gecodeerde telefoon moet gebruiken.

Verbeter gegevensbeveiliging

Het coderen van uw telefoon zorgt voor de beveiliging van de gegevens van uw telefoon die zelfs in verkeerde handen niet kunnen worden misbruikt en verspreid. U kunt zonder zorgen alle informatie en gegevens op uw gecodeerde telefoon opslaan. Het coderen van uw telefoongegevens klinkt misschien moeilijk en technisch, maar het is net zo eenvoudig als het bijhouden van een wachtwoordcodering voor uw bestand, map of een heel apparaat, na codering worden uw gegevens omgezet in een gecodeerde, gecodeerde en een onleesbare vorm die wordt beschermd met een coderingssleutel die gebruikt om de gegevens te decoderen, zodat deze alleen toegankelijk is voor de persoon die de juiste coderingssleutel kent, anders zijn al uw telefoongegevens veilig en veilig.

Gegevensveiligheid, zelfs als uw telefoon wordt verkocht

Wanneer u besluit om uw oude telefoon te veranderen door deze te verkopen en vervolgens een nieuwe telefoon voor uzelf te kopen, hebt u ooit gedacht aan de gegevens die zijn opgeslagen in uw telefoongeheugen en op de harde schijf die kunnen worden opgehaald, zelfs nadat alle gegevens zijn verwijderd? Veel mensen negeren dit feit dat terwijl ze hun mobiele telefoon na langdurig gebruik afgeven er voor kan zorgen dat hun persoonlijke informatie en gegevens worden benaderd en geëxploiteerd, wanneer ze door een andere persoon worden gebruikt en als de intentie van die persoon niet juist is, het zeker niet kan in jouw voordeel. Dus het beste wat je kunt doen is de gegevens van je telefoon coderen en je nooit zorgen maken over je persoonlijke dingen op een gecodeerde telefoon.

Wat op uw telefoon kan worden gecodeerd?

Normaal gesproken kan alles op uw gecodeerde telefoon dat een internetverbinding gebruikt om te worden uitgevoerd, worden gecodeerd, dus hoe zit het met uw sms-berichten en oproepen? het coderen ervan is geen gemakkelijke taak, maar er zijn toch enkele apps zoals Silent Phone of Signal, die spraakoproepen via internet routeren via VoIP, en nog meer apps, zoals iMessages, die sms-berichten verandert in op internet gebaseerde instant messages als de persoon aan de andere kant gebruikt dezelfde app ook voor sms-berichten. E-mails op de telefoons hebben één nadeel, alles erin, van berichtinhoud tot bijlagen, kan worden gecodeerd, maar de adressen van de afzender en de ontvanger zijn ondanks gecodeerde e-mail nog steeds voor iedereen zichtbaar, maar e-maillogboeken kunnen op uw telefoon worden gecodeerd.

Hoe een telefoon te coderen?

Over het algemeen zijn er twee belangrijke en meest populaire smartphone-besturingssystemen die door miljoenen gebruikers over de hele wereld worden gebruikt Android en iOS (iPhone / iPad) en hieronder zullen we bespreken hoe u de codering in beide kunt implementeren met behulp van de ingebouwde functies en verderop in dit artikel bespreken we enkele apps van derden die worden gebruikt voor het coderen van telefoons.

Versleuteling in Android-apparaten

De meeste Android-telefoons en -apparaten van Google zijn standaard niet gecodeerd en gebruikers nemen nooit de moeite om de standaardinstelling meestal te wijzigen. Als u dit artikel leest en een Android-telefoon bezit, moet u nieuwsgierig zijn hoe u Android-telefoon kunt coderen met een ingebouwde- in functies van Android-telefoons is broncodering moeilijker in Android-telefoons dan in iOS. Sommige nieuwe Android-telefoonmodellen zoals Nexus-telefoons en -tablets van Google worden standaard geleverd met codering. Nieuwe Android-apparaten die worden geleverd met Android 6.0 Marshmallow, zoals de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge, zijn ook gecodeerd en u hoeft alleen een beveiligings- en coderingscode in te stellen om deze te activeren en telkens wanneer u uw gecodeerde telefoon ontgrendelt vraagt ​​u om de vooraf ingestelde coderingssleutel en kunt u toegang krijgen tot de gecodeerde telefoon door de juiste sleutel in te voeren. Volg deze eenvoudige stappen om de coderingssleutel in te stellen op Android-telefoons;
1. Ga naar instellingen van uw mobiele telefoon en selecteer vervolgens Beveiliging / vergrendelscherm en beveiliging.
2. Ga dan naar andere beveiligingsinstellingen en klik op versleutelen telefoon.
3. Nu wordt u gevraagd om een ​​wachtwoord, coderingssleutel enz. In te stellen die een complexe combinatie beslist die moeilijk te raden is door iedereen die u kent en op Toepassen klikt..
4. Vergeet niet om uw coderingssleutel of wachtwoord veilig te bewaren en op te slaan op een plek waar u deze nooit kunt verliezen, anders wordt u buitengesloten van uw telefoon.

hoe uw telefoon te coderen
Versleuteling in iOS

Apple introduceerde de apparaatversleutelingsfunctie in iOS 8 in 2014, die eenvoudig in te stellen was en een code van minimaal vier cijfers vereist en elke keer dat u uw telefoon ontgrendelt door de code toe te voegen en het apparaat gemakkelijk wordt gedecodeerd, wordt aanbevolen om een complexe reeks cijfers als uw toegangscode om het coderingsniveau van de iPhone hoog te houden. Volg deze eenvoudige stappen om de coderingssleutel in iOS 8 en hoger in te stellen;
1. Ga naar instellingen van uw iPhone en selecteer vervolgens Tik op ID & Passcode (of toegangscode voor oudere apparaten zonder een vingerafdruksensor).
2. Klik nu op de Schakel toegangscode in optie en voer een sterke toegangscode of wachtwoord in.
3. U hebt nu een veilig en gecodeerd iOS-apparaat en alleen een persoon die uw toegangscode kent, heeft toegang tot uw apparaat en kan de gegevens op het apparaat decoderen.

gecodeerde telefoon
Mobiele gegevensversleuteling met behulp van een VPN

Wanneer u internet op uw mobiele apparaat gebruikt, worden al uw online activiteiten gecontroleerd door uw ISP, NSA en andere beveiligings- en bewakingsinstanties van de overheid. Na de onthullingen van Edward Snowden kan niemand op aarde deze feiten ontkennen. Je kunt echter van deze ergernis en snuffelen door indringers afkomen met een VPN voor je Android of iOS (iPhone / iPad). Een Virtual Private Network is een tool die u een privé en gecodeerde tunnel biedt tussen uw apparaat en VPN-server en alle gegevens die u verzendt of ontvangt via deze beveiligde gecodeerde tunnel, weggeeft van alle nieuwsgierige en spionageogen, met de high-end coderingsniveau van AES-128 bit-codering en AES-256-bit codering. Dit coderingsniveau dat wordt geboden door een VPN is een uitgebreid soort beveiliging en privacy, omdat hierdoor alles wat je doet op internet browsen, surfen, downloaden, chatten, streamen, torrenting, uploaden enz. Alle activiteiten weg zijn van de indringers en cybercriminelen die uw gegevens absoluut veilig maken.

hoe een telefoon te coderen
Topversleutelingsapps voor Android & iOS

Er zijn veel encryptie-apps van derden die kunnen worden gedownload op uw iOS- of Android-telefoon die al uw gegevens, sms-berichten en oproepen codeert door ze te converteren en te routeren via een gecodeerd formulier via internet. Hieronder vindt u de lijst met de beste apps voor iOS- en Android-telefoons die codering bieden voor teksten, berichten, chats, oproepen enz.

1. Signaal:

De gratis iOS- en Android-app biedt u absoluut gecodeerde spraakoproepen. Signal gebruikt uw telefoonnummer, heeft geen wachtwoord nodig, zijn contactdetectie om onmiddellijk weer te geven welke van uw contacten Signal gebruiken en codeert automatisch uw communicatie. Onder de motorkap maakt het gebruik van ZRTP, een goed getest protocol voor veilige spraakcommunicatie. Het beschermt eenvoudig uw privégesprekken en voorkomt dat NSA en andere overheidssnooiers uw spraakoproepen infiltreren.

2. stille telefoon:

Als u een bedrijf bezit of een persoon bent die zich zorgen maakt over zijn / haar privacy en veiligheid, kan deze app uw probleem oplossen. Hun Silent Phone-software is beschikbaar op Android en iOS en stelt gebruikers in staat om te bellen en sms'en met volledige privacy.

3.Telegram:

Het is ook een geweldige versleutelingsapp om gesprekken met andere Telegram-gebruikers te beveiligen. Het beste van alles, Telegram is een platformonafhankelijke applicatie die niet alleen beschikbaar is op iOS en Android, maar op clients voor Mac en pc's.

4. tekst beveiligd:

Deze app is ontwikkeld door Open Whisper Systems zoals aanbevolen door Snowden zelf in een van zijn artikelen. Text Secure maakt veilige en gecodeerde spraakoproepen en sms'en mogelijk. Het is beschikbaar voor Android en iOS.

Conclusie

In deze wereld waar we zo afhankelijk zijn van onze mobiele telefoons voor alles wat we doen, van het houden van financiële informatie tot het opslaan van privégesprekken en privégegevens (afbeeldingen, video's, enz.), Is codering iets dat niet kan worden genegeerd als je dat niet doet willen dat uw persoonlijke en gevoelige gegevens in slechte handen zijn. Het geeft ons een gevoel van veiligheid en opluchting, zelfs als onze telefoon wordt gestolen of verkocht, de gegevens zijn in een vorm die onleesbaar is voor iedereen die het coderingswachtwoord niet kent. Een krachtige methode om uw beveiliging te verbeteren om elke poging tot gegevensdiefstal te voorkomen.