Hoe voorkom je dat iemand mijn mobiele telefoon bespioneert

[ware_item id=33][/ware_item]

Spyware in een mobiele telefoon is tegenwoordig een veel voorkomend probleem geworden. Maar als je er teveel aan denkt of je zorgen maakt over elk teken dat je telefoon wordt afgeluisterd, kan je paranoïde worden.


Sommige spyware wordt op afstand op uw telefoon geïnstalleerd, maar het zijn meestal oplichting en werken niet zoals geadverteerd.

Maar voor de reguliere spionage-apps moet de hacker fysieke toegang tot uw telefoon hebben. Daarom is de belangrijkste voorzorgsmaatregel om uw telefoon bij u of op een veilige plaats te houden.

Helaas komt het meestal voor dat de gebruiker de spionage-app onbedoeld op zijn telefoon downloadt. Spyware-apps kunnen extreem gevaarlijk zijn, omdat ze toegang kunnen hebben tot de sms-berichten, oproepen, e-mails, oproepgeschiedenis en locatie op uw apparaat.

U moet dus zo snel mogelijk de spionage-app op uw telefoon detecteren en de maatregel volgen om de spyware te verwijderen.

Tekenen dat uw telefoon vastzit

Soms zijn deze spionage-apps slimmer en kun je de wijzigingen aan je telefoon niet beoordelen. In de meeste gevallen zijn er echter enkele zichtbare en waarschijnlijke tekenen na een spyware-injectie.

Er zijn enkele tekenen die een signaal van spionage-app kunnen zijn, maar er zijn ook andere systematische problemen die deze problemen kunnen veroorzaken.

1- Snelle batterijafvoer

Als u getuige bent van onregelmatige batterijafvoerpatronen, kan dit te wijten zijn aan een spionage-app. Van dergelijke apps is bekend dat ze het batterijgebruik sterk verhogen.

U kunt dit probleem en de oorzaak ervan beter detecteren.

De batterijprestaties gaan met het verstrijken van de jaren achteruit of uw gebruikspatronen kunnen ook de oorzaak zijn van snel batterijverbruik. Sommige mobiele apps blijven op de achtergrond werken, zelfs als u ze niet gebruikt.

Afgezien hiervan verbruikt een spyware die op de achtergrond van uw telefoon wordt uitgevoerd, meer batterijvermogen.

2- Onzekere telefoon afsluiten en opnieuw opstarten

Het is echt algemeen dat je telefoon wordt uitgeschakeld of opnieuw wordt opgestart als je het doet. Maar met malware die op uw mobiel wordt uitgevoerd, kan er een plotselinge uitschakeling of uitschakeling zijn.

Je zou dit kunnen begrijpen met het voorbeeld van een pc-software-installatie.

Soms, wanneer een installatie is voltooid, wordt de pc automatisch opnieuw opgestart zonder uw opdracht of autorisatie. Hetzelfde zou het geval kunnen zijn met kwaadaardige software; hier ben je echter ook niet op de hoogte van de actieve spionage-app.

Het kan ook zijn dat het mobiele scherm oplicht alsof het in gebruik is. Als je het een keer ziet, is er waarschijnlijk niets alarmerends, maar als het heel vaak gebeurt, moet je er nog even over nadenken.

3- Batterij te heet zonder zware werking

Mobiel warm voelen is gebruikelijk tijdens het gebruik, maar wanneer niet in gebruik, kan dit een signaal zijn voor het functioneren van spyware.

Zelfs met lichte functies zoals het gebruik van WhatsApp of Facebook geeft een kleine verandering in de batterijtemperatuur. Als het echter zonder enige reden, zoals opladen, lange spraakoproepen of langdurig afspelen van films, te heet wordt, kan dit te wijten zijn aan onbekende verwerking van softwareapplicaties.

4- Achtergrondgeluiden tijdens oproep

Vreemde buzz of ruis gehoord tijdens een oproep? Zo ja, onthoud dan de geschiedenis die vanaf het begin of gewoon plotseling is.

Zoals eerder vermeld, kunnen de spyware-apps ook luisteren en uw spraakoproep opnemen, wat waarschijnlijk onzekere geluiden kan veroorzaken.

Signaalproblemen zijn ook de oorzaak van onduidelijke of toegevoegde stemmen, maar u kunt dit bevestigen via een testoproep van een andere mobiele telefoon. Of, als het probleem lang aanhoudt of regelmatig wordt, is het beter om waakzaam te zijn.

5- Vreemde berichten

Promotieaanbiedingen, merkpubliciteit of een verkoopaanbieding via sms kunnen een indicatie zijn voor het volgen, maar het is geen spyware-waarschuwing.

Maar als een bericht zo luidt; # Natte $ ssaw244 *& wat betekent het dan??

Vreemde tekstberichten (meestal met symbolen en cijfers) die onleesbaar zijn en wartaal lijken, kunnen een spyware-tool zijn. Als gevolg hiervan kan deze eenvoudige sms GPS-tracking initiëren, microfoon inschakelen, de camera inschakelen of andere indringende processen starten.

6- Enorm gegevensgebruik

De meeste mensen hebben geen inzicht in het gegevensgebruik totdat hun limiet is bereikt of ze een factuur ontvangen. Als uw gegevensgebruik plotseling het normale gebruikspatroon doorbreekt en u dergelijke activiteiten niet hebt uitgevoerd, kan het spyware zijn die logboeken van en naar uw telefoon verzendt.

Dergelijke soorten schadelijke software hebben de neiging uw telefoon naar de niet-authentieke websites te leiden wanneer uw gegevens- of Wi-Fi-verbinding is ingeschakeld.

Over het algemeen is het moeilijk om de verandering te detecteren, maar u kunt de verdachte activiteit herkennen door alle gegevens enige tijd met apps uit te schakelen.

Sommigen van jullie hebben deze problemen misschien opgemerkt, maar ze vormen niet de volledige indicatie van de spyware-app. Het is echter echt veilig om voorzorgsmaatregelen te nemen voordat u in extreem gevaar komt.

Manieren om spyware te verwijderen (Android en iPhone)

De Android-telefoons zijn gevoeliger voor de spyware-aanval in vergelijking met de iPhone. Daarom is het waarschijnlijker dat Android-gebruikers een vraag hebben, hoe iemand kan voorkomen dat ik mijn mobiele telefoon bespioneer.

Als je regelmatig tekenen van een spyware-app hebt gezien, is het beter om deze manieren te volgen om de spion-app van je telefoon te verwijderen.

1-     Herstel de fabrieksinstellingen

Dit is de gemakkelijkste methode om spionagesoftware kwijt te raken.

Het herstellen van de fabrieksinstellingen kan voor de meeste mobiele eigenaren onaangenaam zijn, omdat alle gegevens en opgeslagen bestanden worden verwijderd. Het is echter veel beter dan uw persoonlijke gegevens aan een kwaadwillende entiteit te geven.

Voor Android

Om een ​​fabrieksreset uit te voeren, moet je de telefoon openen instellingen> Back-up en reset> Herstel fabrieksinstellingen> Reset telefoon. Selecteer vervolgens alles wissen en voer uw toegangscode in als die er is.

Voor iPhone

Ga naar je iPhone's instellingen> Algemeen> Reset> Wis alle inhoud en instellingen. Voer uw wachtwoord in om het proces te bevestigen.

2-     De app handmatig verwijderen

Een andere manier om de app te verwijderen, is deze handmatig te verwijderen.

Op deze manier is het een beetje lastig, omdat je de kwaadaardige app moet herkennen voordat je aan het verwijderingsproces begint. Houd er ook rekening mee dat er verschillende apps kunnen samenwerken om één tool te vormen. Daarom moet u alle apps verwijderen.

  • Ga naar je Android instellingen app en klik Apps.
  • Blader nu naar beneden en zoek de spyware-app / apps.
  • Klik op de app en druk op Uninstall.

3-     Update uw besturingssysteem

Deze methode is niet veel effectief in het verwijderen van de spionage-app in vergelijking met de bovenstaande twee. Vaak geeft de onwetendheid van de OS-update ook malware, een gemakkelijke toegang tot uw telefoon.

Als uw mobiele bedrijf onlangs een update heeft gelanceerd, is het waarschijnlijk dat ze de beveiligingslekken hebben hersteld.

Als je je Android-telefoon hebt geroot, wordt deze ook verwijderd met de OS-update. Omdat Android-rooting de onbekende en vreemdere apps toestaat om te downloaden, kunnen de kwaadwillende apps ook een gemakkelijke manier om naar je telefoon te beheren.

Voor iPhone

Het bijwerken van de iPhone met de nieuwste iOS-update is echt effectief voor het verwijderen van de trackingprogramma's. Ook wordt de jailbreak verwijderd als deze op uw iPhone wordt toegepast.

Ga naar de om iOS bij te werken instellingen> Algemeen> Software-update.

Schadelijke software kan nooit op de iPhone worden geïnstalleerd voordat deze niet is gejailbreakt. De meeste mensen jailbreaken de iPhone zelf, zodat ze apps van andere bronnen samen met de App Store kunnen installeren.

Aan de andere kant zou iemand anders het ook op je iPhone kunnen doen met een fysieke toegang.

4-     Een beveiligings-app installeren

Er zijn tal van anti-spyware software die kwaadaardige en verdachte activiteiten op uw telefoon in de gaten houdt.

Deze apps waarschuwen u ook als er nieuwe software of programma's op uw mobiele telefoon zijn geïnstalleerd. Via dergelijke methoden kunt u eenvoudig een ongerichte installatie detecteren.

Beveiligingsapps bieden een scanfunctie om de frauduleuze software te vinden die al op uw telefoon bestaat en eerder zonder uw toestemming is geïnstalleerd.

Naast deze algemene functies zijn er enkele onderscheidende kenmerken die van app tot app variëren. Avast is bijvoorbeeld een populaire naam voor antivirus en anti-spyware.

Blijf beter waakzaam en voorzorgsmaatregelen

Samen met alle besproken voorzorgsmaatregelen is het echt noodzakelijk om een ​​sterk wachtwoord op uw mobiele telefoons te houden. Probeer uw telefoon ook op of op een veilige plaats te bewaren.

Er is ook geavanceerde spyware, maar de meeste zijn detecteerbaar op elk moment waarmee u ze kunt volgen en verwijderen. U kunt echter vóór een dergelijk teken verdediging uitrusten, zodat de minste kans bestaat dat uw telefoon wordt aangevallen door spyware.